2015 Malezya GP – Yağmurlu Seansta Pole Hamilton’un, Vettel 2. Sırada

2015 Formula 1 şampiyonasının 2. yarışı olan Malezya GP öncesinde pole pozisyonu Lewis Hamilton’un oldu.

Malezya sıralamalarında yağmur beklendiği gibi geldi. İkinci seansın başında gelen yağmur 3. seansın oldukça gecikmesine neden oldu.

Yağmurun altından başlayan 3. seansta sürücüler piste tam yağmur lastikleriyle çıktılar ancak daha sonra geçiş lastiklerine geçtiler. 3. seansta 1.49.834 yapan Hamilton en hızlı isim olarak bu sezon art arda 2. polünü, kariyerinde ise 40. polünü kazandı.

Sıralamalarda son seansın sürprizi Ferrari pilotu Sebastian Vettel’den geldi. Kimi Raikkonen’in sürpriz bir şekilde 2. seansta elendiği sıralamaların son seansında Ferrari adına sadece Vettel pistteydi. Vettel, son hızlı turunda 1.49.908 yapmayı başardı ve pole pozisyonunu kıl payı kaçırmış oldu.

Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg, yağmurun etkilediği seansta pole pozisyonu mücadelesi veremedi. 1.50.299 yapabilen Rosberg ancak 3. olabildi.

Red Bull pilotları Daniel Ricciardo ve Daniil Kvyat 4 ve 5. sıraları elde ederken onları Toro Rosso’dan Max Verstappen takip etti.

Yağmur altında zayıf kalan Williams’tan Felipe Massa 7. sırayı kazanırken onu Lotus’tan Romain Grosjean takip etti. Williams’ın diğer pilotu Valtteri Bottas 9. olurken son seansa kalan Sauber pilotu Marcus Ericsson 10. sıradan öteye gidemedi.

Sıralamalarda yağmurun ikinci seansta erken gelmesinin ardından elenen ilk isim Kimi Raikkonen oldu. Son turuna başlarken bir Sauber aracının arkasında kalan Raikkonen zaman kaybetti ve 11. sırada kalanarak elendi.

İkinci seansta elenen diğer isimler Maldonado, Hulkenberg, Perez, Sainz ve Nasr oldular.

Kuru zeminde gerçekleşen ilk sıralama seansında ise McLaren ve Manor pilotları elendiler.

Jenson Button, son turunda takım arkadaşı Fernando Alonso’yu az farkla da olsa geçmeyi başardı ancak McLaren sürücüleri en hızlı turdan 2.4 sn daha yavaş kaldılar.

Sezonun 2. yarışı olan Malezya GP yarın sabah 10:00’da başlayacak.

malezya_pole


Yorumlar

“2015 Malezya GP – Yağmurlu Seansta Pole Hamilton’un, Vettel 2. Sırada” için 119 yanıt

  1. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Yarın umarım yağmur yağar. Sebastian vettel’i sevmesemde Yarın yarışı kazanmasını isterim. Sonuçta ferrari Sürüyor 🙂 Alonso beni hayalkırıklığına uğrattın 2-3 saniye çıkaracaktın oysa. Neyse yarın yağmur yağarsa kesin Alonso puan alır diye düşünüyorum. Yağmur da sürmek farklı bir şey çünkü. Güzel bir yarış olsun formula 1 eski günlerine dönsün iyi Akşamlar.

  2. hamilton’a tebrikler. altındaki araçla zaten beklenirdi dememize engel olan durum, rosberg’in “yol tutuş çok arttı” demesine rağmen farkla 3. sırada kalışıdır. yağmurda hamilton’u izlemek bir zevk, kabul etmek lazım. son yıllarda yağmur altında başarılı sürüşler yapan pilotlar hamilton, vettel ve hemen arkalarında da alonso ve button var bence.

    ama bugün özellikle vettel’in 2.liğine, poleye bu kada yaklaşmasına, ferrari’nin kuru-ıslak fark etmez açıkça çok ileri bir araç olmasına sevindim. bu ferrari gelişim hızını devam ettirirse mercedeslerin tek rakibi olacaktır sezon içinde. ve ellerinde tek turda hamiltonla birlikte gridin en iyi 2 pilotundan vettel var. tebrikler kırmızılara.

    aşağıda arkadaşlar söylemişler, ki doğru da söylemişler, şans hazır olana gelir diye. bugünkü durum şansla filan alakalı değildi, q2’deki o tek turda ne yaparsa kar olacağını bilen pilotlar elinden geleni yapıp gereğini yerine getirdiler. bakınız hamilton’a yarış yapar gibi ilk virajın zembereğinde 2 pilotla boğuştu, çünkü başına ne geleceğini biliyordu. ferrari kimi’nin piste çıkış zamanını elbette daha kolaylaştırıcı önlem alabilirdi ama madem bu durum gerçekleşmedi, o halde pilot alacak sazı eline. düşüncem yazık oldu kimi’ye. kuru şartlarda vettel’den daha hızlı gördüm bu haftakimi’yi. güzel bir sıralama seansıyla podyuma oynaması çok müaitti, tabi hala da olabilir.

    red bull ve toro rosso şasilerinin güzelliğiyle motorun eksiğini kapattılar yağmur altında.

    williams’ın ise sanırım DF sorunları devam ediyor, yağmurda geçen seneki gibi dökülüyor. bu arada aracın kuru ayarda hazırlanmış olması da olası, bilemeyiz ve yarın göreceğiz.

    tabi burada williams pilotlarının yağmur performansı da etkendir diye düşüneceğim ama, sitemizdeki bazı uzman arkadaşların “bottas mclaren’e gitmeli, ferrari bottas’ı almalı, geleceğin şampiyonu vb.” görüşlerine dayanarak; ilaveten bottas’ın yağmurdaki turunda “sorun yaşamadım, iyi bir tur attığımı sanıyordum” sözlerinin ardından felipe’nin yağmurda bot’a 0,7 saniye fark atmasına da bakarak sorunu araca bağlıyorum. bir tebrik de felipe’ye gitsin o halde 😉

    ıslak olursa keyifli olur, ama abartmadığı sürece. kuru olursa da keyfili olur, çünkü nalaşılan lastikler peynir gibi dağılacak, bir çok pit görecek gibiyiz. ama umarım 2009’daki gibi yaım kalan bir yarış olmaz.
    tabi bu kadar yağmur riskinin de yalnızca ve de sadece avrupalı üstün ırkların sabah kahvaltısı eşliğinde yarışı izleyebilmesi amacıyla alındığını bilmek de sinirlendiriyor fena halde.

  3. şunu kabul edilemki yarışanlar içinde yağmurlu havada en iyisi vettel
    redbulda torro rosso,da özellikle torro rosso,da 17.ncı sıradan 16.ncı sıradan
    15.nci sıradan gelip 4.ncü 5.nci 3ncü olmuştur . italya,da kazandı 2008 sezonunda
    alonso raikonen hamilton bunlarıda siz söyleyin varmı bir başarısı yağmurlu havada
    ustalık işidir yağmurlu havada araç sürmek

  4. 2005 SPA’DA sıralama turları. V10 motor sesinin ve Mclaren aracının güzelliğine bakın. Bir de Montoya tabiki. Formula 1 nereden nereye gelmiş. https://www.youtube.com/watch?v=zSePzgAHhec

  5. lewis’e tebrikler iyi iş çıkardı

    malezya şartlarında beklenen bir sıralama turları izledik.ferrari özellikle vettel ile çok zorladı mercedesten kopmadı ilk çizgiyi hakederek aldı.ferrarinin kuru zeminde en hızlı turu mercedesten sadece 0.4 sn gerideydi.kağıt üzerinde melbourne göre ya ferrari 1sn hızlandı yada mercedes 1sn yavaşladı!!!.bu durum yarın ki yarışı ilginç kılıyor her ne kadar ferrarinin hızlanmasından ziyade mercedesin yavaşladığını düşünsemde yarın yağışlı olursa vettelin yarışı kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum.bu arada ferrarinin net 2 hızlı takım olduğu belli oldu bana göre.

    redbull geçen yarışa oranla çok daha iyi göründü williamsın kötü yağmur performansı redbula geçilmelerine neden oldu toro rosso ise hem yağmuda hemde kuru zeminde dengeli performans gösterdi gerçekten iyi iş çıkarıyorlar.lotus ise yine başarılı bir sıralama geçirdi bakalım yarış performansı nasıl olacak

    mclaren ise performanstan ziyade dayanıklılık olarak iyi gelişme göstermiş hatta çok iyi iş çıkarmışlar button-alonso ikilisi sıralama turları hariç antremanlarda 114 tur atmayı başarmışlar ve göründüğü kadarıyla bir sorun yaşamamışlar testlere ve melbourne göre bence harika umarım yarın ikiside yarışı sorunsuz bitirir.anlaşılan o ki mclaren yarış yarış öndeki gruba yaklaşacaktır.

  6. button alonso ya ilk tokatii attiii hadi hayiirli isler

  7. Napolyon1453 avatarı

    Vizem vardı izleyemedim ama okuyunca bir okadar mutlu oldum tebrikler Hamilton’a 🙂

  8. Hamilton’un cebinde en kötü 0.5 sn si olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü Hamilton son sektör de asla Vettel’e o kadar zaman vermez. Mutlaka bir yerlerde hata yapmıştır diye düşünüyorum. Şu an en hızlı araç ve pilot kombinasyonu Mercedes ve Hamilton. Ters bir durum olmadıkça Hamilton’un Vettel’e direnmesine bile gerek kalacağını düşünmüyorum. Çünkü tempoyu elinde tutan isim olacaktır. Geçen yarış olduğu gibi. Ancak bu durum şampiyona için kötü bir haber çünkü Rosberg Ferrari’ler le baş edebilecek bir yeteneğe sahip değil. Şampiyonanın 4 , 5 yarış önce bitmesinden endişe duyuyorum.

  9. Biraz geç oldu dersim vardı yorum yazamadan evde çıkmak zorunda kaldım.

    Lewis motor sorunu yaşadığı haftada yeterince tur atmasa’da Rosberg’i geçmeyi yine başardı hatasızdı yarın bakalım yarış temposunda nasıl olacak Mercedes.

    Kimi yine bir şanssızlık yaşadık umarım yarın şans yanında olur. Vettel’i tebrik ederim beni yine yanıltmadı yeter ki araba uysun sürüş sitiline suyunu çıkartır bakalım Mercedes ile mücadele edebilecek mi ? Hava şartları ne gösterecek bekleyip görelim.Ayrıca bakıyorum Vettel’e dört yıl sayıp sayıştıranlar bu gün Vettelci olmuşlar bu da büyük bir gelişme.

    Gelelim bize Avusturyaya göre iyi durumdayız kuşkusuz kuru zeminde 3 Antrenmanlar’da lider ile fark 0.9 du bu ne kadar gerçeği yansıtıyor tartışılır. Bu gün sıralamalarda alabileceğimiz en iyi sonuçtu DRS olmadan bakalım yarın ne yapacağız.

    STR Renault gayet iyi durumda Kimi’ye nasıl yazık olduysa Carlos Sainz’e de yazık oldu sıralama turlarında yağmur başlamadan önce 1.39 lu tur atan pilottu 4 Renault motorlu araçlar içinde Red Bull Renault dan 1.39 lu tur görmemek Toro Rosso’dan görmek ilginç.

    Williams Mercedes pek yağmuru sevmiyor gibi ama Mercedes-Ferrari ve Red Bull Renault’un gerisinde kalacaklar gibi motoru istedikleri gibi kullanamıyorlar.

    Sauber Ferrari burada da iyi durumda gibi yarına bakalım.

    Lotus Mercedes fena görünmedi Grosjean iyi sonuçlar alır umarım.

    Force India Mercedes ilk testlere katılamamanın faturasını ödüyor ne kadar gelişirler tartışılır ama işleri geçen seneye göre çok zor gibi.

    Gelelim yılın hayal kırıklığı yaşayan takımı McLaren Honda’ya işler pek yolunda gitmiyor gibi görünse de elde etmiş oldukları gelişim burada muazzam Honda’nın içten yanmalı motoru tam kullanamaması aynı şekilde ERS yi de takımı ilk 10 mücadelesinden alı koyuyor İspanya’da ilk on mücadelesinde olacaklarını düşünüyorum.

  10. Hamilton bildiğimiz gibiydi, Vettel süper iş çıkardı, Alonso son hızlı turunda orta sektörde 0.6 bırakmasa 2. seansa kalır, belki oradanda son seansa doğru geçiş bile yapabilirdi ama hata yaptı kaybetti. En çok Sainz’a üzüldüm, tüm haftasonu Verstappenden daha derli toplu ve hızlıydı bence, yağmurun gazabına uğradı. Kimi ve ekibi bildiğimiz gibi, en azından yarın düzlük hızıyla zevk katarlar yarışa.

    Manor’u tek araçla da olsa görmek pistte sevindirdi, ve ikinci takımım Toro Rosso ne araç yapmış arkadaş, Red Bull tokatlıyor çaylak pilotların elinde 🙂

  11. Grup b birincisi kim olur ?
    raikkonen
    ricciardo
    massa
    kvyat

  12. 🙂 ya arkadaşlar sıkıntı yapmayınnnnnn. yeterki yarın araçta yada pitte sıkıntı çıkmasın.yoksa ben çok yarışını izledim rai’nin 11. sırada başlayıp yarış liderliği için çekiştiğini 🙂 bizim adamımızda öyle bi sıkıntı yok allaha şükür bizim için üzülmesin bazıları 🙂 güzel şeyler olacak inşallah yarın.kimi varsa umut var 🙂

  13. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Hamilton iyiydi ama son hakkinda cok daha iyi bir is cikarabilirdi. Vettel’in elinden geleni ortaya koydugunu dusunuyorum. Sanirim son sektor’de 0.3 saniye daha iyiydi ama buna kuruyan zemininde etkisi oldugunu dusunuyorum. Rosberg’e ise denicek bir soz yok. Yagmur’da gercekten cok vasat bir pilot. Hamilton icin yagmurlu gecen her siralama veya yaris, garanti pole veya galibiyet gibi. McLaren ve Alonso pozitif gozukuyorlar. Alonso Ferrari’nin gelisimine ragmen mutlu gibi. Muhendisleriyle konusurken gayet mutlu gozukuyordu. Sanirim McLaren ve Honda’ya yurekten inaniyor. Umarim iki tarafta guzel islere imza atar ve bu Mercedes dominasyonunu yikmayi basarir. Raikkonen işide baya zor. Acaba kendilerini en arkaya atmayi hic dusunmediler mi ? Raikkonen’i en arkaya atsalar, yagmur baslayana kadar temiz bir tur atar, ilk on’a kalabilirdi. Hamilton’in onboard kamerasindan Raikkonen’in son virajda daha iyi cekis alabilmek icin disariya acildigi gorunce her ikisinin turunun patlayacagini dusundum nitekim oylede oluyordu. Hamilton ucuz atlatti, Raikkonen’de yazik oldu. Ayrica bazi arkadaslarin “Ferrari seneye Raikkonen’le devam etmez” dedigini gordum. Ferrari’nin Raikkonen’le devam etmemesi icin ben bir sebep goremiyorum. Mevcut gridde Raikkonen’e alternatif 2-3 pilot var ama onlarda takimlarindan ayrilmayacaklardir. Bu 2-3 pilot haricinde Ferrari’nin o koltuga koyabilecegi daha ideal bir isim olmadigini dusunuyorum. Bianchi koma’da olmasaydi, o, Raikkonen yerini alabilirdi ama o da malesef hala hastanede. Umarim onu da yakin zamanda ayakta goruruz.

  14. Kimi_in_Rai avatarı

    Ferrari stratejisine helal olsun…ya pit stopda hata yaparlar yada yağmurda berbat olurlar..Biri ilk ön sırada diyeri çaylak arkasında q2 başlıyor kendileri nereye bakıyorlar acaba …gökyüzündeki yıldırımları f1 yayını defalarca göstermelerine rağmen..helal olun Ferrari stratejisinde çalışmayı başara bilmişsiniz ancak adam olamamışsınız.

  15. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Tivibu akşam ”Tivibu Ev” üyelerine mesaj göndermiş ve Formula 1’in 3 sezon boyunca Tivibu Spor’da yayınlanacağını ilan etmiş.

  16. Raikkonen şansızlığı diye bir şey olmasa pole belki de Ferrari’nindi çünkü Kimi’nin performansı Vettel’den daha iyiydi.

    1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      bu dediklerine sen inanıyomusun Kimi ve pol kuru zeminde bile çölde kutup ayısı bulmak gibi birşey buna rağmen sen yağmurda bu umudu taşıyosun bravo hayran kaldım hayal gücüne senin bu dediğine arabayı süren gerçek kişi yani Kimi bile inanmaz buna

      1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
        srknmsr14 #ForzaMichael

        +1

      2. Vettel ile Ham arasındaki fark 0.074, kör gözün görmediyse bir daha bak. Kimi’nin performansı daha iyi olduğu için geçme şansı da yüksekti.

  17. Ne demistik turbo vettel gelecek dertler bitecek yarin turbo muhru basar biz tifosiler cildiririz

  18. şevki aksu avatarı

    Hamiltona bukadar para neden veriliyor diyenler. Bugün cevabını aldı. Rosbergten çok iyi gelişim pilotu olur şu haliyle. Kendini geliştirmesi lazım. Kimininki şanssızlık. Vettel aracın potansiyelini gösterdi. Büyük iş başardı. Hep söyledim 4 şampiyonluk almış pilot boş pilot değildir diye. Williams sorunu bu işte aracım ivmelenmede sıkıntısı yok bence o aracın downforce sorunu var. Yağmur araçların arasındaki güç farkını azaltıyor.

    1. aslında turda pek abartılacak birşey yok. hamilton 49’lu turu yağmur devam ederken attı. vettel ise pistin en kuru olduğu zamanda.

      1. onu yapamayanda var (rosberg)

  19. Billy Bones avatarı

    sülonsoooo?????? nerdesin????? 🙂

    1. Geri vitese takmış çorum da görmüşler 🙂

      1. Billy Bones avatarı

        daha çoooooooooook takacak,daha çooooooooooooooooook geri bastıracaz 🙂

  20. Arkadaşlar, her halda ferrrarinin bu neticesine inanmiyacaqsız. Kuruyan zeminde tur zamanları iyleüiyor.ondandır vettelin ilk cizgide olması.yoksa mühürü basmasına cok var

  21. Rosberge ceza verilmesi gerekiyor resmen Hamilton’u engelledi hemde ne kadar uyanıkça ben bile şaşırdım 🙂

    Kimi’ye gelince, Kimi şu an çok hızlı eski Kimi gelir gibi oldu.Ancak ne kadar takim hata da yapsa Kimi’nin orada bir şekilde arayı boş bırakıp ilk ona atması gerekiyordu.
    İlk yarış start teması ikinci yarış yağmur strateji hatası ne yazıkki sezon nasıl başladıysa oyle gidiyor.Kimi iki yarışta da yapabileceği en kötü şeyleri yaptı.İlk yarışta iyi yer tutamadı ve gereken agresifliği gösteremedi.İkinci yarışta sıralama da birazcık uyanık olsaydı ilk ona atardı kendisini.2016için zaman daralıyor ve iki yarış elimizden kaçtı, ve bu kötü durumun döneceğini düşünmüyorum.Vettel yeni gelmiş olmasına rağmen ilk yarış podyum ikinci yarışta sıralamada Mercedesleri böldü.Helal olsun.

    Kendimizi de eleştirmeliyiz.Bende sıralamadan önce çok mutluyken istem dışı moral bozukluğu var inanılmaz derecede, Kimi gibi.Normal bir yarışa ihtiyacımız var ancak gelmeyince gelmiyor işte görüyoruz.

    Yarin o girdapin içinden inşallah Kimi sağ çıkabilir.Bu kadar çaylak varken biraz zor.Çok temkinli olup yer kaybetmesi gerekebilir, iyi bir dönüşle en fazla 6 olabiliriz.

    1. tek korkum start yine temas olmasın da bir şekilde yükselir kimi hele kuru zeminde ama bende aynen maximum 5. lik koyuyorum stratejiyi felan çok iyi ayarlamalılar …

  22. Alonso için hep derlerdi “şans hazır olana gelir” diye, bugün bu gerçekle acı bir şekilde yüzleştik, Raikkonen saçmaladı ve elendi, şans la alakası yok! her türlü zorlayıp ilk 10 a girmeliydi..

  23. Ula benim tahminler yandı bitti kül oldu. 🙂

    Vettel yarın mührü bassın da dertler bitsin bari. 🙂

    1. Ajan Red dedik tahminleri güme gitmiş 😀 kaynakların saglam değil değiştir onları 😀

      1. Göz önünde gizlenmek diye bir şey vardır. 😉

        Bilerek yanlış tahmin yaptım, millet çakmasın diye. 🙂

    2. valla bu hava benimkileri de kül etti 😀

  24. güzel bi sıralama turu oldu, Ferrari nin geçen yılki durumuna bakınca gerçekten de şaşkınım ama mutluyum bi anda bu kadar büyük bi adım atmış olmamız benim beklentilerimin çok çok ötesinde, açıkcası ben yağmurdan korkuyordum çünkü Mercedes her koşulda iyi zaten ilk üçün dışına mekanik bi sorun harici çıkmaları çok zor sıralamalarda, kuru zeminde Ferrarinin iki aracıda ilk beşte olabilirdi bence kuru zeminde yağmur işleri bozdu biraz, piyango gitti Kimi ye vurdu ama sadece şansızlıkla açıklamak zor bu durumu beceriksizlikte var işin içinde mesela takım Vettel i pit yoluna ilk olarak çıkardı ama Kimi yi ondan daha geç yolladılar trafikte sıkıştı kaldı keşke ikisi arka arkaya çıksaydı yada keşke Kimi o Sauberin ardına takılmasaydı ısınma turunda yarın işi zor orta gurupta inşallah başına bişey gelmez helede yanında Maldonado varkeN…
    Temiz bi start olur umarım yarın iyi olanda kazanır…
    williamslar yağmurda niçin kötü anlamak güç önceki senelerde de kötülerdi bide şu lastik konusu yayında Serhan Acar değindi yoğun yağmur lastikleri niçin kaldırıldı anlamak güç ayrıca yayın uzamasına rağmen kendisi gayet iyiydi bugün…

    1. Serhan Acarın yanına bir yorumcu şart ama tek başına yetişemiyo

      1. aynen ona katılıyorum koca yarış adamda sıkıntı yaşıyordur artık konuşacak konu bulma konusunda bugün yok yere uzadı sıralama ee napsın adam tek başına o kadar zaman mesela Sky sports ta adamlar kurmuş sistemi güle oynaya anlatıyorlar antrenmanları sıralamayı yarışı Ntv deyken Cnn deyken çift kişi sohbet tarzı olurdu bu iş ama niçin teke düştü bilmiyorum hani bedava ya bile çok adam yapar Serhan üstadın yanında bu işi :)…

  25. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi’ye gereksiz yüklenen arkadaşlar görüyorum. Tek bir sıralama seansında yaşanan kargaşadan pay çıkartıp “Kimi’den bişey olmaz, bitmiş” gibi yorumlar var.

    Geçtiğimiz yarışın en hızlı pilotuydu Kimi Raikkonen. Gereksiz konuşmaya lüzum yok. 2. seansta Lewis bile kargaşanın içinde kalınca az daha eleniyordu. Telsizden “neden beni arkada çıkardınız” tarzında sitem ettiğini de duyduk. Rosberg’den 2sn yavaştı yaklaşık. Hamilton da elenseydi o araçla o zaman “Hamilton bitmiş, bişey olmaz bundan” mı diyecektik acaba? Muhtemelen sezonu 3. şampiyonluğuyla kapatacak olan pilottan bahsediyoruz.

    F1’de böyle şeyler olur. Malesef de genelde adamımızın başına gelir. Kimi’nin kariyerine baktığımızda zaten, bugün yaşadığı durum geçmişte özellikle McLaren döneminde yaşadıklarının yanında pire kalır.

    Yarın güzel bir yarış bekliyorum.

    1. aynen üstelik kimi sauberi geçmeye çalıştı sauber yol vermedi hamilton da kimiyi geçmeye çalıştı kimi de ona yol vermedi dolayısıyla attıkları turlar performanslarını göstermez yarı savuma yarı tek tur attı adam …

      1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
        RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

        bak ağzınla diyosun ikiside birleri tarafından engellenmiş(Kimi,Sauber tarafından Lewis’de Kimi tarafından) ama iyi olan bir şekilde kendi atmış son seansa dimi onun için lütfen kabul edin yarın yarştada yağmur var yeminlen Kimi yerine Ferrari yarın yağmur varsa eğer bak, Kartikeyan’ı çağırsa daha iyi olur Ferrari için Kimi’nin alcağı sonuç ne olursa olsun emin ol Kartikeyan ve benzerleri daha iyisini yaparlar ondan

        1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          Karthikeyan daha iyisini yapacaksa neden F1’de değil şu anda?

          1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
            RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

            yağmurda diyorum yağmurda gene idda aediyorum formula1 tarihinin gelmiş geçmiş en kötü pilotudur Kimi Raikkonen benin gözümde yarştığı takımlara ve arabalara göre bütün kariyerini izlemiş ve takip etmiş biri olarak düşüncelerim bunlar benim YAĞMURDA

            1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
              Berkhan Oğulcan Akçay

              “Gelmiş geçmiş en kötü” den sonrasını okumadım. Anlaşılan benimle fikir tartışması yapılacak seviyede değilsin henüz. Hani yağmurda kötü dersin anlarım da “yağmurda gelmiş geçmiş en kötü” dediğin adam Fuji 2007’de sel altındaki yarışta sergilediği inanılmaz performansla Dünya Şampiyonluğu potası içinde kalmayı başarmış, sonunda da şampiyon olmuştur.

              Son yıllarda bir pilotun taraftarı gibi görünüp trollük yapan çok arkadaş gördük sen de onlardan biri gibi görünüyorsun. Uzatmayalım. Kendi ligindeki arkadaşlarla takıl.

              1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
                RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

                2007 fuji denmiş yav ben şimdi Kimi’nin yağmurlu yarışlarda batırdıklarını yazmaya kalkışsam klavye, klavyediki tuşların dili olsa bana derki ya Allah için yeter insafın vicdanın yokmu senin imanımızı gevrettin ayrıca burdaki arkadaşlar bana derdki kardeş sen elit liginde takılan troll müsün adamın fuji 2007 gibi bir iki iyi yarışı varsa yazsana ne kendi öldürüyon klavye ve tuşlardan ziyade parmaklarına yazık

        2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          Hamilton Kimi tarafından engellenmedi Kimi’ye yetiştiğinde zaten tur zamanını atmıştı. Kimi’nin arkasından turu atsa hangi mantıkla ondan daha hızlı tur atacaktı?

          Biraz mantık.

          1. yanlışın var daha pit çıkışında kiminin yanına geçti ham ama kimi yol vermedi …belkide yol verip biraz ara bırakması daha iyi olabilirdi ama olan oldu zaten kimi de kaybettiği zamanı son virajda sauberin içerisne dalınca kaybetti …sauber de virajı dönerken çarpmamak için frenledi sonuç rai elendi neyse yarışta heyecan lazım 😀

          2. doğrusun , kimi ile aralarında bosluk vardı , sauberden cok etkilendigi icin kim ham son düzlükte yakaladı , oda arkasına takılmıs gibi oldu. bence kiminin hatası , arayı bos bırakabilirdi , yada gecebilirdi turundan önce . Sonucta araba cok rahat gecis yapabilir 4. olur bnce ama podyum mücadelesi veremez olan tek sey bu

            1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
              RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

              ben adamın bize yaşattığı hayal kırıklıklarından dolayı eleştiri yapıyorum ve inan bunu yaparken bile üzülüyorum adam hemen savunmaya geçiyo hangi yarışta ne olursa olsun Kimi ne yaparsa yapsın biz Kimi taraftarlarının her zaman yaptığını yapıyo hemen adamı savunmaya geçiyolar hiç bir şekilde hiçbir yarışta Kimi’de hata yok

        3. Oğlum gizli alonso fanı mısınız evet 3. seansa behemehal kalmalıydı ama bu adama gelir hep bu tarz olaylar eleştirilmeli ama bitmiş bi yol olmaz falan diyosanız adamı tanımamışşsınız demekki

          1. asla bitmiş demem bu f1 de schumi ve kimi bende hep ayrılardır ikisi diğer tüm pilotlara saygım var ama benim için schumi ve kimi bir yana diğerleri bir yana …

          2. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
            RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

            bana bir tane bir kişi desin bügün Alonso o koltukta ve kendini son seansa atamazdı o zaman bende derimki siz elit kategoridesiniz sizle tartışmayalım f1’i sizle boyumuz yetmez tartışmaya size, hey Allahım düz f1 izleyenler bugün bize kategori diyo

    2. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      Bugün için dediklerinin hiç birine katılmıyorum kariyerindeki şansızlıklar ayrı benim kadar fanatik Kimi taraftarı diilsindir emin ol giremicem şimdi bunlara ama Lewis elenmezdi bir şekilde yine atardı kendini oraya ama Kimi ne zaman bunu herkese yaşatmadı hayal kırıklıklarını yeterince açıklama yaptım dahada seni ikna edecek şeyler yazaman Kimi’nin bende oluşturduğu moral hasarı yüzünden takatim yok inan

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        “Bir şekilde atardı kendini oraya” demekle neyi kastettiğinizi anlatırsanız güzel olur. Nasıl atardı? Turu yetmeseydi nasıl atacaktı kendini oraya?

        Q2’de hiçbir pilotun bir tur daha atma şansı yoktu. İlk turda her şey bitti ve kargadaşadan çıkanlar son seansa kaldı bu kadar basit. Kimi’nin önündeki Sauber son seansa kalan son isim oldu zaten. Onu geçmeye çalışırken zaman kaybetti olay bundan ibaret.

        1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
          RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

          cevabı içinde zaten neyi açıklayayım yani Kimi’nin yaşadığını yaşayan Lewis kendini sonuçta attı son seansa bunu diyorum

        2. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
          RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

          bak dostum sana saygı gösterip bişeyler yazacam senin için bu moralsizliğe rağmen yıllardır ilk defa bu sene aktif biraz yorum yapmaya başladım çünkü adamın kariyeri sonlara geliyo diye onun özlemiyle artık f1’i izleyecem diye yıllardır Kimi için totemler yapıyorum dualar ediyorum başarılı olsun diye, yarış hafta sonları gözüme uyku girmiyo Kimi’yi izlicem diye ama hep hayal kırıklıkları yaşatıyo bana ve benim gibilere yetmezmiş gibi bazı pilot taraftarları ona karşı yaptıkları olumsuz yorumlar çabası beni dahada kahrediyo deliriyorum çünkü haber ve altlarındaki yorumları okuyorum ama biz Kimi tafartaları genelde daha sabırlı yada bana göre kibar ve nezihizdir bazı pilotların bazı taraftarlarına göre o seviyeye inip karşılık cevap vermiyoruz ama kahırdan işime sosyal hayatıma adapte olamıyorum ya 2-3 gün hep yaış hafta sonu sonrası

    3. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      Kimi öncesi Formula 1 hayatım böle diildi ya

  26. Pole Lewis Hamilton :))

    1. 40 kere maşaallah 🙂 40 polümüz hayırlı olsun.

      1. Yetenek yaptı yine işini:)) Ferrarinin yakın olması inşallah yağmurdan değildir böyle daha heycanlı oluyor. Rosbergi sürekli ezsinler:))

        1. Aynen Ferrarinin gelişimi en çok Nico yu etkileyecek 🙂

        2. ham ile rosun arasına sarı kedi girdi 😀

          1. girsin kardeşim rai ve vettel şu rosberg bebesini tokat manyağı yapsınlar tüm sezon. oda artık anlasın sıradan orta sıra pilotu olduğunu katakulle yapmadan yetenek sahibi şampiyonları geçemeyeceğini bilsin. yoksa yine yuhalanmaya razı olur.

  27. RAİ benim hatam değildi çıkmak istedim ama beklememi söylediler demiş.
    Bu arada seb e tebrikler muazzam iş yaptı. Son virajda Alonsonun yakınana düştüğünü tahmin ettiğim yıldırımda epey korkuttu 🙂

    1. arrivabene de galiba kimin ekibiyle yakından konuşacağım mı ilgileneceğim mi öyle bişeyler demiş heralde …

  28. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Rosberg tam yağmur özürlü. Geçen sene de Çin’de yağmurlu seansa dökülmüştü.

    Hamilton İlk turunda aldı polü. Vettel son seansa uçtu adeta.

    Ben yine de yağmurdan dolayı net farkları göremediğimizi düşünüyorum.

    McLaren son sıralarda olsa da gerçekten gözle görülür fark var geçen yarışa göre. Avustralya’da 4 saniye yavaşken burada 2,3 saniye gerideyiz.

    Alonso’da kısa zamanda ilk seans sonrasında röportaj vermekten kurtulacağız demiş.

    Ben hala McLaren çok iyi bir otomobile sahip olduğunu düşünüyorum. Motor sıkıntılarını aşarsak öne fırlayabiliriz.

    Williams’a gelirsek yağmurda rezilleri oynuyorlar yine. Açıkçası geçen yıl kadarda hızlı değiller.

  29. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Vettel mührü yarışta vurur artık 🙂

    Şimdilik bu kadar. Uzun zamandır Ferrari taraftarının sıralamalardan mutlu ayrıldığını görmek güzeldi. Umarım yarın şans yanımızda olur. Yine agresif bir Kimi izleyeceğimizden eminim.

  30. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Yalansolar gelir şimdi gene gölge düşürür o son sektöre onların yazmalarını bekliyorum merakla .. :)))

    1. Bende Alonsocuyum ve gelip ne kadar iyi bir iş yaptığını söyledim. Her taraftar grubunda var öyle sallayıcılar onlara bakıp yorum yapamazsınız. Ayrıca şundan eminim ki bugün alonso o takımda olsaydı ve kimi 2.sıralama seansında elenseydi “DİAZIN OYUNLARI” diye bağırıp duracak bi vettelci kitlesi de var ama biz tüm vettelcileri o sınıfa sokuyor muyuz?

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Arkadaşım siteyi takip ediyorsan ferrari,seb, ve kimiye sallıyan popüler ”bilgi abidesi” alonsocu arkadaşlar var onları istinaden söyledim + sen onlar hakkında hakkıyla yorum yapıyorsan üstüne alınmaman lazım ?

        1. Öyle diyorsan kusuruma bakma ben tüm alonsoculara hedef alıyorsun zannettim. Bazıları varda öyle her önüne gelene sallayan..

  31. rambo nerde
    ferrari ıslakta gayet iyi

  32. Hamilton pole aldı ama tam sevinemiyorum. göz ağrısı işte vazgeçemiyorsun McLaren’den. McLaren aracı daha da geliştirecektir ve Button’la yüzüm güler inşallah. en azından yarı tarafını tutarak devam edeceğim.

  33. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Çok yakındık pole’e. Neyse sağlık olsun. Çok iyi bir tur geldi Vettel’den. Ancak bir kez daha bu sevinci doyasıya yaşayamıyorum. Raikkonen’in Q2’de kargaşa içinde kalması büyük şanssızlık. Ferrari motoru tam zamanında çalıştıramadığı için RAI’yi VET gibi erken yollayamadı gibi iddialar var ama ne kadarı doğru bilemiyorum.

    Artık yapacak bir şey yok. Araç hem kuru havada hem ıslak zeminde iyi gözüküyor. Havada karada iyiyiz :p Umarım yarın VET ile Mercedes’leri yakından kovalarız. RAI içinde herşey bitmiş değil. Lastiklerin durumu belirsiz. Hava belirsiz. Yer kazanmak kolay. Williams’ları geçip 4. sıra hiçte zor değil.

  34. mercedes alttan alttan yine rosberg’i pohpohluyor sanırım. Q2’de yağmurun geleceğini bilmeyen kalmadı, rosberg ilk turu atarken hamilton neden o kadar geç piste gönderildi? neredeyse elenecekti. rosberg’in q3’te kuruyan virajları sorup cevap alamaması komediydi. tutuşu hissedeceksin koçum 🙂

    yağmurda şasinin önemini yine gördük. williams az df’ye odaklanıp düzlüklerde güçlü olmaya çalıştığı için, DF’nin öneminin arttığı yağmurlu havada kaybetti, merclerden 2-3 saniye, redbull’dan 1 saniye fark yedi williams. geçen sene yine yağmur altında bu kadar düzlük olmasına rağmen ham-vet farkı 0.05 idi. bu arada redbulllar hemen ilk 3’ün arkasına sıralandılar. ric 4 kvyat 5.

    son olarak hamilton ya son turunu bıraktı, ya da lastikleri bitti. çünkü 49’lu turu yağmur devam ederken, daha kötü şartlarda atmıştı.

    1. “Yağmurda downforce’un öneminin arttığını ilk senden duyuyorum” tartışmasının hortlamamasına sevindim açıkçası.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        çok ilginç koptum şuan

  35. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    o dört damla yağmur herkes için vardı o an pistte ve Kimi harici aşağı yukarı son seana kalabilecek her pilot o tek şans kuru zemin turunda bir şekilde kendini attı son seana ama gelin görünki oooo yazık şansızlık o turda sadece şansızlık ve yağmur KİMİ’yi vurdu

  36. Yusuf Hitay avatarı

    hamilton son turundan önceki tur rosberg’in azizliğine uğradı. q3 te ilk attığı tur harika idi gerçekten, o an herkese inanılmaz fark atmıştı. ayrıca q2 de az daha eleniyordu. raikkonen’in şanssızlık seviyesi başka bir boyutta tabii.

    vettel’in çok geride kalacağını düşünürken son sektörde acayip şeyler oldu.

    eğer serhan acar yanlış çevirmediyse, rosberg -“daha önce yağmurda hiç bu kadar yok tutuşu olmamıştı, enteresan şekilde fazla yol tutuşu vardı” dedi. güler misin ağlar mısın 🙂

    williams yağmurda yine sürünüyor, bence hem araç hem pilot kaynaklı. massa’nın yağmur performanslarına aşinayız, bottas da harika değil demek ki.

    mclaren hafiften toparlamaya başlamış gibi, ancak araç hala virajlarda dans ediyor.

    1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      Kimi şansızlık katılmıyorum bu sıralamalr dahilinde konuşuyorum kariyeri ile diil

    2. bende rosbergin yol tutuşu çok fazla demesine şaşırdım son turunda dahi zorandı ilginç

  37. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    şimdi Allah Peygamber için benim gibi Kimi taraftarlarından rica sizde Serhan Acar gibi talihsizlik felan demeyin dünde başka haberde demiştim Kimi taraftarları için felaket senaryasu diye, yağmur yağacağına dair hava durumu tahminlerinide paylaşmıştım ve Vettel için demiyorum çünkü Vettel yağmurda da kuruda olduğu gibidir ama Kimi için yağmur sanırım Kartikeyan bile Kimi’den daha iyidir diye adam start düzlüğüne gelmeden tam baya bi durudu önünü açtı önü felan kapalı diildi sadece elimle saydım ya dört damla yağmur var diye adam batırdı bu haftada ben dahil herkes boşuna umutlandı antrenman pilotu ya daha Q1’de belli oldu kuru havada yapılan seansta, Vettel yağmur yağmasa bile Kimi’nin önünde bitirceğini sıralamaları yağmur olmasa bile ama yağmur oldumu felaketide biliyordum velevki diyelimki Kimi elenmedi Q2’de öle veya böle son seansa kaldı yeminle onuncu veya maksimum dokuzuncu olurdu Vettel gibi öle yukarda orda burda olmazdı onun için lütfen bana kimse talihsizlik yada şansızlıktan bahsetmesin neyin ne olduğunu gördün yıllardır adam beni kahrediyo böle ömrümü yedi çürüttü Kimi benim ve bu arada şu sıralama ve yarınki yarış bunu gösterecek atrık Ferrari bütün ağırlığını VETTEL’e vermeleri gerektiğini gördü ve görecekler Kimi’den ekmek yiyemediklerine karar verecekler ve bizim belkide 1yıl daha sözleşme uzatılma hayalimizde suya yatacak bölelikle yaşlanmış ekmek getirmeyen bir pilot yerine genç Vettel’e azda olsa ayak uydurabilecek birine yatırım yapacaklar hemde daha ucuza

  38. Ferrari Vettel ile ışıldıyor ancak Hamilton’ın son turunu atamadığını unutmamak gerek

  39. Tek bir günle değerlendirmek çok doğru olmaz ama bugünkü performansı gösterdiki vettel geçen senenin üstüne bir kilometre taşı koymuş 😀 Keşke kimi de kalabilseydi, o belkide polü alabilirdi.. çok iyiydi bu haftasonu. Ama yarın o da bize güzel bir yarış izleticek 😀

    1. Vettel şu anda neredeyse pistteki diğer tüm şampiyonların toplamı kadar şampiyonluk kazandı. Hangi kilometre taşı? Vettel’in Ferrari’de başarılı olması kadar doğal ne olabilir? Yeter ki Ferrari ona mücadele edebileceği bir araç versin.

      1. Allah aşkına geçen seneki vetteli izledin mi.. Ricardoya yenilen bir vettel vardı orda. Şimdiki performansını geçen yıla koy, geçen yıl da yarış kazanan bir vettel görürdün. “GEÇEN YIL” diye yazdım özellikle

        1. Vetteli geçen seneyle değerlendirmek ne kadar yanlış. ilk olarak adamın 4 dünya şampiyonluğundan sonra ister istemez motivasyonu düştü ilk testlerde red bullun sorunları buna sebep oldu. 2. olarak ise vettel turbo döneme bi türlü ısınamadı. bunu da her fırsatta söyledi. eleştirdi. Bunun yanında ric tam tersi büyük takıma büyük motivasyonla geldi. her pilotun böyle dönemleri olabilir. Vettel eski günlerine geri döndü sadece 1 sene ara verdi

          1. Senin görüşün saygı duyarım fakat, ben 2010-2013 döneminde gerek redbullun araç seviyesi gerek webberin çok üst düzey bir pilot olmamasından dolayı vetteli iyi yada kötü diye yargılamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Şimdi yanında gerçek bir üst düzey pilot var. Asıl sonuçlar bu sene ortaya çıkar diye düşünüyorum. Şampiyonluk sayısına bakarak da pilotun iyi olup olmadığı söylenemez. Çünkü şöyle bak dünyanın gelmiş geçmiş en iyisi olarak nitelendirilen Senna’nın 3 şampiyonluğu var ki vettelden az ve hiç şampiyonluk kazanamamış Gilles Villeneuve gerçeği var önümüzde.

            1. O da Senin görüşün tabi 🙂 Ama sana katılmadığım Nokta senna çok iyi eyvallah ama f1 denilince akla ilk gelen Şumi’dir. Zaten dediğin gibi Kiminin yanında vetteli bu sene göreceğiz şimdilik iyi gidiyor.

  40. Billy Bones avatarı

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/99786-ferrari-formula-1e-ekstra-100-milyon-euro-butce-ayirdi.html

    Bu haber umarım doğrudur. Ve bu para 2010-2014 yılında kullanımadıığı için çok mutluyum.

    Sulonso dün iddiaya girmiştik,benim dediğim çıktı,senin hayalin çıkmadı.

    Ne derler bilirsin, hayaller-hayatlar 🙂

  41. Vetele ilk kez üzüldüm polü alamadığı için.

  42. Yarın startta Vettel Hami çiğ çiğ yiyecek. İkisi de agresif pilot ilk viraj karışabilir 😀 Bundan sinsi Ros faydalanabilir.

  43. bağırın ulan FERRARİ diye 😀 yakın buraları vettelciler 😀 şaka bir yana hakkaten mükemmel tur attı vettel yağmurda ferrari iyiymiş …

    1. Q1’de Ferrari sert hamurla, Mercedes orta hamurla tur atmasına rağmen aralarında 0.5 fark vardı, Mercedes’in orada hız sakladığını düşündüm ancak durum ne belli değil, yakın ve eğlenceli bir yarış olabilir. Yarın hava koşulları bugünkünden daha kötü olacak bu arada 🙂

      1. aynen vettel q1 de en iyi 3. zamanı sert lastikle aldı dedim ne oluyor lan aha vettel 3. olacak dedim yapmur geldi felan vettel polü kaçırdı ferrari seneye çok umut vadediyor çok …

  44. Sebastian iyi is yapti. Hamilton da yapmasi gerekeni yaptı. Ikisine de tebrikler. 😀

  45. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Hamilton 2’de 2.

    Kimsenin güvenmediği adam,F1’de ilk yağmurlu sıralamasında gayet iyi bir sıra aldı.

    Vettel geldi dertler bitti Rosberg ile Hamilton’ı ayırmamasını isterdim 🙂

  46. Vettele tebrikler iyi bi tur attı ferrarinin de yağmur performansı gayet iyiymiş özellikle williamsa göre ama araç ayarlarıda durumu değiştirir belki willimslar kuru havaya göre ayarlamışlardır aracı

  47. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    ah be ah be! elimizden kıl payı kaçtı pole.araç yağmurda da gayet iyi.tebrikler çocuklar tebrikler sebastian.rosbergi geçince çok sevindim.yağmur gerçekten yağmasa daha iyidi kimi öyle yada böyle 3.4. olurdu ve en önden rahatça kalkıcaktık ama sağlık olsun.kimi şimdi nasıl üzülmüştür tahmin edebiliyorum.zaten çok mutsuzdu.ama bunlardan ders çıkarsın artık.vettel şansını kendi yaratıyor.en doğru yerde doğru zamanda olmayı başarıyor bu çocuk.

    yine de patron mühendisi fırçalamış olacak ki bir ara ciddi bir konuşma geçiyordu.williamsları üst üste iki yarıştır mağlup etmemiz,bu pistin daha gerçekçi olması artık dengeleri de hem kuru hem ıslak zemin için ortaya serdi düşüncesindeyim.kuru zeminde muhtemelen 3-4 olup 05.0.7sn gibi bir fark olabilirdi ama bereket versin olmadı.bununla beraber ben yarın hepten yağmur ya da tamamen kuru zemin istiyorum.böyle bu şekilde bir yağmur bir çamur bir güneş olmuyor.

    bol şans herkese,umarım güzel bir yaırş izleriz.

  48. Son sektör gözlerime inanamadim o nasil bir tur du öyle:))

  49. O ne son sektördü amonin boo!!! turbo vettel bizi podyuma götür!!

  50. son sektörde vettel ne yaptı öyle ya acayip bi şeydi

  51. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Kırmızıııııııııııııııııııı

    1. beyazzzzz 😀

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Yeşiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiil

  52. vetelin polu alamamasına üzüldüm. polü almasını çok istedim.
    not: FERRARİ aracı vettele göre dizay edilmiş. yoksa kimi 2 . seansı geçer polü alırdı.
    hami’yi tebrik ederim

  53. Ferrari bu ilk sektörü ile rai ile cok rahat gecer önündekileri , vettelde ilk baslarda mercedesten kopmaz ise zorlayabilir diye hayal ediyor ve umuyorum 😀

    1. Umarım yarın biraz agresif olur da yükselişini izleriz ama 10 dk sağanak geçişi olursa şortuyla magnum yerken görürüz 😀

      1. ins diyorum , arrivabene kimi daha konsantransyonlu olmalı demis sanırım yannıs görmediysem haberi okumadım

      2. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
        RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

        yarınki hava durumu tahmmini bugünden daha kötü kuru havada olmayacak büyük ihtimal hatta belki garanti o yüzden Kimi yükselemez çünkü süremez arabayı yarışı tamamlayamaz

  54. Heycan yaptım lan az daha alıyorduk. Kaç yıl oldu en son pole alalı hatırlamıyorum bile.

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Kuru zemin 2010 singapur
      islak zemin 2012 hockenheim

  55. Günün en dikkat çekici ismi Vettel korkunç bir tur atti özellikle son sektör de uçtu.

  56. OtonomAktor avatarı

    şaka maka da vettel gerçekten turbo vettel mi olmuş 😀

  57. Yalnız Vettel ne son sektör attı be.

  58. Rambom gelir Vettel diye bağırın ulan der şimdi 🙂

  59. helal vettele neredeyse alıyordu pole’ü 2. sektörde kaybetti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir