Fisichella Ferrari İle İlk Gününden Memnun Ayrıldı

yazar:

kategori:

İtalyan sürücü sabahki seansta diğerleri sert lastikler ile turlar atarken yumuşak lastikleri kullanmış ve Raikkonen’i geçerek en hızlı 8. isim olmuştu.

Ancak Fisichella 2. antrenmanlarda son sırada kaldı.

Fisichella “Sabah piste geldiğimde, özellikle araca giderken çok sinirliydim ancak konsantre olmuştum. Ve harikaydı. Bugünden oldukça memnunum. Sadece bir yerde gelişmem lazım ve bunun dışında iyi bir gün oldu.” dedi.

Fisichella ayrıca Force India ve Ferrari araçlarının karşılaştırılamayacak kadar farklı olduğunu söyledi.

Fisichella “Burası farklı bir pist bu yüzden downforce seviyesi çok az olduğu için konuşmak zor.”

“Farklı bir araç bu yüzden virajlara girerken farklı tepki veriyor. Force India’ya oranla direksiyon üzerinde çok fazla çalışmanız ve tuşa basmanız gerekiyor. Force India’da sadece sürüşe odaklanıyordum ancak bugün burada çok meşguldüm.”

“Yarın benim için bir başka önemli gün olacak. Yine fazla tur atıp daha fazla öğrenmek önemli olacak.” dedi.

Force India bugün en hızlı takımdı ve Fisichella, eski aracının burada hızlı olmasını beklediğini söyledi.

Fisichella “Bu şaşırtıcı değil.  Force India son bir kaç yarıştır çok güçlü, gelişim gösterdik ve son yarışım harikaydı.”

“Burada hızlı olacaklarını biliyordum.  Bugün yakıt bakımından bizden muhtemelen daha hafiflerdi ancak yine de yarın rekabetçi olacaklar.” dedi.

Fisichella bugün ilk kez KERS sistemini de tanımış oldu ve İtalyan sürücü ancak gün sonuna doğru sisteme alışmaya başladığını söyledi.

“Tüm seanslarda telsizden mühendisim (Rob Smedley) ile konuştum ve onun dediklerini takip ediyordum.”

“Çok zor değil, sadece konsantre olmanız lazım. Bugün öğleden sonra telsizde Rob olmadan pist üzerinde kendi işimi yaptım ve sürekli gelişiyorum. Doğru yoldayız.” dedi.


Yorumlar

  1. burak gören avatarı

    mpalmer her italyanın rüyası italyan takım olan ferraride yarışmaktır o kırmızı koltuğa oturmak onlar için büyüleyici olsa gerek böle bir fırsat geldiğinde kimse geri çevirmez..şu an f1 de 60 yıldır yarışan bir türk takımı olsa büyük başarılarkazansa sende force gibi ibi takımda osla 5 yarışlıkta olsa kendi takımına geçmek istemezmisin ?? ve nasıl bir kontrat yapıldığıda belli dğeil 2010 da forceye dönmiyeceğini nerdne biliyorsun ??? ferrari yarışmasına izin veriyor başka bir takım nedne olmasın yada ?? ii düşün ve öyle yorum yap

  2. mpalper senin konuşman ne işe yarıyosada oda aynı tamam

  3. isin hikaye fisichella gul gibi takimini birak simdi 5 yaris yarisacan die daha cozemedigin arabayla bozusmak zorunda kal..1-2 yaris daha yarisip yildiz olacagina force india da sadece ismini ferrari de yarisanlar listesine yazdiracaksin ne isine yarayacaksa

  4. ferrarinin yerini üçüncü antrenmanlar belli eder ama muhtemelen yine ilk 3 e oynarız.

  5. ikinci seans kötü olmasa gayet iyi gidiyordu garip ya ilk seans ilk defa oturuo adam gibi..=)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir