Massa, Williams’ın Düzlük Avantajını Kaybettiğinden Endişe Duyuyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Williams takımının geçen sene düzlükte elinde bulundurduğu avantajı kaybetmiş olmasından korkuyor.

Mercedes motoru kullanan Williams geçen sene düzlükte en hızlı araca sahipti. Bu sene ise Ferrari bu konuda büyük adım atmış gibi görünüyor.

Massa’ya göre aradaki farkın kapanması Ferrari ile olan mücadelelerde kendilerini etkileyebileceğini düşünüyor.

Massa “Gördüğümüz tek şey düzlükte artık avantajımızın olmaması. Ferrari motorda devasa gelişme kaydetmiş gibi görünüyor. Geçen seneye göre çok daha iyi bir sisteme ve motora sahipler. Bu yüzden geçen sene bizim virajlarda zaman kaybeden, Ferrari’den daha düşük downforce gücüne sahip bir aracımız vardı ancak düzlükte kazanıyorduk.”

“Bu seneki araç downforce açısından çok daha iyi ve virajlarda daha iyi. Bu yüzden iyi bir şekilde tamamlıyoruz ancak başlangıçta büyük performans kaybediyoruz. Geçen sene virajdaki kaybı düzlükteki hızımızla telafi ediyorduk ancak bu sene böyle bir farkımız yok. Finansal olarak aracı çok iyi geliştirme şansı olan üst sıra takımıyla savaşabilmek için mümkün olduğu kadar güçlü çalışmalıyız.” dedi.

Massa ayrıca sezonun ilk yarışında takım arkadaşı Bottas yarışabilseydi Williams için durumun daha iyi olabileceğini söyledi.

Massa “İki araç olsaydı tabi ki daha iyi olurdu.”

“Tek kötü şey pitten çıktığımda önümde Ricciardo olması ve onu geçebilecek DRS alanında olmamamdı. Bu yüzden Sebastian’ın arkasında kaldığımı düşünüyorum. O sorun olmasaydı önde olabilirdik. Biraz fazla performansı vardı ancak beni pistte geçmesi ne kadar kolay olurdu bilmiyorum.” dedi.


Yorumlar

“Massa, Williams’ın Düzlük Avantajını Kaybettiğinden Endişe Duyuyor” için 4 yanıt

  1. bence sezon sonunda çok pişman olacaklar. özellikle yeni nesil pistler yüksek düzlük hızı ve güçlü viraj çıkış hızlanması istiyor. kısacası down force’u arttırmak kritik bir hata olabilir. ama bu sadece bir yan etkendir. asıl belirleyici olan paket ve compact aero tasarımdır. bence williams aero ekibini değiştirmekle asıl büyük hatayı yaptı.

  2. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Malezyada düzlük takımların hızlarını göreceğiz. Merakla bekliyorum bakalım kim daha hızlı.

  3. Albert Park’ta pek düzlük olmadığından bir şey söylemek doğru değil. Malezya bu konuda daha gerçekçi bilgiler verecektir bize.

  4. vettel massayı yarışta geçebilirmiydi bende merak ettim mesela raikkonen ricciardonun arkasında uzun süre takılı kaldı ( ricci de drs açıyordu tabi onun da etkisi vardır ) tam çok yaklaştı düzlükte atak yapacak derken pite girdi ferrarinin geliştiğini düşünüyoruz ama ne kadar ? olduğunu henüz göremedik geçişlerde nasıl olacak bakalım bu hafta …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir