Monza'da Barrichello Kazandı, Hamilton Kaza Yaptı!

yazar:

kategori:

Brezilyalı sürücü, yarışa 5. sıradan başlamasına rağmen startta 4. sıraya yükseldi ve tek pit stop stratejisi sayesinde yarışı lider tamamladı ve podyumun zirvesine çıktı.

Barrichello Monza’da aldığı galibiyet ile bu sezon Valencia’nın ardından 2. kez kazanmayı başarırken, Monza’da ise 3. kez podyumun zirvesine çıktı.

Şampiyona lideri Jenson Button, takım arkadaşı Barrichello’yu yarış boyunca bir sıra geriden takip etti ve Monza’da 2. olarak İstanbul’da yapılan yarışın ardından ilk kez podyuma çıkmayı başardı.

İtalya GP’nin ardından lider Button ile 2. sıradaki Barrichello arasındaki fark 14’e düştü.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan ve pit stopların tamamlanmasının ardından 3. sıraya gerileyen Lewis Hamilton, yarışı muhtemelen 3. sırada tamamlayacaktı ancak son şampiyon, yarışın bitmesine 2 tur varken yaptığı kaza ile yarış dışı kaldı. Hamilton kaza yaptığı turda ilk sektörde yarışın en hızlı zamanı ile geliyordu.

Yarışın tamamını Hamilton’un arkasında götüren Ferrari sürücüsü Kimi Raikkonen, Hamilton’un kazası ile 3. sıraya yükselerek Ferrari’ye kendi evinde podyum sonucu getirmiş oldu ve kendisinin de podyum istikrarını devam ettirmiş oldu.

Yarışa 2. sıradan başlayan Adrian Sutil, startta KERS’li Raikkonen’e geçilmesinin ardından tüm yarış boyunca zorlasa da geçmeyi başaramadı ve damalı bayrağı 4. sırada gördü. Force India’nın Alman sürücüsü F1 kariyerinin ilk puanlarını kazanmış oldu.

KERS ile yarışan Renault’tan Fernando Alonso, 8. sırada başladığı yarışı 5. sırada tamamlarken onu Mclaren’den Heikki Kovalainen takip etti.

Kovalainen yakıt yükü bakımından avantajlı olmasına rağmen startta ve yarışın başında oldukça pozisyon kaybetti ve ancak 6. olabildi.

Dün sıralamalarda motor sorunu yaşayan ve yarışa 15. sıradan başlayan Nick Heidfeld, oldukça iyi performans göstererek yarışı 7. sırada tamamladı ve BMW Sauber’e 2 puan kazandırdı.

Şampiyonluk mücadelesi vermeye çalışan Sebastian Vettel, geçtiğimiz sene Toro Rosso ile ilk zaferini kazandığı Monza’da 8. olabildi ve ancak 1 puan aldı. Vettel buradaki sonuç ile şampiyonada oldukça geride kaldı.

Ferrari ile ilk yarışına çıkan İtalyan sürücü Giancarlo Fisichella, 14. sıradan başladığı yarışta 9. olarak puanı kıl payı kaçırırken onu Nakajima ve Glock takip ettiler.

Hamilton kazanın ardından klasmanda 12. sırada kalırken, Buemi 13., Trulli 14., Grosjean 15. ve Rosberg 16. oldular.

Mark Webber daha ilk turdaki kazası sonucunda yarış dışı kalırken, Robert Kubica da muhtemelen aynı kazada aldığı hasar sonucunda yarışın ilerleyen turlarında bırakmak zorunda kaldı.

Force India ile pistlere geri dönen Vitantonio Liuzzi, .ok iyi bir yarış çıkarmasına rağmen aracında yaşadığı mekanik sorun nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

Sezonun 13. yarışının ardından Button ile Barrichello arasındaki fark 14’e düşerken 3. sıradaki Vettel liderin 26 puan gerisine düştü. Markalar klasmanında ise Brawm GP ile Red Bull arasındaki fark 40.5’a çıktı.

2009 Formula 1 sezonunun 14. yarışı, 2 hafta sonra Singapur’da koşulacak.

Poz  Pilot       Takım                      Süre
1. Barrichello Brawn-Mercedes (B) 1h16:21.706
2. Button Brawn-Mercedes (B) + 2.866
3. Raikkonen Ferrari (B) + 30.664
4. Sutil Force India-Mercedes (B) + 31.131
5. Alonso Renault (B) + 59.182
6. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) + 1:00.693
7. Heidfeld BMW Sauber (B) + 1:22.412
8. Vettel Red Bull-Renault (B) + 1:25.427
9. Fisichella Ferrari (B) + 1:26.856
10. Nakajima Williams-Toyota (B) + 2:00.000
11. Glock Toyota (B) + 2:43.925
12. Hamilton McLaren-Mercedes (B) + 1 lap
13. Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) + 1 lap
14. Trulli Toyota (B) + 1 lap
15. Grosjean Renault (B) + 1 lap
16. Rosberg Williams-Toyota (B) + 2 laps

Hızlı tur: Sutil, 1:24.739

Yarış dışı:

Pilot Takım Tur

Liuzzi Force India-Mercedes (B) 23
Alguersuari Toro Rosso-Ferrari (B) 20
Kubica BMW Sauber (B) 16
Webber Red Bull-Renault (B) 1


13. Yarışın ardından Puan Durumu:

Pilotlar: Takımlar:

1. Button 80 1. Brawn-Mercedes 146
2. Barrichello 66 2. Red Bull-Renault 105.5
3. Vettel 54 3. Ferrari 62
4. Webber 51.5 4. McLaren-Mercedes 47
5. Raikkonen 40 5. Toyota 38.5
6. Rosberg 30.5 6. Williams-Toyota 30.5
7. Hamilton 27 7. BMW Sauber 20
8. Trulli 22.5 8. Renault 20
9. Massa 22 9. Force India-Mercedes 13
10. Alonso 20 10. Toro Rosso-Ferrari 5
11. Kovalainen 20
12. Glock 16
13. Heidfeld 12
14. Kubica 8
15. Fisichella 8
16. Sutil 5
17. Buemi 3
18. Bourdais 2


Yorumlar

  1. burdan tifosi olarak mclaren yönetimi tebrik ediyorum. hamiltonun yaptığı hataya ragmen pilotlarının arkasında duruyor. bizim takımında bunu öğrenmesi gerekecek. bazıları bana kızabilir ama benim fikrim bu.

  2. Rica ederim, önemli değil Renault F1. Ancak bu kadar önemli bir konuda söylediğim ve bir yorumun ötesinde olan bilgilerin burada silinmesinin takdirini de sizlere bırakıyorum.

  3. TRF1 deki arkadaşlar yarış bitti artık yarışın özet görüntülerini yayınlasanız şu monzayı iki yıldır izlemek kısmet olmadı bari özetlerini izleyelim

  4. sedat ahmet avatarı

    zfr benim söylediğimden cok farklı bırsey yazmamıssınki sen,başka birşey dusunuyorsun anladık ama senınde yazdığın gibi luca ve fisico puan alamadılar,onların yerıne massa olsaydı dıyorum bende..neyse uzatmayalım tartışmak için yazmadım.karalamak içinde yazmadım ama bir etken oldu diye düşünüyorum ..

  5. brawn pilotlarının davranışları çok saygısızca ve tam bir terbiyesizlikti..ikisinde de şampiyonluk ünvanını haketcek bir karakter yok…brawn olmassa zaten rüyalarında anca görürlerdi ama işte..
    zaten galibiyeti gerçek bir olgunlukla karşılayan kaç kişi var ki mevcut pilotlar arasında!!

  6. peki sedat ahmet ii guzel soyluyorsun da kardes peki hadi luca badoei gectim peki fisiko neden bu hafta puan alamadi hadi diyelim ki ilk yarisi peki liuzzu daha once force india ile bu sene yaristida ben mi kavirdim acaba yani ilk yarisi degilmiydi ayrica kimi massa varkende ilk podyuma cikmadimi kardes neden boyle olayi sabtirmak icin yer ariyorsunuz sonra birisi karsilik verdimi de yok ortami geriyor yok seviyesiz yorum yapiyor falan ya biraz dikkat

  7. sedat ahmet avatarı

    ayrıca farkında olmamız gereken birşey var.bence raikkönen massadan daha iyi pilot fakat massanın olmaması bir anlamda raikkönenın puanları toplamasında etken olmustur.yanılmıyorsam 3 yarıstır yarısmıyor massa fakat puanı halen 22.

  8. bastaki kadir yilmaz olucak pardon ufak bir hata var ozur

  9. kadir subasi hamilton savunma yapmadi kimi onu gecerdi ama cime cikmamak icin gaza basmamis o yuzden hamilton bir sey yapti sanma eger kimi sutilin yerinde olsaydi daha startta hamiltonu uflerdi ama sonrasi gelmez arac cok yavas (bora subasi) kardes iyi guzel soyluyorsun da rai ne yapsin aracin durumu ortada spada fisiko burda da sutil ensesindeydi rainin arac felaket sadece kers sayesinde bir seyler oluyor ve ayrica kiminin gayretleriyle yani bu durumda rainin yapacagi fazla bir sey yok

  10. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Yarış evet güzel de .. Kürsüde olanlardan çok rahatsız oldum. İki Brawn sürücüsü belli ki kürsüye çıkmadan önce kaldıkları odada pek bir eğleniyorlardı ve diğer sürücü umurlarında bile değildi. Bu durum kürsüdede sürdü ve basın toplantısında zirve yaptı. Burada en çok eleştiren benim Rai'yi;ama bir o kadarda takdir edebilirim. Dünya şampiyonu olduğunda bile sadece gülümsüyordu, kimseye zarar vermeden. Bu ne saygısızlık ve seviyesizlik anlamadım; toplantıda orada yokmuş gibi davrandılar. İçlerinde nasıl bir ukte kaldıysa artık.. Ne olursa olsun bir Ferrari pilotu bunu haketmez hele ki Monzada..

    Anladın mı Rai efendi fazla mahcubiyetin rakiplerini aslan parçasına çeviriyor. Biraz çaba göster başka birşey istemiyorum senden. Sen biraz takıma yanaş, takım sana sonuna kadar destek olur

  11. Kadir YILMAZ avatarı

    Demekki Ferrari o kadar da fazla yakıt tüketmiyormuş, bu açıklık kazandı sanırım. Start anında Rai nin Ham den iyi kalktığı su götürmez ama Ham savunma yapmasını bildi ve sonuçta geçirmedi. tebrik ediyorum çünkü katılırmısınız bilmem ama Kimi geçseydi, brawnlar daha rahat duble yapardı gibime geldi, bu sebeple geçemediği iyi oldu sayılır. Yalnız Rai normal sürdüye katılmıyorum, kendisinden hızlı bir aracı arkada tuttu kers mers yapamayanda var. Ayrıca basın toplantısında söylediği (ben resmen üzülmüş olduğunu hissettim) "hiç hata yapmamamıza rağmen öndekilerin uzaklaştığını görmek kötü" cümlede içtendi bence ve limitte olduğunu düşündüm.
    Yarışın geneline gelirsek, brawnlar bahsettiğimizi yaptı fakat mclaren in taktiğini eleştirenlere de katılayamacağım. Dünde iki takımın taktikleri için düşüncelerimi dile getirmiştim, onlarda brawn kadar uyanık ve Heiki yi yeterli fark oluşssun diye ağır gönderdiler ama ne yazıkki benimde iyi savunma yaptığını düşündüğüm Heiki biraz batırdı, yüzümü kara çıkardı. Tutabilseydi o zaman startta yerini korumak Ham için çok daha değerli olacaktı. Gerisi kaçınılmaz oldu sadece Ham biraz kastı ama yetmedi.
    Ön sıralardaki tüm pilotları tebrik ederim. Umarım bu redbull un havlu atışı değildir. (çok uzattım biliyorum)

  12. kimi bu şekilde devam ederse sıralamada vettel ve webberin önüne geçicek gibi…

  13. Emir Çolak avatarı

    Hiç sanmıyorum Can arkadaşım, demek istediğim şimdiye çoktan Şamp'du.

  14. "Emir Çolak" denen şahsiyet.2007'de button'a da F2007 gibi bir araba verilse şampiyon olabileceğini aklına getirdin mi hiç?

  15. Bülent Şahin bilgilendirdiğin için teşekkür ederim dostum trt1 de bugün öyle bir anlatıyorlar ki insan ister istemez etkileniyor

  16. mert merter avatarı

    Neyse ya bu gelisimi durdurduk muabeti bayagi uzadi :))

    ben gidip orucumu acayim herkese iyi gaceler dostlar
    benim midemin gelisime ihtiyaci var simdi
    hayirli iftarlar

  17. mert merter avatarı

    sadece test amacli bakiyoruz DEMISLER ISTE

    TEST DEMEK gelisim demektir :))
    sanki McLaren test amaçli bakmiyor mu herhalde bizimkiler sampiyon olacagiz demiyorlar bu sene iki takim gerci bugünden sonra bir takim kaldi sampiyonluk garanti brawnda
    diğer takimlar test amacli zaten bende ayni seyi diyorum zaten

    TEST AMACLI yani gelisim durmaz F1 de
    ha unutmadan söyliyeyim en iyi KERS bizde En iyi motorda Mercedesde :))

  18. arkadaşlar bu 13 sayısının uğursuzluğu ney başta inanmıyordum ama şimdi inanmaya başladım yavaş yavaş hemilton yarış dışı 13 eylül pazar günü :d

  19. Emir Çolak avatarı

    Raikkonen F60 gibi ortalama bi araçla Button'ın topladığı puan'ın yarısını alıyorsa… diyecek bişey yok 😀 herkez objektif olsun, Brawn Rai'de olsa şu an Monza'da şampiyonluğunu ilan etmişti herhalde.

  20. sedat ahmet avatarı

    işte o force india sezon başından buralara gelıyorsa ferrarının biz bu sezon gelişimi durdurduk stratejini bir kere daha irdelemek lazım.raikkönenin abartılacak derecede bir performansı yoktu,eğer o da buttonun peşine takılmış olsaydı gerçekten çok iyiydi diyebiliriz ama geride kaldı.bu yarış için konusuyorum sadece.ferrari sezonun ılk bölumunde mclarenden daha ıyı performans sergiliyordu…

  21. sedat ferrari bu sene bir felaket sezon basinda difuzor ve diger ayarlar kers derken istedigi sonuclari alamadi zaten test yasagi oldugu icin fazla ilerleme yapilamiyor sezon ilerledikcede is isten gecmisti brawnlar arayi iyice acmisti o yuzden ferraride bu seneden umudunu kesti ve araca fazla onem vermedikleri icin arac neredeyse yerinde sayiyor arac iyi olmadigi icin kiminin yapabilecegi ancak bu kadar ve unutma o force india sezon basinda nerde idi simdi nerde unutmadan en hizli turda 2 yaristir onlarda bilmem anlatabildim mi ve benim anlatmak istedigim dun bazi arkadaslar en iyi kers mmc larende demislerdi de o yuzden boyle yazdim yanlis anlasilmasin

  22. bugün nerdeyse tüm kersli araçlar beklenenin aksine startta hiçbir şey kazanamadı gibi, ilginçti bu. brawnlar hızları ile bu dubleyi hak etti tebrik ederim. hamilton iyi bir yarış çıkarıyordu ve hata yaptı. tamam zorlayabilirsin ancak son turda olmayacak bir şeydi bu. hırslı olması güzel ama hırsını da kontrollü kullanması lazımdı. geçiş yapması okadar basit olmayacaktı çünkü, belki son turda hızlı tur atayım dedi kendince ama olmadı. yazık etti tüm yarışa. raikkonen normal bir yarış çıkardı ve abartılacak bir performansı yoktu ama sutil ve force india bir kez daha şaşırttı. tebrik ederim. özellikle ilk 3 4 turunda çok keyif aldım ve sanki ben sürüyomuşum gibi start anı kalp çarpıntısı bayağı fazla oluyor 🙂 red bull, brawnın başına ters bir şey gelmediği sürece şampiyonluğun yanından geçemez ve performans bakımından bunu hak etmedi burada.

    bu arada alonso demişti ya bir çok gazeteci işsiz kalabilir diye, sanırım öyle olacak 😀

  23. sedat ahmet avatarı

    zfr evet izledik startta raikkönenı muthişti herkesden ıyı kalktı keza alonsoda ıyı kalktı.ama raikkönenı sonra hiç göremedik neredeyse sutille peş peşe gittiler yarış boyunca.

  24. mert kardes ferrarinin tepesindeki adamlar gelisimi durdurduk ve gelecek seneye odaklaniyoruz bu seneye sadece test amacli bakiyoruz ne kazanirsak kardir diyorlar siz kabul etmiyorsunuz ama isinize gelecek bir sey aciklandimi inaniyorsunuz bu nasil sey kazaya kadar 15 saniye fark attik diyorsun iyi ama fark yapmak bir ise yaramiyor sonuc ortada kimse fark atti diye hamiltona exrta puan vermiyor sacmalamayin ya ayrica dun en iyi kers bizde diyen bazi mc larenciler umarim starti iyi izlemislerdir ve vega bu kez sgl tam yorumun o kadar iyi ve gercekciki bu konunun en iyilerinden

  25. Beklediğimden daha stabil ve monoton geçti yarış. Mclaren'ların yarış dışı kalacağını düşünüyordum dün zaten. Heikki'nin görüntüsü kötüydü fakat tamamlayabildi. Lewis'in de tam tamamlayacağını düşündüğüm periyotta bu şekilde ayrılması kötü oldu.
    Sevenleri için üzüldüm açıkçası.
    Brawn tahmin ettiğim şekilde götürdü ve yarışı tamamladı. Hatta tahminimden daha bile iyiydiler özellikle Rubens. Mr.Brawn'ın aklına güvenirim her zaman. Bu zamana kadar garanti olarak görmediğim şampiyonluklarda artık Brawn'ı garanti olarak görüyorum. Sadece hangi pilotun olacağını görmüş olacağız. (tahminim Button'dan yana)
    Diğer bazı takımlar beklentimin altında kaldı. Örnek bu hafta Williams'ın bu derece kötü olmasını beklemiyorum.
    Fisi 'nin gelecek yarışta ki performansını merak ediyorum. Monza'da böyle olmamalıydı. Bu şekilde devam edecekse gelecek yarışlar da da Badoer'i göndermeye lüzum yoktu diye düşünmeye başlayacağım. Monza'nın daha hareketli geçmesini bekliyordum ama olmadı. Çaylaklar gayet stabil göründüler.

    Ayrıca Ferrari gelişimi durdurmuş durumda evet. Verilen bilgi bu yönde. Gelişimden kasıt fabrika da, yarışılacak piste dair veya genel performans maksatlı yeni fikirler kapsamında üretim, parça geliştirme, parça rüzgar testlerini yapmak kısaca yeni fikir ve diyaznları uygulamaya geçirmek olarak bakarsanız evet durduruldu. Bunlar dışında eldeki datalar ışığında yarışılacak piste uygun kanat vs parçaların üretilmesi, başarım ve dayanıklılık testlerinin yapılmasını gelişim olarak değerlendiriyorsanız buna birşey denemez doğru denebilir. Fakat bu Formula 1 'de yarış haftası öncesinde en standart periyottur. Gelişim sözündeki kasıt önemli tabi.

  26. mert merter avatarı

    F1 RADYOSU VARDI bu sitenin ne oldu acilmiyormu artik orda sohbet ederdik

  27. mert merter avatarı

    CILGINLAR gibi :))) komikti

  28. öncelikle ross brawnı ve pilotlarını tebrik ediyorum. brawn zekasıyla kersleri alt ett. tabi monzanın tek pit stopa el vermesini iyi gördü. ve pilotlarda buna yetecek şeyler yaptılar.
    lewis için üzülsem mi sevinsemmi bilemedim. ferrari aradaki farkı açtı sevindim. hırsına yenik düştü üzüldüm. ama olur böle şeyler. kimi de zaten belirtmiştir şanslıydım diye.
    bu ilk yorumum geçen günlerde katıldım buraya ve biraz daha seviyeli olduğu için bende yorum yazmak istedim. yanlış anlamassınız beni umarım.

  29. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    çılgınca kullanıyordu?az daha geçecekti?olacağı buydu 😀 yapma dostum ya f1 den bahsediyoruz draq yarışından değil.

  30. süper bir yarıştı zevkli sayılırdı baricelloyu tebrik ederim hemiltona yazık oldu çılgınlar gibi kullanırsa olacağı buyduu force indiaya helal olsun adam az daha ferrariyi geçecek di redbullar baştan beri sürünüyorlardı yarışta da böyle olacağı kesindi inş bariçello şampiyon olur

  31. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    saol mert.bence lewis podyumu hatta ikinciliği haketmişti.rekabet rakibini aşağılamak veya başına birşey gelince sevinmek değildir.rekabet içindeki hırsı ve yarışma sevgisini sana en iyi karşı gelebilevek olanla paylaşmaktır.lewis mücadelesiyle,kimi sonuca dökmesiyle bunu başarabildi.umarım bazıları sadece ego tamini için yada torunlarına bende ferrari-mercedes sürüdüm demek için takımda boş yere koltuk işgal etmez.bugun eden iki tane vardı zaten.

  32. mert merter avatarı

    Öyle olsun ne diyim ferarici dostlar siz gelisimi durdurduk diyorsaniz dogrudur

    biz seneye hazirlik icin durdurmamisiz galiba dedigim gibi en iyi test yaristir

    mclaren ve ferarri iki takim olmayinca F1 tadi kalmiyo biz kimlerle yazisip kücük takilmalar yapicaz F1 in taraftar olmanin tadi da bu

  33. Bu yarışta ferrari ve mcleren takımları ros brawn'ın oyununa gelmişlerdir. Eğer tek pit stop stratejisi ile yarışsalardı belki brawn'ların arkasında kalacaklardı fakat start da muhtemelen kers ile geçeceklerdi. Ferrari ve mclaren hız nedeni ile değil strateji hatası ile kaybetmişlerdir.

  34. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS" Adlı Şahıs..Şaçma sapan yorumlarin ve gereksiz konusmalarinla Bilmem Farkinda misin ama limitleri zorluyorsun

  35. mert merter avatarı

    evet son 3 yilin en iyi motoru bizde ama su an o motoru 6 arac kulaniyor seneye 8 arac veya 10 arac üzerinde MERCEDES motor gör biliriz

    evet acemi pilot o acimi pilot ilk senesinde bütün rekorlari alt üst etdi

    o acemi pilot iki kere dünya sampiyonu olmus alonsoya köksöktürdü

    o acemi pilot ikinci senesinde sampiyon oldu :))

    KOVVA icin bisey demiyorum o kamyon söförü :)))

  36. massaraikkonen şu cümlelerine aynen katılıyorum
    "kimi nin geriside kalmasının nedeni son pitlerde farklı lastik seçimleridir.pittede vakit kaybettikten sonra artık takımlarda ve pilotlarda mücadelede 1 puan fark kapanmasından bir zarar gelmez diye düşünüp biraz daha yavaş turlar atmıştır.bunun sonucunda ise lewis zorlamış ve yarış dışı kalmıştır gelişsen aracıyla"

  37. burak bocek avatarı

    Aracın gelişiminin durmasının neyini anlamadınız ve bu ayak nasıl oluyor anlamadım.Ferrari kendi açıklamadı mı biz Maceristan'dan sonra aracı geliştirmeyeceğiz diye.Gelişim nedir önce bunu bilmek gerekir?Bi ön kanat bi arka kanat getirilmesi yada difüzör modifiyesine siz gelişim diyorsanız ben buna gülerim.Bmw geçen sene gelişimi yavaşlatıp kaynaklarını 2009a yöneltmedi mi?Ve belki bu yüzden 2008yılında Kubica şampiyonluğu yanmadı mı?Ferrari sene başından beri özellikle İspanyada agresif ve ardından Monakoda ileri bir gelişim denedi.Bunda zemin,vites kutusu,difüzör,ön kanat,ağırlık dağılım gibi sıralayabiliriz aynı zamanda kersi geliştirmeyide durdurdu Ferrari.Herhalde ya f1i takip etmiyorsunuz yada bu konulardan bi habersiniz.Arkadaşın övündüğü olay ise Hamilton kaza yaparak 15sn önde olması.Aman ne güzel sonunda ne oldu podyum ve 6 puan Kimiye kaldı.Ha hırsı 1sıra için zorlaması güzel ancak gerçekten yapılan mukayese komik.Markalarda üçüncülük için sen darbe alıyorsun ve bundan çıkardığın sonuç bu.Force India ya tebrikler süper bir gelişim Brawn gp artık durdulması imkansız gibi.YaRubens ya Jenson hak eden kazansın.Ben Redbull olsun isterdim ama çok çok zor gibi.Son olarak test yasağı olan bir sezonda yapılan updateler sizin için hayatidir.Brawn ilk 4yarış aracını elleyemedi çünkü çok gelişmişti ve kaynak sıkıntısıda vardı ve bu onları ilk yarı için epey götürdü.Ferrari'nin durumu buna benziyor artık fabrika 2009 aracı için çok ufak oynamalar dışında birşey yapmıyor yani eski araçla idare etmeye çalışıyorlar.Bunu anlamak bu kadar zor değil.

  38. "mert merter"

    Hırs olmazsa şampiyonluk gelmez lafına katılıyorum, ama aşırı dozu öldürüyor aşırı hırsın. Kaza yaptırıyor, kariyer bitiriyor, mutlaka hata yaptırıyor. Dozu iyi ayarlamak lazım. Ama pilotlar öğreniyorlar zamanlar dozunu.

    Hamilton'un yaptığına hem üzülüyorum-kızıyorum hem de hırs dozunu ayarlaması için bir araç olduğu için seviniyorum. "Seni öldürmeyen şey, seni güçlü kılar".

  39. mert merter avatarı

    massaraikkonen

    tebrikler arkadasim cok güzel objekti yorumun icin

  40. sedat ahmet avatarı

    ama sonuç olarak geçmek için zorlamamlıydı bence.şampiyonluk iddiası yok yarışın son turu ve podyumda,onundeki her iki pilot şampiyonluk için yarışıyor.buttonu geçmek isterken yaşanabilecek en ufak temas ve yarış dışında kalma durumunda başta ingiltere basını olmak uzere bir sürü yerde haber yapılabilirdi bunun için.galibiyeti barrichello hak etti.

  41. Kimi sana helal olsun.Ros Brawn gibi bir adam ile çalışsaydın, strateji ile birinci dahi olabilirdin.

  42. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    kimi nin geriside kalmasının nedeni son pitlerde farklı lastik seçimleridir.pittede vakit kaybettikten sonra artık takımlarda ve pilotlarda mücadelede 1 puan fark kapanmasından bir zarar gelmez diye düşünüp biraz daha yavaş turlar atmıştır.bunun sonucunda ise lewis zorlamış ve yarış dışı kalmıştır gelişsen aracıyla.eğer red bull pilotları böyle devam ederse kimi dünya 3 ünücülüğü için mücadele edecek ki böyle devam ederse lewis te yine 3üncülük için kimi yle çekişecek.aslında red bull un kırılgan pilot ikilisi sezonu çıkaramayacaklarını istikrarsız sonuçlarla en iyi oldukları pistlerde bile çok rahat deüğillerdi.sonuçta rubens webber dan iyi,button vettel den tecrübeli.birde kimi massa alonso ve lewis boşuna bu paraları kazanmıyorlar.boş yere şampiyon olunmuyor.ne yaptı heikki?aldığı 2 puan mercedese ne verdi?ama lewis son tura kadar takımını temsil etti ve savaştı.aynı şey kimi-fisico ikilisi içinde geçerli.onun için trulli ferrari veya mercedes te kendine koltuk bulamaz.motorsporu boş boş piste dönmek yada tın tın sürmek değildir.aradaki 0.2 lik fark dünya şampiyonuyla-vasat srücü arasındaki farkı belirler.evet lewisin yarış dışı kalması benim pilotumun işine geldi ve takımında ve kalan yarışlardada daha fazla moral verdi.ama üzücü nokta bu kadar savaşıp yarış dışı olmasıydı.lewis acemiliğine değil içindeki hırsa yenildi ve ben bir ferrari ci olarak tebrik ediyorum lewisi.heikki yada fisico gibi sürüneceğine kimi gibi lewis gibi zevk verdi.kimiye ve rubense ayrıca tebrikler.

  43. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    son üç yılın açık ara en iyi aracı mclaren mercedes…bu seneleri boşa harcıyor. böyle acemi pilotlarla…sen alonsoyu alırken tutsaydın ya kimiyide..bak 3 yılda 3 açık ara şampiyonluk…al işte adam düz yolda gidemiyor.

  44. mert merter avatarı

    sedat ahmet
    + icin tesekür ederim
    Hirs yoksa zaten sampiyonluk gelmez gecen F1 pilotu sonuna kadar zorlamali eyer ucunda podyum varsa neden ücüncü deyilde ikinci olmasin belki iki olacak belki olmayacakti yemin ederim kazaya üzülmüyorum gecemeyecek se ücüncü kalip zorlaamayacaksa ücüncüde olmasin .

  45. mert merter avatarı

    Evet ya biz gecen sene sampiyon oldukdan sonra gelisimi durdurduk :))
    bu kovva dan belli olmuyomu
    gelisimi durdurulmus bir aracla kovva ancak 6 olabildi ne yapalim saglik olsun.

  46. Bu arada "küçük değişmelere gelişme denmez" diyorsunuz ama F1'de artık küçük değişimler çok şey ifade ediyor. Zaten mühendisler küçük gözüken değişimleri uygulamak araştırmak için oldukça kapsamlı çalışıyorlar ve yeni olaylar da bulabiliyorlar. F1'de yapılan her değişimin bir anlamı ve gücü olduğunu düşünüyorum. Yani Ferrari asla gelişimi ve değişimi durduramaz, durdurmadı da.

    Aslında bu konu forumda tartışılabilir ne dersiniz?

  47. Remzi Ersoy avatarı

    çok pardon takit değil taktir ediliyo olcaktı.

  48. mert merter geçen yarışada bakarsak mclaren geçenseneden beri gelişimi durdurmuş gibi duruyor:) bunu ne yapacaz:))
    gerecek yorumlar yapmayalım! elimize birşey geçmez hatta mclaren ferrari reanult taraftarlarının tartışacağı hakları bile yok uslu uslu konuşalım:))

  49. Remzi Ersoy avatarı

    ferrari gelişimi durdurmasına ramen podyum savaşı ferrari taraftarlarına cesaret veritor.ayrıca kiminin de bu son yarışlardaki performansı nekadar güçlü bir pilot olduğunu açıkcası kanıtlıyor.ama ferrari motoru mercedesden bu kadar kötü olmasa kimi ile button arasında 28sn olmazdı.inşallah ferrari seneye daha rekabettçi bi motor üretir.
    Ayrıca kersli reno ile birlikte alonso starta ve ilk turlarda öne çıktması ve rakiplerini geçmesi takit ediliyo.

  50. sedat ahmet avatarı

    mert merter + ni veriyorum arkadaşım.hamiltonun kazasındaki mevzuu tecrübe eksikliği değil yarış kazanma hırsı olan usta 1 pilotun bir anlık hatasıydı.yapmaması gerekirdi ama yaptı.ne kadar tecrube kazanırsanız kazanın hırsın önüne geçemiyorsa yarışmaya devam etmelisiniz benim düşüncem bu..

  51. fantastic job lewis!

  52. mert merter avatarı

    Barrichello ve Brawn-Mercedes i kutluyorum SAMPIYON OLDULAR

    ama insallah Barrichello sampiyon olur

    savas simdi basliyor Brawn-Mercedes de bakalim hangisi samp olacak

  53. yarış beklediğimizden daha moloton geçti beklenmeyen olaylar brawn'nın dublesi redbull'un bu kadar kötü olması!
    diğer olaylar çok garip değil mclaren strateji departmanında yenilik yapması gerek bu tip bir strateji yarış kazanamayan ve bunu 1 kez fırsat olarak kullanan takımlar yapar force india bile bizden iyi strateji yapmış!
    force india 2 yarıştır mclaren ve ferrariden daha hızlı bu iki takımında bunlardan utanması gerek!

  54. elif çivici avatarı

    brawn kesinlikle şampiyon olur artık..red bull da bi tuhaflık var,hem yavaşlar hem şanssızlar.hamilton 2 tur önce yapsaydı kazayı sıralama baya degişebilirdi sanırım çok üzüldüm hamilton a muhtemel podyumu kaçırdı,ve çok da sert vurdu o hızla bariyerlere girdi..alonso da bitik kers le gayet iyiydi,kersin az da olsa bir etkisi vardı ama tek pitstop işimize yaradı..kovalainen de kovaladı anca ama kersi hiç kullanamıyor,hamilton 5 kullanıyorsa kova 2 kullanıyor ya da araçtan verim alamıyor bilmiyorum ama mclaren devam edemez artık kovayla..

  55. eren uzcan katılıyorum sadece yarışlar için küçük değişimlere geliştirme denmez

  56. Brawn’ın stratejileri genelde işliyor demiştim. Bu genelleme bozmadı ve güzel bir strateji ile başarılı oldular. Ayrıca Rubens ve Button stratejinin işlemesi için ellerinden geleni yaptılar. Başarıda onların da payı büyük. Tebrik ediyorum.

    2 pitstop taktiğinin işlemesi için pilotların çok zorlaması gerektiği biliniyor ve söyleniyordu. Hamilton’un son tur kazası küçük bir konsantrasyon kaybından kaynaklanıyor. Bu olayın Hamilton’un tecrübe eksikliğinden de kaynaklandığını düşünüyorum. Mutlaka her yarışta yeni şeyler öğreniyor Hamilton. Bu yarışta da aracı zorlarken aynı zamanda dikkatli olması gerektiğini öğrendi. Ayrıca bir pilotun küçük takımlarda kariyerine başlayıp sürünmesi gerektiğini, sonra da büyük takımlara geçmeleri fikrini savunmuştum. Pilotlar böyle yaparak zorlarken mininum hata yapmayı öğreniyorlar (örnek var çok). Ama yarıştır bu olur böyle şeyler.

    Kovalainen çok kötüydü. McLaren’in açık açık seni kovacağız demesi gerek.

    Force India’yı da tebrik edeceğim. Güçlü bir hafta sonu geçirdiler. Raikkonen’in iyi bir kalkış yapacağı biliniyordu. Sutil geçildi ama moralini bozmadı. Dikkatlice zorladı ve Raikkonen’in arkasında kaldı. Liuzzi’ye üzüldüm keşke puan alsaydı. Şanssızlığa kurban gitti. Ama gelecek için umut verdi. Umarım hak ettiği yarış koltuğuna her zaman sahip olur.

    FIA, F1’e Japon pilot almayı durdursun. Nakajima her yeri karıştırıyor zaten, bari benzerleri gelmesin. Yuji Ide faciasından sonra almaları bir hata zaten.

  57. Gelişim yavaşladı Ferraride daha neyi konuşup tartışıyorsunuz ? Podyumların gelmesi canınızı sıktı anlaşılan. Yarışa dönecek olursam Hamilton gereksiz zorladı çok iyi mücadele etti ama podyumu bu kadar kolayda kaybetmesi olmadı.Rubensin kazanmasına sevindim yine ilginç sevinmeleriyle güldürdü beni 🙂 Brawn pilotlarından biri artık şampiyon kesin konuşmak istemiyorum bu sporda ama büyük bir avantaj geçti ellerine.

  58. mert merter avatarı

    smail uçar sana katiliyorum

    gelisimi durdurulmus araclar hic yakismiyo ferraricilerin agzina bu sakin bu gelisimi durdurulmus ayaklari

    BASARISIZLIGIN ARKASINA SIGINMAK OLMASIN

    cünki McLaren den lewis in kazasina kadar 15 saniye fark yediler:))

  59. sedat ahmet avatarı

    hamilton son turda o kadar zorlamamalıydı,podyuma çıkmak güzel olacaktı ama olmadı canı sağ olsun.kavoleinen yıne yaptı yapacağını,en azından ilk 4 tur kadar geçilmemiş olsa brawnlara hamilton bu kadar zorlamak durumunda kalmazdı 🙂 tebrikler brawn gp ye takım olarak.

  60. Hamilton gereksiz zorladı bence, yarım tur kalmış, geçecek kadar yakın değilsin, bu noktada limitleri aşacak kadar zorluyorsan ya sıkıldığındandır ya da kendi limitlerini denediğindendir ki bu da hataya davetiye çıkartır, takımlar şampiyonasında 3. lüğü kovalıyorsanız ve arkanızda bu yolda ki en büyük rakibiniz Ferrari pilotu varsa daha dikkatli ve temkinli olmak zorundasınız… Evet Hamilton gönlümüzü kazandı ama Mclaren Ferrari'den çok daha güçlü olduğu bir pistte Ferrari'den daha az puan alarak haftayı kapadı… Yılın sonunda puan tablosuna bakınca kimse "ama hamilton son tura kadar zorlamıştı" demeyecek… Yarış eğlenceliydi, yarışı izlenir kılan pilotlara sırasıyla Sutil-Hamilton-Raikkonen ve Barrichello'ya teşekkürler. Alonso'da kovalainen'i geçerek 4 puanı kaptı, Grosjean'ın sondan 2. olduğunu düşünürsek iyi bir yarışta o geçirdi diyebiliriz.

  61. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso yine kötü renaultla elinden geleni yaptı 20 puanı alonso aldı dua etsin renault alonsoya

  62. gelişim hiç bir takımda durmaz!
    çalışan sayısı ve kaynaklar değişir ama bu hiçbir zaman yarışan aracın gelişimini durdurmaz!
    durmuşsa zaten YARIŞMAK kavramının dışındasındır. buda f1 de olmayan birşey!

  63. mert merter avatarı

    EVET Gelisimi durdurulmus arac a 15 saniye fark atdik :)) ama kaza iste oluyor böyle seyler
    ama iki yaristir F.india lar kök söktürüyor gelisimi durmus araca ..

  64. Monza düşük downforce pisti,ona uygun kanatlarla gelmişler sadece.
    Yani bu gelişim değil,sadece piste uygun ufak eklemeler.
    Sanıyorum son güncelleştirme valensiya da olmuştu.

  65. ismail uçar avatarı

    lewis kaybedeceği bişey yok tabi 3.olmayı kaçırmasına üzüldüm biraz.ama çok hırslı daha iyisini kaybettiği yerini almayı hedefliyodu.görüntü de görüdğüm kadarıyla araba dışarıda taşmamıştı ama sadece bordurların üzerinden geçerken arka taraf koptu…kovalaninen iyi bi partner değil kesinlikle bi partner takım arkdasına yardımcı aynı zamanda yarışırken 2 turda 4 sıra kaybedilirmi yahu..brawnları arksında biraz tutabilse belki yarış faklı boyut alabilirdi. ama nerdeeee!

  66. brawn burda sezonun başını hatırlattı kimi gerçekten bu araçla elinde gelenin en iyisini yaptı startta kimi dışarı çıktı geçicek yer kalmadı lewis biraz ağır kaldı . son turda lewis lastiği dışarı çıkardı gaza basınca spin attı. fren yapsaydı kaza olmayabilirdi belki . ama gelişimi durdurulmuş bi araöla bence gerçekten kimi en iyisini yaptı. brawnlar iyi strateji kullandı gerçekten

  67. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    hamılton artık bazen cok fazla zorlamanın yersiz oldunu öğrenmiştir hele son turda bide :(((

  68. vay be 2 puan Tebrikler Heidfeld…
    Brawn gene oynadı oynunu … KERS'li araçlara karşı yapılabilecek en iyi stratejiydi…
    Barrichello gene sempatik gene sempatik… bazen diyorum ki
    " Barrichello hep kazansada podyum düşen moralimizi Barrichello'nun sevinciyle denklesek… "

  69. öncelikle tebrikler hamilton bir pilot dediğin aynı böyle olmalı sonuna kadar zorladı ama bi an konsantrasyon bozukluğu kaza yaptırdı.bizim ferraride sert lastikleri hiç kullanamadı her tur 1 sn yavaş kaldı ama yinede podyum bizim için harika oldu kimi aracı çok zorladı ama napalım bu kadar gidiyor 2 yarıştır force indialar bize ecel terleri döktürdü neyseki harika bir kers sistemi var.şu da bir gerçekki hamilton kimiyi start da çok yavaşlattı nerdeyse eldeki bulgurdan oluyoduk yinede takımımıza ve kimiye tebrikler

  70. mert merter avatarı

    can bundy yakıt stratej ile yaris liderligini kaybeti buna katiliyorum ama zorlama ile yaris kaybedilmez kazanilir ne yani kovva gibi gezinse gelenecentilmenlik yapsa buyrun dese dahami iyidi bence LEWiS elinden gelenin en iyisini yapti bunu unutmayalim
    birde McLaren ve ferrari bu araclarla sezon basinda ilk 10a giremiyorlardi bayagi gelisim gösterdiler bence bu seneki zorlamalar hazirliklar 2010 icin calisiyliyor cünki test yasagi denilen zirva birsey oldugundan dolayi en iyi test yaristir

    LEWiS in hatasina gelince olur böyle seyler motor sporlarinda

  71. hakikaten bu gelisimi durdurulmus mevzusu nedir. ferrari belcikada ve monzada yeni kanatlarla gelmedi mi?

  72. Jenson Button avatarı
    Jenson Button

    Tebrikler Rubens Tebrikler Jenson Strateji Çok İyiydi Rebrikler Ross Brawn Kimi ve Sutilde Çok İyi Yarış Çıkardılar

  73. barichellonun tekrar kazanması güzel oldu,hamiltonun da hediyesiyle podyum iyi bir sonuc oldu,sutilde yarışın en hızlı turunu atarak bugün iyi bir iş cıkardı…

  74. cihan çelik avatarı

    Brawn gp'ye tebrikler öncelikle Ross Brawn faktörü yine karşımıza çıktı Ferrari yıllarında olduğu gibi, Lewis'e gelince son turda yaptığı hata çok basitçeydi tabi Mclaren'inde Lewis'e strateji ile yarış kaybettirmeside ayrı bir konu, Adrian'a ve Kimi'yede tebrikler…

  75. mert merter avatarı

    Gelisimi durdurulmus :)))
    brawn haric herkes gelisimi durdurmus
    ne olacak simdi takimlar seneye hazirlaniyor benzin ikmalsiz bir sezon bakalim nasil olacak

  76. Lewis neden kaza yaptı.

    Sebep aracın arkasını kontrol edememesi değil.

    Sebebi = “düzenli olarak” pistte en hızlı turları atan pilota yakıt strateji sebebi ile yarışı kaybettirmektir. (Lewis'in bu konuda ağzını açmaya hakkı var.)

    Bir evvelki polü aldığı yarışta gene Brawn’lara yakıt stratejisi sebebiyle tekrar kaybetmişti. Bunun tekrarlanmasını sağlamak bence büyük bir rezalet.
    Yarışın başından başlayarak böylesine agresif bir sürüşe aracın dayanmasını hesaplarken sürücünün diğer pilotlara oranla daha fazla zorlanacağını da hesaba katmak lazım. Bir ara Hamilton Brawn’lar dan 1.5 saniye hızlı turlar atıyordu. Daha fazla limitlerin etrafında dolaşarak. Doğal olarak diğer pilotlara oranla daha fazla yıpranacak ve yarış sonunda stratejistlerin ona kaybettirdiği konumu geri almak için hala pistin en hızlı sektör1 zamanını yapmaya çalışacak.

    Sonuç olarak harika bir aracımız var ama Ross Brawn Faktörü (RBF) galip geldi.

    Kova hakkında ağzımı dahi açmak istemiyorum. Dün yarış galibiyeti için savaşacağını söyleyen pilot tam “1” dakika fark yiyor. Bunun kadar yarışçı ruhu taşımayan fin’li görmedim. Sanırım Hamilton’ın canını sıkmayacak bir pilot ararken ayarı kaçırmışız.

  77. Uzun uzun yorum yapasım geliyor aslında. Yorum yapacağım, söyleyeceğim çok şey var…

  78. Yav o değilde Hamilton yolda kalacak dedim dedim son tur kala yolda kaldı:) Ama sonrada üzüldüm valla çok iyi yarıştı o takım arkadaşını gördükten sonra.

  79. kimi iceman avatarı

    bana gore yarısın kahramanı kimi raikkonendır o gelısımı durmus aracta 4 yarıs ust uste podruma cıkmak cok ama cok zordur ama bunu basardı hamıltona yazık oldu ama uzulmuyorum gecen sene nasıl agresıf kullandını bılıyoruz aracı cogu kazaya sebebıyet olan pılot sımdı cezasını cekıyo!

  80. Jenson için çok önemliydi bu yarış .Moral olarak çıtayı yükseltti.Kalan yarışlarda rubensle sıkı bir mücadeleye girecek.Ama yine de şampiyon olacak.Helal sana JENSON

  81. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Furkan Ve Çaglar Arkadaslarimizn Yorumuna Katiliyorum…Hiç Olmazsa Hamilton Elinden Gelenin En iyisini yapti ;)Bu arada bazi arkadaslarimiz gürültü kirliliginden baska hicbirsey yapmiyor malesef

  82. mert merter avatarı

    kimmi zaten McLaren den kovulmadi geri gelirmi gelirse Mclaren alirmi bilinmez ama gelirse FAN larin karsi cikacagini sanmiyorum. Rosberg ile galiba anlasma yapildi saniyorum mercedes McLaren de alaman pilot istiyor

  83. bizim için mükemmel bir yarıştı buttonın bu sonuca ihtiyacı vardı.rubensin şampiyon olması için buttonın yarış dışı kalması lazım yoksa ikisi birbirine çok yakın redbullda havlu attı.hamilton mükemmel yarıştı ama son turda zorlamasına gerek yoktu çünkü geçmesi çok zordu.sutilide tebrik ediyorum mükemmeldi

  84. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    şu an kimi konuşuyor. iki görmemiş brawn pilotu orada muhabbet ediyor. arkadaşlar biraz saygı.

  85. mert merter avatarı

    ***** icin gelisimi durduruldu diyorlar ama yemezler hic bir zaman ferraride ve mclarende gelisim durdurulmaz en azindan seneyede bu araclarla yarisacaklar illaki arac üzerinde birseyler deniyorlar gelisim durdurulmus mus :))

  86. sercan  KILIÇ avatarı
    sercan KILIÇ

    kova giderse yerine gelicek en iyi kişi kimi raikkonendir. ama ferraride yarışacağı doğrulanmıstır.

  87. mert merter avatarı

    TESEKÜRLER LEWiS sapka cikariyorum zaten sampiyonluk sansimiz yok ama yarisci ruhu sonuna kadar zorladi bence takim yine yanlis strateji yapti ilk pitstopda cok az benzinle cikardilar lewisi 4 tur daha pistde kalsa 1. lige oynar bu kadarda zorlamazdi

    KOVVA icin bisey yazmiyorum cünki yazilacak birsey yok seneye insallah gider RUHSUZ herif

  88. brawnlara tebrikler tek pit yaparak çok hızlı kaldılar, kimi geliştirilmeyen bir araçla yine iyi bir derece yaptı. hamilton için üzücü, çok fazla zorladı ama konsantrasyon kaybı olabilir yazık oldu.
    bu arada sutil e şapka çıkarıyorum. gerçekten bravo!

  89. sercan  KILIÇ avatarı
    sercan KILIÇ

    hamiltonla başlıyayım dünya şampiyonuna yakışmayan bir kazaydı ama benım ve kimi için iyidi xd kova kazanır dıyodum rezalet ti resmen kimi harikaydı ama ferrari o kadar iyi değildi oldukça yavaştı yazık oldu ama hamiye xd

  90. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    şu an ilk üçe giren pilotlar yorum yapıyor. kimi jön mubarek. gelişimi durdurulan bir araçla helal olsun sana

  91. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    go kimi go…………..

  92. Helal olsun lewis.En azından Kovalainen gibi pistte dönüp ona buna geçilmedin sürekli zorladın.Olur böyle şeyler sen yeterki şampiyon olabileceğin sezonda yapma böyle kazalar….

  93. işe bak hamilton son ana kadar zorladı zorladı iyi bir yerdeydi ama pouan alamıyor, ama kovalainen tıngır mıngır gelip puan alıyo ve kendşisinden brisy bekleyenleride çileden çıkarıyor….
    helal sana hamilton, ena zından çabaladın…
    brawnlara tebrikler, sutil ve kimiyede.

  94. Hahaha iyi oldu Hamiltona bu sayede Alonso 1 puan fazla kazandı

  95. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Bu Kadar İyi Gidipte Son Turda Boyle Bir Olay…Gercekten Cok Yazik oldu '(

  96. Ya tam geçecekti ya Button yavaşlayabilirdi tur bindiriyordu üfff , ama tebrik etmek lzm son ana kadar mükemmel zorladı , Kovalainen Tır Şöförü olduğunu tekrar kanıtladı , Sutili de tebrikler …

  97. ismail uçar avatarı

    podyuma yazık oldu 🙁

  98. Ahmet  Keleş avatarı

    off hamilton nasıl olur yaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir