Renault Formula 1’den Çekilebilir!

yazar:

kategori:

Renault’tan Cyril Abiteboul, Formula 1’e motor tedarik eden Fransız otomotiv devi Renault’nun Formula 1’den çekilebileceğini söyledi.

Turbo motorların spora geldiği 2014’ten beri ana partneri Red Bull ile arası bir türlü düzelmeyen Renault’nun adı son dönemde kendi takımını kurmak istediği şeklinde anılıyordu.

Renault’nun bu sene motorda büyük gelişe kaydedememesinin ardından Red Bull, Renault’nun her şeyi batırdığını söyledi ve takım başarısızlıklarının sebebi olarak Renault motorunu gösterdi. Tüm bu gerilimin ardından Cyril Abiteboul Formula 1’den çekilme gibi bir planlarının olmadığını söylemiş ve bir takımı satın alarak fabrika takımı olabileceklerini dile getirmişti.

Bugünkü basın toplantısında konuşan Abiteboul, bu sefer tam tersi şeyler söyledi.

Abiteboul “Formula 1’den ayrılma dahil bir çok seçeneği değerlendirdiğimizi doğrulayabilirim.”

“Dürüst olmak gerekirse Formula 1 Renault’nun ismine zarar veriyorsa ve mevcut kurallarda iyi performans gösteremiyorsak, sadece motor tedarikçisi olarak motoru geliştirmek için finansal bir getiri yoksa ve Renault yaptığı harcamalar karşısında değerini bulamıyorsa… her türlü şeyi değerlendiriyoruz”

“Ancak önceliğimiz motoru düzeltmek. Red Bull ile umduğumuz gibi bir başlangıç yapamadığımızı gördük.”

“Motoru kontrol altına almalıyız. Ardından bunu yapabilirsek ticari açıdan durumu gözden geçirmeliyiz ve Formula 1’de daha fazlasını yapıp yapamayacağımıza bakmalıyız.” dedi.

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, Avustralya’nın ardından Formula 1’den çekilebileceklerini söylemişti.

Christian Horner ise bu açıklamanın Renault’nun spordan çekilmesi halinde Red Bull’un da ayrılmak zorunda kalabileceği üzerine söylendiğini belirtti.

Horner “Sanırım o, Renault’nun çekilmesi halinde takım olarak motor tedarikçisi olmadan kalacağımızı söylemek istedi. Mercedes Red Bull’a motor vermez ve Ferrari’den de motor almamız muhtemel değil.”

“Bu yüzden spordan ayrılmak zorunda kalacağımız bir durum çıkabilir.”

“Her şirkette olduğu gibi Red Bull da yatırımının geri dönüşüne bakar. Formula 1 Red Bull’a bir şey kazandırıyor mu?”

“Melbourne’deki gibi yarışlarda endişelendirici işaretler oldu. Ancak umarım o, uzun hikayedeki bir bölüm olur.”

“Red Bull mücadele etmek ve F1’de olmak istiyor.” dedi.


Yorumlar

“Renault Formula 1’den Çekilebilir!” için 28 yanıt

  1. Red Bull dışında Renault motoru kullanan kalmadı zaten. O derece fiyasko oldu bu yeni motorlarla. Herkes Renault’dan kaçıyor. Çekilseler ne olacak.

  2. Topunu bir araya getirsek bir Ferrari etmez. Herkese aynı kurallar beceremedin bahane üret ve kaç. Renault bence de gitsin.

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    En ufak başarısızlıkta çekiliyorum lafı sıktı artık.Büyük üreticilerin aklını başına alması lazım.Ya beraber adam gibi kurallar için toplanırlar yada mevcut kurallara eyvallah deyip bir an önce Mercedes seviyesine çıkarlar.

  4. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Amaç belli: Çekiliriz tehdidiyle gelişim izni koparmak. Renault bir yere falan gitmez.

  5. Batuhan Karalar avatarı
    Batuhan Karalar

    Renault’un F1’den çekilmesi deme Red Bull & Toro Rosso’nun bayrağı indirmesi demek. Manor potaya çok zor girdi, parayı alıp tüyebileceklerini düşünüyorum. Force India ve Sauber de geçen sezon Caterham ve Marrusia’nın yaşadıklarını yaşayabilir finansal açıdan zor bir dönemden geçiyorlar. 10 takımdan 5’inin gitmesi demek F1’in çökmesi demek umarım Bernie amcanın hırsları yüzünden çöküş dönemine giren spor iyice sarsılmaz.

  6. Otomotiv yönetim kurullarına bağlı işlerde böyle gir-çıklar (laflar) olur. Çok takmamak lazım. Renault F1’i kolay kolay bırakmaz. İstesede kolayca bırakamaz zaten ağır abiler konuşur.
    Ancak bu düzenin değiştirilmesi lazım. Renault’nun da tavrını değiştirmesi lazım. Renault orta-yüksek hacimleri yine başarabilecek bir marka. Bu dangalak düzeni devam ettireceklerse de önümüzde ki yıllarda geridekilere izin verilmesi lazım yoksa bu işi yürütmek imkansız. Honda, Reno yapılmalı Cosworth’e yapmadıkları için işin devamı gelemedi yapılması gerekiyordu. Motorsporlarını salt savaş olarak görmemek lazım. Hiçbir zaman düz kafayla yok şunun kapaklarını söktüler berilyum çektiler amortisör kestiler kafasında olmadım uzun süre bazı isimler, kimilerinden geride kalan varsa izin vereceksin arkadaş motorsporlarının devamiyeti bazen buna bağlıdır. Motorsporlarında dönem dönem, periot periot, şasi-motor birileri önde olur bu doğal döngü sabit üniteler getirilmedikçe bunu yok edemez kimse sadece yerine göre diğerlerini yukarı çekmek yada yukarıda kinini aşağıya çekmek lazımdır.
    Açık teknolojik savaş görecek olanlar gitsinler (üretici) açık pazarda görsünler işini… diye düşünürüm.

  7. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Çanlar F1 için çalıyor. Hem de bu çanlar giderek çoğalıyor. Büyük bir değişim dönüşüm zamanındayız. Bakalım F1 nasıl geçecek bu değişim dönüşümden. Hayırlısı diyeyim.

  8. Renault gibi f1 in kilometre taşlarından birinin çekilmesi f1 ciddi zarar verir. Şuan f1 de devamlı yarışan motor bir tek ferrari kaldı güçlü gözüken mercedes bundan sonra ki ilk ciddi başarısızlıkta çekilebilirler. O yüzden renaultu kaybetmemek gerekiyor.

    1. bencede ama aşağıda arkadaşların da yazdığı gibi gelişimi açabilmek için gidiyoruz ediyoruz diyorlar bence …

      1. Bu sefer zor gibi, fıa kolay kolay gelişime izin vermeyecek gibi gözüküyor…

  9. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Amaç Belli Paracı Patrondan Gelişim izni almak o da olur.

  10. V8 lere ilk geçildiği yıllarda da çok iyi hatırlıyorum reno böyle ağladı güven lik filan diye fia dan izin alıp motoru geliştirdiler. Şimdi yine benzer şeyler dönüyor fia da mücadele için destek verecektir kesin. Bence de çekilip gitsinler yerine honda yada daha kaliteli ureticiler motor verir belki. Genel imajı bile çok kötü zaten renonun. Bakın firmalar içinde bazı kore ve hint yapımı dışında en adi arabayı reno yapıyor. Zayıf kalitesiz hafif kasa hep. 900 kg sedan arabamı olur ya clio gibi. Aynı sınıf hackback fiesta bile 1100 kg dan fazla. 2005 ve 2006 da nasıl şampiyon oldular hayret ediyorum.

    1. Hayret edeceğin şeylere bir kaç tane daha ekleyeyim
      1992-1997 arasında nasıl F1’i domine ettiler
      Ferrai’den sonra en çok kazanan motoru nasıl yaptılar
      yol araçlarına gelince
      rakipleri 1.6 dizel üniteden 105 bg çıkarırken nasıl 160 bg çıkardılar ve bu dizel üniteleri Mercedes araçlarına sattılar

      Rakiplerinden daha az güçlü motorlar nasıl tur zamanlarını alt üst ettiler ve en hızlı önden çekişli aracı ürettiler….

      …vs

      gibi listeyi uzatmak mümkün tabi

      dip not: üreticilerin eğilimi ağırlık düşürmek üzerine Örneğin golf 7 bir önceki kasasına göre 100 kg hafifledi diye bayağı reklam yaptı

      1. Arkadasin bahsettigi araba clio symbol.Clio 2 bazlidir.Hachback olan clio 4tur.Symbol bizim gibi ikinci sinif pazarlar icin uretilmektedir.ALBEA gibi.
        Mercedes beceremiyorsa cekip gitsin.Ayni sey diger markalar icinde gecerli.Ferrari beceremeyenlerim kafasini kopardi.Bir sekilde gecen yildan daha hizlilar.Bunlar Surekli aglayip gelisim.izni bekliyorlar.Honda cok daha kotu durumda en azindan aglamiyorlar ki bu aglaklara verilen gelisim izni Hondaya verilse 2009 sampiyonlugunu kazanmalari isten bile degildi.

    2. Daha ağır daha iyidir algısı 🙂

    3. ERS, yazılması gerekenleri yazmış, ama merak ettim, aracınız var mı? Aracınızın markası ne? Mercedese motor veren marka Hint ve Korelilerden sonra en kötü arabaları üretiyormuş(!). Fiestayı Clio ile karşılaştıracaksın. Symbol ile değil. Symbolun üretim amacını yazmışlar zaten.

  11. 2 takımın daha azalması kabul edilemez

    Fia renault a destek olacaktır gorurusunuz

  12. Bu nedense tehdit etme gibi değil gayet gerçekçi bir konuşma gibi geldi. Renault, Ferrari gibi felsefesi yarış olan bir şirket değil. Ferrari nin yol araçları bile yarış üzerinedir. Renault F1 de olmasının en büyük sebebi ticari açıdan kaynaklanıyor ve şampiyon olduklarında reklamlarının sonunda hep F1 şampiyonu gibi bir simgeyle bitiriyorlar. Sorunları bir türlü çözemiyorlarsa sürekli boşa para harcanıyor ve çözmek için daha da fazlasını yatırıyorlar. Sorunları çözemezlerse çekilmeleri hem marka değeri hemde şirket giderleri açısında çok mantıklı bir karar. Çekilirlerse eminim ki kurallar değiştiğinde tekrar denerler çünkü Renault motorsporlarını her ne kadar reklam için yapsa da bir o kadar da sevdikleri için yapıyorlar zaten öyle olmasa bir sürü alt serileri olmazdı.
    Olan Redbull’a olur çok başarılı bir ekipleri var ve F1 den giderlerse rekabet açısından kötü olur.

  13. Renault’un çekilmesi demek Redbull ve Torro Rosso’nun da olmaması demek.Çok kötü bir durum olur F1 adına.

  14. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Kendi takımlarını sattığı lotus bile merceds motoruna geçmişken hala Redbull a laf giydirme derdindeler. Kabul edin Redbull olmasaydı o motorla şampiyon olamazdınız 4 yıl tabiki avantajları oldu ama Redbull mühendislerinin payı daha yüksek şampiyonluklarda. Renault çekilirse Redbull Vw Toyota yı spora çekti çekti yoksa motorsuz kalıcaklar.

  15. Dilenmeyin yakışmıyor, gidiyorsanız güle güle bugüne kadar siz yoktunuz bundan sonra olmasanızda olur. .

    1. bugüne kadar yoktunuz derken?

      1. Renault 77’de Formula 1’e girmesinden sonra fabrika takımı olarak sadece 1985-2000 arası ve 2010’dan beri yarışmamış. Onun dışında hep fabrika takımı olarak Formula 1’de oldu.

        Onun dışında Fabrika takımı olarak yer almadığı dönemlerde 85-89 yılları hariç hep motor tedarik etmiş. Daha ne olacaktı?

        Red Bull ile karıştırdınız sanırım

      2. Redbull için soyledim yanlış anlaşılmasın.

  16. çok kötü olur F1 icin , ama bunlar gelişim izni icin blöf olabilir mi ? yada kural değişikliğine gidilmesi icin vs , ha kardesim kapı orda demez kimse , toyotada gelir diye umarken renault gideriz diyor kötü

  17. Onceden Mercedese cok kizardim red bulla motor vermiyolar diye ama artik kizmiyorum Ferrari gridin en hizli 2 takimindan biri mucadale cetin Red bull mercedes motoru kullansa en hizli otomobil olur, Ferrariyi de ezer Mercedesi de ezer/ Muhru asla basamayiz

    1. Mercedes i geçemez viraj hızlarına bir bak istersen. Şase olarak ta şuan da en iyi araba Mercedes olarak gözüküyor. McLaren için de iyi deniyor ancak şuan için performans kısıtlaması yaptıkları için motorda net olarak göremiyoruz.

  18. F1 için kötü olur. İnşallah bir an önce motorda mucizevi çözümler bulabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir