Verstappen İlk Puanının Ardından Sevinçli

yazar:

kategori:

Toro Rosso’dan Max Verstappen, Malezya’da elde ettiği ilk puanının ardından oldukça mutlu.

Verstappen altıncı sıradan başladığı yarışta pek çok mücadele içerisine girmesine karşın yarışı yedinci sırada tamamladı ve hem takım arkadaşını hem de Red Bull’ları mağlup etti.

Yarışın ardından konuşan 17 yaşındaki pilot “”Gerçekten zevk aldım. Yedinci olarak ilk puanımı kazandığım için çok mutluyum. Takım olarak büyük bir iş yaptığımızı düşünüyorum”

“Orta lasitkler üzerinde oldukça büyük bir mücadele vardı. Özellikle ilk birkaç tur benim için zor oldu. Bu yüzden sert lastiklere geçtik ve herşey mükemmeldi. Araç harika hissettiriyordu ve rakiplerimiz ile iyi mücadeleler verdik. Eğlenceliydi”

“Doğru bir strateji oldu. Lastikleri yönetme konusunda iyi bir iş yaptık. Günün sonunda oldukça sıcaktı ve fiziksel olarak kendimi hala iyi hissediyorum. Takım destek vermeseydi bu kadar büyük bir iş yapamazdım” dedi.

Yarışı sekizinci sırada tamamlayarak birkez daha puan alan Sainz ise “Sepang gibi bir pistte iki pit stop stratejisi asla kolay olmayacaktı, ama sonunda herşey iyi çalıştı ve kesinlikle dünkü sonuçlara baktığımızda umu verici bir iş yaptık”

“15. sıradan başlayarak 8. oldum. Çevremde pek çok olay vardı. Bu yüzden lastiği kilitlemek, hatalar yapmak ve pozisyonlar kaybetmek çok kolay oldu. Ama sakin kaldım ve iyi puanlar kazandım” dedi.


Yorumlar

“Verstappen İlk Puanının Ardından Sevinçli” için 5 yanıt

  1. kimin oğlu arrows,da iyi işler yapan Jos Verstappen
    babasından daha başarılı olacak gibi

  2. Utandırdın bizi çocuk…

  3. beni şaşırttı valla bu çocuk dahada şaşırtacağa benziyor hataları bundan beklerken bşakaları yapıyor atakları da gayet iyiydi ama hala temkinliiyim verstappene karşı…

    bu arada tororossonun burun ne ara değişti ilk burunları ferrariye benzeyen bişeydi ilk yarışta da mı vardı benim dikkatimi bugün çekti kameralar çok gösterdilre de bu ikisini 😀

    1. Bu burunu son Barcelona testlerinden beri kullanıyorlar yanlış hatırlamıyorsam 😀

      1. eyvallah hoca ben barcelona testleri sırasında f1 den koptum hatta ilk yarışı bile canlı izleyememiştim yolculuk vardı 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir