Briatore: "Piquet'nin Bu Tutumu Sürpriz Değil"

yazar:

kategori:

Briatore, yarışın gidişatına yön vermek yönündeki kabul etmedikleri suçlamaların Baba Piquet’nin F1 kariyeri boyunca taşıdığı ‘karalama’ düşüncesinin bir parçası olduğunu dile getiriyor.

Daha önceki yıllarda magazin dergilerinde Nelson Piquet’nin Ayrton Senna’yı eşcinsel olmakla suçladığı haberleri yer almıştı.

Briatore baba Piquet ile ilgili olarak, “Nelson’ın hikayesini biliyoruz, o her zaman herkesin aleyhinde konuşur. Benim için çalıştı ve şimdi de bana şantaj yapıyor. Şu andaki durum bu. Renault için Nelsinho ve Piquet Senior tarafından bu şekilde suçlanmak oldukça kötü. Ama biz Piquet Senior’u tanıyoruz. O her zaman başkalarını kötüledi, Ayrton Senna’dan başlayarak, Mansell’in eşini, herkesi. Piquet Senior’un her zaman yaptığı şey bu. Onu çok iyi tanıyorum çünkü zamanında bizim için çalıştı. Onu oğlunu tanıdığımdan daha iyi tanıyorum.” diyor.

Briatore Piquet jr kendisini yarışlarla ilgili olarak suçlamasının ötesinde kendisini aradaşlarından uzaklaştırdığı konusundaki suçlamalarına da cevap veriyor.

“Nelsinho beni arkadaşlarıyla arasınaki ilişki bozmakla suçluyor. İnsafsızca eleştrilmek istemiyorum. Bu yüzden bunu Nelsinho’nun babası benden yapmamı istediği için yaptığı söyleyebilirim.

“Nelsinho bir beyle yaşıyordu, aralarındaki ilişkinin boyutu bilinmiyor. Babası Nelsinho’nun 50 yaşındaki bu adamla arasındaki ilişkiden oldukça endişeliydi. Birlikte yaşıyorlardı ve babası benden buna müdahala etmemi istedi. Ben de bu beyin artık yarışlara gelmemesini sağladım ve Nelsinho’nun Oxford’dan Londra’ya kendi yaşadığım binaya taşınmasını sağladım, onu kontrol altında tutabilmek için. Bunları benden babası istedi ve şimdi Nelsinho beni arkadaşlarını ondan uzaklaştırmakla suçluyor. Bunu ne tür bir arkadaşlık olduğunu bile bilmiyorum ama o beni suçluyor.”


Yorumlar

  1. nelsinho ülkesın de yanı brazılyada buyuk bır casanova olarak biliniyor! gecen yıla kadar bır nısanlısı vardı!ve sureklıde padokta laia ferrer gıbı ısımlerle adı gectı.. bu sekılde soylemesı komık oldu flo nun! tabıkıde nelsinho nun yaptıgı dogru bırsey degıldı ama gecen yıl ozmanalrda bunu nasıl gecrecklestıgnı tam olarak bılmıyoruz. pskolojık boyutunu cunku biartore işini bılen bır adam. bunu yapmıs olmasıda muhtemel.

  2. nelsinho yu braz tanıyanlar ulkesınde ne denlı buyuk bır play boy oldugnu bilirler! tabıkıde nelsınhonun yaptıgı kaza ahlak dısı ama bu durumun o zman nasıl oldugnu bılmıyoruz! nasıl bır pıskolojık durumd oldugnu herkesın…

  3. trf1 yönetimi ile ilgili bir durum söz konusu değil, direkt senin, bay briatoreyi aklama amaçlı çabanı hedefledim..briatore alakasız yerde gelip nelsonu cinsel tercihleriyle vurmaya kalkıyor,ki, bu da doğru mu değil mi bilmiyoruz..nelsonun fantazilerini şuyunu buyunu konuşacağına buyursun yaptığı pisliği açıklasın..sen de gelip bize, briatorenin bu çirkefliğini-olayı açıklayacağına, hasmını cinsel tercihi sebebiyle suçlamak yermek- bu bir savumnadır diye kakalamaya çalışıyorsun..sanki biz salağız, ya da türkçe yazılan bu metni okuyamıyoruz da oversteer bey bize tercümesini yapıyor

  4. Fuad Kaya

    Zaten haber metni türkçe olduğu için türkçe metni yorumluyorum doğal olarak, "ingilizcesini biliyomusunda konuşuyosun" gibilerinden yazmışsın ama bunun muhattabı ben değilim, ingilzcesiyle türkçesi arasında ki anlam farkı büyükse bu Trf1'in haber servisinin sorunu, yukarıda ki "iletişim" sekmesini tıklayarak şikayetini dile getir istiyorsan…

  5. yazılanlar ingilizce mi , de, şunu dememiş bunu demiş diyorsun..resmen bel altı çalışmış

  6. Yani bence Nelson'a şöle böle demekten çok kendini savunmuş şu noktada, eğer babası istedi de briatore el attıysa, nelson'da beni arkadaşlarımdan uzaklaştırdı diye söyleniyorsa, bunun sebebini açıklamış ve kendini savunmuş, inceden de dokundurmuş güzelce 😀 … Öte yandan Nelson'ın özel hayatı beni ilgilendirmez de, yaptıkları gerçekten iğrenç ve kişiliksiz, hiç boşuna sporun iyiliği için yaptı bunu falan demesin bazıları, sporun iyiliğini düşünse singapurda bu olay ortaya çıktığında, "ben bunu yapmıyorm kardeşim, istiyorsanız kovun beni" diyebilirdi, üstelik bunu Fia'ya açıklayadabilirdi eğer Renault onu tehdit ettiyse… olaya bak, sen takımda ki yerini sağlamlaştırmak için pis işlerini yap takımın, sonra rezalet performansın yüzünden gönderil ve aklına birden bu olay gelsin… Renault sana fazla bile dayandı, adam olsaydında iyi bir performans gösterseydin takımda ki yerini sağlamlaştırmak için bir yerlere çarpman gerekmeseydi… Tabi bu son kısımları Renault'un gerçekten bunu yaptığını varsayarak yazıyorum, yapmadıysa da zaten Nelson için daha birşey söylemeye gerek kalmaz, yüklü bir miktarda tazminat öder Renault'a heralde iftiradan dolayı… Baba piquet'in de ne mal olduğu belli, o yılları izlemedim ama ufak bir araştırma yapınca neler neler çıktı, tıpkı Briatore'nin yukarıda az da olsa bahsettiği gibi… klavuzu karga olanın… Gerçi Renault böyle bir şey yapmış gibime geliyor ama, Piquet'e(lere) de güvenilmez

  7. fad_ moment avatarı

    eğer iş cinselliğe kadar indiyse daha çok şeyler çıkar bu olayın altından. ne biliyim belki nelson tefeciden para almıştır bunu da flavio falan ödemiştir 😀

  8. haklısın bu haberin alonso ile direkt alakası yok..ama dolaylı olarak tüm reno camiası ile ilişkili bir haber..ayrıca, uzun amandır denememe rağmen sisteme giriş yapamıyordum, hadi bu sefer başardım, bu konu ile ilgili tüm diyeceklerimi sıralayayım dedim .)

  9. fad__ moment avatarı

    arkadaşım ne alakası var alonsoyla bunun şimdi…

  10. briatore çirkefleşiyor..sonunun geldiğini görüp, nel altı çalışıyor..diyelim ki nelson eşcinsel, bunun bu alçak skandal ile alakası ne..ayrıca, Alonsonun da bu olaydan haberdar olmadığını aklım almıyor..bir pilot düşünün, evvelki senelerde yarıştığı takımı benzer konularda sahip olduğu bilgilerle tehdit ve taciz eden, yarış stratejisini sürekli kendisi ayarlar karar verir denilen bir pilot..nasıl olur da normal şartlarda kendisine hiç bir fayda sağlamayacak olan düşük yakıt yükü ile singapur yarışına çıkar..strateji dehası bay alonso bunu sorgulamaz mı..

  11. burak bocek avatarı

    Abi bu Brezilyalılar ne pis ağızlı:)

  12. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Çirkinleşti; hemde nasıl… Çünkü bu işin sonunda büyük bir ceza olursa Briattore'nin sonu olur. Yıllarını F1 e vermiş biri için bütün kariyerinin heba olması demektir.

  13. Briatore yine Briatore'lik yapmış…

  14. yuhh be bu ne böyle herkes birbirlerinin kirli çamaşırlarını dökmeye başlamış bu olayın sonu ne olacak çok merak ediyorum..

  15. yani tamamen çirkinleşti bu olay :S

  16. kimse alta kalmak istemez ezilmek istemez bu yüzden konu dağılır hertarafa işte şimdi nelson için zor anlar başlıyor

  17. ecrin deniz avatarı

    bu konu daha çok konuşulur… çok farklı taraflara kaymaya başlamış…

  18. sedat ahmet avatarı

    ama briatore yanlış yapıyor,olayı başka tarafa çekmeye çalışıyor.ne var yani adam gay,eşcinsel olabilir.günümüz dünyasında bu normal bir yaşam tarzı olarak kabul ediliyor.ben tasvip etmiyorum ama nelsonun gay olmasıyla renonun yaptığı hile arasinda nasıl 1 bağ var anlamadım.kendi apartmanıma aldım diyo,belki senin cocuğunun babası nelsondur briatore,anten olabilir yani hem alıcı hem verici 🙂

  19. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    briatore ye bu anlamda güvendiğimi söyleyebilirm. briatore bu kdar riskli bi planı nelsona uygulatmaz. nelsonun nasıl bi kişilğe sahip oldugunu cok ii bilir. heaa herkes seytana uyabilir tabi briatorede :-)))))))

  20. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    yav yapacaksan genç bul.50 yaş ne be 😀 hem iftira atmamamkta gerek.nelson ikinci anneden olduğu için babasından pek bir sevgide görmemişti anlattığına göre bir dergide.belki gerçekten akıl hocasıdır.

  21. hersey cozuldu sanirim simdi:) kac zamandir Briatore istedigimi veremiyor dedigi buymus sanirim hehe

  22. Hahahaha şimdi tam Brezilya dizisi olmuş 😀 Kimi eli kimin cebinde belli değil bu ne ya!

  23. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    gay olmuş nelson.

  24. ortalık karıştı flo kolaylokma olmamıştır hiç bir zaman

  25. madem bel altı çalışacağız, öyle vurulmaz böyle vurulur demiş biratore =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir