Horner "Her İki Sürücümüz Hâlâ Mücadelenin İçerisinde"

yazar:

kategori:

Horner “Her iki pilotumuz biraz geride kalsa da hâlâ mücadelenin içerisinde yer alıyor. Ancak Sebastian’ın motor sorunları var, bu yüzden tek bir sürücüyü desteklemek şu an için hatalı olur.”

“Brawn bu hafta sonu büyük zafer kazandı ancka matematiksel olarak imkansız olana kadar zorlamaya devam edeceğiz.”

“Motorlar çok önemli ve Mercedes şu anda inanılmaz derecede mükemmel çalışıyor, Renault’takiler de harika ve bize destek veriyorlar ancak motorlar şu anda iyi çalışmıyor ve bu konuya dikkat etmeliyiz.”

“Sorunun motorda olup olmadığı açık değil ancak yüksek motor pistlerinde zorlandığımıza şüphe yok.” dedi.


Yorumlar

  1. en yüksek hıza ulaşmak motorun başarısını göstermez. sök ön ve arka kanatları, monza'nın start-finish düzlüğünde aynı araç aynı motorla 400 km. hızı görsün. sonra nasıl durur bilemem tabi =)
    motorun gerçek performansını gösteren, aracın aerodinamik yapısıyla, kanat açılarıyla oynayarak son hızı artırmak değil, motorun kapasitesini gösteren ve müdahale edilemeyen çekiş gücüdür (torktur). çekiş gücünü de arttırırsın, vites oranlarını düşürerek. ama bu kez de son hız oldukça düşük kalır. işte yüksek vites oranlarında yüksek çekiş gücü sağlayan ve aynı zamanda son hızı iyi olan motorlar, güçlü motorlar sınıfına girer. mercedes, ferrari, BMW gibi…

    red-bull bu sene gördüğü göreceği tek şampiyonluk hayaline çok yaklaşmıştı ama artık çok geç. seneye ferrari-mclaren-renault (maalesef BMW'yi sayamıyoruz artık) gibi takımlar meydanı boş bırakmayacaklar.

  2. f1 de en yüksek hız için değil en hızlı tur için mücedele verirsiniz. en hızlı tur için sektörlere göre optimum ayarları bulmuşsanız toplam hız YALAN olur!
    newey tasarımları genelde mtorlar için zorlayıcı tasarımlar bunun etkisinin çok olduğunu düşünüyorum..

  3. Arrows'un A21 aracı 2000 yılında 2 Almanya pistinde en yüksek hıza ulaşmış bildiğim kadarıyla. Ama Arrows yani… Hız pek önemli değil diyebilirim.

  4. en yüksek hıza ulaşmak motorun iyi olduğu anlamına gelmez !
    motordan alınan güç en son toplam hız için kulanılır..hızlanma bölümünde yapılan ayarlar aracın toplam hızını değiştirir hatta genelede toplam hızı yüksek araçlar gerilerde kalırlar!

  5. 344 km ile en yüksek hıza Sutil ulaşmış.

  6. ferrari-massa benimde anlamadığım nokta bu zaten adamlar kendi beceriksizliklerini renault a yitmeye çalışıyor resmen

  7. mert merter avatarı

    cok komik sin RETBUL ama takimlarda ikinciliginiz garanti

  8. mark meber start finiş düzlüğünde 343 km ulaşan pilot buda en yüksek sürata ulaşan kişi ben bunu kast etmek istedim ayrıca alonso motor patlatmadı nelson romainde motor patlatmadı ama redbull çok agresif davranıyor motorlara nevi tasarımlarının hepsi böyle mclaren yıllarından biliriz

  9. En yüksek hıza ulaşan bir motor dan şikayet geliyor olması ilginç,böylesine güç pisti denilen yerde nasıl olurda motorun yetersiz olduğu söylenir.Ben bu işten anlamıyorum demekki.

  10. bu noktadan sonra şampiyon olabilmek için çok daha yetenekli pilotlara ihtiyacınız var.. vettelde yetenek var ama çok tecrübesiz üstelik daha pole almadıgı bir yarışta kazandıgını görmediğimizden ne kadar hırslı bir pilot bilemiycem..nerde beceriksizlik yapıyorsunuz belli değil ama brawna şampiyonlukta kafa tutucak tek takım olarak (sezon başında öyleydi en azından)2 yarıştır tam bir fiyasko!x_x

  11. RENAULT F1
    343 km kim bastı anlamadım ben
    olaya süper yaklaşmışsın:))

  12. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    liuzzide içinde bence.

  13. şimdi bütün suç burada renault un olur inanamıyorum cuma gününden buyana resmen süründü redbul sonra çık motor de

  14. 343 km kim bastı anlamadım ben

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir