Resmi: Pilotlar 2015’te 4 Yerine 5 Motor Kullanabilecek!

yazar:

kategori:

Son gelen açıklamalara göre Formula 1 pilotları 2015 Formula 1 sezonunda 4 yerine 5 motor hakkına sahip olacaklar.

Takımlar perşembe günü kullanılabilecek motor sayısının arttırılması teklifini görüşmek için bir araya geldiler ve yapılan toplantıda motor sayısının arttırılması oy birliği ile kabul edildi.

Normalde bu sene pilotlara 4 motor kullanma hakkı verilmişti. Takımların oy birliği ile bu kuralı değiştirme kararı almalarının ardından FIA’nın değişikliği onaylaması bekleniyor. FIA’nın 2 hafta sonra gerçekleştirilecek Çin GP’ye kadar bu kural değişikliğini onaylaması bekleniyor.

Autosport’a göre bu değişiklik, gelişim izinlerini daha esnek bir şekilde kullanabilmek için istendi.

Kurallarda yapılan değişikliğe göre üreticiler motorlarını kendilerine izin verilen ölçüde sezon içerisinde geliştirebilecekler.

Bunun yanında sezon içerisinde sadece 4 motora izin verilmesine rağmen daha ilk yarışta güç ünitesinde 2. parçalara geçmek zorunda kalan sürücüler oldu.

Motor sayısı çok kısıtlı olsaydı ilerleyen yarışlarda antrenmanlarda ve hatta sıralamalarda piste çıkma oranında düşüş olabilirdi. Bu şekilde bir nebze de olsa bu konuda esneklik getirilmiş oldu.

Bu değişikliğin ardından sezon içerisinde 6. motora ve parçalarına geçiş yapan pilotlar ceza alacaklar.


Yorumlar

“Resmi: Pilotlar 2015’te 4 Yerine 5 Motor Kullanabilecek!” için 4 yanıt

  1. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    İyi bir öngörü olmuş ama takımların motor maliyeti artmış olacak. Bu konuda takımlardan herhangi bir açıklama gelecek mi acep. Ama bunu yapmasalardı ceza alan çok pilot görecektik mutlaka. Yine de 6. motora geçiş yapan pilotların olacağını tahmin ediyorum.

  2. Kendi işlerine gelen olaylarda nasılda hemen bir araya gelip elbirliği ile karar alıyorlar. İş izleyicilerin hayatını etkileyen olaylara geldi mi tık yok…
    İşte o yüzden F1’i asıl batıran yönetim felan değil takımların kendisi.

  3. Alonso için iyi haber.

  4. Güzel bir gelişme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir