2015 Malezya GP 3. Antrenman – Son Seansta Rosberg Önde

2015 Formula 1 şampiyonasının 2. yarışı olan Malezya GP öncesinde gerçekleştirilen 3. ve son antrenman seansını Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada tamamladı.

1.39.690’lık derecesiyle Rosberg son antrenman seansının en hızlı ismi olurken onu takım arkadaşı Lewis Hamilton 0.2 sn geriden takip etti.

Mercedes pilotlarının ardında Ferrari pilotları Kimi Raikkonen ve Sebastian Vettel yer aldılar. Her iki pilot en hızlı turdan 0.5 sn yavaş kaldılar.

Mercedes ve Ferrari pilotlarının arkasında ise Williams pilotları Felipe Massa ve Valtteri Bottas yer aldı. Williams pilotları en hızlı turdan 0.7 sn yavaştı.

MErcedes, Ferrari ve Williams pilotlarının arkasında Red Bull’dan Daniel Ricciardo yer alırken Toro Rosso’nun çaylak sürücüleri Sainz ve Verstappen ilk 10’da yer almayı başardılar. İlk 10’u tamamlayan isim Sauber’den Marcus Ericsson oldu.

Lotus pilotları Romain Grosjean ve Pastor Maldonado 11 ve 12. hızlı isimler olurken Red Bull’dan Daniil Kvyat 2 sn yavaş bir şekilde 13. sırada kendisine yer buldu.

Force India pilotları Hulkenberg ve Perez seansı 14 ve 16. sıralarda tamamladılar. Onların arasında McLaren’den Fernando Alonso yer aldı. Yarışlara dönen ve bu sene ilk yarışına çıkan Alonso seansı en hızlı turdan 2.3 sn geride tamamlamış oldu.

Sauber’den Felipe Nasr 17. olurken McLaren’in diğer şampiyonu Jenson Button 2.6 sn geride 18. oldu.

Düzenlenmiş 2014 aracıyla pistte olan Manor sürücüleri en hızlı turdan 7 sn yavaş kaldılar.

Malezya GP sıralama seansı 11:00’da başlayacak.

CBKpQp1UUAAAP0u

2015-malezya-fp3-lastikler


Yorumlar

“2015 Malezya GP 3. Antrenman – Son Seansta Rosberg Önde” için 41 yanıt

  1. dikkat edin vettel sauberi gecmeye calıstı akıllılık edip adam yol vermiyor

    1. aynı hamleyi hazırlık turunda rai de denedi yol vermedi sauber aynı şekilde hamilton da kimiyi geçmeye çalıştı kimide ona yol vermedi takım iki aracı da aynı anda çıkarmalıydı.

  2. Bunun şans ile hiçbir alakası yok, tamam Vettele öncelik tanındı yada yarış mühendisi uyanık, ancak Kimi’nin orada uyanık olup önünü biraz açması en kotu ilk 10 girmesi gerekiyordu.Bu Kimi’nin uyuşukluğu Kesinlikle.Şu sıralamalari neden 1 saat geri almazlar çok ilginç.Geçen sene bunun yüzünden Bianchi hala komada.Lan tam olarak yağmur lastiğin bile yok neden boyle davranırlar bilmiyorum.Yarin yarışın saatinin yağmura göre ileri yada geri alınması gerekli.

  3. Serhan Acar ;

    İki Ferrari pilotundan birisi şanssızlık yaşayacak olsa (mekanik sorun, pit hatası, başkasının çarpması, yağmur vs) bu hangisi olur? 😀 :D:

    cevapların hepsi raikkonen 😀

  4. Seaans kapanacak muhtemelen Q3 yapılmayabilir. Raikkonene yazık oldu önündeki Sauberin gazabına uğradı. Yanlış yerde konumlanmak böyle işte. Vettelle arka arkaya çıkmaları gerekiyordu. Ferrari garajı saniyelerin önemine daha uyanamamış. Raikkoneni de eleştirelim gerçekten felaket sürdü. Önündeki Sauber ilk 10’a kalıyor sen kalamıyorsun. Uğraş arkalarda uğraşabilirsen. İnsan gerçekten hayret ediyor. !

    1. fark etmiyor yarın tek tek alacak hepsini ama önde mücadele sansı varsa bile kaybetti yapabilecegi 4.lük olur normal sartlarda. Vettel ilk sektör 24.8 ile geldi ama nerde kaybetti yine 2. sektördemi

      1. 2. sektörde ölçümden önceki son virajda kaydırdı, orada 0.7 saniye kaybetti. Son sektörde toparladı ama Rosberg geçti.

      2. muhtemelen 2. sektörde kaybetti

      3. anladım , cünkü nerdeyse benzer dereceyi sertler ile yapmıstı, yarın zevkli yarıs olucak tabi iptal olmaz ise 😀

    2. aynen çok saçmaladı ferrari hamilton da az daha gidiyordu takımı eleştirdi hemen az kalsın eleniyordum beni çok geç çıkardınız dedi …

  5. Button Alonso ya sıralamalarda da bu kadar fark yerse işi çok zor gelecek yıl için.

    1. sezon sonuna doğru araba hızlanırsa kıyas o zaman daha doğru olur iyi bir arabayla da geri düşerse evet işi zor ama bu araçla alo 16 button 18 bişey ifade etmez bence button bir sene daha uzatacak sözleşmeyi.

    2. Button’un uzun tur ortalamaları Alonsodan 0.3 saniye daha iyiydi. Button işini bilir. Adam çok zeki.

      1. Button sözlerimi duyup ataga kalktı 😀 konuşmak için çok çok erken davranmışım.

  6. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Vettel yakıt sorunu yaşıyormuş 2 gündür.Mühendisler çözmek için sıkı çalışıyorlarmış.Umarım sıralama turlarında hazır olur.O yüzden az tur atıyor herhalde

    1. Üstad bu durumun yeni yakıt sensörleriyle alâksı var mıdır? Ferrari ve Mercedesin nispeten yavaşlaması Fia’nın yeni akış sensörü kuralıyla mı ilgili? Renault motorlu araçlar nispeten daha iyi göründü.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Pek bir yavaşlama görmedim ben.Bu kural Çin de geleceği için burda etkilemez.Sadece Vettel sorun yaşamış.

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonsonun hızlı turunda trafiğe takıldı gibi geldi bana, daha iyi bir yerde olabilirdi. Sıralamalarda q2 ye kalır diyorum Alo için.

    1. Q2 ye rahat gecer bence de.

  8. Geçen seneden gördüğüm şu tablo çok canımı sıkıyor. Mercedes geçen seneden yavaş olamaz. Çok saçma bir 3 serbest antrenman geçirdik. Sanki çoğu takım gerçek gücünün bilerek kullanmadı.

    1. çoğu kişi mercedes in güç sakladığını düşünüyor zaten ama ne kadar saklıyorlar orası ?

    2. Geçmiş veriler ile günümüz karşılaştırılması takımların ne kadar geliştiği konusunda yapılamaz, her iki sene de kuru havada geçse bile. Her günün koşulları farklıdır ve takımlar ona göre performans gösterir doğal olarak. Bu sene geçen seneden daha sıcak hava koşulları var ve bunun etkisi Merc’e biraz olsun olumsuz yansımış gibi gözüküyor.

      İlla ki geçen sene ile bir karşılaştırma yapılacaksa buna en uygun veri takımların aralarındaki farka bakmak olacaktır, her ne kadar bu da yanıltıcı olabilse de.

  9. Berbat durumdayız ya en iyi 5.takımız gibi force india biraz iyi olsaydı onlarda geçerdi bizi büyük ihtimalle. Takım Renault ile bağları kopardı adamlar artık gelişim felanda yapmazlar aralar düzelmezse.
    Yağmur gelecek diyorlar belki şansa bala birşeyler yapabiliriz tabi mercolar 1-2 olurda diğer sıralar değişebilir. Bu arada hafta sonu boyunca çok iyi görünen rai büyük ihtimalle yağan yağmurda bocalayacak. adam yağmurda yokları oynuyor.

  10. Iyi iyi orta sira takimlariyla mucadele edebilecek gibi gorunuyoruz 😀

  11. Fark melbourne gibi olmayacak çünkü pist sıcaklığı Mercedes’in lastikleri erken ısıtma avantajını elinden aliyor.Sıcaklık böyle olursa yarışta Ferrari lastik kullanımı ile süpriz yapabilir.

  12. Valla McLaren cidden gelişmiş gibi göründü Alonso ile. En azından orta gruba yakın görünüyorlar.

    1. Ispanya’ya kadar ilk 10 zor ama Ispanya’dan itibaren ilk 10 icinde yer alir.

  13. Düzlükler Ferrari ve Williams’a yaramış görünüyor.İlginç şekilde herkes birbirine olduğundan daha yakın
    gibi görünüyor.Dereceler ise geçen seneye göre oldukça kötü görünüyor. 2014 P3 Rosberg 1.39.008
    Bütün takımlar sıcaklık nedeniyle lastiklerde sıkıntı yaşıyor gibi.Buradaki sonuçları çok hesaba katmamak
    gerekecek sanırım. Yine en iyi verileri Barcelona verecek…

  14. 3,antreman seansının bitmesine 32 dk.kala açtım.birde ne göreyim.rai son sırada ve pitte.seansın bitimine 5 dk kala çıkıp bir tur attı.bu Ferrari antremanlarda pistte olması gereken zamanı neden pitte geçiriyor anlamadım.benim seyredemediğim ilk bölümde rai ye ne oldu bilen gören varsa insanlık namına bi yazıversin lütften.

    genel kanaatim ferrarinin mercedesle farkı elle tutulur gözle görülür bir şekilde kapadığı şeklinde.mercedes yine önde.ama ferrarri pisten piste farki dahada kapayabilir.bu sene pol pozisyonu alırlarmı bilmem ama bir kaç yarış kazanacaklarını düşünüyorum.Ferrarri geçen seneki Ferrari değil.

    1. Sol arka tarafta bir sıkıntı vardi yine.

      1. dünkü iyi derecelerden sonra bir çok arkadaşın ”bu şanssızlıkla kimi ye kesin bir şey olur” kehanetleri tuttu deseneize.bu adam bir kurşun döktürse fena olmayacak valla.her seferinde bir sorun bir şansızlık vs.görmekten çok sıkıldım ya.

    2. raiyi sol arka tekerde sorun olduğu için pite çağırmışlar öncesinde de 4 tur atabilmiş en iyi zamanı da 1.58.. idi son 7 dk kala çıktı tek turda 3. en iyi turunu attı …

      1. en iyi zamanını yazacaktım 😀

  15. Yağmur olmazsa Ferrariler hata yapmadığı sürece 3-4 olcak gibi, yağmur olursa 1-2 gene belli gerisi 404 not found

  16. rosberg en hızlı turunda son virajda sanki bri gaz kesti gibi geldi bana tekrarını da göstermediler ama araba virajı bitirmye yakın gaz açması gerekirken gaz daha geç açtı yinede en hızlı turunu attı acaba insanları rekabet var havasına sokmaya mı çalışıyorlar ?

    1. Pilotlara yavaş git demek biraz zor ama Mercedes bilerek aracı yavaşlatmış gibi geldi bana motor kısımı falan çünkü Mercedes pilotları diğer araçlarında iyi olmasını dileyen açıklamalar yapmışlar

  17. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Nolacak bizim bu Redbull’un hali..

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Motor yaktı bizi 😀

  18. Sıcak havada lastik performansları öne çıkıyor. Mercedes hardları kullanmakta zorlanırken, aynı şekilde Ferrari de mediumlarda gerekli gelişmeyi gösteremedi.

    1. Doğru bir tespit olmakla beraber Sert lastikleri kullanmakta zorlanan takımın Williams olduğunu gördük. Rosberg 1.40.252 yaparken Massa 1.41.3 yaptı. Aynı şekilde Vettel 1.40.532 yaptı aradaki fark 0.8 saniyeydi.

      Ferrari Mediumlarla neredeyse zaman geliştiremiyor. Vettel 1.40.266’ya ancak inebildi. Raikkonende 1.40.245’e indi. Yani çeyrek saniyeancak geliştiler. Buna karşın Williams Mediumlarla neredeyse 0.9 saniye gelişti. Rosberg 0.6 saniye gelişti. Ferrari mediumları aşındırmamak adına sanki fazlaca nazik davranıyor gibime geliyor.

      Fakat 2 saat sonra hızla hava kapanacak ve belki de Q1’in sonlarından itibaren yağmur gelecek. O yüzden bu derecelerin de pek bir önemi kalmayacak. Zaten takımların bu senenin lastiklerinin getirdiği performans aşırı sıcak havadan dolayı kullanamadıklarını düşünüyorum.

      Geçen seneye göre dereceler iyileşmedi. Malezyaya bakıp Ferrari burada gelişti demekte istemiyorum. Sıralamalarda olağan 5. Alonso geçen sene burada yağmurda 4. olmuştu. Kuru hava olsa da 4. olurdu çünkü hız iyiydi.

      Çin’i bekleyelim desem Çin pisti Ferrari araçlarına her sene uyan bir pist. Orada şansa bala Ferrari kazansa bile gelişti diyebilir miyiz? bilmiyorum. En iyisi Bahreyn’i beklemek.

    2. doğru tespit

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir