Sutil, Podyuma Çıkamasa da Mutlu

yazar:

kategori:

Sutil “Harika bir yarıştı ve araç harika performans gösterdi. Startta Kimi ve KERS tuşuna karşı pozisyonumuzu korumakta zorlanacağımızı biliyorduk ve tüm yarış onun arkasında kaldım. Gerçekten hızlıydım ancak onu geçmenin yolunu bulamadım çünkü KERS’in bu pistte etkisi çok fazlaydı.”

“İkinci pitte onu geçme şansım vardı ancak çok zorluyordum ve pit noktasına girerken frenlemede biraz geç kaldım. Biraz genişten döndüğüm için mekanikerlerden özür dilemeliyim. Ancak yine de orada da harika iş çıkardılar.”

“Yarış performanımız genel olarak iyiydi ancak sonunda tek pit stop stratejisi 2 pit stratejisine göre daha iyiydi. Bunun dışında çok puan kazandık ve hem kendim hem de pistte,fabrikada ve rüzgar tünelindeki herkes için çok mutluyum.” dedi.

Formula 1’e dönüş yapan ve oldukça güçlü puanlar kazanacak olan Vitantonio Liuzzi ise mekanik sorun nedeniyle yarışı erken bıraktı.

Liuzzi “Sonunda tekrar yarışıyorum ve % 100 kendimi verdim. Hiç hata yapmadım ve her şey harika gidiyordu ancak ne yazıkki yarışlar böyle.”

“Olağan dışı bir sorun yaşadım, vites kutusundan harip bir ses çıkmaya başladı ve sürüşü kaybettim, zorlayamadım.”

“Şu ana kadar mekanik sorun yaşamadığımız için bu üzücü ancak bu işler böyle. Sezon sonuna kadar pes etmeyeceğiz. Çok fazla puan kazanmak istiyoruz ve bunu başaracağımıza eminim.” dedi.


Yorumlar

  1. felipe massa avatarı

    bence bu adamda iş var sutil in gelmesini isterdim ferrariye ama fisichellayı da hemen eleştirmek olmaz

  2. nerede bir FORCE İNDİA varsa orada bir RAİKKONEN kesin oluyor…!:)
    ilgiç!
    ilk puanı raikkonen engelledi;
    2. puanı '' ''
    1. galibiyet '' ''
    sutil podyum '' ''

  3. sedat ahmet avatarı

    2008 monacoda ve 2009 çin yarışlarında puan alma potasındayken monacoda raikkönen arkadan temas etti,çinde yağmurlu yarısta son 6 tur kala yanılmıyorsam 5. sıradayken spin attı yarış dışı kaldı,hamilton arkasındaydı.ben beğeniyorum.mclarende iş yapar…

  4. Puan almamış bile olsalar bu sene maddi karşılığını alırlar. Konumları çok sevindirici. Liuzzi çok iyiydi. Gerçek F1 pilotu nasıl olur ilk defada bile performansın nasıl olacağını iyi gösterdi.

  5. elif çivici avatarı

    sutil 2007 japonya da yanlış hatırlamıyorsam şansına 1 puan almıştı ve o günden bugüne 2.kez puan alıyor..lewis,rosberg nesilinden bir pilot ve çok da başarılıydı ama bence force india dan kurtulmalı seneye,istikrarlı olacagının garantisi yok çünkü..mclaren fena olmaz cidden onun için bakalım mercedes brawn ı da alacakmış ya belki ona geçirirler..:)

  6. sedat ahmet içimden de o geçmişti benim.

  7. sedat ahmet avatarı

    mclarende görmek isteriz.rosbergden daha iyi bir seçim olur.

  8. Sutil de yavaş yavaş potansiyelini gösteriyor. Umarım transfer piyasasının aranan genç pilotu olur. Gelecek vaat ettiğini düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir