Mosley: Formula 1 Şimdi Daha Güçlü

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Max Mosley, Formula 1’in 2007 senesindeki tartışmaları sadece geresinde bırakmayacağını, bunlardan destek alarak güçleneceğini ifade etti.

Casusluk skandalının hâlâ sporun konuşulan konuları arasında olmasına rağmen Mosley, Melbourne’de başlayacak olan sezonla birlikte F1’in bu durumda çabucak sıyrılacağını düşünüyor.

Autosport.com tarafından yeni sezonla birlikte F1’in bu durumda sıyrılıp sıyrılamayacağı sorulduğunda Mosley: Öyle umuyor ve düşünüyorum. Amaç bu, hepsini geride bırakmak"

"F1’in bu gibi şeylerden daha güçlü bir hale geleceğini düşünüyorum. Çünkü, bunun adil olduğundan emin olunması için kendi açımızdan isteklilik gösterdik"

"Ve aynı zamanda Lewis’in başarısı ve diğer genç pilotların bazılarının başarıları, F1’e olan ilgiyi yeniledi"

"Eğer bu Lewis olmasaydı, süper yıldız olacak bir çok isim var. (Sebastian) Vettel, örnek olarak, ve (Sebastien) Bourdais’in bu sene bazı insanları şaşırtacağını düşünüyorum. Artı (Robert) Kubica, (Nico) Rosberg ve (Adrian) Sutil."

Casusluk davasında adaletin yerini bulduğunu söylemesine rağmen Mosley, olanladan memnuniyet duymadığını belirtti.

Mosley: "Çok stresliydi. O duruşmaları yaparsıbız ve Temmuz ayındaki ilk olanında savcı olarak bulunmanız gerekiyor. Çünkü diğer tarafta biri yok. Çok agresif olmakla yeterince agresif olmak arasındaki dengeyi bulmak çok zordu"

"Tek memnun edici an, hepimizin haklı olduğunu ispatlayan kesin kanıtların, dahili e-postaların ortaya çıktığı zamandı. FIA’nın işi eline yüzüne bulaştırmadan hallettiği için gurur duyuyorum. Ama bu olanların hiç olmamasını tercih ederdim"

Mosley, casusluk meselesinin arka planının Lewis Hamilton’un sezon sonund şampiyonluğu kaçırmasına neden olan sıkıntılarına etkide bulunmadığını düşünüyor ve gelecekte İngiliz pilot için başarılı günler tahmin ediyor.

FIA cezasının Lewis üzerinde baskıyı arttırıp arttırmadığı sorulduğunda Mosley: "Bizim bir şey yaptığımızı düşünmüyorum ve Lewis’e gerçek anlamda bir etkisi olduğunu düşünmüyorum."

"Pilotları düşüenerek, Lewis’in sırasından çok Raikkonen’in sırasıydı ve Lewis’in bir çok defa sırası geleceğini düşünüyorum. Bir şeylerin dramatik bir şekilde yanlış gitmedikçe Lewis bir çok şampiyonluklar kazanacak"

"Ron (Dennis) diğer gün, her şeyin söylenip ve yapıldığında, şampiyonluğun bir puanla kaybedildiği, 4 yarışın kazanıldığı ve ilk sezonunda ilk 9 yarışta podyuma çıktığı, bunun gelişmesi için uzun bir zaman olacağını söyledi."

"Ve eğer Michael (Schumacher) kadar uzun süre devam ederse, onun rekorlarını kırabilir. Ama bununla ilgili bazı harika genç yetenekler var. Bu yüzden herhangi bir kolay zamanı olmaz"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir