Lauda: “Manipülasyon Formula 1’i Öldürür”

yazar:

kategori:

Niki Lauda, Mercedes’in son dönemde kendilerini durdurma konusunda yapılan politik çalışmalardan uzak durduğunu ve bu konuda yapılabilecek manipülasyonların sporu öldüreceğini söyledi.

Melbourne’de Red Bull spordan çekilebileceğini söylemişti. Son olarak dün Renault’nun Formula 1’den çekilebileceği söylendi. Red Bull ise bu durum karşısında motorsuz kalacakları için zorunlu olarak ayrılabileceklerini ifade etti.

Lauda “Toto ile ben kazanmaya odaklanıyoruz. Bu yüzden yarışırsınız ve diğerlerinden hızlı olmaya çalışırsınız. Avusturyalı kayakçılar Hirscher ve Fenninger niçin kayıyorlar? Çünkü kazanmak istiyorlar. Biz F1’deki politikalarla ilgilenmiyoruz.”

“Tüm tartışmaları anlayamıyorum. Geçen sene en iyiydik bu yüzden bu sezonun ilk yarışında hala önde olmamız mantıklı bir durum.”

“Artık bizim liderliğimizi almak Vettel ve diğerlerine bağlı. Ancak sporu daha heyecanlı yapmak için yapay bir şekilde manipüle etmemelisiniz. Bunu yapmaya başlarsanız spor ölür.” dedi.


Yorumlar

“Lauda: “Manipülasyon Formula 1’i Öldürür”” için bir yanıt

  1. Adamlar haklı, çalıştılar kazanıyorlar. Olaya parmak atmak(!) için üçüncü sezonu beklemeliler. Yine güçlü olurlarsa adil bir müdahale kabul edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir