Raikkonen: “Kötü Zamanlama Nedeniyle 2. Seansta Elendim”

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, Malezya GP sıralamalarında 2. seansta elenmesinin nedeninin kötü zamanlama olduğunu söyledi.

Yağmurun bastırdığı 2. seansta Raikkonen, hızlı turunun başlangıcında Sauber’den Marcus Ericsson’un arkasında kalınca zaman kaybetti ve 11. sırada kalarak elendi.

Raikkonen “Ericsson önümde olduğu için onu geçmeye çalıştım ancak son virajda yavaşlayamadım çünkü beni de zorlayan başka pilotlar vardı.”

“Zamanlama yanlış oldu ve sonucu böyle oldu.” dedi.

Buna rağmen Raikkonen takımı suçlamadığını söyledi.

Raikkonen “Başkasını suçlamanın faydası olur mu bilmiyorum.”

“Olaylar yaşandıktan sonra Sebastian’ın arkasında kalmam gerektiğini söylemek kolay olur ancak sonuç böyle ve ne yaparsak yapalım değişmeyecek.”

“Tamamen mükemmel bir araç değildi bu yüzden geliştirmek istediğimiz şeyler var.”

“Araçta ideal hislerim yok. Kayıyoruz ancak bunun bir sebebi de Malezya’da olmamız.”

“Çok sıcak ve herkesin sorunları var.”

“Tur zamanı iyi ancak hislerimiz daha iyi olabilir.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Kötü Zamanlama Nedeniyle 2. Seansta Elendim”” için 68 yanıt

  1. Hep bir bahane vardır….
    Bu gidişatla daha fazla grid de kalamaz bu adam yada ciddi takımlarda diyelim. Son perde sezonunu oynuyor…

  2. Arkadaşlar Raikkonen taraftarıyız ve iyi pilot olmasa zaten taraftarı olmazdık. Rai bitmiş, ölmüş, emekli olsun demiyoruz. Ancak son zamanlarda aracını sevmişken, motiveyken, hızını bulmaya başlamışken ISIRMIYOR! Ondan bahsediyoruz.

    Geçen seneden Ferrari pit duvarının neler yaptığını biliyorsun, neden ağırlığını koymuyorsun? neden uyuyorsun diye kızıyoruz. Lewis olsun, Vettel olsun, Rosberg olsun, Alonso olsun adamlar yırtınıyor, mühendisleri zorluyor, bir şekilde seçenek yaratıyorlar kendilerine. Raikkonen bunu yapmıyor, pasif kalıyor ona kızıyoruz..

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ericsson öyle bir boşluk bırakmış ki, önündeki 1 km’lik alanda başka araç yok.

    Olay olup da her şeyi izledikten sonra ahkam kesen futbol yorumcularından farkı yok bazı insanların. O kokpitin içinde sen olsaydın eminim Ericsson’un o şekilde son virajda efsanevi bir boşluk bırakacağını önceden kestirir, trafiği kusursuz ayarlardın.

    Böyle arıza pilotlar son yıllarda adamımıza denk geliyor. Sanki altında 2004 Ferrari var önündekiyle bir düzlük mesafe bırakıyor herif. Yarın startta bari başka bir arıza çıkmasa.

    1. Önünde o kadar boşluk varsa çıkış turunda bunu görür önüne atlarsın, bak bakalım Rosberg ve Hamilton piste çıkarken önlerinde kimler vardı? Birde hızlı tura başladıklarında o önlerindekiler hala önlerindemiydi? Trafiği ayarlamak elbette pit duvarının işi ama fark yaratan da pilottur. Uyursan Aha böyle kalırsın hızlı aracınla Q2 de..

  4. Öndeki araç pistin en yavaşı da olsa zaman turunda arkadaki isterse galaksi şampiyonu olsun, neden yol verecek ya da savunma yapmayacak kendi hattını korumak için.
    Yarın McLaren’in iki dünya şampiyonu da hızlı birileri arkalarına gelince kendi hatlarını koruyacak ve arkadakine yol vermeyecek, ya Rai gibi zaman kaybedekcesin, ya Ham gibi gerekeni alacaksin, tek fark sürücüsür.

    Her türlü yorum anlaşılabilir, ama Raiyi böyle savunmayın, adama yazık.

    Rai yarın ilk 5. e girdi girdi, aksi durumda pisikolojik üstünlüğü bu iki yarış sonrası Vettel’e kaptıracak ve Vettel’in de kendine güveni artacaktır. Sonrası hep böyle gider, pek değişmez. Hele de son yılların Raisinin ikili mücadelelerde Vettelden oldukça zayıf olduğu düşünürsek, atak olan Vettel Raiye fark yaparsa bir kaç yarış sonra, hiç şaşırmam.

  5. Kimi yine sahne almış her zamanki gibi..

    yalnız dikkat edin bu sefer rahat değildim vs demiyor

    güya sözüm ona bu seneki araç onun için onun direktifleri ile tasarlandıya

    nasıl olduysa uymadı gibi duruyor çok kabaca..

    neyse tezi ortaya atanlar bayağı yorumlar yazmışlar konuya bunada bir bakarlar artık.

  6. BurakBilgin avatarı

    Arkadaşlar sakin olun biraz. Şanssız bahtsız neyse işte biz bu adamı böyle sevdik belki bu kadar şanssız olmasında kendi hatalarının, uyuşukluğunun da payı var ama olan oldu artık. İyi tarafından bakın daha sezonun başı ve araç hızlı, Kimi ye uyan bir stili var Allison sağolsun, elbet sonuçlar gelecektir. Adamı yerden yere vurmayın hemen.İlk yarışta da takım arkadaşından hızlıydı bu adam burda da kuru zeminde daha hızlıydı. E bu adamın neresi bitmiş? Evet yağmur performansı iyi değil ve bugün elenmese yine Vet ten geride olacaktı ama kaç yarış haftasonu yağmurda geçecek? Yarın yağmurlu olursa yine çok bişey beklemeyin ama bütün sezon böyle gitmez arkadaşlar.

  7. kimi’nin şuanki durumu: kurtlar arasındaki kuzu.

    yağmurda kötü olduğu ben söyledikten 2 yıl sonra kabullenilmeye başlandı, ama bazılarının hala TC’li senelerden yağmurda iyi olduğuna dair örnek vermesi komik. şimdi ise yine kendi hatası. uyanık, atak olan pilot altında da gayet iyi araç varken ne yapar eder Q2’de elenmez. uyursan veya pasif sürersen de böyle gider ne olduğu belli olmayan pilotlara yem olursun. ha kimi araçtan çıkıp tur atmasa suçu yine başkasına atacak olan çıkar illaki, o yüzden boş yere kimse yorulmasın.

    yarın yükselir mi? kuru olursa ilk 6’ya girebilir, yağmur yağarsa zor.

    1. yağmur yağsa bile ilk 4 e girermi ?

    2. dostum adamı geç çıkarıyorlar adam çıkmak istediğinde bekle demişler adama sonrasında da sauberde de ferrari motoru var ve drs açık yinede yanına geldiğinde adam savunma yapıyor üstelik düzlük bitiyor anlamak mı istemiyorsunuz yoksa illa kimiyi gömmek için birlik mi oldunuz ?

      1. ne alaka ! adam demişki ilk 6 bende dedim ilk 4.zor bir soru değil çıksın cevaplasın.6 mı ?

        1. o kısmına cevap yazmadım zaten 🙂 ama bencede ilk 6 içinde olur kuru zemin olursa kaza temas olmazsa ha önlerden birileri kalırsa podyum olabilir ama çok zor .

        2. yani benim tezim ilk 4 tür.noktalama işaretinden dolayı yanlış anlaşılma olabilirse ki noktalama işaretini yerinde kullandım. açıklama yapma gereği duydum.

  8. start düzlüğüne çıkmadan önceki son virajı öndeki sauber biraz fazla dışardan dönüyor kimi de öyle yapıyor bu hata;sonrasında dolayısıyla yani ideal çizginin daha dışında daha genişinde dönünce nispeten daha ıslak zemine denk geliyor ve start düzlüğüne gelmeden araba sendeliyor ve start düzlüğüne yeterince hız taşıyamıyor start düzlüğü sonundada bu nedenle sauberi geçemiyor..suçlu bizim adam kimi ama yarınki yarış öyle şeyler olurki kimi bizi yine sevindirir.
    tek bir sıralama turuyla bir pilotu yerden yere vuramazsın üstelik bir önceki yarışta yarışın en iyi en çalışkan saf dışı kalana kadar en hızlısı oldu ise.

    1. hayır o anda ıslaklık yok orada salak ericssonla arayı açmak için resmen duruyor ama arkadan hamilton virajın içine dalıyor hemen kimi de gaza basıyor hama geçilmemek için drs yi açıp ericssonu geçmeyi deniyor adam da drs ile savunma yapıyor geçemiyor …

      1. arkadan lewis’in geldiğini biliyor, ericcson’un aracı zaten yavaş, onun uzaklaşmasını bekleyeceğine tura çabuk başlayıp sauber’i geçmesi lazımdı. sauber farkı açsa bile tur içinde yetişip yine zaman kaybedeceksin.

        1. eevideoları izledin mi sen ? sauberin önünde benim gördüğüm arka arkaya yakın 2 araba vardı ? onların da arkasına gelecekti kimi sauberi dediğin gibi geçseydi buda tur içinde yine zaman kaybettirecekti …

        2. Sauberin normalden çok daha fazla yavaşlayacağını nereden bilecekti

    2. Rai son virajı hata yaptığından dolayı değil önündeki Sauberin biraz daha uzaklaşması için zaman kazanmak istediğinden dolayı geniş döndü. Zaten Rai çok da yavaş girdi viraja

      1. aynen öyle hatta bekleyip arayı iyice açacakken arkadan hamilton içeri daldı ve yer kaptırmamak için gaza bastı drs ile gemeyi denedi hama yol verse hamin arkasındaki gelecek kimi yapılacak en iyi sürüşü yapıyor burda videoları izledikçe takımın suçu ortaya çıkıyor net olarak.

  9. http://indavideo.hu/video/Kimi_beragadt

    Olayın videosu burada. Bu video üzerine Raikkonen’i daha da eleştirecek bir adam varsa (piste çıkış zamanını değil, pist üzerindeki tutumunu ve performansını) çekip gitsin siteden. Daha da F1 izlemesin. Çünkü bakkala giderken bile sıkıntı yaşar hayatında bu kafayla. Adam daha ne yapsın? Malezya gibi, virajlarında araç takip etmenin çok zor olduğu, bir pistte mükemmel bir çizgide gitmiş. Atak da denemiş ama Ericsson denen kamyoncu savunma yapmış bir de. Bıraksa halbuki 2’si de daha iyi bir zaman yapacak belki de. Jules Bianchi’nin komada olup şu adamın pistte olması kadar acı bir şey yok F1’de.

    1. anlamıyorlar hocam anlamıyorlar sabahtan beri olanları anlatıyoruz yok rai geçememiş yok boşluk bırakmamış adam boşluk bırakmış önündeki dallama gidince tura başlayacak bu sefer hamilton içeri hamle yapıyor hemen rai de hemen tura başlıyor atak da yapıyor ericsson kazmasına üstelik ericsson da drs açıyor ve içeriyi kapatıyor … kimi geçmek istediği her denemede herif savunma yapmış video iyi oldu nokta atışı bu videodur …

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        4. viraj dolaylarında herhalde akılına geldi yol veriyor zannettim, çok iyimsermişim. Görende en iyi araç erik’inki zanneder! Ama arkadan çok iyi bir çıkış yakalar benim fikrim, bir de pist kuru olursa hiç sorma; gerçi yağmurda da hiç kötü değillerdi. Williams tam hayal kırıklığı oldu.

  10. bu raikkonen; massayı aratmıyor.. hamilton arkadan geldi 2 kişi ile trafiğe kaldı ona rağmen raikkonenden 1 sn hızlı tur attı ve aynı turda hem raikkonen’i hemde ericsson’u geçti.. ama bu kimi ise bir ericssonu geçemedi.. ya bu adamı niye ferraride işi yok.. artık bunadı.. marc gene bile bundan iyi sonuçlar alır.

  11. Videoları izledim, fikrim değişmedi, hatalı olan Rai, Hamilton Rosberg gibi uyanık pilotlar çıkış turunda geçiyor önlerinde ki pilotları, bizimki napıyor? Daha pit çıkışında yavaş kalıyor, işte böyle avlarlar uyuyan adamı! Tura başlarkende Ericsson çok yavaşlamış falan hikaye, basıp geçseydi!!

    1. Hocam siz çok yanlış yerdesiniz, F1’de yarışmanız lazımdı sizin şu an.

    2. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      aynen katılıyorum canlıda izledim sıralamaları video’yuda Rai her türlü hatalı sabahtan beri millet ile kavga ediyorum anlatmak istediklerimde çok başka herkes savunmaya geçiyo toz kondurmuyo zamanında sizden daha fazla toz kondurmamaya kendimi yırtıyodum malum arkadaşlar ama ömrümüz adamın kariyeri ile birlikte çürüdü yeter yeter adamda bir kurnazlık yok bir icraat yok heycan bile kalmamış özellikle son bir kaç sene için söylüyorum ben kendimden çok onun için üzülüyom diye böyle eleştiriyom

    3. pit çıkşında da arayı açmayı planlamış ama ham baskı yapınca da oda basıyor o izlediğin video kısa olanı bak abunu izle hem hamitondan hem kimiden onboard görüntüler var adamlar resmen bu olayı incelemişler ayrıntılarıyla
      https://www.facebook.com/video.php?v=1074097142617415&theater

      1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
        RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

        ya canım benim kardeşim mesele senle benim birbirimizi yada başka birilerinin birbirimizi ikna etmemiz değil asıl mesele bu adamın artık bıktırmış olması okey. Bu ve bundan sonrası istediği gibi aksilik gelsin başına bıktırdı gelmicek izin vermicek Kimi gibi bir adam aksilik şansızlık tlihsizlik gibi unsusrların hakkını bitirdi limiti doldu bir şekilde sıyrılacak artık bu tür şeylerden hatası olsun olmasın yeter ya kurnazlıkmı yapıyo yetenek mi konuşturuyo kaldıysa hala (hiç şüphesiz burda bana saldıracaksınız yetenek konusunda) Kimi bunları özellikle 2008 sezonu ve geçen sene Alonso ile yaşadığı sezon yüzünden( kastettiğim iki sezon tek diil tabi ama 2008 ve 2014 özellikle bi daha söylüyorum)bir kez daha kanıtlayacak çünkü bunu kanıtlama gereğini kendisi doğurdu kendisi kamuoyunda oluşturdu bunu bana göre

        1. eyvallah kardeşim derdimizi anlatamıyoruz birbirimize desteklemezsin olur biter … yada tamam kimi kazma öküzün teki yaşlandı süremiyor takımın suçu felan yok bu kazma sauberi geçmeliydi geçemedi şanssızlık felan bahane bu adam geçenki yarışta da sol arka tekeri mekanikere taktırmadı bilerek yarışı bırakıp dondurma yemek istedi canı bu adamın işi bitmiş bu saatten sonra süremez bu araba felan parayla şans mı satın alıyor ne yapıyorsa yapsın öyle değil mi canım kardeşim elinde geleni yapmıyor zaten … son turunda aracın önden arkadan g..t atmalarını felan bua dam yapıyor herşeyi sıktı artık yaa hakkaten bu ne biçim iş böyle geçmeliydi bu adam sauberi geçmeliydi !!!

    4. cgdsny_Ferr avatarı

      çok katı davranmışsın arkadaşım, o koltukta oturmak çok kolay değil; ki zaten arkamdan zorluyorlardı diyo.

      Ha işin başka tarafı Kimi düşünememiş olabilir de pit duvarı demeliydi: “15. viraj öncesi momentumunu kaybetmeden Hamham’ın geçmesine izin ver.” diye, ah ahhhh.

  12. 2 yaristir şanssız ama birazda kendi hatası var bunlarda. Simdi video ya baktım aslinda Ericsson gereğinden fazla yavaslamis tura başlarken rai de geçmek için elinden geleni yapmış ama olmamış. yağmur performansinida düşünürsek ve yarış yağmurlu olursa işi zor kuru zeminde ilk 5 girerse bence çok ii olur onun için

  13. Aslında fena bi boşluk bırakmamış.Ericson bütün işi batırmış açıkcası.

    1. burda yeterince fark vardı ama arkadan da hamilton geliyodu. o son virajda ericson yavaşladı rai de yavaşladı. hamilton arkasına gelince devam etti. zaman turunda ilk virajda da geçmeye çalışıyor ama geçememiş. yapacağı en iyi hareket ericsonu son virajda yavaşlamadan geçmek olurdu.
      orada bunu yapmayınca zaman turunda sürekli arkasına geldi ama geçemedi. artık geçen geçti. yarın telafi için iyi bir start ve kuru bir yarış gerekiyor. malezyada genelde yağmur öğleden sonra akşama doğru oluyor. yarış sıralamadan 2 saat önce olduğu için kuru olma ihtimali yüksek.

    2. Görüntü starttaki düzlükten önce ericcson salağı son virajda duracak kadar yavaşladı önümü açayım diye hatta rai de bu yüzden duracak kadar yavaşladı ama arkada Hamilton var, son virajda o boşluk doldu senin anlıcan ayrıca rai bitmiş diyenlere de eto da bitmiş videosunu öneriyorum adamın yeteneği ortada çoğu otorite tarafından kabul ediliyor ama işte… bizim formula 1 uzmanlarımız daha iyi bilir

    3. kimiye atıp tutanlar videoyu izlesinler bakalım bitmiş ölmüş yok şöyle böyle videonun birde devamını hatta tam turunu bulabilsek onboard olarak daha iyi olacak ericsson içine etti resmen turun … yoksa rai rahat ilk 5 içinde olurdu … suç kimide değil tamamen takımda bu videoyu görünce kimide suç yok .. denemiş adam öndeki de drs açıyor sonuçta arkasında en hızlı araba ile hamilton var gerekli payı bırakmış ama ericsson denen kazma önündekiyle arasını açacam diye kimiyi durdurmuş resmen … yazık oldu yarışta kaza bela olmazsa agresif bir kimi bekliyorum ..

      1. Yalnız röportaj verirken hareketleri akşam olsa da eve gitsek havasındaydı 😀 adama buz muz diyo ama o da insan nihayetinde sinirlenmiştir muhakkak olanlara

  14. Bazı yorumlara gerçekten hayretle bakıyorum. Yani sanki ilk yarışta o kadar olumsuzluğa rağmen Mercedeslerden sonraki en iyi turları art arda Rai atmamış gibi, tamamen kendisi ile alakası olmayan bir sebepten dolayı yarış dışı kalıp puan alamadı diye yemediği laf kalmadı.
    Bir de bugünkü iş, ortada bir hata varsa ki var bu hatanın %90ı takıma ait, kalanı Raiye ait. Bir pilotun piste ne zaman çıkacağına pilot mu karar verecek verecekti yani. O kadar mühendis var teknik eleman var ve bu adamların önünde hava durumu, diğer pilotların konumları pistin durumu, trafik durumu ve pit yolunun durumu gibi çeşitli parametreleri gösteren ekranlar var. Mantıklı olarak düşünecek olursak bu işi onların yapması lazim. Zaten bunun için orada duruyorlar. Sepet gibi durmak için değil.

    1. sen gel birde bunu bazı arkadaşlara anlat 😀

  15. kiminin acil iyi bir sonuca ihtiyacı var. bu sezona çok istekli başladı çok motive ve çok mutlu görünüyordu sanki kariyerinin ilk yıllarındaki gibi. ancak bugun elendikten sonra yaptığı açıklamalar ve görünüşü çok hoşuma gitmedi.gerçekten kolay değil insanın sinirleri zıplıyor biz buradan bile etkileniyoruz ki onlar bu işin içinde daha da çok etkileniyorlar. inşallah yarın güzel şeyler olur şu ara biraz şansın bizim yanımızda olması lazım

  16. Raikkonen geriden gelip yükselme konusunda başarılı bir pilot. Yıllardır bu işi yapan bir pilot Sepang gibi geniş ve atağa müsait sayılabilecek bir pistte yükseltecektir.

    Elenmesinin sebebi ta kendisi. Biraz ayık olsaydı bunlar yaşanmazdı.

  17. Bi git Rai bi git!! Arkadaş en tecrübeli pilotlardan birisin, pit duvarı göremiyorsa sen gör, göremiyorsan bile mühendislerini kastır, bak Lewis nasıl uyarıyor “neredeyse eleniyorduk dikkat edin” diye? Kendin uyuyacaksan yarış mühendisini bari uyanık tut. Bugün elenmenin tek suçlusu sensin, aymazlığına yan, tabi bizde..

    1. rai söylemiş zaten erken çıkalım diye beklemesini söylemişler bir arkadaş yazmıştı bugün.

      1. Takım adına müthiş bir hata

  18. Grup d birincisi kim olur ?
    button
    sainz
    hulkenberg
    verstappen

  19. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Olay hem zamanlama hem pilot-mühendis iletişimi ve buna bağlı olarak pilotun pist üstü konumlandırmasını yaparken yanılması.Şimdi ortada ciddi bir yağış tehdidi var ama hrşeye rağmen zamanalama net olursa temiz bir tur için ön kısım boşaltılabilirdi.Neyse olan oldu.2 yarıştır Kimi için işler biraz sıralama biraz yarış ters gidiyor.Umarım yarın aracı hakettiği yere taşır.Artık böyle hatalar yapmamalıyız.Şampiyona uzun,her puan kıymetli

  20. arkadaşlar iddia oynayacağımda yarışı kim kazanr
    Kesin bi iddiası olan

  21. vallahi böyle bir yarış vardı ki: suzuka 2005
    o zamanın uçağı olan mp4-20 ile uçuyordu kimi..

    17.cilikten zafere uçtu adam.

    sonuç olarak altındaki araç da hızlı bir araç gibi, ilk 3 içerisini zorlayabilir sorun yaşamazsa…

    nerede bitirdiği önemli değil, mücadele edip bize güzel bir yarış izletsin… gerisi gelir zaten..

    1. o yarışın başında tüm araçlar birbirine girdi kazadan başka bişe izlemedik o yarışta
      başka varmı öyle arkadan gelerek kazandığı .. yada yağmurda doğru düzgün kulandığı yarış varmı
      pit yolunu şaşıran bütün parkurda drift yapanda şaşkın raikonen

  22. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    al işte şimdi seni savunmaya kalkışcam ama çoğu insan bana burda şunu dicek ya kardeşim bu adam bütün cuma ve bugün 3.antrenmanlarda Vettel’in hep önündyken araçtaki hislerinin hep daha iyi olduğunu söylüyodu ne zaman hazırlık maçları bitti gerçek lig maçları klasman başladı geri düşünce gerçek maç gerçek yarış antrenman diil ozaman da araçla ilgili hislerim kötiü nasıl çıkacaz işin içinden Kimi , haberin yok tren geçti geçicek kariyerin biticek şuna alışamadım buna alışamadım hangi pilot değişirse kim gelirse gelsin hep strateji hatası o hatası bu hatası seni bulur yenisi de gelir seni bulur eskiside olsa ama senin hiç hatan olmaz ben bunu şansa mansa yoramam artık hayır cenabetmisin dicem ulan ordaki pilotların hepsi ecnebi gayri müslim yani sen ve arkadaşın için tek geçerli diil çünkü nedenmi bu adamlarda güsul diye bişi olmaz yok yani biz gidip öğretelim desek adam ecnebi olduğu için güsulu da kabul olunmaz o zaman herkes için bu şartlar altında eşit bir durum uzun lafın kısası yeter kardeşim yeter bir şeyyyyllleeerr yaaap şansmı git paraylamı alıyon harbi çektiriyon kendine napıyosan yap iyi birşeyler yaaaap

  23. Diğer araçta Fernando olsaydı

    Kimi fanları Santander diye aglayacakti bugün

    Samimi değilsiniz gerçekten.

    1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      kardeşim valla konuşun gün sizin gününüz ciddiyim hakkınız var bunları demeye ben kabul ediyorum isyanlardayım artık ya yeter şans mans hiç hatası yok zaten herşey seni bulur başkası da gelir seni bulur neymiş çok şansızmış peh peh peeehh git şansı parayla al ben anlamam kardeşim yeter ya bizi bu kadar kahretmeye hakkın yok ya

      1. Hocam bu kadar abartmaya gerek yok, tamam Kimi’nin hatası var ancak pist üstü koşulları hesaplayıp plan yapmak için koca bir ekip var asıl suçlu olan onlar.Aynı şey Vettel yada başka bir pilota da gelebilirdi.

        Kimi açıklamasında önümdeki ile arami açmak için yavaşlasam arkamdan gelen geçecekti diyor haklıda.Mühendis ekibi onu tam trafiğin ortasinda yolladi.Yarin yarışta herşey olabilir bekleyip göreceğiz.

        1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
          RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

          okey senin hatrına kaç yarış daha bekleyecem ama bişeyler yapsın ben her zaman verdiğim desteğin alasını vercem gerçekten moralim çok fena ve gerginim sabahtan beri ya hafta içi tivibu’yu hallettim gözüme uyku girmedi kaç gündür yarış var diye ama yine hüsran

    2. Ya sen onu bunu bıraktı Alonso”nun 0.6 sn nerede onu anlat.İlk sıralama da über süper şampiyon yavaş buttondan yavaş kaldı.Ferrari’de ki babası mi yok yoksa kendinden başka kimsenin süremediği domuz tarzında arabasimi 🙂

      Bazı arkadaşlar q2 kalır diyorlardı da ondan diyorum.Ferrari’de ki rüyanizdan uyanın 5 yıllık rüya bitti gerçekleri göreceksiniz artık.

      1. Sezon yeni başlıyor genç sakin ol

        Button da harcanacak merak etme

        Puanlar pazar veriliyor bunu da kulağına küpe yap.

        1. Puanlar pazar veriliyorsa sen neden dolayı konuşuyorsun?

          1. ya normalde cevap atmayacağım yorumcu sınıfına girsende şu noktada yeri gelmişken iki kelime etme gereksinimi duydum. Geçen sene hepimiz sen ve senin gibilerin bugün Kimi’nin başına gelen benzer olaylar sonrası suçu Alonso’ya atmasıyla karşı karşıya kaldık. Bugünde takımda Alonso olsaydı benzer tepki verecektiniz, yada en azından birileri verecekti sen vermesende. Eee doğal olarak bu arkadaşta bunu belirtmiş. Haklı da… Samimi değilsiniz, daha bir kaç ay önce Emilio Bottin midir nedir, o adamın ismiyle ağlayanlar, şimdi buralarda başka şeylere odaklanmış durumda, neden ? çünkü baktılar o adam öldü, Alonso takım değiştirdi, takımın en kilit adamları değişti, Kimi’nin mühendisleri falan değişti, pist değişti koşullar değişti, araç iyileşti vs. vs. vs., ama sonuç ? yine aynı… evet aynen, arkadaş kibar söylemiş, samimi değilsiniz diye, bence boş boş konuşuyorsunuz genel olarak, yani senden bahsetmiyorumda tek genel, o insanlar kendilerini bilmese de
            burada o insanları takip etmek durumunda kalan üyeler kimlerden bahsettiğimi biliyorlar…

            Alonso-Button olayına gelince, çok erken boş boş konuşmaya başlamayın bu konuda bence iki laf sokucaz millete diye, sonra yine geri vitese atmanız gerekir. Hayır Mclaren’in ispanyol sponsoru da yok bildiğim kadarıyla bahane edeceğiniz, Ron Denniste adamın büyük bir hayranı değildir, elinizde ortaya süreceğiniz bir Honda bahanesi var, o da çok zorlama :)))

      2. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
        srknmsr14 #ForzaMichael

        +1 🙂

      3. Button’un yavaş bir pilot olduğunu nereden çıkarttınız? Kaldı ki Alonso sıralamalarda çok parlak bir pilot değildir.

      4. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Yine tek yarislik(hatta siralamalik) gaza geliyorsun. Gecen sene Raikkonen Spa’dan sonra ucacak dedin, adam Alonso yaris disi kalmadan bir kez bile gecemedi Alonso’yu. Simdi Button’a nazar degdireceksin, ondan korkuyorum. 😀 Ayrica, Alonso Ferrari’de ki ilk siralamasinda Massa’ya gecilmisti. Sonrasinda yarisi kimin kazandigini ve takimi bes yil boyunca kimin surukledigini biliyoruz…

        1. Gelmiş yine malum pilotun malum taraftarları, uzun uzun yazmama gerek yok.He he deyip geçiyorum.

          1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
            Alonso.ElNano #ForzaJules

            Yav once bok atiyorsunuz, sonrasinda biz taraftari oldugumuz pilotu hakli bir sekilde savununca “malum pilotun malum taraftari” oluyoruz. Iyi yani ne diyim, oyle gormek istiyorsaniz oyle gorun.

            1. Bok atıyorsunuz derken iyice şizofrene bağladığınız harbiden.Konuşmanın ilk yorumuna bak ondan sonra geri vitese tak vur çoruma doğru kankin orada seni bekliyor 🙂

              1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
                Alonso.ElNano #ForzaJules

                Gecen sezon yazdigim hic bir yoruma cevap vermeyen, ne idugu belirsiz bir adamin tweet’ini bana kaynak olarak gosteren biri mi bana geri vites muhabbeti yapiyor ? Ilginc adamlarsiniz…

        2. ALonso nun geçilmesine üzülmeyeceğim tek pilot Button dur …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir