Raikkonen: "Alınacak En İyi Sonuç Üçüncülüktü"

yazar:

kategori:

Yarış boyunca Adrian Sutil’in baskısı altında olan Fin pilot Lewis Hamilton’ın son turda kaza yapmasıyla podyuma çıkabildi.

Raikkonen, “Üçüncülüğü hediye olarak aldık ama sorun değil. Benim için ve takım için en iyi pozisyon değil ama en azından ihtiyacımız olan puanlara ulaştık. Bu hafta sonu araçtan en yii verimi almaya çalıştık ve bu sonuç taraftarlar için dördüncü olmamızdan daha iyi. Her şey yolunda gitti ve takımdakiler harika iş çıkardı.” dedi.

Pit stopta yaşanan küçük soruna da değinen Raikkonen, “Çıkmak için acele ediyordum çünkü çok yakın olacaktı. Lolipop adam biraz hareket etti, lolipopu önce indirdi sonra kaldırdı. Çok şükür ki yakıt pompası çıkmıştı. Biraz zaman kaybettik ama çok fazla değil. Mclaren’i pit stopta yenmeye yetmezdi ama Force India’yı geride tutabildik. Sonuçta çok fazla fark yaratmadı.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. Ancak bu şekilde alabilirdi zaten.

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    daha ne olacaktı cnm.3 lukten ıyı ıkı derece vardı onlarıda en hızlılar aldı.en ıyısı nı cıkardı kımı bana gore.

  3. inci incili avatarı

    tebrikler kimi. okadar çok şansız an yaşadın ki böyle şansları çoktan hakettin. doğum günü hediyenide 1 ay önceden almış oldun.

  4. sedat ahmet avatarı

    kovailenın berbat sürüşü,hamiltonun son turdaki kazası raikkönenin de sutile yarış başından itibaren 1 sanıyeyı aşmayan farkıyla birleşince sevindirici puanlar aldı .tebrikler.korkma formula 1'e bir fin yakışır o da sensin.diğeri eline geçen şansı kullanamadı:)

  5. burak bocek avatarı

    Yanlız Kimi eğer böyle devam eder ve sürekli Redbull pilotlarını geçerse puanlamada onları geride bile bırakabilir.Şmpiyona için matematiksel olarak çekişen 4pilotun hemen ardında ve çok a kaldı önündeki ikiliye ulaşmasına.Gerçekten süpriz olmaz

  6. elinden gelenin en iyisini yaptın kimi umarım ilerleyen yarışlarda fisi de birazcıkta olsa katkıda bulunur ve ferrariyi markalarda 3. takım yapma hedefine ulaşırsın =) =)

  7. Raikkonen bütün sorumluluk üzerine kalınca takımı sırtladı massanın kazasından sonra.Ferrari başkanıda kendi ağzından formada olduğunu söylemişti. Bence seneye şampiyonluğa oynar. Fakat ferrarinin kendini geliştirmesi gereken önemli bir nokta var, O da benzin tasarrufu. 2.Pit stopları sutil ile beraber girdiklerinde çok şaşırdım.

  8. tebrikler kimi helal olsun birazda şansla evlerinde podyuma çıktı

  9. burak bocek avatarı

    Olsun helal Kimi iyi yarıştın,startta bir sıra kazandın en azından başladığımız yerde kaldık.Bunda rakibin güçlü stratejiside katkıda bulundu ama olsun.Podyuö serine devam

  10. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    tebrikler iceman!umarım 2010 dada daha sonrasındada (3-4 sene ) massa yla iyi işler yaparsınız.

  11. Sen seneye de bu formunu gösterme ben sana yapacağımı bilirm:)Tartışmasız pistteki en hızlı pilotsun koçum benim.

  12. evet yapabileceğinin en iyisini yaptın ıceman tebrikler

  13. Cihan Çelik avatarı

    Gerçekten çok formdasın bu aralar aracın zayıf olmasına rağmen sen sonuna kadar zorlayıp bu araçla podyuma çıkabiliyorsan gerçekten bravo sana hep böyle devam et Forza Kimi Raikkonen…!!

  14. Geliştirme çalışmaları bi kaç yarış önce durmuş bir ferrari,brawnların akıllıca stratejileri,force india nın ferrariden 2 yarıştır gözle görülür şekilde hızlı olması,mc laren in büyük gelişimi…
    Kimi tüm dezavantajlara rağmen birazda şansıyla gene podyumda;son 4 yarışta 3 podyum bir yarış galibiyeti;kısaca kimi nin dönüşü.

  15. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    helal kimi ferrariyi ayakta tutuyosun..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir