Williams'ın KERS'ten Vazgeçmeye Niyeti Yok

yazar:

kategori:

Takım, sistemi gelecek yıl kullanmama kararı alan FOTA’ya Geçtiğimiz hafta yeniden üye olmuştu.

Takım ortaklarından Patrick Head, FOTA’nın KERS konusundaki tutumuna katılmadığını ve bunun tartışılması gerektiğini söyledi.

Head ayrıca gazetecilere Williams’ın 2010’da Mercedes motoru kullanmayacağını söyledi ve bu da Renault motoru ihtimalini daha da artırdı.

Renault takımı da Monza’da KERS’i kullanmıştı ancak Alonso sistemin beklenen faydayı sağlamadığını belirtmişti.

 


Yorumlar

  1. bu yarış dikkat ettim ferrariler nerdeyse mersedeslerle aynı yakıtı yaktılar yani yakıt meselesini çözmüş gibiler

  2. Williams mekanik kers'in düşük maliyet ile başarılı olacağını düşünüyor sanırım. Başka bir takım da destek vermediği sürece inatlarını devam ettirmeleri bence problem değil. Genel ret uygulanırsa Williams'ın düşüncesi büyüklerin arasında o kadar önemli olmaz, uygulatamayacağını düşünürüm.
    Kers'in kullanımı ve geliştirilmesi gelecek teknolojiler için olumlu olur ama ben bu tip elektronik sistemlerin araçlarda olmaması taraftarıyım. Tamamen mekanik yapılı bir Kers de aklımdan geçmiyor değil.

    Evet Ferrari ayrıca motor üretip diğer takımlara veriyor. Teknik ayrıntıları sattıklarının farklı oluyor.
    Satış fiyatı harici toplam maliyet de daha pahalı olduğunu biliyorum. Aslında Mercedes gibi satılan motorlar ile ilgili departmanı(destek vs.) büyük tutmak istemiyor ve yatırımı düşük tutuyor. Mercedes bu konuda en büyük takıma sahip. Meşakkatli de bir iş. Açıkçası ben Ferrari'nin fazla motor satmasını istemiyorum. Bunla ilgili ayrıca uğraşmaması, yatırım yapmaması taraftarıyım. En iyi motorun tespiti için çok fazla takım tarafından kullanılması benim için önemli, yeterli bir kriter değil. Ferrari tüm gücünü kendi kullanacağı motorlar için harcamalı. Satıyorsa da çok uğraşmamalı, yük bindirmemeli.

  3. kötü tororosa takıyor hatırlatırım ferrari motorunu ros ilk başta ferrari motoru alacakdı ama geri almadı willimsın ayrıca renault la şampiyonlukları var

  4. Remzi Ersoy avatarı

    ama evet burak ferrari motoru takmak biraz yürek isteyebilir her açıdan.

  5. Remzi Ersoy avatarı

    teşekkürler madem bu kadr kers kers diye diretiyolar mercedesde istemediklerine göre kersi kullanıcak en iyi motor ferrari motoru gibi geliyo.

  6. Ahmetx, KERS geçiş konusunda görevini yaptı lakin diğer takımlar bunu istemediler, o yüzden kersi suçlu göremezsin. burada suçlu aranacaksa çift katmanlı difüzörü serbest bırakan fiaya bakmak gerekiyor. asıl geçişi etkileyen faktör odur. kersi diğerleri de geliştirse o zaman pek bir fark olmazdı. kersli araçların geçilmemek en doğal hakkı, adamlar kurallar çerçecesinde milyon dolarlar harcadılar

  7. 1. ferrarinin zamanından beri müşterilerine kendi kullandığı özelliklerde motor vermediği
    2. ferrari motorunu soğutmanın daha zor olduğu
    3. belki de daha pahalıdır 🙂

    benim bildiklerim bunlar

  8. bu sene bu değişikliklerin amacı neydi?
    Geçişi artırmak değil mi? bu kers geçişleri daha zorlaştırıyor. atak yapmaya kalkarsın basar butona uçar gider. Bence kers yasaklanmalıdır.Eğer Williams vazgeçmesse ikinci kez atılır fotadan

  9. burak bocek avatarı

    Çünkü Ferrari motoru araca daha zor montaj yapıloyor.Ayrıca yakıt harcamasıda daha fazla.Belki bu sebeplerdendir.

  10. bu sene bir düşeşe getirip önlerde oynayan bir araca sahip olmuştu williams. ama bunu türlü türlü sebeplerle kullanamadı. önümüzdeki yıldan itibaren yine arkaları toplamaya devam ederler. değil kers, roket taksan yetişemez büyüklere. sir frank da banttan bu yılın ilk yarısındaki williams'ı seyrederek göçüp gider hayattan.

  11. Remzi Ersoy avatarı

    arkdaşlar takımlar ferrari motorunu niye takmayı düşünmüyolar.

  12. özay erdem avatarı

    VALLA herkeste kers olursa olmaz:) ama bu sezonki gibi olursa kers işe yarar.

  13. bu işer böyle birigelir biri gider

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir