Hamilton: "KERS Sıralamalarda 0.4 Saniye Avantaj Sağlayacak"

yazar:

kategori:

Günü 11. sırada tamamlayan McLaren pilotu, “Elde ettiğimiz gelişimden memnunum. KERS burada kesinlikle faydalı oluyor ve yarınki sıralamalarda yaklaşık 0.4 saniye avantaj kazandıracağını umuyoruz. Ancak biz de paketimizde genel olarak güncellemeler yaptık. Öğleden sonra ağır yakıt yüküyle çalıştık ve böylece tur zamanlarına çok fazla yansıtamadık performansı ancak şu an olduğumuz durum cesaret verici.” diye konuşuyor.

Bu haftasonu McLaren, Ferrari ve Renault takımları KERS sistmini kullanacak.

Heikki Kovalainen de performanstan memnun olduğunu McLaren’in beklenenden daha iyi bir durumda olduğunu belirtti.

“Monza’da virajlarda yere tutunma gücü dengesini ayarlamakta hep zorluk çekilir ancak ben bugünün tahmin edilenden daha iyi geçtiğini düşünüyorum. Virajlarda geçen sene olduğumuzdan daha hızlıydık.”

“Diğerlerinin yere basma kuvveti bize oranla daha fazla ancak bizim de Mercedes-Benz’in ürettiği harika bir KERS sistemimiz var.”

“Tüm takımların farklı teknik çözümler denemelerine rağmen tur maanlarının birbirine çok yakın olması çok eğlenceli. İşte Formula 1’in güzelliği de burada”


Yorumlar

  1. Mercedes ileride seri üretim spor araçlarında da Kers sistemini kullanacak galiba, bunu ilk sinyalini 2011 SLK ile verdiler.Gridde tek başına bir Mercedes en büyük hayalim.

  2. Aman o iki pilottan uzak durda ne olur ne olmaz.

  3. buğün pole yarında galibiyet bekliyorum Takımımızdan hadi LEWİS hadi HEİKKİ

  4. Açıkcası benim merak ettiğim gelecek sene Mclarenin Kers kullanıp kullanmayacağı şuanda griddeki tkaımlar arasında en iyi ve en hafif kersin mclarende olduğunu biliyoruz bunun için bence Fota ya baskı yapmalılar ve resmi şekilde tüm takımların kullanmasını istemeliler…

  5. O zaman pole position senindir.:D

  6. Bu sene Mercedesin yaptığı kers olmasa halimiz dumandı.Ben haftasonu Mclarenin duble yapacağını düşünüyorum.İyi sonuçlar şart.Bu sene motorumuzda kers sistemimizde çok iyi tek eksik aero.O da halledilirse çekilin yoldan diyebiliriz.Gelecek sene çok güçlü Mclaren mercedes göreceğimize eminim.Bu arada ayrılık dedikodularına en güzel cevabı umarım takımımız duble yaparak cevap verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir