Raikkonen, Ferrari’nin Malezya’da Daha Güçlü Olmasını Bekliyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin bu hafta sonu gerçekleştirilecek Malezya yarışında ilk yarış Avustralya’ya göre daha güçlü olmasını beklediğini söyledi.

FErrari sezonun ilk yarışında Mercedes’in arkasında 3. olmayı başarırken Williams çok geride görünmedi.

Raikkonen “Açıkçası Melbourne’den daha iyi bir yarış umuyorum. Hızımız var ve her şey pürüzsüz ilerliyor. Sadece hata yapmaktan kaçınmalıyız çünkü Avustralya’da startta biraz şanssızdık.”

“Aracımız şu ana kadar gittiğimiz tüm pistlerde rekabetçiydi bu yüzden burada da iyi olmamamız için bir neden göremiyorum. ,Hatta son yarışa göre daha iyi olabilir çünkü burası normal bir pist ve iyi olmamız lazım.” dedi.

Geçen sene araçta çok fazla sorun yaşayan Raikkonen, yeni aracından mutlu olduğunu yineledi.

Raikkonen “Açıkçası geçen seneye göre çok daha iyi pozisyondayız bu yüzden burası bizim için hoş bir yer. Önde olmak istiyorsak çok daha fazla gelişmemiz lazım. Henüz tam olarak hızlı değiliz. En azından soralamalarda orada değiliz. Yarışta biraz daha güçlüyüz.”

“Eğlenceli bir yıl olacak. Açıkçası sezona ideal bir başlangıç yapamadık çünkü startta biraz hasar gördük ve ardından pit stoplarda sorun oldu ancak bu tür şeyler olabilir. En azından oldukça iyi bir hıza sahibiz ve iyi yarışlar, iyi mücadeleler olacağından eminim. Dediğim gibi yapmamız gereken bazı çalışmalar var ancak şu ana kadar iyi iş başardık.”

“Sadece motor değil, tüm paket iyileşti. Evet motoru çok geliştirdik ancak şasiyi de geliştirdik. Tüm paket iyileşti. Sadece tek bir noktaya odaklanamazsınız.”

“Herkes tek bir takım olarak çalışıyor ve her şey doğru yönde ilerliyor. Herkes zorluyor ve iyi iş başarıyor.”

“Ancak daha ilk günlerdeyiz ve daha fazla çalışmamız gerektiğini biliyoruz ancak şu ana kadar başladığımız yere göre iyi durumdayız.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen, Ferrari’nin Malezya’da Daha Güçlü Olmasını Bekliyor” için 8 yanıt

  1. Mercedes gp avatarı

    Ferrari 3. 4. Başlar inş mercedesle ferrarinin arasındaki farkı daha iyi görebiliriz

  2. Yağmur teknik arıza ve kaza dışında fark Mercedes ne kadar isterse o kadar olacaktır.
    Sezon uzun fazla zorlamıyorlar.Son muhabbetlerden sonra fazla göze batmakta istemiyorlar.Garajdan bile çıkıp yarış kazanacak araç varken sonraki takımın sürücüsü ile fark genelde 30-40 saniye civarında oluyor.

  3. Ben en fazla 10 sn bir fark bekliyorum belki daha az da olabilir.Kimi 3 başlar ve oyle devam eder ise süpriz birseyler görebilirsiniz.Tıpkı Melbourne’deki gibi..Biraz farklı, .

    1. Biraz fazla iyimser gibi bence bu tahmin. Eğer sıcaklıktan ötürü lastik aşınmaları artar da Raikkonen diğerlerine oranla lastiklerini koruyup 1 pit az yapmayı başarırsa, bu tahmin geçerli olur. Fakat normal şartlarda fark 20 sn civarı olacaktır. 10 sn baya yakın çünkü. Tur başına 0.2 sn gibi bir şey yapar. Açıkçası Ferrari 3-4’ü sıralamalarda ele geçirip, yarışta startta atak denemeli. Bir şekilde liderliği alırlarsa kazanma ihtimalleri var. Hele Raikkonen liderliği alırsa, galibiyet kokusunu alacağı için baya bir zorlar şansını. Ama ben söyleyeyim Mercedes yine 1-2 bitir. 🙂

      1. Malezyada lastik koruma olayı olmaz çünkü muhakkak yağmur geçişi olacaktır yağmur şiddetine bağlı Mercedesler yarış dışı kalırsa ( umarım yarışı erken bitirilmesine neden olcak kadar yağmaz ) belki Ferrari ya da williams galibiyet çıkarabilir ama yağmur yağmazsa kimi için büyük avantaj hava sıcaklığı 32-33 C olacak

        1. Valla hava tahmini nedir bilmiyorum ama illa yağmur yapacak diye bir kural yok. Yağma olasılığı çok yüksek tabi. Yağarsa daha eğlenceli olur şüphesiz ama akıllı bir pit stop stratejisi hariç Mercedes’i yenmesi zor Ferrari’nin. En azından Raikkonen’in zorlamasını isterim Mercedes’i.

  4. 3. ve 4. araçlar biz olalım da şimdilik mercedese yaklaşmayı da bırakın çok çok iyi olur ferrari için sezon sonuna doğru zaten yaklaşma yüzdesi artacaktır.

  5. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Hadi bakalım. Umuyoruz ki biraz daha yaklaşmış olacağız Mercedes’e.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir