FIA, Elektronik Sistem Endişelerini Önemsemiyor

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Max Mosley’e göre Formula 1 takımları, bu sezon uygulamaya geçen elektronik sistem sınırlamaları ile ilgili açık bulamayacak.

Toyota pilotu Jarno Trulli geçen hafta, elektronik kontrol sistemleri ile ilgili bazı takımların açık bulduğunu yönündeki şüphelerini dile getirmişti.

Kural: "Hiç bir araç, pilot tarafından aşırı gaza basmaları dengeleyecek veya güç altında tekerleklerin kaymasını (spin atmasını) engelleyecek nitelikte bir sistem veya aletle donatılamaz"

Bununla beraber Mosley, takımların kuralları çiğnemeyeceğine inanıyor ve Trulli’ninkine benzer can sıkıcı açıklamaların benzerlerini duyduğunu kabul ediyor.

Mosley: "Bunu çok zor bulacaklardır. Herşeyden önce EKU’da (Elektronik Kontrol Ünitesi) tuzaklar var ve ikincil araçta olarak nelerin olup bittiğini göstereni casusumuzu saf dışı bırakmaları gerekiyor."

"Bir şey unutulmamalı, insanların özel testlerde yaptıkları tamamiyle kendilerine bağlıdır ve bunu bir yarışta yapmanın oldukça zor olduğunu düşünüyorum"

"İnsanlarını bunu söylemeleri oldukça rahatsız edici. Orijinal olarak başlatma kontrolünü ve çekiş kontrolü durdurduğunuzda herkes, diğer takımların bunu yaptığını söyleyerek padokta dolaşır. Ardından sonunda, biz esnek davranırız ve şöyle söyleriz: ‘Herkesin hile yaptığına inanıldığından itibaren şimdi, serbest bırakıyoruz"

"Ve ne oldu? Hepsi durdu, başlatma kontrol sistemlerinin hiç biri çalışmadı ve Monako’da özel bir antrenman yaptık. Onların hile yapmadığı ortaya çıktı. Ama sezgi vardı"


Yorumlar

  1. müteahit laren:)

  2. bir evin içini ve zayıf noktalarını en iyi o evin müteahhit i bilir.

  3. ben bu bunağın söylediği hiç bir şeyi inandırıcı bulmuyorum bu işi delecek takımlar ve teknoloji mevcut ve yapılacaktır ama hangi takım onuda siz bulun?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir