Vettel Şampiyonanın Henüz Bitmediğini Söylüyor

yazar:

kategori:

Yarışı sekizinci sırada tamamlayan Vettel dört yarış kala liderin 26 puan gerisine düştü. Vettel takımının Monza’da hızlı olmadığını kabul etti ancak şampiyonluktan vazgeçmeye niyeti olmadığını da belirtti.

“İyi bir start aldık ama ardından öndeki araçları takip edemedim. Bugün en büyük sorun ilk turlarda tutunma sorunu yaşamamdı. Çok fazla kaıyordu araç.  Genel olarak hızlı değildik ve belki de burası aracımıza en uygun pist değil. Gelecek yarışta daha fazla yere basma kuvveti olacak ve belki daha iyi olacağız, bekleyip görelim. Şampiyona henüz bitmedi. Hedefimiz elimizden gelenin en iyisini yapmak. Burada yarış kazanmak ve şampiyon olmak için varız. Bu yüzden buna odaklanmalıyız, gerisi bizim elimizde değil.”

Takım arkadaşı Mark Webber ise ilk turda Robert Kubica ile temas ederek yarış dışı kaldı ve unutulması gereken bir gün yaşadı. Avustralyalı pilot liderin 28.5 puan gerisine düştü.

“Makul bir start aldım ve şikana doğru iyi bir çizgi bulmaya çalışıyordum. Sebastian önümdeydi ve onunla temas etmek istemedim. İlk şikanı geçtik ve ikinci şikana doğru Sebastian’ı takip ediyordum. Ancak o sırada Robert Kubica ile bir yarış kazası yaşadık. İkinci şikanda onun ön lastiği benim arka sol lastiğime temas etti. Onun orada olduğunu bilemezdim. Araç hasar almamıştı ama onu pist üzerine çıkaramadım çakıl alandan. Bundan farklı bir şey yapamazdım.”

“Böyle küçük bir kaza nedeniyle yarış dışı kalmak kötü oldu. Bu pilotlar şampiyonası için iyi bir sonuç olmadı ama bu yıl ilk kez yarış dışı kaldım. Bu durumdan kurtulup son yarışlarda neler yapabileceğimize bakacağız.”


Yorumlar

  1. Ben Vettel'in iyi bir pilot olduğuna inanıyorum ama bu sezon için fazla umutlanmasın çünkü şansı 0 denebilecek kadar az benim gözümde.

  2. Valla iyi pilot olduğunu düşünüyorum ama önünde araç oldumu tren oluşturuyor gibisin.Sollama yapmada sorunun var gibi…

  3. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    şu kazandığın 3 yarış dışında yaptığın bişey söyle.yok kimi de kers vardı,yok massa da kers vardı.yok güneş açtı yok kedi kaçtı.yok lewis gözüyle bakıyodu.senden anca böle pır pır parıldayan sönen pilot olur.ne bilim irvine gibi mesela.

  4. bugun kac kisi kersli arac solladi, sollayan solluyor demekki. sampiyonluk brawn pilotlari arasinda olur artik.

  5. sedat ahmet avatarı

    herşey ortada,geçen sene vettelin ardında heiki değilde hamilton olsaydı biraz zor kazanırdı o yarış birinciliğini ama işte heiki bu 1 atak dahi yapamadı tıpkı bugün gibi.vettelin 2008 avustralya grand prixinde bir geçişini hatırlıyorum başkada hatırlamıyorum 🙂

  6. Vetteli abartmayı gerek yokmuş bu kadar monzodan sonra çok abartılmıştı ama abartılacak bir pilot değil her pşilotun ateşli zamanı olur ama bir süre sonra geçer ama

  7. elif çivici avatarı

    yok be sebi bu saatten sonra çok zor geçmiş ola..zaten yaşın kaç ki daha önünde kaç sezon var boşver üzülme..

  8. Üzgünüm Sebo ama artık Polyanna ile yolları ayırman gekiyor. Bugün açık bir şekilde Brawn şampiyonluk benim dedi ve son dört yarışta farkın kapanacağını sanmıyorum. Yine elinden gelenin en iyisini yapacağına inanıyorum ama bu şampiyonluk için yeterli olmayacak, artık çok geç. İkinci bir 2007 sezonu görmemiz imkansız.

  9. mert merter avatarı

    HAYAL hayal

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir