Süperlisans Artışı Doğrulandı

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Max Mosley, F1’deki güvenlik harcamalarını karşılaması için süper lisans ücretlerinin arttırıldığını doğruladı.

Çaylak sezonunda sadece 1,725 avro ödeyen Lewis Hamilton, Formula 1’de bu sezon yarışmak için 228,000 avro ödemek zorunda kalacak.

Sadece Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton’dan fazla ödeyecek.

Mosley, süper lisans fiyatlarını öncekinden çok daha yukarı çıkarmaya yönetim kurulunun karar verdiğini doğruladı.

Mosley: "Güvenlik için bir servet ödüyoruz ve bunun çoğu, pilotların yararı için."

"Faturayı ören bir çok insan ‘Bir saniye, bu pilotlar milyonlar kazanıyor ve onların güvenli olmasını sağlamak için bir servet harcıyoruz’ diyor"

"Bu yüzden artış oldu"

FIA, asgari 1,725 dolar avro ve bir önceki sene alınan her puan için de ilave 456 avro ödenen zorunlu süper lisanaların, puan başına 2,000 avro olmak koşuluyla asgarisinin 10,000 avro olarak arttırıldığını belirtti.

Mosley, bazı pilotların kendi ücretlerini, takımlarının değil de kendilerinin ödediğine işaret eden mektuplar gönderdiğini söyledi. Cevabı ise, bu ücreti başkasının ödeyeceğini hiç hayal etmediği olmuş.

Mosley: "Olay şöyle; eğer biri 30 milyon veya her ne kadarsa, kazanıyorsa, bu kötü bir şey değil. Eğer geride kalırsanız, eğer puan alamazsanız, (ödenecek tutar) 10,000 avro."

"İnsanların kendi kazançları, bir drama değil. Şöyle bir şey, eğer bir lisans için 250,000 öderseniz 20 milyon kazanbileceğinizi biri söylerse, gibi."


Yorumlar

  1. ne kadar cok puan,sonraki sezon o kadar cok lisans parasi! Bu yuzden amam fazla puan almayayim diyecek pilot cikarmi acaba?

  2. mclaren fan avatarı

    mclarene geçen sene yeterince para kazandırdı zaten…bu kadar açgözlü olma max..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir