2015 Malezya GP 2. Antrenman – Hamilton Lider

2015 Formula 1 şampiyonasının 2. yarışı olan Malezya GP öncesinde gerçekleştirilen 2. antrenman seansını Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

İlk seansa motor sorunu nedeniyle erken veda eden ve ikinci seansa rakiplerinden geç başlayan Hamilton, 1.39.790’lık derecesiyle ikinci seansı ilk sırada tamamlarken onu Ferrari’den Kimi Raikkonen takip etti.

İlk seansta da en hızlı ikinci isim olan Raikkonen, bu seansta Hamilton’un en iyi derecesinden 0.373 sn yavaş kaldı.

İlk seansın lideri Nico Rosberg 0.4 sn geride 3. olurken onu şaşırtıcı bir şekilde Red Bull’dan Daniil Kvyat takip etti. Red Bull pilotu seansın ilk yarısını garajda geçirdikten sonra piste çıktı. Son anlarda Kvyat motorda sorun olduğunu bildirdi.

İlk seansta biraz geride kalan Williams pilotları Valtteri Bottas ve Felipe Massa 2. seansta 5 ve 6. sıralarda yer buldular.

Pist sıcaklığı 60 dereceye kadar çıkınca pilotlar yol tutuşu konusunda sorun yaşadılar. Bu sıcaklık geçen sene hiç bir pistte olmadı.

Sebastian Vettel sıralama simülasyonunda 11. virajda Ferrari’nin arka tarafını kaptırdı ve spin attı. Çakıl alana çıkmaktan kurtulan Vettel daha sonra yumuşak lastiklerle tur atmadı ve 7. sırada yer aldı.

Toro Rosso çaylaklarından Verstappen 8. hızlı isim olurken onu Sauber’den Ericsson ve Red Bull’dan Ricciardo takip etti.

Lotus ile 11. olan Pastor Maldonado’nun arkasında Sauber’den Nasr, Force India’da Perez yer aldılar.

Sabah seansında 5. hızlı isim olarak sürpriz yapan Toro Rosso pilotu Carlos Sainz Jr öğleden sonra ancak 14. olabildi. Onu Force India’dan Hulkenberg takip etti.

McLaren kokpitine dönen ve bu sene ilk yarışına hazırlanan Fernando Alonso uzun sürüşünde spin atarak pist dışına taştı. Alonso 2.7 sn geride 16. sırada yer aldı. Onun hemen arkasında takım arkadaşı Jenson Button ye aldı.

Sabah seansında hızlı olan Lotus pilotu Romain Grosjean, sadece 7 tur atabildi ve 18. sırada yer aldı. Grosjean motor sorunu nedeniyle pek fazla tur atamadı.

Manor pilotları seansı son 2 sırada tamamladılar. Will Stevens 5.9 sn geride yer alırken Roberto Merhi 7.4 sn yavaştı.

2015-malezya-fp2

 

malezya_fp2_hizlar


Yorumlar

“2015 Malezya GP 2. Antrenman – Hamilton Lider” için 75 yanıt

  1. Yanlış mı görüyorum ama sektör zamanlarını toplayınca vettel 1.39.4 görünüyor. Birisi açıklayabilirmi.

    1. farklı turlardaki sektör zamanları imiş yani tek turda atılan sektör zamanları değil ama spin attığı turunda en iyi sektör zamanı ile geliyormuş.

  2. Köprünün altından daha çok sular akar, bu derecelere aldanmamak lazım..

  3. Yarıştada farklar inş bu kadar yakın olur.Farkların kapanması Lewisin lehine olur ve Niconun performansını kendi adıma daha net görmüş olurum.Eski göz ağrım Kiminde 2 . olmasını isterim buna ihtiyacı var moralli bir Kimi sezona renk getirir.Eğer farklar 0.8 civarı olursa Nico polü alsın yarış heyacanı açısından süper olur.

  4. buyur burdan yak ; James Allison FP2’de ikinci en iyi zamani kaydeden Raikkonen’in o turdaki lastiklerinin yeni degil asinmis lastikler oldugunu aciklamis.

  5. Arkadaslar dereceler pek önemli değil asıl önemli olan uzun stintler, pist geçişe uygun sıralama çok önemli değil düzlük olmayan pistlere göre.

    Kimi’nin uzun stinti çok etkileyici. .
    Tabi Kimi’nin şansına eminim ki yarışta yağmur yağar 🙂

    1. Ice cream + coke yapacağı kadar yağacak hem de.

      1. Dondurmayı hazırlayın

    2. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      yağmur Allah korusun

    3. Çok güzel bir tablo. Ön gruptan stint olarak Raikkonen Mediumla 11 tur stint şeklinde 6 turda işte zaman turu, aerodinami denemesi şeklinde toplam 17 turu orta sertteki lastiklerle atmış. Bunun genel ortalaması galiba tabloda verdiğiniz gibi.

      Vettel ise Hardlarla 15’i stint olmak üzere 21 tur atmış. Geriye kalan 8 tur mediuma kalmış. Bunun genel ortalaması da tablodaki gibi.

      Hamilton mediumlarla 11 turluk bir stint denemiş. 8’i art arda 3’ü hızlı tur denemesi şeklinde. Tabii daha az sayıda tur attığı için genel ortalama düşük gibi görünüyor. Rosberg Hardlarla stint denemesi yapmasına rağmen çok yakın.O da 10 turluk bir stint yapmış..

      Bottas sırt ağrıları çektiği için tek turda değil ama stint olarak sıkıntı yaşaması zaten olasıydı. Onun kötü ortalamasını dikkate almamak lazım. Bir ara Toro Rosso ve arkasından Raikkonen pist üstünde Bottası geçtiler . O turlar sanırım 1.50-1.51 gibi gelmiştir.

      O yüzden üzülerek Rosberg ve Vettel’in hardlarla yaptıkları stintleri dikkate almak zorundayız. Ki orada 0.5 saniye Mercedes fark atmış görünüyor. Yarışa vurursak kuru bir yarışta 25-30 saniye fark yapar. Ha Vettel uzun stint yapmış lastik aşınmasını da dikkate alırsak fark hadi 0.250 fark olsun yine 10-15 saniye fark yapar. Ama gitgide yaklaşma anlamında bu ortalamalar çok önemli tabii. Raikkonen belki 1 tık daha yakınlaşmış olabilir yarış hızında.

    4. Buda iki

  6. hız tablosuna bakarsak F1 jet gibi olmuş 🙂

    600-800 km/s arası sektör hızları,müthiş tablo 😀

  7. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    kimsenin dikkatini çektimi bilmem ama size şöyle bi detay söyleyeyim Kimi’nin ilk antrenmanlarda lider Rosbergle arasındaki fark tam olarak 0.373 peki ikinci antrenmanlarda Hamilton lider bu sefer fark ne kadar tam olarak evet söyleyeyim 0.373 inanılmaz diiilmi sizcede

  8. Kimi_in_Rai avatarı

    Haydi Kimi 🙂

  9. billy-bones avatarı

    Sıralamalar 11.00, yarış 09.00 da Cumartesi gecesi saatler 1 saat ileri alınacak, Serhan Acar hata yapmış açıklarken.

    Sıralamaların erkene alınıp alınmayacağı konuşuluyor sanırım. Hem sıralamaları ancak asıl yarışı fırtına vuracakmış.

    http://www.bbc.com/weather/1735161?day=1

  10. Serhan acar mesaj atmış MALEZYA GP TİVİBU DA ARKADAŞLAR

  11. gro devamlı motor sorunu yaşıyor bilgisi olan varmı?

    1. Gelen bilgilere göre Gro 2014 Renault motorunu kullanıyormuş 🙂 Şaka bir yana net bir açıklama yok 1 Antrenmanlar da Lewis de motor sorunu yaşamıştı.

  12. Yarış Tivibuda 😀

  13. “Horner’dan U Dönüşü: “Eşitleme Formula 1 İçin Doğru Değil”
    dediler ve iyi bir dereceyle geldikten sonra bence redbull üst sıralarda olacak.

    1. olsun olsun redbull william ferrari 3ü çekişsin ne güzel olur mercedesler bırakın gitsin kendileri eğlensinler keşke mclaren de önlerde olsa 4 takım aynı dereceleri elde edip birbirlerinin viteskutularına girip yarışsalar fena mı olur 😀

      1. kesinlikle

  14. arkadaşlar konu dışı ama dün kimi arkadaşıö bu videoyu paylaşmıştı.
    2014 ferrari ile 2015 ferrari arasında sizce bir turda kaç sn fark var.
    benim hesaplarıma göre 0.400 le .0.600 sn 2015 aracı daha iyi bu benim görüşüm.
    2014 aracının sürücüsünü değiştirirsek 1.200 sn 2015 aracı daha iyi. sonuca göre ferrari ne kadar gelişti.
    https://www.youtube.com/watch?v=iwO04MQrjn8

    1. benim düşüncem aero anlamında pek bişey yok sadece önden kayma yeni burun ve süspansiyonla biraz daha azalmış gerçekçi gelişim motorda gibi bir neweyi olsa ferrarinin neler olacak da 😀

  15. Bu arada buradan adminlere sesleniyorum , siteye pc’den girince son haberleri bir süre göremiyorum. 3-4 saat sonra falan beliriyor anasayfada. Mobilden girince sorun yok , mobilde gördüğüm haberi pc de göremiyorum. Ayar bozukluğu falan mı var bende ? nedir olay ?

  16. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Şunuda unutmamak gerek pist sıcaklığı F1 tarihinin en yüksek sıcaklığını gördü bu yarışta 60 dereceydi.Rosberg asfalt sıcaklığını hissediyorum demişti gerçekten çok sıcak ve nemli bu yüzden takımlar Motoru aşırı zorlamaz antremanlarda özelliklede Malezya gibi cehennem sıcağı olan bir pistte

  17. Ferrari ilk sektörde çok iyi. Mercedes yine 0.7-1.0 saniye civarı hızlı olabilir sıralamalarda ama bu ilk sektörle willams’ın 0.2-0.3 saniye önünde olmayı bekliyorum. Ferrari 3-4 kalkıp startda geçilmezse willams’a +10 saniye fark atabiliriz.

  18. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Cok erken havaya giriyorsunuz. Sonra uzuleceksiniz ondan korkuyorum. 🙂

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      .

      1. siz 5 sene havaya girdiniz bırakın birazda biz girelim.

        1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
          Alonso.ElNano #ForzaJules

          5 sene ? Her antreman sonucundan sonra “Ferrari’nin cekisi ve duzluk hizi en iyisi” , “Ferrari en iyi turla geliyordu, yaristada yardiracak” gibi seyler soyledigimi nereden biliyorsun ? Ayrica ben antreman sonuclariyla bir yere varilmadigini cok uzun zaman once ogrendim. Ama belli ki siz bunu hala ogrenememissiniz.

          1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
            Alonso.ElNano #ForzaJules

            Ayrica Ferrari’nin ve diger takimlarin İspanya gp’ye kadar gostericegi gelisimi gormek istiyorum. Bu yarislarin takimlarin kesin sirasini gostermek icin dogru olmadigini dusunuyorum. Ferrari bu konumunu İspanya’dan sonra korur ve kademeli bir sekilde Mercedes’le arada ki farki kapatmaya devam eder, o zaman Ferrari’nin bir seyler yapabilecegine inanirim. Obur turlu arada ki fark 1 saniye veya daha fazla olduktan sonra ikinci hizli araca sahip olsan ne fayda…

            1. geçen seneki durumdan 2. hızlı araba olma konumuna gelmek çok fayda sağlar bu sene zaten kimse bişey beklemiyor ferraride ama bizi şaşırttı bu sene değil ama seneye ben iyi bir ferrari olacağını aynı şekilde mclaren ferrari mercedesin çekişeceği düşüncesindeyim tabi daha erken ama bekleyip göreceğiz ama 2. olmak gerçekten fayda sağlar ferrariye ama hlal 2. en iyi aaraba mı bunu da bilmiyoruz bir kaç yarış sonra görürüz.

          2. billy-bones avatarı

            pilotnuz diğer pilotların ve görevli kişilerin hayatını riske atmasında,biz sonuncu olmaya razıyız. umarım Manor GP pilotları startta etkilenmez…. 135km hızda bir aracı kontrol edemeyi kim,hangi akla hizmet buraya getirdi…

          3. Antremanlardan bir yere varılmayacağını bilecek kadar F1 izliyorum merak etmeyin.Ama uzun turlardan birşeyler çıkarılabiliyor.HAM RAİ ROS VET şeklindeydi

    2. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Evet Alonso cebinden 3 saniye çıkarım mührü basacak değil mi ?

      1. billy-bones avatarı

        his name is samurai :)))))))

  19. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes’in hızını Lewis Hamilton gösterdi bence en hızlı turunun ilk sektöründe 0.3sn yavaştı kimi’den sonra ikinci sektörde fark 0.1sn civarı oldu tur bittiğindede 0.3-0.4 sn farkla ilk sırayı aldı.bu çok öenmli bence Sky yorumcularıda Mercedes’in çok iyi olduğunu söyledi özelliklede hardlar ile mediumlarda ise Ferrari biraz daha iyi gibi dedi david croft bence yağmur falan filan olmazsa Ferrari 3-4 olacak Mercedesler 1-2 yağmurda ise geçen seneden gördümüz gibi ise Mercedes yine 1-2 olacaklardır.Araçta muazzam bir downforce var pilotların spin attığı yerlerde Mercedes’ler çok ufak kontrolarla topluyorlar.Bence yarış tamamen kuru zeminde olmalı ki görelim kim nerde

  20. sektor ve hız verilerini bence kaldırın, 600-700 km/h yazıyor, bir ben mi fark ettim =)

  21. Bu dereceler aldatıcı olmasın Raikkonen geçen senede Malezyada çok hızlıydı. Üstelik bu sene gelişti denen araçlar geçen seneki 2. antrenman derecelerine inememişler. Bunun 2 açıklaması olabilir:

    1- Yarın yağmur yağacağından eminler ve sadece %30 dolu depoyla belli ayarlamalar yapıyorlar.

    2- Araçlar gerçekten hızlanmamış.

    İlk ihtimal daha olası. Şöyle bir baktım Malezyada genelde dolu depoyla boş depo arasında 7 saniye falan oynar. Dolu depoyla 1-2 tur gözüme ilişti. Raikkonen 1.44.956 yaptı. Rosberg 1.44.5 yaptı galiba. Tam emin değilim. 7 saniye çıkarınca Mercedes kesin 1.37’ye falan iner. Ferraride yaklaşık 1.37.9-1.38 falan yapar. Ama yağmur olacağı için pekte önemli değil

    Geçen sene Rosberg 2. antrenmanda zannedersem 1.39.3’e inmişti. Bu sene Mercedes 1.37.0’a falan inebilirdi %30 dolu depo yaklaşık 2.5 saniye kaybettirmiş. Bu arada takımların birbirinden haberi olduğu için biri %30 dolu depoyla çıkar diğeri %50 durumu yok. %30 dolu depoda da en hızlı Mercedes tamamen boş depoda da. Tamamen dolu depoda fark biraz daha azalıyor tabii.

    Mercedes Downforce isteyen hızlı virajlarda çok üstün. Bu galiba biraz aerodinamibiraz da Ers verimliliği ile alâkalı. Örnek veriyorum 1. sektörde Raikkonen 29.058 yapmış en hızlısı o. Çünkü ilk sektör Ers’yi değil düzlükteki torku sorguluyor. 2. sektöre gelince Fren-Gaz, Fren-Gaz derken Ers yüklemesi başlıyor. Burada bataryayı en hızlı doldurup onu da verimlice harcayan en iyi motor asıl Mercedes motoru. Diğer Mercedes motorlarında bu özellik biraz zayıf.

    Ers çabuk dolduğu için Virajlarda daha fazla gaz açabiliyorsunuz. Bu işte sizin farkını yaratıyor. Virajları yüksek hızla dönüyorsunuz. 3. Sektörde düzlük var. Gaz-Frern durumu daha az. Bu durumda torkla çekiş ön plana çıkıyor. Ferrari yine rekabetçi olabiliyor.

    Sorun Ers’de. Ers hariç Motor 600 Beygirse 250 beygirde Ers’den var. Ers en kilit sistem. Çünkü herkes normal motoru yapar. Önemli olan kilit nokta olan Enerji dönüşümünü verimli yapmak ve de kullanmak.. Bunu da Mercedes başarmış. Virajı bol pistlerde şu anki motorlarla kimse Mercedese yaklaşamaz bile.

    Fer

    1. Yazdığım İlk sektör derecesinde bir hata olmuş. 25.058 yazacaktım. Şimdi baktım o da Rosbergin 1. antrenmanlarda elde etiği ilk sektör derecesiymiş. Raikkkoneninki 25.071’miş insanları yanıltmış olmayalım.

  22. Bu yarış daha heyecanlı geçecek gibi. Ferrari iyice yaklaştı Mersoya. Biz de sonuncu olmayız artık iyi iyi.

  23. billy-bones avatarı

    Melbourne de düzenli olarak 0.8 sn fark vardı, burda 0.4 ve ayrıca Ferrari yeni motorunu getirdi,1 ve 3 te iyi Ferrari. Eğer 3 ve 4 olursa ayrıca yarıştada kopmazsa güzel bir sonuç olacak. Fazla umutlanmak istemiyorum. Mercedes 0.2 daha alabilir.

    1. Oyleyse bir iddia daha atiyorum ortaya. Hamilton yarin siralamalarda 3.siradakine en az 1sn takacak.

      1. dogru yoldayız o halde fark kapanmıs gecen 1.5 snyedi bunada sükür 🙂

      2. billy-bones avatarı

        bende bir iddia atıyım , Ferrari’nin şampiyon pilotları 17. ( yada 18) sıradakine 3.5 sn fark atacak.

        Not: Umarım pisteki insanların hayatını tehlikeye atacak herhangi bir sorun yaşamaz.

      3. Sen testlerde ferrari sıralamada ilk 5e girsin f1 izlemem diyodun. hala izliyomusun.

        1. billy-bones avatarı

          hemde hileciden medet uma uma izliyor abisi 🙂

    2. ferrari yeni motoru ispanyada getirecek , yeni motor getirmedi

  24. Vettel hata yapmasaydı turu 1.39.584 tü.

    1. evt baya iyi geliyordu aklımda kalan ilk sektörü 24.9 du mesela

    2. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      39 u hadi neysede .584 dü nerden salladın birader 🙂

    3. F-one-Driver avatarı

      Eğer Soydan7 arkadaşımızın paylaştığı sektör zamanlarının hepsi vettelin bahsettiğiniz turunda gerçekleştiyse dediğin doğru, 1.39.582 lerdeydi.

      1. hepsi aynı tur değil.ilk sektör 24.9 sonra kırmızı bayrak.Daha sonra 25.1 gibi derecesi var ve spin

    4. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Bu tarz hesaplamaları çok doğru bulmuyorum. Turu tamamlamadığına göre baz aldığınız sektör zamanları 2 farklı turda atılmış olsa gerek. İki turda farklı ayarlar , lastik kullanımı ve yakıt yükü olabilir. Yüksek downforce odaklı bir ayar ile düşük downforce ayarlı bir turun sektör dereceleri toplandığında her üç sektörde de atılabilecek en iyi sektörler hesaplanabilir ama aracı her iki ayarı yapıp piste yollamanız imkansızdır. Vettel belki de ayarlardaki agresiflik nedeniyle spin attı. Bunun gibi bir durum mevcutsa yarışta tersi bir duruma da yol açabilir.

      1. 24.9 ve 34.0 derecelerini spin attığı hızlı turunda gerçekleştirdi. Son sektörü ise hardlarla attığı en hızlı turundan kalma derece.

        1. Düzeltiyorum, 24.9 ve 34.0 Merhi’nin kırmızı bayrağı çıkmadan önceki mediumlar ile atılan ilk turda geldi.

  25. VET iyi geliyordu ama kırmızı bayrak ve spin ferrarilerin en iyi performansını sakladı.

    1. Bu tablo doğruysa Vettelin toplam turu 1.39.582 yapıyor. İlk sektörde de 24.991 yapmış. Çok ilginç bir tablo.

    2. vettelin sıralamada 3. oalcağını düşünüyorum çok iyi geliyormuş hakikaten.

  26. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    İki lastik arasındaki fark ne kadar bilen var mı? Mercedes de hız saklıyor olabilir.. Yarın sıralamalarda belli olur her şey. Kvyat’ın turuna bakılacak olursa eğer Renault motoru ya da Redbull düzelmediyse bu dereceler pek bilgilendirici de olmayabilir.

    1. evet hız saklıyorlardır genelde öndeki takımlar 2 3 4 . takımda dahil daha fazlasına sahip oluyor. Renoda iyi görünüyor . Redbull gaza gelerek fazla aceleci acıklamalrını yutar diye umuyoruz . İlginctir med hamurla kimse abart derece gelistiremedi . Lastikler acayip asınıyordu. Ve pilotlarının alayı piste kavrama sorunlarından yakınıyordu 😀

  27. Vettelin 1.39 lü derece yapacak turla gelirken spin atması kötü oldu, mercedes hızını ne kadar sakladı bilinmez ama ferrarinin daha yakın oldugu gercek. yarıs zevkli gecebilir.

  28. fark 1 sn.nin altına düşer diye umutlanıyor insan! bakalım ne olacak.

    bu arada vettel hardla atmış galiba hızlı turunu.

    1. Evet Hard ile attı. öyle yazıyordu

    2. hard ile attı , medle cok iyi bi tur atarken saglam bir spin attı daha sonra derece yapmadı med ile pit girip cıktı üst üste

  29. Ulan yoksa diyesim geldi ya la!! Hadi lan kırmızı aşkına…

  30. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    ferrari suan güncellenmiş motorumu yoksa daha geleneksel motorumu kullanıyor arkadaşlar bilgisi olan varmı bu konu hakkında ?

    1. Güncel motor ispanyada gelecek daha sonraki güncellemede yaz arasından sonra gelecek

      1. SCUDERlA FERRARI avatarı
        SCUDERlA FERRARI

        güncel motorla 0,3 veya 0,4 sanıye daha yaklaşabiliriz inş.

        1. Sadece motor gelmiyecek tabiki ispanyaya aero güncellemelerde gelir , yaklasırızda onlar ne kadar uzaklasır güncellemeler ile bu belirlicek , sene sonunda farkı azaltacagımız kesin gibi , seneye umutluyum bu seneyi iyi degerlendirir James Allison ins

  31. aman tanrım didim 😀 bak ferrari bizi havaya sokma 😀 şaka bir yana ferrari hakkaten iyi en azından düzlük hızını geri getirmişler motorla beraber bu sevindirici 😀

  32. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ferrari nin en hızlı 2. takım olması kesin gibi sıralamalarda 3-4 olursak iyi olur. bu arada manor pilotunun attıgı spinden sonra aracın pistten kaldırılmasını komedi filmi izlermiş gibi seyrettim

  33. billy-bones avatarı

    Ferrari fena değil 3-4 olursa çok iyi olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir