GT3 Araçlarının Nürburgring’de Yarışması Yasaklandı!

yazar:

kategori:

Cumartesi günü gerçekleşen ve bir seyircinin ölümüyle sonuçlanan kazadan sonra Alman motorsporları federasyonu GT3 araçlarının Nürburgring Nordschleife pistine çıkmasını geçici olarak yasakladı.

Jann Mardenboroug’un Nissan GT-R aracı VLN yarışında Flugplatz virajında havalanmış ve seyircilerin arasına uçmuştu. Bir seyirci hayatını kaybederken iki kişi de yaralanmıştı.

Bir sonraki açıklamaya kadar SP7, SP8, SP9, SP10 ve SP-X sınıfı araçlar Nordschleife’ye çıkamayacak. Bu karar Nürburgring 24 Saat yarışını da tehlikeye attı. Mayıs’ta koşulacak yarışta GT3 ve GT4 araçları piste çıkamayacak.

Federasyondan yapılan açıklamada katılımcıların ve özellikle seyircilerin güvenliğinin ilk öncelikleri olduğu belirtildi.

“Neler olduğunu detaylı olarak incelemeliyiz, tartışmalıyız ve gerekli önlemleri almalıyız. Bu ve benzer araçlar ancak bundan sonra Nordschleife’ye çıkabilir.”

Mardenborough’nun aracına Alman yetkililer tarafından incelenmek için el konuldu.

Nissan’ın yaptığı açıklamaya göre yaralanan iki seyirci ve pilot Mardenborough hastaneden taburcu edildi.


Yorumlar

“GT3 Araçlarının Nürburgring’de Yarışması Yasaklandı!” için 4 yanıt

  1. GT3 araçları yıllardır Nords’da yarışıyor. Şimdiye kadar uçan olduğunu hatırlamıyorum. Webber’in CLK’sına döndü bu iş. Bence aracın setup’u stabil değildi o kadar.

    Ama kaza çok ilginç. GT-R bir nebze dengeli bir araç. Hani Porsche filan uçsa diyeceğim ki ön taraf çok hafifti havalandı.

  2. Flugplatz da ki o ufak tepede frene basmak lazım o tür aerodinamisi yüksek araçlar da downforce’u arkaya verirler uçtuğu zamanda havada ön tarafın kalkmasını sağlar bir nevi moment oluşturur tamamen pilot hatası aracın tekerlerini yerden kesmese böyle birşey yaşanmazdı.

  3. Umarım bu Nissan’ın LeMans planlarında kısa ve uzun vadede bir değişikliğe neden olmaz. Nordschleife’yi herhangi bir şekilde simülasyonda bile görmüş olanlar pistin ne kadar hata yapmaya müsait olduğunu bilirler.

  4. Nordschleife çok inişli çıkışlı bir pist bu tür araçlar o anki esen bir rüzgarla rahat bir şekilde böyle bir kaza yapabilir. Kazayı ilk izlediğimde pilotun iyi olmasına sevindim ama şimdi bir seyircinin hayatını kaybettiğini öğrenmek kötü oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir