% 130 Zorlayan Hamilton Kazasına Şaşırmadı – Video

yazar:

kategori:

Hamilton, yarışın bitmesine 2 turdan daha az bir mesafe varken Lesmo çıkışında aracının kontrolünü kaybederek sert bir şekilde bariyerlere vurdu.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton, Button’u yakalamak için çok fazla zorladığını söyledi.

Hamilyon “Her tur sanki sıralama turuymuş gibi zorluyordum bu yüzden bunu bekleniyordu. Yeterli performansımız yoktu ve elimden geldiğince zorluyordum. Takıma sadece üzgün olduğumu söyleyebilirim.”

“Harika bir iş çıkardılar ve bu hafta sonu yeteri kadar hızlı değildik ancak ben Brawn’ları yakalamak ve takımım için kazanmak için her şeyi yaptım. Tüm taraflarlarımdan özür diliyor ve aileme sevgilerimi iletiyorum.” dedi.

Hamilton çok büyük gelişim gösterseler de hâlâ Brawn’lara göre geride olduklarını söyledi.

Hamilton “Çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim, araç bugün iyiydi ancak yeteri kadar değildi. Brawn’lar hâlâ biraz da olsa öndeler.”

“Bazı güncellemeler olacak ve umarım onlar biraz fark yapar. Belki o zaman % 130 zorlamak zorunda değilde % 110 zorlamak zorunda kalırım.” dedi.

 




Yorumlar

  1. % 130 nasıl hesaplanıyor? eğer öğrenirsem bende bir taka mercedes var. bende ne kadar zorluyorum onu hesaplayacağım. bu kimi raikkonen in f1 e getirdiği kötü bir adet olsa gerek duvara toslama..o yapınca beceriksizlik hamilton yaptı kahraman oldu. haksızlık bu…

  2. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Bukadar fanatizm gerçekten fazla yani;Kimi son turlarda kaza yapınca kazma oluyor,aynı şeyi yapan Alonso yada Hamilton olunca "helal sana kahraman pilot"..Taraftarlıksa mesele bizde taraftarız ve iyi olanı herzaman takdir ediyoruz.Ama Hamilton"u tutuyorsunuz diye başka pilotları itin ..tüne sokmanın taraftarlıkla ilgisini anlamak gerçekten zor..Sevmeniz yada desteklemeniz gerekmiyor ama lütfen biraz saygı..Yorum yaparken iki kez düşünüp bir kez yazalım..

  3. fad_ moment avatarı

    2007 lewis şampiyonluğu son yarışta vermeyi deneyim yapar
    2008 lewis pite girerken arkadan çarpmayı ve frene basabilmeyi deneyim eder
    2009 lewis %130 zorlamamayı ve son turda duvara çarpmamayı deneyim eder

    görüüldüğü gibi bir pilotun gelişim süreci hala devam ediyor o da hamilton 😀

  4. Ahh Lewis ahh hiç gerek yoktu bu kadar zorlamaya ama olan oldu bundan sonra yapılan bu tür hatalardan ders çıkartalımki seneye şampiyonluk mücadelesinde hata oranımız en aza insin.

  5. Herşeyi anladım da Yüzde Yüz Otuz zorlamak nasıl oluyor 🙂 Bi insan %130 a çıkabilse uçması gerekirdi herhalde. Mekanik hiç bir şey de %100 ün üzerine çıkamaz. %105 zorladığınızda herhalde yerden 5 cm havalanıp gitmeniz lazım.
    Sonuç olarak komik olmuş.

  6. fad_ moment avatarı

    ne yani hamilton ''o kadar zorladım kaza yapacağımı bekliyodum zaten öylede oldu'' mu diyor şimdi 😀 zorlaması güzel ama nereye kime zorluyor o araç son turda 500 lede gitse 1. olamayacaktı hatta 2. bile. tebrik ederiz hamilton'un son turda duvara çarpıp taraftarlarını podyum zaferinden mahrum bıraktığı için 😀

  7. ogun savaş avatarı

    mpalmer son yarışlara girmişiz ve bunlarda mclarenin kaybetcek bişeyi kalmadı 1.lik dışında buna göre konuş istersen. aynı araca sahip 2 takım arkadaşı arasında 1 dk vardı bu sayede.

  8. Eren Uzcan arkadasımı kutluyorum. gercekten cok dogru bir konuya deginmiş. şimdi hamiltonun yarışcı ruhunu övenler gecen sene kimi övselerdi. sizde iki kazada da çok fark varmı??

  9. Emir Çolak avatarı

    Eren'e katılıyorum Spa 2008'de yağmurda bitmiş lastiklerle zorlarken acayip zorluyordu, millet sonra neler demişti, Ahh şu aşırı fanatizmlik Ahhh.

  10. Keşke Kimi spa 2008 de duvara vurduğunda onunla dalga geçeceğinize yarışçı ruhunu takdir edebilseydiniz.
    O zaman samimiyetinize inanabilirdim,her zaman aynı terane ortada övülecek bir şey görmek insanların alışkanlıkları olsa gerek.

  11. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ''ahmak,aptal'' var mı başka hakaret lewisle ilgili? biz de biliyoruz son turda önündekini gecemeyecegini bile bile bunu yapmasının yanlış birşey oldugunu ama umursamıyoruz,sonucta sampiyonluk yarısımız değil,herhangi bir iddamız yok,takımlarda da 3 degil 4 oluruz 5 oluruz sorun degil,bu sene hoplasın zıplasın hevesini alsın herşeyden..

  12. ogun savas senin kurdugun mantiga gore hic yarismamali o zaman hamilton.Zaten hicbir amaci kalmamis bir pilot ne diye cikiyor ki formula 1 yarislarina.Hicbir takim pilotuna her ne olursa olsun milyon dolarlik otomobilini parcalasin diye vermez..Aracini yaris boyunca zorlarsin buna kimsenin sikayeti olmaz fakat son birkac duzlukte artik yarisin belli oldugu,ustelik kazanmak veya ondeki otomobili gecmeni gerektirecek bir durum yokken boyle bir kazayi yapmak bence ahmakca olmus..Bilmem katilirmisiniz?

  13. massathebest'e sonuna kadar katiliyorum benim de demek istedigim buydu iste

  14. aklıma malezya 2007 geldi. felipe startta yer kaybettikten sonra hamilton'u geçmek için oldukça fazla zorlamış, 4. virajda virajı alamayıp dışarı çıkmış, sonunda kaza yapmadan piste dönmüş ve 5. bitirmişti. sağolsun arkadaşların topyekünü felipe'nin ne kazmalığını bırakmış, ne beceriksizliğini bırakmıştı.

    bugün son turda podyumu garantilemiş olan hamilton'un yaptığı gereksiz kazayı görüp de yapılan agresif, savaşçı, mücadeleci, tam bir pilot…. gibi yorumları okuyunca bir gülmedir aldı beni =)

    ne garip bir ironi değil mi?

  15. öncelikle hamilton gerçekten hızlı ve başarılıydı bugün. kaza yapmış olmasına üzüldüm. ama son turda önündekiyle arasında 1 saniye fark varken gereksiz yere zorlayıp kaza yapan, elindeki podyum ve 6 puanı kaçıran bir pilotun açık açık tebrik edilmesine bir anlam veremedim. mücadele etmek, zorlamak güzel bir şey, ama formula1 yarışları kazanmak için, puan toplamak için yapılır. sene sonundaki sıralama, agresif olacağım diye kaza yapan pilotların sıralamasına göre değil, toplanan puanlara göre yapılıyor. kimi ile arasındaki puan farkı 7'ye düşeceği yerde 13'e çıktı, ferrari takımlar puanında arayı biraz daha açtı.

    yarış içerisinde ortasında başında olsa bu kaza neyse. ama bitmiş artık yarış, podyumu garantilemişsin, arkandaki kimi'den 15 saniye öndesin. önündeki iki pilot, zaten bu yılın en hızlı aracını kullanıyor. monza pisti geçişe kolay kolay müsait olmayan bir pist…

    bence, hamilton hafta arasında yaptığı olgunlaşmak ile ilgili büyük büyük konuşmalara karşın, bugün çok amatörce davrandı. geçmiş olsun.

  16. ogun savaş avatarı

    Şampiyonlukta hiç bi umudu olmayan takım için 3. yda yarış dışı kalmış hiç bi önemi yoktur.Sadece seneye araç numarası farklı olur.Hatırlatırım Lewis 23 numaralı araçla şampiyon olmuştur.O yüzden son metreye kadar hep zorlasın bu sezon yeter ki öndeki brawnları zorladım yda geçtim diebilsin.Heikki gibi olmaktansa varsın boyle yarış dışı kalsın son turda.. Tebrikler LEWİS..

  17. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    işte seni bu yüzden seviyoruz,sen soylemesen de aracı% de 130 zorladıgını anlamak cok zor değildi,yarısı kazanmadıktan sonra bu sekilde kaza yapman umurumuzda bile olmaz,helalin var..

  18. eğer taraftar kazadan sonra tebrik yağmuru yağdırıyorsa, bundan daha onurlandırıcı iltifat olmaz bir pilot için.

  19. Valla bir Mclaren pilotunun bu şekilde yarış dışı kalmasına -hem de son turda- ilk defa pek üzülmüyorum. Hamilton'u tebrik ediyorum. Kazanmak isteyen pilot zorlar ve pes etmez. Sadece biraz daha gelişime ihtiyaç var.

  20. mert merter avatarı

    % 130 :)) abartmis bizimki
    tebrikler lewis

  21. Sadece hırsın dozunu ayarlamaya ihtiyacı var Hamilton'un. Karışık duygularım var bu kaza ile ilgili.

  22. burak bocek avatarı

    böyle devam et bir tebrikte sana.f1in böyle pilotlara ihtiyacı var.ancak hayati puanlarıda toplamalı bazen soğuk kanlı olmalı

  23. burak bocek avatarı

    bir tebrikte sana.böyle pilotlara ihtiyaç var devam et

  24. Yarışçı ruhunu taşıyan pilotların bu tür kazalar yapması normal.

  25. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Helal Olsun Hamilton…Hiç Olmazsa Sonuna Kadar Zorluyorsun Ve Pes Etmiyorsun..Bir Dünya Şampiyonuna Ve Mclaren Mercedes Pilotuna Yakışanda Budur…Tebrikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir