Ferrari, Raikkonen'in Geleceğinin Açık Olduğunu İşaret Ediyor

yazar:

kategori:

Haberlere göre Ferrari ve Fin pilotun menajerleri arasında gelecek seneki anlaşmayı iptal etme konusunda görüşmeler devam ediyor ve Domenicali, son yarışlardaki sonuca rağmen Raikkonen’in geleceğinin açık olabileceğini işaret etti.

Raikkonen’in gelecek sene takımda olup olmayacağının sorulması üzerine Takım Patronu Stefano Domenicali “Daha öncede söylediğimiz gibi şu anda bunu tartışmak istemiyoruz çünkü bunun doğru olduğunu düşünmüyorum.”

“Bildiğiniz gibi Kimi’nin gelecek sene bizimle anlaşması var ve şu anda diyebileceğim tek şey bu. Kimi’nin  performansından memnunum çünkü o çok iyi oynuyor ve çok çok iyi sürüyor.”

“Takım onun performansından çok mutlu ve tüm bunların dışında o, sezonun ikinci yarısında sanırım şampiyonluk mücadelesi veren Barrichello’nun ardından en çok puanı kazandı.” dedi.

Domenicali’nin bu olumlu sözlerine rağmen Raikkonen’in Mclaren ve Brawn GP takımlarından teklifleri değerlendirdiği tahmin ediliyor ve haberlere göre 2010 anlaşması konusunda Ferrari ile de görüşmeler sürüyor.


Yorumlar

  1. onur arkadaşım bende diyorumki o kötü olan çift senelerde takım arkadaşlarıda çok silikmiş hatta montoya f1 i bırakmış
    2002 ve 2004 mclaren araçlarını bi hatırlayın lütfen williams veya ferrariyle hız olarak başetmeleri imkansızdı 2004 aracıyla ilgili bir gazetecinin iddiası vardı hatta mclaren bu sene tek bi yarış kazansın çıplak koşucam diye 2004 spayı kazandıktan sonra kimi gazeteci hakkında sabırsızlıkla bekliyorum diye yorumda yapmıştı 2006 ise tamamen ayrı hikaye araç-lastik uyumu sorunu vardı ve tüm sene boşa gitti 2007-ve 2008 senelerinde aracın iyi olma sebebi çok köksel değişikliklerin olmamasıdır 2009da bi değişiklik oldu gördünüz hem ferrari hem mclaren çuvalladı
    ayrıca aşağıda bazı arkadaşlar kiminin performansını karşılaştıracağımız kimse yok diye yazmışlar ama aynı şekilde 2 senedir ne hamiltonın ne de alonsonun performansını karşılaştırabileceğimiz pilot da yok her ikisinin takım arkadaşı da rezalet olaya bu açıdan bakan yok
    bana göre kimi şu an formda son 4 yarıştır startlarını iyiseyredin son yarışta hamilton dahil tüm kersliler kötü kalktı sadece kimi iyiydi ama tabiki bu ferraride kalması için yeterlimi o tartışılır bana göre kimi gönderilirse pilotluğundan değil karakterinden dolayı gönderilecek ferrariye alonso gibi kendini olduğundan fazla göstererek pazarlayan arkasında ispanyolları almış olam bi pilot daha cazip gelebilir ha şunu da söyliyim alonso massa savaşı da çok sert geçer

  2. eren uzcan aynen yazdıklarına katılıyorum,bende senin gibi mclaren mercedes ve mika hakkinenle başladım.

  3. Michael söylediğin gibi bir anket yapılırsa bu konudaki merak giderilmiş olur.
    Ayrıca fanı olmanın izlediğiniz dönemle alakası var ben bir mika ve kimici olarak "Bir sebebide çok kazanan, çok önde olan çok sevilir"
    Buna katılmıyorum.
    Çünkü,ben ilk f1 yarışımı izlediğim zamanlar schumi her yarışı domine edip kazanıyordu ama ben ilk yarışımdan beri mikacıydım.
    Yani bu biraz kanının ısınma meselesi,stili ya da yarışa heyecan katmasına bağlı.
    Senin söylediğinde bir yandan doğru ama ben böyle başladığım için söylüyorum.

  4. fotbol denince akla pele gelir ama maradona da unutulmaz basketbol denince michael jordan gelir akla ama wilt chamberlain unutulmaz iste f1 denince de ferrari ve schumacher gelir akla insanlara f1 i sevdiren efsane ikili ama senna da hic unutulmaz bu iki li sahislar istatistiklerde yada sevilen fan sayisin da biri digerinden istatistiki olarak ustun olsada yinede bir cok insana gore bir birlerinin rakibidir burda sunu goz onunde tutmak lazim yaptiklari islerde belki baska zamanlarda belki ayni zamanlarda rekabet icinde olmuslardir ki bir kisinin rakibi yoksa onu zorlayan biri yoksa basarida zor gelir veya bu kadar hatirlanmaz gunumuzde alonso elindekinden maximumu cikarabilen bir pilot olarak ve genc yasinda kazandigi 2 sampiyonlukla fan ve seven sayisini iyi artirdi kimi ise daha sampiyon olmadan fan ve seven sayisina bakildigin da alonsodan hic de alt kalir tarafi yok cunku o sadece isine bakar kimseyi takmaz kimseye laf soylemez ve tip olarak ve surus sitiliyle bir cok insani kendine hayran birakiyor hamilton ise daha 2. yilinda sampiyon olarak ve agresif surus sitili ile kendisine f1 de iyi bir yer edinmis ve fan seven sayisida buna orantili olarak cogalmistir ama burda massa vetteli de unutmamak lazim bunlarindan azimsanmayacak kadar fanlari vardir ki bunlar hala yarisiyorlar

  5. Mika Hakkineni nasıl unuttum yazmayı ya,gözden uzak olunca gönüldende uzakmı oldu ne,yazıklar olsun bana 🙂

  6. böyle bir anket yapılsa ben oyumu sennaya veririm.canlı olarak izlememiş olsamda her formula 1 izleyicisi gibi saygı duyuyorum ona.keşke izleyebilseydik.ama en azından shumayeri,montoyayı,kimiyi,alonsoyu,hamiltonu,massayı izleme şansını bulduk.bir gün gelecek bu pilotlar anlatılacak ve biz onları izlemiştik diyeceğiz.aklıma truva filminin son sahnesi geldi. 🙂

    Öyküm anlatılacak olursa…
    Devlerle yürüdüğümü söylesinler..

    İnsanlar kış buğdayı gibi..
    Büyür ve devrilir..

    Ama bu isimler asla ölmeyecek..
    Hector'un çağında yaşadığımı söylesinler..
    Atları ehilleştiren adamın..

    Achilles 'in çağında yaşadığımı söylesinler.

  7. Böyle bir araştırma çalışması var mıdır bilemiyorum hiç görmedim.
    Yapılması da çok zor gerçi, ancak belirli dönemlerde yapılan araştırmalar
    toplanarak çıkartılabilir oda zor ama. Eski dönemleri izleyenler
    şuan her hal çoğu yaşamıyordur yada takip etmiyordur. Birde medya sektörünün
    gelişmesiyle beraber izlenme, bilinirlik oranları 80, 90'lardan sonra arttı.
    Ben Senna, Prost ve Schumacher'in en fazla fan'a sahip olduğunu düşünüyorum.
    Bir sebebide çok kazanan, çok önde olan çok sevilir. Her izleyen sporun aşığı
    da değil, bilgisi de olmayabiliyor. İzlenme oranlarından da anlamak zor. Anketler hariç.
    Fan değil de en fazla bilinen, sevilen olarak Schumacher ve Senna sanırım.
    Çeşitli çalışmalar da hep öyle görülüyor. Bilinirlik tede Ferrari ve Schumacher'in en
    yukarda olduğunu biliyorum. Konuyla alakası olmayan Afrikadaki bir insan bile bu iki ismi
    biliyor. Birde Schumacher bir kaç defa en iyi sporcu seçildi. Sevilme ve bilinmesinde
    bunun da katkısı var mutlaka. Türkiyedeki veya uç dünyadaki herkez Schumacher ismini duymuş oluyor.
    Bu son dönem için de fan olarak Alonso daha yukarda galiba. Sonra Kimi ve Lewis geliyordur.
    Vega'nın dedikleri doğru F1 izlemeye başlanan dönem çok önemli bence. Bu sitede Kimi ve Lewis
    taraftarı fazla gibi geldi bana.
    Misalen yöneticiler için bir öneri, aklıma geldi. Pilotlarla ilgili bir anket düzenlenirse
    fan sayı-oranlarını görmüş oluruz.
    Birde ziyaretçilerin F1 izlenmeye başladıkları yıllar-dönem olarak bir anket düzenlenirse hoş
    bir veri olur. Türkiye için bir şeyleri görmüş oluruz bence.

  8. Ayrıca 2001 yılında Ralf Schumacher, Montoya'yı geçmiş 18 puan fark ile (49-31). O zaman Ralf tüm pilotları geçecek bir pilot mu oluyor?

    Ama tabi ki Montoya'nın ilk sezonu olduğunu ve diğer sezonlar Ralf'i yok ettiğini de ekleyeyim (2002 8 puan, 2003 24 puan vs. fark) Yanlış anlaşılmasın.

  9. "MUSAB BERA" Sorduğun sorunun cevabı, oldukça değişken. Çünkü bir pilotun fanı olmak, ne zaman F1 izlediğine, beğenilerine, hangi takımı tuttuğuna, (belki) pilotun dış görünüşüne, sürüş stiline bağlı. Yani "gelmiş geçmiş en çok fanı olan pilot" sıfatı da kişiden kişiye ve zamana göre değişecektir bu yüzden diye düşünmekteyim.

  10. bu arada arkadaşlar takım arkadaşı olarak montoyayı geçen herkesi geçer diye düşünüyorum. birde bir sorum olacak gelmiş geçmiş en çok fanı olan pilot kimdir acaba? bir soru daha kimi sonuç olarak şumi kadar iyi neticeler alsaydı hangisinin fanı ve taraftarı daha çok olurdu acaba?

  11. Emir Çolak avatarı

    Kimi'nin F1 performansı;

    '01 Sauber 9 puan 10'uncu
    '02 McLaren 24 puan 6'ncı
    '03 McLaren 91 puan 2'nci
    '04 McLaren 45 puan 7'nci
    '05 McLaren 112 puan 2'nci
    '06 McLaren 65 puan 5'inci
    '07 Ferrari 110 puan Şampiyon
    '08 Ferrari 75 puan 3'üncü
    '09 Ferrari 40 puan 5'inci (Şu an için)

    Onur arkadaşımın söylediği gösterdiği bu tablo herşeyi açıklıyor, biz biliyoruz Schumi, Alo'yla nasıl kapıştıklarını, bu adam tartışmaya açık değil açık olsada benim için Ferrari olmasada olur farketmez.

  12. pilotlar klasmanında 3. olacak gibi geliyor bana…

  13. arkadaşlar bu haber başlığı ile haberin içeriği tamamen farklı değilmi? adam pilotumuzdan memnunuz diyor. geleceği açık derken bu adam çok başarılı bizde önü açık sürsün sürebildiği kadar kontratı yenileriz böyle sürerse diye düşünüyorum. evet ferraride önü açık. tahminim

  14. tek sene çift sene merdiven altından geçtin kara kedi önünden geçti 13 numarayı kullanma sahipsiz yere çişini yapma bunlar klasik geri kalmış ülkelerin insanlarının gereksiz inanışları. böyle şeylere kafayı takmayalım. iş yapamaz hale geliriz.

  15. Güzel bilgiler, derlemeler. Kötü başladı belki ama çok yoğun, güzel bitti bu haber 🙂
    Ben yazdıklarınızdan çok keyif aldım.

  16. Cüneyt kardeşim; 2004'ü Kimi 45 puanla 7'nci; 2006'yı 65 puanla 5'inci bitirmişti. 2006 sezonunda Kimi iyi performans gösterebilseydi (espiriyle karışık şöyle de diyebiliriz; 2006 yerine 2003, '05, '07 … olsaydı) en az 1 birincilik alırdı. Kimi'nin tek yıllardaki performansına bakalım; 2003'de 2'nci, 2005'de 2'nci 2007'de şampiyon oldu. 2009'da segilediği performans ortada. 2006'da iyice çoğalan "McLaren'de çift sezon takıntısı" söylentisi 2008'de nereye gitti veya tek yıllarda bu takım madem iyiydi bu sene ne oldu?

    Kimi'nin F1 performansı;

    '01 Sauber 9 puan 10'uncu
    '02 McLaren 24 puan 6'ncı
    '03 McLaren 91 puan 2'nci
    '04 McLaren 45 puan 7'nci
    '05 McLaren 112 puan 2'nci
    '06 McLaren 65 puan 5'inci
    '07 Ferrari 110 puan Şampiyon
    '08 Ferrari 75 puan 3'üncü
    '09 Ferrari 40 puan 5'inci (Şu an için)

  17. McLaren da Schumacher ile anlaşmak istemişti. Ron Dennis kendisini McLarenda görmek istiyordu. Bu linki daha önce de vermiştim. Schumacher, Ron Dennis konuşması. Daha Schumacher ardı ardına 2 kere şampiyon olmuş, genç bir Benetton pilotu iken. Mika-Schumacher takımını izlemek garip olabilirdi.

    http://www.youtube.com/watch?v=_-lAAQhskuo

    2007 Brezilya GPsinde hatırladığım kadarı ile şunlar yaşandı ilk tur. 2. ve 3. virajda Alonso Hamilton ile kapıştı. 3. virajı 4.ye bağlayan düzlükte Hamilton vitesi kaçırdı ve 4. viraja girerken dışarı çıkıp, gerilere düştü. 2004 Brezilyayı hiç hatırlamıyorum, ama 2007 Brezilya için sanırım aynı şeylerden bahsettik.

    Alonso’nun Hamilton’u yendiğini asla kabul etmeyeceğim. Çünkü puan olarak yendi diyemem. Eğer Hamilton 110 puanla şampiyon olsaydı, tabi ki yendi diyecektim. Ama puanlar eşit, birincilik sayıları eşit, podyumlardan elde ettikleri puanlar eşitken hiç demem. Diyeceğim tek şey var Hamilton Alonso’ya ile mükemmel diyebilecek şekilde mücadele etmiştir.

  18. Hani şu ünlü "McLaren'de çift sezon takıntısı" vardı, o takıntının Kimi'den kaynaklandığını geçen sezon Kimi ve McLaren ile Lewis, bu sezon ise tek başına Kimi ispatladı. O sebeple, seneye Kimi ne yapacak gerçekten merakla bekliyorum.

    bu yoruma koptum. 2004 ve 2006 da kimi kötüyken takım arkadaşları süperdide biz görmedik galiba

  19. Net olmayıp belirsizlik olduğu için onu anlatmaya çalıştım zaten. Biz Mika mı vazgeçti, Luca mı vazgeçti bunu bilmiyoruz şimdilik. Mika'nın ki karışık bir zamanda gerçekleşiyor tam ayrıntılarına çok az kişi vakıftır ancak. Schumacher teklifi Ferrari'den çok daha önce. Bir birine ilişkilendirmeden değerlendirmeye çalışıyorum o yüzden.

  20. sedat ahmet avatarı

    biraz belirsizlik vardı yazdıklarının son paragrafında yada ikilem diyeyim.sanki ferrari önce teklif etmiş mika kabullenmis daha sonra ferrarı vazgeçmiş gibi.sanmıyorumki öyle bir şey olmuş olsun.ferrari teklif etmiştir mikada nazikce geri cevirmiştir tıpkı shumayer gibi:)

  21. Evet Mika ile ilgili net birşey diyemiyoruz. Sorulduğunda cevap vermiyor pek.
    Michael ile ilgili Mclaren'dan Ron ile görüşülmüştü her şey başlamadan önce. İnternet'den görüşmenin ayrıntılarını ve Michael'ın niye kabul etmediğini de öğrenebilirsiniz var. Yakın zamanlar da Mercedes kanadın dan teklif gelmiş kabul edilmemiş. Zaten kabul etmeyeceğini biliyor her kez. Başka bir yer de yarışmayı düşünseydi ayrıldığı dönem farklı olur başka yere giderdi veya Ross ile beraber hareket edebilirdi.
    Herkezin tercihine saygılıyız. Onların hayatı…

  22. sedat ahmet avatarı

    mikanın teklifi kabul etmediği ortada ki yarışmadı ferraride.kaldıki mclaren mercedestende özelikle mercedes kanadından shumayere teklif yapılmıştır diye tahmin ediyorum ama shumayerde kabul etmedi.

  23. Eyvallah yanıtların için, KIMI TKOSF. Türkiyede ne bilgili arkadaşlar var. Ben onların yanında hiç bir şeyim.
    Elimden geldiğince doğruları bilmek ve herşeyi takip etmek istiyorum.
    İstatistik tutmak iyidir. Görüşleri çöpe attığınızda eliniz de spor için sadece istatistikler kalır. Gerçekleri anlamaya yardımcı oluyor.

    Bora subaşı 'nın kelimelerine katılmıyorum fakat onu anlayabiliyorum. Sevgisi Ferrariden daha fazla Michael'a olanlar Kimi'yi sevmeyebiliyorlar hatta öfke bile duyabilirler.
    Bence bu çok normal. Fakat şöyle bakmak lazım bence ben de o dönem çok kızmıştım fakat kendime hakim oldum. Buna sebep olan
    o takımın başındaki adam idi başkası değil. Michael gelecek olan kişinin ismi Kimi Raikkonen olduğu için değil takım içindeki problemler yüzünden ayrıldı.
    Bu böyle bilinirse bazı şeyleri kabul etmek kolaylaşır. Kimi'nin şahsının bu konuda bir etkisi olmadı fakat Kimi yalnızca 1 nci pilot olabileceğini söylemişti.
    Michael, Kimi ile beraber yürümeyeceğini, 2 nciliği kabul etmeyeceğini, takım içinde tüm personel de problem olacağını ve takımın bu mücadele için de başarısız
    olacağını (o gün ki yöneticiler çok iyi biliyordu, anlatamadılar, sonuçta kadro mühendisine kadar dağıldı.Schumi mekanikerleri dahi tutamadı takımda) biliyordu bu sebeple ayrıldı.
    He o ayrılış şekli ile başka bir yerde yarışmasını Luca'ya cevap vermesini istiyordum ama işte bu Michael. Yapmadı onu anlayabiliyorum
    o yüzden de seviyorum. Bence Michael hastaları Kimi'yi suçlu görmesinler. Görenler var isede diğer taraftarlar onlara pek kızmayın çünki mevzu olan Schumacher onlar için.
    Bora ise anladığım kadarıyla takım taraftarı. Yani gerçek tifosi. O'nun için Schumacher de Ferrari'nin yanında bir yere kadardır. Pilot sevdalıları, takım tutanları pek
    anlayamazlar bu normal. Tarzlar, düşünceler farklıdır. (Aşağıda takım vs. diye biraz ifade etmeye çalıştım.) Pilotlar kim olursa olsun gelip geçicidir. Takımlar (Boranın tuttuğu) kalıcıdır.
    Şu bir gerçek ki Kimi ile kan uyuşmazlığı var. Planlandığı gibi olmadı. Taraftar çok sevse bile takım içinde olan tavırları bilmiyor. Neler yaşanıyor bilemiyoruz.
    Şu bir görüş ki bence doğru. Kimi, Ferrari'de olduğunun farkında değil. Bunu uzun zaman önce ve Luca'da düşünüyor. Kimi, Ferrari'den büyük (hakaret algılamayın. Alonso, Kimi, Lewis, Massa hiçbirisi) değil
    Şimdi değil ama uzun yıllar geçmeden Kimi gönderilecek, şayet Kimi davranışlarını değiştirmezse ki değiştirmeyecektir. Mclaren'a geçmesi istenir ama bence Mclaren bu konuda en büyük
    kararsızlığı yaşar. Ferrari'de yaşadığı anlaşmazlıkları yaşamaktan korkacaklardır. Birde geçen gün Abdullah çelik çok doğru bir yorum yaptı.
    Kimi'nin yanında kıyas yapabileceğimiz aynı araca binen bir pilot yok. Bu performansın ne kadarı Kimi'nin ne kadarı Ferrari'nin bilemiyoruz.
    Bende böyle düşünüyorum. Şuan Massa olsa idi mukayesemiz olacaktı. Bazı şeyler değiştimi ve neler değişti görecektik. Açıkçası Kimi'nin kişisel

    başarı mukayese istatistiğini çıkaramıyorum şuan. Diğer takımlar bunu düşünür mü bilemem. Alonso ve Kimi sırasıyla şuan gridde en üst düzey iki pilot. (Lewis halen bir Şampiyon bir genç)
    İkiside kişisel profi ve kariyerlerinde düşüş yaşıyor. Renault ve Ferrari'de sorunlar yaşıyorlar. İkiside gülmek istiyor artık. Ne olacağını göreceğiz zamanla.

    fad_ moment çok güzel bir yorum yazmış, süper özetlemiş dikkate değer.

    sedat ahmet şunu anlatmaya çalıştım Kimi 2 numarayı kabul edecek bir pilot değildi. Schumacher'in yanında da 2 numaradan başka
    şans tanınmayacaktı açıkçası. Fakat bu şekilde bakmadan önce. Transfer edildikten sonra değil daha düşünüldüğünde başladı Ferrari'de
    tartışmalar ve herşey koptu. Yani Luca 2 nci Finli Kimi'yi istiyorum, getiricem dediğinde başladı. Todt'u yıldırıp, yönetim kurulunu
    ikna etmesiyle tamamlandı. Kimi'nin imza atmasından önce herşey dağılıp bitmişti zaten. He o süreçten önce Kimi'nin Luca'dan neler istediğini,
    Michael'ın yanında nasıl bir pozisyon beklediğini açıklamadıkları sürece bilemeyeceğiz. Belkide Kimi Ferrari'yi çok istiyordu. Michael'ın başlangıçta
    arkasında kalıp kendini göstermeyi düşünüyordu ama Ferrari marecası düşündüğü gibi olmadı. Bunu ondan başka kimse bilemez.
    Alonso-Hamilton örneği yaşanmazdı. Çünki kadro dağılmasa Michael'ın 1 nci pilotluğunu aşabileceği birşey yoktu. Ferrari, Mclaren'ın düştüğü
    o hataya düşmezdi fakat puan kaybı mutlaka yaşanırdı bence.

    Evet böyle bir düşünce oldu. Mika Ferrari'de yarışmak istemişti. Luca, Mika'yı istedi. Takım bunun iyi olmayacağına karar verdi ve gerçekleşmedi.
    Michael ile Mika çok iyi arkadaşlar idi ve bir birlerine büyük saygıları vardı. Fakat Mika'nın Ferrari'nin teklifini kabul edip etmediğini bilmiyoruz.
    Öğrenemedim de bu zamana kadar. Yani problem yaşayacağını düşündüğünden Mika mı red etti yoksa Luca teklifi iptal mı etti bilmiyoruz.
    Sadece şu bir gerçek Ferrari bunun olmayacağı kararını aldı ve gerçekleşmedi. (Mika'nın kararına bakılmaksızın) Buda Luca'nın içinde yer etti 😀

  24. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    arkadaşlar çok düşündüm. kısa bir süre aranızda oldum. birçok insanı üzdüm. onlarla kavga ettim. sonuçta bir daha yorum yapmamaya karar verdim(en doğru kararı vermişsin seslerini duyar gibiyim). başta en müdür abdullah çelik bey ve bu sitede yorum yapan bütün arkadaşlardan özür dilerim. bugünler mubarek günler haklarınızı helal edin…bundan sonra türkiyenin bu açık ara en iyi sitesinde sadece okuyan bir kişi olarak ilişki halinde kalacağım. benim gibilerin aranızda yorum yapmaya hakkı yok. elveda….

  25. Kimi için, içinde bulunulan sezona bakarak bir sonraki sezon hakkında yorum yapmak her zaman aldatıcı olmuştur. Hani şu ünlü "McLaren'de çift sezon takıntısı" vardı, o takıntının Kimi'den kaynaklandığını geçen sezon Kimi ve McLaren ile Lewis, bu sezon ise tek başına Kimi ispatladı. O sebeple, seneye Kimi ne yapacak gerçekten merakla bekliyorum.

  26. elif çivici avatarı

    185 yorum olmuş.186.sını da ben yapayım dedim..:D yarışlarda bile bu kadar yorum hatırlamıyorum..ferrari bir an önce kararını verse de rahatlasak tüm taraftarlar olarak:D

  27. sedat ahmet avatarı

    vega_nitro ,söyle olsaydı yada böyle olsaydı gibi söylemlerle bende sana cevap verebılırım ama buna gerek yok çünkü ben seni anlıyorum,sen beni anlıyosun fakat bir noktada anlaşamıyoruz.hamilton herşeye rağmen alonsonun önünde bitirdi.senin dediğin gibi olsa bile yanı alonso 2 puan önde bitirmiş olsa bile yerlere göklere sığdırılamayan biri için bence bu bir mağlubiyet.nelsonu 22-0 gibi yenmelere bakınca 🙂
    brezilya gelince evet hamilton kalkışı iyi yapamamış olabilir.yanlız benım dikkatimi orda birşey cekmıstı,4 virajda hamilton alonsonun arkasında v orda hamılton alonsoyu gecmeye çalışmamıstı ben oyle gördum,alonso belki biraz erken frene basmış olabılır ki hamılton kızaklayarak alonsonun yanından geçiyor.alonsonun aynı sekılde erken fren yaparak david couldhardında yanından kızaklayarak zıplamasına ve yarış dışı kalmasına sebep olduğu yarış sanırım 2003 senesindeydi.

  28. "sedat ahmet" bu arada Alonso-Hamilton olayına geleyim. 2007 yılı Brezilya GPsine Alonso 103, Hamilton 107 puanla gitmiş. Alonso 3. olmuş, Hamilton 7.

    Şöyleki eğer Ferrari'nin Kimi'yi öne çıkarıp Massa'yı 2. sıraya getirme stratejisi uygulanamasaydı; sonuç Alonso 111, Hamilton 109, Kimi 107 olacaktı.

    Hamilton Brezilya GPsine puan olarak önde girmiş olsa bile ilk tur 2. ve 3. virajlarda yaptığı hatalar yüzünden geriye düştü, o hata yüzünden de şansını kaybetti. Alonso şansını daha uzun süre korudu. Demek istediğim de buydu.

  29. "Kimi özellikle sezonun ikinci yarısı başladığından beri çok iyi, çok güçlü, çok istikrarlı ve hep podyumda. Büyük bir gelişim gösterdi ama yine bildiğimiz Kimi, iki sene önce Dünya şampiyonu olan Kimi. Yani onun yapabileceğini biliyoruz."
    bi de bunu sölemiş dom. yaa ben anlamıyorum hem bunu söylüyor hem de ucunu açık bırakıyor. ilginç

  30. sedat ahmet avatarı

    M1CHAEL . michael 1 numaralı pilottu ve kimide gelirse 1 numara olurdu diye yazmışsın.evet kimi çok iyi hızlı ama shumayerin yanında 1 numara benim olmalıdır diyebileceğini sanmıyorum,elinde hiç bir şampiyonluk kupası yokken.ama alonso-hamilton öreneğini yaşarmıydık işte o benim için f1'in en gizemli sorularından.
    ayrıca shumayerin yanına mika getirilmedi yani ferrarinin elinde öyle bir imkan vardı ama bu riske girmedi gibi birşey anladım.böyle bir durum söz konusu oldumu?bilgim olmadığımdan soruyorum.mika'ya gel dese gelecekmiydi ferrariye?

  31. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yeterli yeterli siz kafanızı yormayın. Ferrari aptal değil.

  32. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bence alonso 2010da ferraride ben hala buna inanıyorum belki hayal kırıklığına uğrıcam ama olsun … kimi son yarışlarda ferrariyi sırtlıyor puanları alıyor. acaba iceman mı performansını artırdı yoksa ferrarimi. spada kers sayesnde gecti fisichellayı. monzada normal yarnşndydı kersle startta yer kazandı. görecez herşeyi sene sonunda ama alonso bence renaultla kalmas cünkü acıklamalrında gecen seneki gibi renault lafı yok yani ilk tercihim renault felan demiyor dikkatimi cekti alonsonun renaulta ilgili bir planı kalmadı bence

  33. fad_ moment avatarı

    şunu kafanıza sokun ne hamilton raikkonen'i çarşafa dolayabilir ne massa alonso'yu harcayabilir. öncelikle herkes yerini bilecek. bu dört pilotu aynı takıma aynı araca koy her virajda birbirlerine atak yaparlar, birbirlerinin ensesinde sabaha kadar dönerler. kötülediğiniz pilota saygısızlık yaparken aslında kendi pilotunuza saygısızlık yapıyosunuz çünkü o sizin pilotunuzun rakibi!

  34. Bir rai taraftarı olarak kimi'nin ferrariden ayrılıp başka bir takıma 1.pilot olarak gitmesinin onun için daha iyi olacağını ve üst üste şampiyonluklar yakalayacağına inanıyorum.

  35. utku güneş avatarı

    arkadaşlar hatırlarsanız schumi gelecek seneler için gelen tekliflere hayır diyemem demişti. luca nın da schumiyi yarıştırmayı ne kdr cok istediğinide herkes biliyor. adam seneye alonsonun ferraride olmıyacagınıda söledi. rai de giderse sizce 2. koltuğa kimi düsünüyor olabilir. spadan sora schumi 2 defa ferrariyle görüştü. 1 tanesi danışmanlık anlasmasıydı diyelim. peki öbürü. ayrıca schumi 1 hafta kerpen karting yaptı. sıkı bir sekile calısmayada devam ediyor. hadi schumi geri dönde bizde 1 yıl da olsa seni canlı canlı izleyelm

  36. arkadaşlar hatırlarsanız schumi gelecek seneler için gelen tekliflere hayır diyemem demişti. luca nın da schumiyi yarıştırmayı ne kdr cok istediğinide herkes biliyor. adam seneye alonsonun ferraride olmıyacagınıda söledi. rai de giderse sizce 2. koltuğa kimi düsünüyor olabilir. spadan sora schumi 2 defa ferrariyle görüştü. 1 tanesi danışmanlık anlasmasıydı diyelim. peki öbürü. ayrıca schumi 1 hafta kerpen karting yaptı. sıkı bir sekile calısmayada devam ediyor. hadi schumi geri dönde bizde 1 yıl da olsa seni canlı canlı izleyelm

  37. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    bence nick in ordinaryus m1chael olmalı…

  38. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    m1chael…f1 sevgin ve bilgin saygı duyulacak kadar değerli…tebrikler…

  39. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Arkadaşlarım güldürdünüz beni öğütlerinizi tutacağım :))

    İdrak etmeniz için tekrar yazıyorum. Rai gidecekse Takım istediği için gidecek.Ben istedim diye değil. Yaptıkları ve söyledikleri Ferrariye hakaretti ama bunun farkında değil. Daha doğrusu kendisi Ferraride olduğunun farkında değil. Birde şu Schuminin gitmesi Rainin gelmesi.. ne diyeyim ben size Schumi kim Rai kim ??

    Schumi Ferrari markasının artık önüne geçmeya başladı ve bunu Monti kabul edemedi. Şimdi ne kadar pişmandır orasını bilemem. Sadece Schumi adının geçmesi ile ne kadar bilet satıldığını hepimiz biliyoruz. Eğer dediğiniz gibi Schuminin gölgesi devam ediyorsa Alonsonun kapıdan içeri girememesi gerekirdi.

    Hayatta kimseden nefret etme birgün dostun olabilir (Alonso-Schumi);… Kimseyide dostun bilme birgün düşmanın olabilir (Piquet-Briattore)… hayat bu neler getirir bilinmez. Bu nedenle kimseye kızgın olamam.. Ben tifosiyim, birinin peşinde koşmam.. Bana faydalı adam vardır yada yoktur. Bu Alonsoda olsa farketmez..

    Şu paket meselesine gelince :)) güzel bir paket yapıyoruz,, ambalajını süsledik.. İsteyen binebilir

  40. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    ama you tube videolarını izledim. kimi the king in…çok komik. kimiyi sevmede benden aşağı kalır yanı yok.

  41. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    kimi the king ben değilim. m1chael a..

  42. fer-rai ustad bir kerede benim icin cek fazla yaramazlik yapiyor bu bora

  43. bora oğlumun adı olduğu için sana kızmak istemiyorum ama bi daha yaramazlık yaparsan kulağını çekecem haberin ola

  44. McLAREN TEAM yorumlarından dolayı seni tebrik ediyorum:))

  45. bu kadar beklenmedik bi pilot hakkında yok çarşafa dolar yok yarışma ruhunu kaybetmiş gibi yorum yapan diğer pilot/takım taraftarlarını anlamıyorum.. bu adam lisans alması bile tedirginlikle karşılanırken 03 te şumiyle kapışmamış mıdır..05 te arabanın tüm kırılganlıgına ragmen sonuna kadar zorlammışmıdır..07 de kim ondan bi şampiyonluk bekliyodu ki ve bu sene ben bile tamam artık kimi f1den sogudu bide massa gitti rakebette kalmadı derken gelişmeyen bi arabayla takımı sırlanmamışmıdır!..kötü sezonları arabaları olmuş bi kere dönüp takımını suçalamamıştır, susmuş.. ve yine şaşırtmıştır..diyceğim o ki ben başka bir pilotu destekliyor olsam kimiyle ilgili bu kadar kesin atıp tutmazdım tabi herkesin kendi bileceği iş ama böyle insanlara agzının payını vermeyi hep bilmiştir RAİkko..

  46. Ferrari Raikkonen`i Mclaren`den almak icin Schumi`yi zorla emekli etti, Schumi taraftari arkadaslarin Raikkonen`e olan ofkesini bu yuzden anlayabiliyorum. Basit bir haberine bu kadar yorum yapiliyorsa herkesi iyi ya da kotu yonde cok etkiledigindendir, Raikkonen yeter ki yarismak istesin, Mclaren`de ve ya baska bir takimda kim kimi carsafa doluyor herkes ogrenmis olur.

  47. Centilmen olduğunu kim söylüyor kovalainen gibi gelip geçene izin verip buyur edecekse hiç olmasın.
    Yarışta yapılanlar yarışta kalır ama heyecanını hırsını kontrol edemeyip bir başkasına çarparsanız bu hoş değildir yoksa Kimi de gerekince sonuna kadar savunma yapabiliyor,gelip geçene izin verecekse orada oturmasının anlamı yok.

  48. burda yeni bir tartisma baslatmak istemiyorum ama sunu da soylemeden edemiycem bora subasi arkadas bak bu yazdiklarina cok pisman olursun bosuna buralari karalama istersen isim vermeden bir sey anlaticam arkadasin birisi o kendini biliyor ve artik eskisi kadar zitlasmiyoruz o arkadasla ki bazen yorumlarina hic kimsenin olmadigi kadar katiliyorum tabi bazi yorumlarina eski takildigimiz sitede yok benim sampiyonum soyle yok benim suruculerim boyle diye etrafa verir veristirirdi sezonun sonlarina dogru bu arkadasin takimin daki pilotlar kimi ve massadan puan olarakta performans olarakta iyiydiler kolay kolay arabalari bozulmuyor ve yolda kalmiyordu ama sezon sonuna dogru bir yorumuna bende aynen soyle bir yorum la cevap verdim bak arkadas sezon sonunu bekle sezon sonun da kimi sana ve senin gibi dusunenlere bu laflari yedirir ve dedigim cikti sezon sonun da inanilmaz bir sekilde kimi sampiyon oldu oyle bir performans gosterdiki buna ben dahil herkes sasirdi o arkadas ta bir daha o siteye girmedi simdi istersen sende sansini fazla zorlama sonra sende ayni duruma dusersin o zaman hamilton kimiyi degil kimi seni sarsafami dolar yoksa zarfa koyup uzayami firlatir bilemem sonra pisman olma

  49. recep ivedik avatarı

    bitsin artık şu haber silsilesi bıktım artık ben kimi taraftarıyım ve kimi ile f1 izleye başladım bir çoğunuz kadarda bilgim yok fakat.şunu söyleyebilirim kiminin takımdan göderilmesini istemem adam iyi bir pilot üst düzeybir pilot ve 2008 yılı dediniz 2008 de kazanabilceği fakat başka etkenlerden dolayı kazanamadığı yarışlara rağmen sezonu 3 sınarada bitirdi.o yarışlar fuji,spa,monreal,fransa bilmem hatılarmısınız.neyse luca gecen yıl hep derdi ki kimi(rai) bir forvet oyuncusu gibidir her forvet oyunsunun şanssız suskun olduğu bir dönem vardır inanıyorum ki kimi bundan kurtulacaktır.uzatmanın lüzumu yok bekleyip göreceğiz eğer ferrari kimi gönderirse ferrari benim için bitmiştir.

  50. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Arkadaşlar size bir şey sormak isterim..

    Alonso Fanları yada Massa Fanları; seneye Kiminin takım arkadaşı olmasını istermisiniz ???

    Bence evet ,, Kimi beyefendi, centilmen bir pilot değil mi ?

    Alakası yok.. yarışma ruhunu kaybetmiş bu adam bana seneye sorun olmaz diye düşünürler eminim.

    Asıl isterim McLaren'e gitsin.. gitsinde Lewis bunu nasıl çarşafa doluyor görsün.

  51. M1CHAEL . erdal altundag iki ustad iyiki varsiniz sirf yorumlariniz bana uydugu benim fikirlerimle ortustugu icin degil gercekten bilginiz oldugu bos yere degil gerektigi icin ve seviyeli oldugunuz icin baska bir sey demiyorum yorumlarinizi hep zevkle okuyorum ve sapka cikariyorum eyvallah saygilar

  52. Bu arada Kimi the king siz miydiniz? Başka bir yerde 2006 'dan beri takip ettiğini yazmış idi bu kişi. Anormal bir düşünce yok sadece siz misiniz diye merak ettim.

  53. Dediğim gibi şuan özel olarak sevgi duyduğum bir pilot yok. Benim taraf olduğum pilotların hiç birisi şuan F1 de yok demiştim. Michael ve öncekiler olarak ayrılıyor aslında. Schumacher'in ayrılmasıyla beraber pilot aşkım bitti bir daha o seviyede de başka birini sevebileceğimi sanmıyorum.
    "Ben önce F1'in aşığıyım şahısların değil. Ben F1'e başladığımda Schumi yok du daha."
    Hiç bir zaman F1 sevgimin önüne geçemedi Schumacher'a olan sevgim. Ben sporun tümüne birden aşığım…

    Elimden geldiğince sevgimin gözümü kör etmesine izin vermedim, vermiyorum.
    Schumacher'den önce başkalarını takip ediyordum ve bu adam ilk şampiyonluğunu almadan önce sevmeye başladım. (Senna'yı çekiştirmeye başlamam da o zamana dayanır :P)

    Schumacher'den sonra da Scuderia Ferrari fanatikliğim yok zaten.
    Niye M1chael ismine gelince Schumacher le beraber bu isimde 3 kişiyi çok sevmemden. Jackson>Schumacher>Cretu (Jackson daha önde ve F1 :P)
    🙂
    Ente kafi?

    Bu arada başka çok karıştı ama sonradan arkadaşlar çok güzel yazıştılar çok güzel görünüyor. 4 ncü sayfayada çıktı 6 'ya gider tahminim.

  54. Cevap şeklinde yazmak hoşuma gitmesede malesef bazen yapıyorum.
    Genelde bir konu konuşuyorlar iken
    fikrim veya bilgim varsa karşılık olarak yazmış oluyorum.

    Şimdiki daha farklı bir durum.
    Yazdıklarına yanıt şeklinde elimden geldiğince yazmaya çalışacağım.

    Basın bu sene kudurdu. Tabi onların da çileden çıkmaya sebepleri var. Bu seneki kadar yakın yıllarda olaylar olmadı. Herşeyin ayarı kaçtı. Basının bazı noktalarda çok yazması çok da işe yaradı ama belli belirsiz yorumlar da arttı tabi. Önceki senelerde de vardı. Geçen sene de bazen kızıyordum basının saçmalıklarına ama bu sene biraz farklı oldu onlar da fakat ortalık dağıldı ne diyelim. Bizlerde sapıtıyoruz bazen böyle karmaşa zamanlarında tabi. Ama bir şey var ki ben bu seneden çok büyük keyif aldım halen de almaya devam ediyorum. Sıradan geçen son bir kaç sene den sonra beni çok heyecanlandırdı bu sene devam da ediyor. Bence siniri yenip daha sakin olunca daha bir rasyonel ve keyifli olunabiliyor. Antipatik olmayı kimse sevmez. Bu kolay olandır. Sevgi ve saygı duyulan olmak ise zor olandır fakat gaye bu olmalı.

    Neden gidecek olan Massa değil de Kimi demişsin. Bence bunda biraz da neden Massa değildi de Michael da saklı, ayrılan bakımından.
    Daha önceki bir çok yorumunda da gördüm. Bence yanlış olan, katılmadığım Massa ile ilgili geçen sene üzerine oynandığı düşüncen.
    İlk olarak şöyle bir şey var. Michael 1nci pilot idi. Kimi de yine ancak 1 nci pilot olurdu.
    Bazılarımız hep o Senna-Prost beraberliğini yad ederiz yine buna benzer birşey görmek isteriz. Fakat sporun, takımların o yıllarda ki iç dinamikleri farklıydı. Bu beraberlik iyi yönetilebildi, götürülebildi ama aslında büyük de problemlere sebep olmuştu.
    Sonuç olarak yine de başarılı gözüyle baktı çoğu kişi. Fakat sonrasında 90'larda bazı şeyler hızla değişmeye başladı. Özellikle 93-94 de dinamikler değişti. 95 neredeyse yeni devrimlerin başlangıcı oldu. Daha da ayrıntılarla uzatılabilir ama kısaca bu içinde bulunduğumuz yeni dönemde 2 büyük pilot ile çalışmak pek mümkün değil. Sonuca yönelik takımı daha fazla zorlayıcı, skoru başarıyı zorlaştıran bir olgu.
    Alonso-Hamilton örneğinde bunun sadece bir kısmını gördük ki yöneticiler hatalı davrandıklarını çok güzel itiraf ettiler. Zati halinde mümkün ama böyle bir ekibi yönetmek ve başarıya ulaşmak gerçekten çok zor. Ferrari bunu çok güzel başardı. Sadece 1 asınız olur herşeyinizi ona yöneltirseniz gerçekten başarılı olursunuz. Rubens'in o zamanlarda sesi çıkmıyordu. Michael gibi birinin ardında takım 2 nci arıyorsa birilerinin kabul edip yarışması gerekiyor. Kendinize sorun Michael varken Luca'nın arzuladığı Mika getirilseydi sadece takım olarak bakın Ferrari bu kadar başarılı olabilir miydi. Bence bu çağın gereklerinde en iyiler (şampiyonlar) ile çalışıyorsanız 1nci, 2nci planınız olmak zorunda. He olmadan olur ama zor olanı seçmiş olursunuz (bu manada takım emri bu sanayinin ihtiyacı) büyük ihtimalle başaramazsınız. Mika getirilmedi, bu Mika'nın da Michael'ın da kariyeri için olumlu, Ferrari de başarılı oldu.
    Fakat sonra Luca finli hastalığında ısrar etti Kimi'yi getirmeye girişti. Takımda iki 1 nci olamayacağından Michael ayrılmak durumunda kaldı. Massa'nın niçin problem olmadığını anlayın. Ki Massa çok güzel 2 nciliği oynayabiliyordu, gerekirse takımı sırtlayabilir ve 1 nciliğe yükselebilecek bir izlenim veriyordu.
    Michael tarafından kollanması da çok ufak bir sebep. Seviliyor Massa. Kimi geldi. 1 nci pilotsun dendi fakat Michael'ın payeleri verilmedi. (O payelere o çetin dönemde 2 şampiyonluk, teknik uzmanlık ve ekibi olması sebep idi)Çünki o payeleri verenler de yoktu ortada. Massa'yada 2 nci gibisin ama mücadelen açık yükselebilirsin dendi. Strateji öyle yada böyle işledi problem olmadı, başarı…..

    Ben sanıyorum ki 2007 dönenimde de 2008 de de Luca'nın beklentilerini, hislerini tam olarak karşılamadı. Luca bir nevi kadronun dağılmasıyla hata yaptığını
    anladı. Kimi'nin durumu üzerine de 2008 de düşünceleri değişmeye başladı. Bunlardan sakın Kimi'ye karşı olduğumu anlamayın. Geniş daireden bakmaya çalışıyorum.
    İşte sana katılmadığım kısma gelince 2008; basını hatırlayın, geçmişi, o sıkıntılı günler de yazılanları hatırlayın. Kimi sorunlar yaşıyordu. Sıkıntılı görülüyordu.
    Özel yaşantısından felan bahsetmeye başladı herkez. Tabi Ferrari de öncesinde ve sonrasında sorunlar yaşadı. Hatalar yaptı. Fakat Massa'yı açık olarak seçmediler sadece olaylar Massa'nın önde görünmesine sebebiyet verdi. Luca sıkıntılar yaşadı. Kimi'nin sıkıntılarından memnuniyetsizlik duydu. Massa'ya imkan verilmesi düşünüldü ve olaylar Massa'nın öne çıkması şeklinde gelişerek devam etti. Kimi sorunlar yaşıyordu takım orada tercih yapmak durumunda da kaldı. Yinede son ana kadar
    tercihlerini açık etmediler. Belki o dönemi biraz değerlendirmek için Kimi aşkını bir kenara koymak gerekiyor. Luca ve Stefano 2008 'de Kimi ile çok uzun yıllar devam edemeyeceklerini anladılar. 2009 da bu şekilde devam etti.

    Şimdi deniyor ki Alonso alınmak isteniyor. İki 1 nci olamayacağından, Massa ile ilgili her hangi bir şikayetleri olmadığından kimi 🙂 değiştirmeleri gerekiyor.

    Yani ben diyorum ki 2008 'de Kimi zayıflatılmaya çalışılmadı. Ferrari yönetimsel ve yarış haftalarında bir sürü hata yaptı. Kimi performans sorunları yaşadı.
    Takım ile ruhu uyuşmadı. Karşılıklı anlaşamadılar. Luca düşündüğü gibi karşılık bulamadı. Michael'ın sabit 1 nci pilot payesini vermediler ve Massa'ya da zaten açık 2 nci muamelesi hiç yapmamışlardı. Sonuç olarak ne sebeple olursa olsun Kimi'nin zayıflığında Massa'dan başarıyı gördüler. Üzerine oynadılar, oynarlar,
    zorundalar…

    Diğer yoruma gelince, santander'den dolayı Alonso'nun gelmeyeceği belli oldu. Gelirse bile basının dediği şekilde olmamış olacak. (Başka yerde dedim kilit konu Renault davası ve sezon sonu) Alonso'nun Massa'yı ( ki bence seneye halen yarışmama ihtimali var.) düşüneceğini sanmıyorum. Fakat 1 ncinin olduğu yere gitmeyeceğini düşünürüm(Ferrari ismi yüzünden belki gider belli olmaz)
    ve 1 nci olarak görülmek istendiğini mutlaka konuşur. (Renault'dan ayrılmak durumunda kalırsa başka yere gideceğine şartsız Ferrari'ye gider. Ki yine bence Massa kenarda bekler Kimi ile Alonso denenir.)
    Fakat Massa yine 2 nciliği kabul etmez, Ferraride açık 2 ncilik vermez bence. Kimi'ye vermedikleri payeleri de Fernando'ya verirler mi bilemiyorum. Ayrıca bi laf diyeyim en kralına sahip değilseniz sponsor için pilot alınır. (yanlış anlamayın lütfen) Kimi ile kan uyuşmazlığı var ve uzun vadeli düşünemiyorlar.
    Ben haberler deki yorumlara değil, açıklama, gelişmelere ve bana söylenenlere bakarım.
    Teşekkürler.

  55. vay be bune ya ortalik toz duman yaw kimi the king of spa benden sana sonuna kadar destek kardes yanliz savundugun seyleri seviyeyi dusurmeden savun yeter

  56. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    m1chael diyorsunki ben pilot tutmam takım tutarım. neden nickin f1rrari değilde m1chael? bir soru daha kiminin 2.senesinde şampiyon olmasına rağmen massaya ağırlık verilmesi görüşüne katılıyormusun? bu konuda terbiyesiz bendeniz yorumunu okumak isterim. çok teşekkür ederim.

  57. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    yada şunu düşündüm santanderden dolayı alonso gelecek alonso massayı istiyor(kolay lokma 2.pilotluğu kabul eder çünkü 1.pilot statüsüyle önşart olarak gelmek istiyor)kimiyi istemiyor. düşündüm bir şampiyonluk için milyonlarca euro harcayan bir takım santander sponsorluğu için böyle bir pilotu harcarmı? ferrariye sponsormu yok. sonuçta bu konuya çok canım sıkkın. luca açıklama yapmasına rağmen halen böyle haberler devam ediyor.

  58. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    cevap olarak kafamda beliren bu adamın gerek şumiseverler(takımiçindeki) gerekse massanın menecerinden dolayı takımdan (eğer haber doğruysa) uzaklaştırılmak istenmesiydi. eğer geçen sene takım stratejiyi kimi üzerine kurup (şumi zamanlarında olduğu gibi) massaya 2.pilot görevini verseydi pilotlar şampiyonluğunuda alırdı ferrari

  59. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    yurdum insanının klasik hastalığıdır bir eleştiri yaptınmı hemen başlar hırlamaya(bende dahil)…kafama takılan madem gidecek biri neden massa değilde kimi…kimi geldiği ilk sene o muhteşem mclarene karşı takımına şampiyonluk getirdi. madem massa daha iyi neden o şampiyon olmadı. neden ikinci sene takım massaya oynadı? anlamıyorum bir cevap bulmaya çalışıyorum.

  60. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    m1chael yorumuna çok teşekkür ederim. ben uzun zamandır bu sitelerde haberleri takip ederim. yorum yapmazdım. ama kimi gidecek alonso gelecek haberleri beni deli etmeye başladı. bende başladım o sinirle yazmaya…

  61. Bende sizi okumaktan keyif aldım,zamanında 2005 yılını çok tartıştım ama saçmalamaktan öteye gidemediğim için susmakta buldum çözümü:D
    Her neyse,istatistik olarakta imrendim sizlere,hiç denemedim böyle bir şeyler yapmayı ama artık yapacağım ve elimde sağlam deliller bulunduracağım,sizler gibi:P

  62. sedat ahmet avatarı

    bende sizle yazısmaktan haz aldım teşekür ederim.çok fazla uzatmadan bir iki cümleyle yazacağım.2007 senesı sezon sonuna kadar (3. yarıstan itibaren) 6 senelik tecrübesi ve 2. şampiyonluğu olan takım arkadaşının puan olarak önunde olup alonsonun şansının daha fazla olduğunu düşünüyorsan adaletli davranmıyorsundur dıye dusunuyorum bu konuda.
    ben sade bir taraftarım ve mclaren mercedesi tutuyorum 🙂 mika,kimi,hamilton takımda yarıstıkları dönemde desteklemısımdır ama pilot taraftarı değilim.mclaren takımına karşı ferrariyi desteklemekten onur duyacağını söyleyın 1 pilotu mclaren taraftarı olarak tutman bana anormal geliyor kusura bakma.:)
    aşağıda verdiğim bilgilerde michlein kullanıcılarının katılmadığı yarışı yanlışlıkla 2005 almanya yazmısım,amerika olacak…

  63. Tersten savunma yapacağım. Alonso'nun 2001 yılı Minardi koltuğunu unutmuşum, uykusuzluktan kaynaklanıyor. 2007 yılı Alonso-Hamilton çekişmesine gelirsek bu konu çok daha uzar, ama kısaca buna gireyim. Lewis tecrübesizliğinin hatalarını yarışlarda ödedi. Özellikle aklıma hemen Brezilya GPsi geliyor. Belki Hamilton o sene ilk senesi olmasa hata yapmayacak ve şampiyon olacaktı. Ayrıca Alonso da Macaristan olayını yaşamasa, Fuji'de yarış dışı kalmasa, Ferrarinin strateji Brezilyada işlemese bu sefer kendisi şampiyon olacaktı. Dış etmenleri saymıyorum. Ama sonuçta Alonso şampiyonluk şansını Lewis'ten daha fazla sürdürdü.

    "biriside çıkar shumayer ve ferrarının ne kabahatı vardı,rakipleri daha ıyı arac yapıp ona rakıp olsalardı der"

    Dediler zaten, ama gerçek bu rakipleri Ferrari'ye yetişemedi. Çünkü tüm etmenler Ferrari lehineydi. Williams ve McLaren'ın sadece kovalamaya gücü yetti.

    Ama güzel bir McLarenci arkadaşımla tanıştığıma ayrıca M1CHAEL . e sohbet'e katıldığı için teşekkür ediyorum. Alonso'yu tutan eski Hakkinenci, bir McLarenci (çok değişik bir taraftarımdır) olarak.

  64. vega_nitro nun aşağıdaki yorumunun tamamına katılıyorum.
    Adı üstünde Formula 1, motorsports.
    pilot veya driverracing, sports değil.
    Her zaman pilotlar 2 nci plandadır. Başarının bileşkesidir yada. Öncelikle bu atelyeler, markalar, araçlar yarışıdır. İyi bir aracınız yoksa Prost, Senna, Schumacher'i değil Batman'i getirseniz sonuç alamazsınız. Son 10 yılda mekaniğin etkisi sanki daha azalmış gibi bir hissiyat var nedense.
    Pilotlar gelip geçicidir. Markalar baki. Baki olan Ferrari, Mclaren'dir. Başarının sonucu bunlara bağlanır. Bu tenis gibi değil ki, futbol gibi. Ne Messiler, Ronaldolar gelir geçer ama tabi Maradona'lar da silinmez. Baki olan, klüp, marka, takım. Niye Ferrari, Mclaren belki Renault son 10 yılı çıkarın farklı görülüyor. Tarihin başından beri varlar.
    Kısacası araçlar vardır. Pilotlar vardır. Hep kıyas yapılmaya devam eder ama nereye kadar…

  65. sedat ahmet avatarı

    vega nitro 2004 senesınde montoyacı bır arkadasımla tartısmıstım ve eve gelip kimi-montoya istatıstığı çıkarmıstım.ertesi gun al sana istatıstık dıye önune atmıstım 🙂 o istatıstıkten aklımda kalan raikkönenın en kötü start pozsiyonun 13 luk olduğudur onun dısındakıler suanda çok aklımda yok ama üstünlük raikköenendeydi.hangı yarısta nerde baslamışlar nerde bıtırmısler kım kımın onunde bıtırmıs kaç puanı var kaç pole kaç hızlı tur.montoyanın daha çoktu polu 2002 yada 2003 de arka arkaya poleler almıştı 🙂

  66. sedat ahmet avatarı

    sen mclarenın dayanıklı araç üretmemesının alonsonun kabahatı olmadığını (ki haklısın alonsonun ne kabahatı olabilir bunda) söylersen biriside çıkar shumayer ve ferrarının ne kabahatı vardı,rakipleri daha ıyı arac yapıp ona rakıp olsalardı der.düz mantık.o sene raikkönenın söylediği çok önemli bir şey vardı."şampiyonluk avuçlarımın elinden kayıp gidiyor ama ben hiç bir şey yapamıyorum".
    son cümlenlede ılgılı olarak,alonsonun 2 senelık bir pilot olduğunu ki 3 senedir kullanıyordu f1 aracı,aceba 2007 senesındekı alonso-hamılton olayınada bu gözlemı bakıyorsun merakımdan soruyorum sadece.

  67. "sedat ahmet" istatistikleri seven bir insan görüntüsü çizdin, tebrik ediyorum bu arada. Ben de Kimi-David, Kimi-Montoya arıza istatistiği çıkarmıştım bundan 3 yıl önce, sonra o istatistik yok oldu.

  68. sedat ahmet avatarı

    erdal altundag;
    2005 senesinde 19 yarışın sekizinde geriden başlamış ve başladığı pozisyondan daha önde bitirmiş.5 yarısta başladığı yerde bitirmiş.4 yarıstda başladığı yerden daha geride bitirmiş.2 yarısta biri kanadada arızadan yarıs dısı kalmıs diğeri almanyada michlein kullanan araçlar yarışa katılmamıştır.istersen 2006 senesinide yazarım.16 başlayıp birinci start alan takım arkadaşının ardından 15 sanıye farkla 3. olursan bu unutulmaz.kendim mclarenciyim,alonsoyuda hiç sevmem ama hakkını veririm yeri geldiği zaman.
    KING beğendiğim yorumlara (+) veriyorum ama beğenmediklerime eksi pek vermem.yorum yaparım elimden geldiğince.

  69. "2005 de şampiyonluk raikkönenın hakkıydı.motor arızası,lastık patlaması,süspansıyon kırılması gibi bir dünya sorunla yarıstı"

    F1'in klasik tartışmasıdır bu mekanik sorunlar, üye olduğum tüm yerlerde bu tartışma döndü. Dediğimin doğal olarak arkasında olmamla beraber şunu söyleyeceğim. İyi yönetim, iyi pilot, dayanıklı bir araç, ve iyi araç kombinasyonu beraber olduğunda şampiyon olunuyor. Kimi'nin ve McLaren'in dayanıklı araç yapamaması (evet sorunlu bir araç dayanıksız bir araçtır) ama Renault'un o zamanlar dayanıklı bir araca sahip olması; Alonso'nun kabahati değil, şampiyonluğunu tartıştıracak bir olay da değil.

    Schumacher'in olayına gelirsek sizce 5 sene ardı ardına iyi pilot, iyi takım, iyi yönetim, iyi strateji tarzı etmenlerin gelme olasılığı nedir diye sormak istiyorum. Günümüz F1'inde bunların ardı ardına olması imkansız. En fazla 2 sene geliyor, hemen kural değişiyor. Bu yüzden 100 yılda bir gelir ifadesini bullandım. Doğru olduğunu düşünüyorum.

    Fransa 2004'e gidecek kadar eski defterleri açacaksak, diyeceğim ki Brawn en iyi stratejistlerden biri, Schumacher de en iyi strateji uygulayanlardan biridir. Ayrıca Alonso o sene daha 2. senesini yaşamakta, Schumacher engin bilgi birikimiyle açık aramaktaydı.

  70. Neyseniz ona mukabil karşılık bulursunuz diye bir tabir var.
    Güzel insan biz senin övgüne, sevgine değil tarzına, kelimelerine birşeyler diyoruz.
    Misalen aşağıda yazdığın ne olursa olsun uygun değil. Saygı göstermez kimse buna.
    Görmek de istemez böyle şeyleri.
    İnsanları gerersen, kızdırırsan öyle karşılık bulursun. Senin uyguladığın tarz bu. Herkez bunu
    söylüyor. Bilmem farkında mısın.
    Arkadaşın anlatmaya çalıştığı da bu. Problemin başlangıcı nick'in değil. Yazışmaların, tarzın.
    Böyle bir başlangıcından sonra tabiki nick'de yazdıkların sebebiyle problem olarak görülür.
    Gerginlik yapmasan kimse bu nick'e karşı bir antipati taşımazdı. Sen geçmişten bu güne antipatiksin
    ona mukabil de karşılık bulursun. Bunu insanların görmek istediğini sanmıyorum. Bu ortama yakıştıramıyorum
    en azından ben öyle düşünüyorum.

    Diğer yazdığına da bir kaç kelam edeyim yanıt vermemiş gibi olmayayım.
    Ben bu doğrultu da değil ama benzer şeyler yazdım. Hatta bunla ilgili bir makale eklemek istiyordum
    yoğunluktan kaldı.
    Bakış açım Kimi yüzünden Michael'ın ayrılması değil. Kimi geleceği için Michael istemeye istemeye
    gönderilmedi. Bu uzun, eski ve daha farklı bir mesele. Kısaca Ferrari yönetimi bir fin'li istiyordu.
    Geçmişte Hakkinen'i getirmek istedi. Malum 2 yönetici + 1 pilot kadrosu bunun fayda sağlamayacağını
    olmaması gerektiğini söyledi ve uğraştı, başardı gerçekleşmedi. O üst üste başarılar geldi.
    Problemler Luca'nın Kimi'yi istediğinde gün yüzüne çıkmaya başladı. Buda engellenmeye çalışıldı. Faydadan çok
    zarar getireceği düşünülüyordu. Michael ile beraber olmayacaktı. Özetle Todt takım içinde çok güçlenmişti.
    Luca bunu halletti (marka için yapması gerektiğine inanıyorum ama belki başka şekilde)
    falat o en alt elemanına kadar müthiş olan kadro çatırdadı ve dağıldı. Michael 'da o dönemde ayrıldı,
    ayrılması istendi, bazı şeylere zorlandı. Bu kısmına ne derseniz deyin. Luca kimi için herşeyi göze aldı ve
    getirdi. Sonucu izledik geçen yıllarda. Bunda hep Luca'yı suçladım Kimi'yi değil.
    Kimi'ye karşı bir tarzım yok, ne olduğunu çok iyi bilirim. Her pilotun hakkını veririm.

    Bana gelince benim taraf olduğum pilotların hiç birisi şuan F1 de yok. Her konuda tarafsız olmaya çalışıyorum
    elimden geldiğince. Ben önce F1'in aşığıyım şahısların değil. Ben F1'e başladığımda Schumi yok du daha.
    Ferrari Scuderia fanatiği de değilim. Ferrari markasını çok seviyorum ve hakkında bilgim çok, alıyorum.
    Benim için şuanki hiç bir pilot ZEUS değil. F1 camiasının ekseriyeti gibi bende Alonso ve Kimi'nin diğerinden
    daha önde olduğunu düşünüyorum o kadar. Her kezin hakkını vermeye çalışıyorum.

  71. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    bu arada arkadaşlar resimde herif muhteşem bakıyor. buna clark gable bakışı derler…

  72. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    sedat böyle doğru yazıyorsun hemen basıyorlar eksiyi sonra site yönetiminin dikkatini çekiyor. istenmeyen adam oluyorsun. yahu adam ne yazdıda eksi verdiniz?

  73. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    sedat ahmet arkadasım:''bak ne yazmısım..alonso kac baslarsa oyle bıtırıyordu.starta basladıgı tum yarısları hemen hemen aldı.gerıden gelıp muhtesem bır yarısını hatırlamıyorum.2 ıse 2 3 se 3 5 se 5 bıtırıyordu acın gecmıse bakın.belkı bır ıkı ıstısna vardır ama bencede oyle aman aman kımıden hamıltondan ustun bır pılot degıl.''bır ıkı ıstısna demısım degılmı.eskı defterlerı acmaıyalım ıstersen.

  74. sedat ahmet avatarı

    vega_nitro alonsonun çok sağlam iki şampiyonluğu var demişsin.shumayerınde 7 var dıye belırtmıssın ama shumayerın kazandığı 5 şampiyonluğu nasıl kazandığını,herşeyin ne kadar komplike olduğundan bahsetmişsin.shumayer en ıyı en hızlı en dayanıklı arabalarla kazandı o yıllarda.2003 de son yarış japonyada raikkönenin halen şampiyonluk şansı vardı ama 2 puanla geride kaldı 3 puan alması gerekıyordu ki shumının 7 raikkönenın 1 birinciliği vardı dolayısıyla bence shumayer hak etmişti.ama 2005 de şampiyonluk raikkönenın hakkıydı.motor arızası,lastık patlaması,süspansıyon kırılması gibi bir dünya sorunla yarıstı.alonsoda hız hariç hersey vardı shumayerın 5 şampiyonluğuna karşın.bu bakımdan shumayerın 5 senedeki şampiyonluğu 100 yılda 1 rast gelecek birşey değil aksine alonsonun 2005 dünya şampiyonluğu yüz yılda bir gelecek bir durumdu.aynı şeyi 2006 şampiyonluğu için söyleyemem…fransa 2004 de ki yarısta shumayer 2. sırada başladığı yarışta 4 pit stop yaparak 3 pit stop yapan birinci sırada başlayan alonsoyu 8 saniye geride bırakıp yarışı kazanması hatrımda olan iyi yarışlardandır.

    erdal altundag;
    alonsonun geriden başlayıp ıyı bir performansla yarışı bıtırdığı yarıs japonya 2005.alonso 16. raikkönen 17. başladığı yarış sonucunda raikkönen birinci alonsoda üçüncü olmustur.ayrıca yine 2005 yılında avustralyda 13. kalkıp 3. avrupa grand prixindede 6. başlayıp 1. bitirmiştir.

  75. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    vega nitro nereden üye olacağım foruma?

  76. fad_ moment avatarı

    alonso'cu arkadaşım ben seni gayet anladım merak etme sen 😀 sözüm ona boşver sen kimi'nin dondurmasını falan sonra malzeme çıkıyor millete

  77. fad_ moment avatarı

    tamam KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS sensin 😀

  78. "KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS" orayı dağıtman zor çünkü zaten sırf haber yorumlarındaki dağınıklığı ve seviye düşüklüğünü görmemek için orada sohbet eden dürüst taraftarlar seni engelleyecektir.

  79. Fad_Moment,istedigini istedigin kadar izle kardeşim,özgürsün ve kendi bilecegin bir iş.Ben o anlamda demedim,anlatamıyorum galiba.

  80. Fad_Moment,istedigini istedigin kadar izle kardeşim,özgürsün ve kendi bilecegin bir iş.Ben o anlamda demedim,anlatamıyorum galiba.

  81. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    bir ara uğrayayım foruma orayıda dağıtayım. bu arada bu sitede yorumcular arasında şahsımın çok önemli bir özelliği var bir kaç konuda açık ara birinciyim. haberiniz olsun.

  82. fad_ moment avatarı

    kimi'nin tabiri caizse dondurma yalaması onun fanlarnın hoşuna gidecek bi durum ve 50.000 defada izleseler hoşlarına gider. ben kendimden biliyorum alonso'nun megane kullanmasını sayısız defa izledim. bu asla bir pilotun başarısı için bir kıstas değil.

  83. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    sağolasın vega nitro…gözümsün 🙂

  84. Inşallah Alonsoda görür ve hepiniz kurtulursunuz be.

  85. bencede sıngapur olayı alonso yuda etkıler.zıra olayın bas rol oyuncusu.herkes pıqe reno saymonds brıatore dıyor ama alonso da ısın ıcınde degılmı.ıspatlanırsa alonso da zarar gorur bence.

  86. http://www.trf1.net/forum/index.php

    sadece nick aldıktan sonra ben buyum demen yeter zaten.

  87. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    singapur davasının sonucuna göre bakacağız alınan puanlar bilek ve yürek hakkımı?

  88. Yorumlar hep 2şer çıkıyor,kusura bakmayın.Mouse'ta bir sorun var sanırım.

  89. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    nerede bu forum? nickimde ne yanlışlık var? enazından herkes anlayabiliyor. sence nasıl bir nick olsun söylede dediğin nickle oraya geleyim.

  90. Fad_Moment arkadaşım.Beni sende yanlış anlamışsın,dondurma yalamasını.Gida tüketiyor demem daha dogru olurdu.Yani asıl demek istedigim,o kadar fanatiklik varki,Alonso ve Kimi taraftarında,Kiminin gıda tüketmesi veya kola içmesi Alonsonun EN güzek geçişinden bile fazla izleniyor.

  91. Massa şampiyon olabilecek bir pilot ama asla world class degil demiştim demi dostum?

    Altındaki araç(geçen sene vy bu sene bile)Alonsoda olsa Massanın 2 katı puanı olurdu.

    Sende,kalkmışsın Alonsodan bolca puan bekliyorsun şu araçla:))

    Geçen senenin 2.nci yarısında en çok puan toplayan pilot kimdi ya? :))

  92. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    bu arada birisi geçen bir şey yazdı. m1chael arkadaş bilebilir. merakımdan soruyorum. ferrari kimiyle anlaştığı için şumi takımdan istemeye istemeye yollanmış. doğrumu acaba? aman gerilerek cevap verme? vallahi geçen bir şumi taraftarı yazdı istiyorsanız arşivlerden bakabilirsiniz.

  93. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bu arada alonso bana gore massa dan ıkı gomlek xl buyuk bır pılot.massa massa ne yapmıs bu gune kadar allah askına.bır gecen sene hasbel kader kımı nın en kotu oldugu sezonda gecmıs.onada kımı katkı yapmıs.torpıllı pılotların hakkında konusmak bıle yersız bence

  94. fad_ moment avatarı

    f1 seviyesinden ne kadar dışarı çıkıldığı belli olmuyor mu arkadaşlar. dondurma yalamanın f1'le alaksını deminden beri düşünüyorum hala çözemedim.her neyse massa2nın ferraride kalmasının tek sebebi schumi yoksa aman aman bir pilot olduğu için değil.

  95. "KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS" sana arkadaşça tavsiye yapayım, güzel bir nickle (en azından nickini görünce bu o diyelim) bu sitenin forumuna gel. Dostça ve seviyeli bir şekilde sohbet et, madem F1 sohbeti yapmak istiyorsun belli seviyede yapalım.

  96. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ben kımseyı aynı kefeye koymuyorum.sadece herkesın heyecan duydugu pılot ve ozellıkler farklıdır dıyorum.bana kımı sana alonso.orda hamıltonla massayıda koyarak objektıf olmaya calıstım.sırtlan mevzusuda bana goredır.tesbıhte hata olmaz babında.alonso nunda super oldugu kısımlar var.kımı nınde kendıne gore super oldugu kısımları var.sana alonso bana kımı heyecan verıyorkı onları tutuyor sevunuyoruz guzellıgıde bu degılmı bu tartısmaların.

  97. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    massayı neden alonsoyla aynı kefeye koymasın adamın kaç yarıştır ortada yok alonso daha onun aldığı puanı bile alamadı.

  98. Eğer söz konusu tuttuğum pilotun başarısıysa ve şampiyon olma yarışındaysa o pilot, seyir zevki hiç önemli değil. Schumacher zamanında da öyleydi. O zamanda da seyir zevki yoktu, ama nedense sadece Alonso'ya laf gidiyor. Sadece son 2 senedir seyir zevkine dikkat ediyorum ben…

    Neyse, önemli olan puan, yarış başına alınan puan, pole sayısı falan. Somut şeyler hakkında konuşmak lazım F1'de, "seyir zevki" gibi soyut ve kişiden kişiye değişen eleştriler daha da çok tartışma yaratır.

  99. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    Allah aşkına okuyun şu yorumları…emeğe saygı kaç saattir yorum yapıyoruz. yok etrafta kardeşim f1 konuşacağımız adam o yüzden burada yazıyoruz.

  100. Erdal(Adaşımsın)sen massa ve Alonsoyu aynı kefeye koymuyorsundur umarım:))Neyse,dedigin gibi,herkes degişik stillere sevir.Saygım var,ve Kimiyide severim bu arada.

    @Vega kardeş,dedigin dogru.Derler ya "Kitap gibi kanıtım var" :))

  101. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    adamın teki nick imdeki spa ifadesine sıpa diyor. ben sinirlenince haksız oluyorum öylemi? haksızlık bu senin gibi profesyonelce yazılar yazan birinin taraf tutmasın şık değil. m1chael ben kimseye sataşmıyorum. kimiyi fazla övdüğümden dolayı birileri böyle tahrik ediyor.

  102. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bız onlara sırtlan dıyoruz.aslanlar cıtalar avlar sırtlanlar gelır pusuda bekler ve alır.ben o ıyı bu ıyı tartısmıyorum.alonso nun massa nın kendıne has ıyı ozellıklerı var hamıltonla raıkonnen ın de kendılerıne gore artıları var.sımdı ben kımı ve hamıltonun artılarını kendıme yakın goruyorum dıger arkadaslarımda alonso ıle massa nın.bu gayet normal

    bana kımı ve hamılton daha heyecan verıyor sızlere massa ve alonso.kavga etmenın hakaret etmenın bır anlamı yok etık kurallar ıcınde tartısıyoruz ama KIMI OF THE KING arkadasım uslubunu bıraz daha yumustmanı rıca edıyorum.bır kımıcı olarak bende rahatsız oluyorum.fıkırlerıne yorumlarına katılıyorum ama daha yumusak elestırı lutfen.

  103. sennalonso boşver taraftarları; bu işin uzmanları, eski pilotlar, takım patronları Alonso'ya hakkını veriyor. Martin Whitmarsh, Nikki Lauda, Flavio Briatore (doğal olarak), Bernie Ecclestone (bile)…

  104. Şimdi size kalkıp Alonsonun geçişlerinimi anlatayım allahaşkına arkadaşlar?Yapmayın,hakkını yiyorsunuz.McLaren cı bir çok taraftar bile Alonso ve Lewisin en heyecan veren iki pilot oldugunu belirtiyorlar.Peki nerde bu Kimi 2 senedir?1 tane meşhur yarışı var,22. başlayıp 1. oldugu yarış,ki o sene McLaren rakiplerinden nerdeyse 1 saniye hızlıydı.Bu kadar abartmayın.

    Spa'daki Kimi-Lewis kapışması mükkemeldi,ki Alonso Kiminin yerinde olsaydı aynısını yapardı,bundan emin olun.

  105. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    m1chael arkadaş 1 saattir yorum yazıyorum şurada milleti tahrik etmeden vallahi ayıp yazdığın. iyice oku benmi geriyorum ortalığı…

  106. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    evet erdal aynen öyle…bunca puan toplamış bunca şampiyonluk yaşamış bir pilotun fastest lap neredeyse hiç yok. geçiş çok az. taktik çok iyi yalan yok. dikkatli pilot riske etmiyor. geçen sene 2008 spa da kimi hami birbirlerini yediler sonuç ne oldu arkadan sakin sakin gelen massa yarışını galibi oldu. kimi yağmurda hamiltonu yakalayacağım diye zorlamasa o yarışın galibiydi zaten. kanadada arkadan geldi tosladı kimiye hamilton neden adam heyecanlı sürüyor yenilmeye tahammülü yok. raikkonenin geçen yarışta fisi yi geçişinin verdiği heyecanı Allah aşkına söyleyin kaç sefer yaşadınız f1 de…

  107. Daha önce de tartışmaların içinde bulundum benzer konunun.

    Geriden başlayıp yarış kazanmaya ne gerek var. Pilot yapabiliyorsa kapsın pole'u, kazansın yarışı. Adamın eksikliği seyir zevki verememekse, yarışı başladığı gibi bitirmekse, dikkatli yarışmaksa onlar kabul edilir. Şampiyon olsun yeter. Alonso da oldu işte 2 şampiyonlukla.

  108. Şu nick'i kimi ile başlayan şahsın kaç kişiyi gerdiğini, kaç konuyu provake ettiğini, terbiyesizliklerini görmekten sıkıldım. Bu şahsın böyle bir ortamda, böyle insanların içinde olmaması, tutulmaması lazım.

  109. fad_ moment avatarı

    kimi haberlerinin altına bak oradada alonso'nun silüeti size gülümsüyor 😀

  110. Yani bazı pilot taraftarları,özellikle Kimi ve Alonsonunkiler olayı abartıya alıyorlar.Kimi sadece bir gıda tüketiyor orda(Böyle yazimda gelip beni dövmiyesin abicim:)) )ve sırf Alonso orda çıkmasın diye,video olarak,Kiminin gıda tüketmesini izlerler,hastalar ona ondan.

  111. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bence kımı yı ferrarı gonderemez.gonderse bıle bu parayı vermek zorunda ozamanda ferrarının bır yonetımı var dımı.neden dıye sormazlarmı monte ye.

    multiF1 e katılıyorum.guzellıkle gondermenın pesındeler ama kımı bu oyunu ıyı oynuyor.beklıyor etlıye sutluye karısmadan ısnı yapıyor.bende cogu kımı cı gıbı mc larene donmesını ıstıyorum.
    kımı ve hamılton bana gorede KIMI OF THE KING ın dedıgı gıbı degısık ve heyecan veren pılotlar.alonso da massa da o heyecanı vermıyor bana.ben alonso nun samp oldugu ıkı sezonda da dıkkatımı ceken sey suydu.alonso kac baslarsa oyle bıtırıyordu.starta basladıgı tum yarısları hemen hemen aldı.gerıden gelıp muhtesem bır yarısını hatırlamıyorum.2 ıse 2 3 se 3 5 se 5 bıtırıyordu acın gecmıse bakın.belkı bır ıkı ıstısna vardır ama bencede oyle aman aman kımıden hamıltondan ustun bır pılot degıl.

  112. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    Kiminin dondurma yemesi zaten Alonsonun geçişlerinden daha güzel bir görüntü,anladın sen onu:)) gülerek yazdığın bu yazı ne manaya geliyor?

  113. Tabi sennalonso'nun örnekleri de var ek olarak…

  114. Terbiyesizlik yapma,başlatma kasımpaşalıgını.Bizde kendimize göre saglamız koçum.Ben olaya hiç o açıdan bakmamıştım,ki şu mübarek günde yeminde ederim.Demek sen alışıksınki aklına öyle bir terbiyesizlik geldi.Dayılık yapma,adamı ayı yaparlar..

  115. "KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS" Alonso'nun anıldığı sıfat "2 kere şampiyon olmuş pilottur". Ve bu sıfata saygı duyulması gerekir. Her şampiyon pilotun ihtiyacı olan saygı gibi.

    Sen öyle anabilirsin ama Renault'ta kötü anılan kişi Singapur dolayısıyla "Flavio Briatore","Nelson Piquet" "Pat Symonds".

    Ayrıca Alonso kendini gereksiz riske atmayıp, rahatça puanları kapan bir pilot. Neden riske atsın 1 puan için kendini, tehlikeli durumlarda puanını kaybetme riski de var. Önemli olan Alonso'nun 2 şampiyonluğunu görmen zaten, gerisi boş. Yok 1 puan için savaşmış falan faso fiso onlar…

  116. Yani Alonso yırtınmadı öylemi dostum?Altındaki araç ne Ferrari nede McLaren kadar hızlı.Adam 2 kişiye yaklaştı(Kova ve Vettel)ikisinide geçti.Diceksinki Liuzziyi neden geçemedi peki?Onu Kimiye sor be,Force Indiaylar bugün pistteki 2.hızlı araçtı,ki Alonso takibini sürdürdü.

    Sana ufak bir örnek.2007 Avrupa GP'si..Lewis puan alamicagı kesin ve Alonsonun puan olarak önünde(Şampiyonluk mücadelesinde).Alonso rahat 2. gidiyor,Massa başı sallıyor.Yagmur o biçim,ve 2.lik Alonsoyu Lewise 8 puan yaklaştırıcaktır.O ne yapiyor?O yagmurda delice sürüyor,Massayı inanılmaz bir şekilde(Ve inanılmaz bir riskle)geçip yarışı alıyor..Olay budur dostum,"garantici" Alonso ya:))

  117. Yani Alonso yırtınmadı öylemi dostum?Altındaki araç ne Ferrari nede McLaren kadar hızlı.Adam 2 kişiye yaklaştı(Kova ve Vettel)ikisinide geçti.Diceksinki Liuzziyi neden geçemedi peki?Onu Kimiye sor be,Force Indiaylar bugün pistteki 2.hızlı araçtı,ki Alonso takibini sürdürdü.

    Sana ufak bir örnek.2007 Avrupa GP'si..Lewis puan alamicagı kesin ve Alonsonun puan olarak önünde(Şampiyonluk mücadelesinde).Alonso rahat 2. gidiyor,Massa başı sallıyor.Yagmur o biçim,ve 2.lik Alonsoyu Lewise 8 puan yaklaştırıcaktır.O ne yapiyor?O yagmurda delice sürüyor,Massayı inanılmaz bir şekilde(Ve inanılmaz bir riskle)geçip yarışı alıyor..Olay budur dostum,"garantici" Alonso ya:))

  118. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    anladım ben onu ve seni.. gece gece kaşınma çok ağır konuşurum millet içine çıkamazsın. terbiyesizliğin alemi yok. bel altı ifadeleri ima ederek dalga geçeceksen ben kasımpaşalıyım benle kapışamazsın. çok yaladın galiba birilerininkini ki birisi dondurma yalayınca hemen aklına o anılarınmı geliyor?

  119. Türkçesinde de, İngilizcesinde de haberin içeriği yoruma, itip çekmeye dayalı.
    Söyleyenlerin söylediklerine bakılırsa anlaşılır zaten. Yetkililer, ilgililer (Luca, Stefano, Kimi)
    tarafından gerekli açıklamalar yapıldı zaten. Gayet yeterli açıklamalardı. En azından Renault olayı
    veya sezon sonuna kadar yeterli sözlerdi.
    Tahmin ediliyor, haberlere göre kelimeleri zaten manidar.

  120. tr f1 sıte yonetımınden bır rıcam var.sadece ve sadece pılot odaklı haberlerın ıstatıstıgını cıkarsınlar.

    hangı pılotun haberlerıne ne kadar yorum yapılıyor..kımı acık ara onde.neden acaba?

  121. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    sennalonso hayat neticedir. senin pilotun bunu gayet iyi başarmış puanları toplamış. örnek bugün bak ne yaptı etti yine puan aldı. ama hamilton ne yaptı kimi ne yaptı yırtındılar adam bir basamak yukarı çıkacağım diye kaza yaptı. ben alonsonun kariyerinde pek görmedim böyle şeyler. bak herkes onları konuşuyor. ama alonso maalesef şu sıralar şaibeli bir transfer dedikodusu va maalesef singapur olayıyla anılıyor.

  122. Alonso haberlerinin altındaki 10larca yorumlara bak,anlarsın neden Alonsonun videoları yok orda.Seveni pek yokta fukaranın,tıklayanıda yok.Ama bizler onu Youtube'da bolca izliyoruz dostum.Kiminin dondurma yemesi zaten Alonsonun geçişlerinden daha güzel bir görüntü,anladın sen onu:))

  123. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    böyle bir adam 2.plana atılırmı? kaçan balık büyük olacak(ferrari yönetimi ne ) bekleyelim görelim.

  124. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    ismini zikretmeyeyim bir yerli f1 sitesi var. en çok izlenmiş 14 videoya bakın yarsından çoğu kiminin sonrada hamiltonun. alonsonun hiç yok massanın bir tane var. raikkonenin pitte dondurma yemesi bile o kadar video arasından ilk 14 e girmiş. 750.000 kere tıklanmış raikkonenin 2007 brezilya son tur videosu. neden böyle çünkü bunlar sadece sonuç değil gözede zevk veren pilotlar…

  125. Alonsoyu düz pilot yaptın ya Kimi The KING,allah seni doya doya güldürsün be:))

    Sen galiba Alonsonun geçişlerini ve agresifligini görmmüyorsun.Aslıda Alonsa ve Hamilton en agresif pilotlar dostum.Kimi'mi?Işini gelirse bu ikiliye katılıyor:))

  126. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    hayatta herşey neticedir. detaylar her zaman unutulur. akılda kalan neticedir. bu adama nasıl sahip çıkmaz bu takım anlamıyorum. gridde(şahsi görüşümdür) sürdümü heyecan veren iki pilot vardır. biri kimi diğeri lewis..bunlar sennavari pilotlardır. alonso ve massada iyi pilottur fakat sonuç odaklıdır dikkatli bir şekilde kullanıp puan almaya bakarlar(bakınız alonso o kadar puana rağmen kaç fastest lap i vardır). prost vari pilotlardır. karizma dersen karizma hız dersen hız kaibiliyet dersen kabiliyet insanlık dersen insanlık dürüdtlük dersen dürüstlük adrenalin ve heyecan dersen alası…hepsi bu pilotta(rai) var. böyle pilotların taraftarı da çok olur.

  127. Ya bu arada 2de bir Alonso'yu eleştriyorsunuz, rahat bırakın adamı. Kendisi yeteneğini kimseye ıspatlamak zorunda değil, bilen takım patronları biliyor zaten demeçleri okusanız anlarsınız… 2 şampiyonluk bence Alonso taraftarlarına da bana da yeter. Zaten yarışlarda "2 kere şampiyon olan pilot" denmesi bile yeter taraftarlara.

    Schumacher'in ulaştığı 7 şampiyonluk oldukça özel ve geçilemez hiç bir zaman. Çünkü Schumacher'in o 5 şampiyonluk serisini sağlayan etmenler 100 yılda 1 gelir. İyi pilot, iyi araba, iyi yönetim ve rakiplerin hıza yetişememesi tarzı etmenler Schumacher'in serilerine nasip oldu.

    Şimdi burakalım da Kimi, Alonso, Hamilton pistteki şampiyon olarak doya doya yarışsınlar. Zaten bu günümüz şartlarında artık 2 şampiyonluk üstüste kazanan bile pilot olmayacağını düşünüyorum.

    Önemli olan pilotlara gerektiği saygıyı sunmak. Şampiyon tüm pilotlar bunu hak ediyor. Nasıl şampiyon olduklarına bakmadan saygı göstermeliyiz. Schumacher, Villeneuve, Prost, Senna ayırt etmeden… Alonso-Kimi-Hamilton da bir zaman gelecek yarışmayı bırakacak zaten, "yarışmayı bırakan eski şampiyon" olacaklar.

  128. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    bu sene araç diğer araçlara göre çok geride. ve sene başından itibaren bu dedikodular başladı. herkes kendini kiminin yerine koysun. f1 kariyerinin ilk yılında ferrariden aldığı teklifi şuminin arkasında 2.pilotluk olduğundan dolayı reddeden bir adam neden bu kadar beğenilen bir pilotken bu dedikoduların bitmediği ve takım tarafındanda kesin bir dille aksi söylenmediği bir takımda dursun. görelim bakalım neler olacak. ama kimi kaybeden olmayacak. kimse kızmasın takımda çok az kişi onu seviyor. genel manada belki şumi baskısı belki todt un oğlundan dolayı(massanın meneceri) belkide kan uyuşmazlığından dolayı bir şekilde bu adam nedense çok sevilmedi. belkide yıllarca en büyük rakipte kendilerine kök söktüren bir adamı sevemedi bu italyanlar…

  129. aslında kımı nın kısılıgı ıle neden bu kadar ılgılenılıyor anlamıyorum.adam soguk ulkenın soguk ınsanı.bıze oyle gelıyor.adam alemcı.sosyal.adrenalın tutkunu safkan bır yarıscı.podyumda sampanyayı once ıcıp sonra patlatıyor dıye alkolık dıyoruz.adam wrc motosıklet jetskı kayak snowboard vs bır suru sporu yapıyor.ve bıraz sıkılgan bır gıbı gorunuyor.ama kendı ıc dunyasını kımse bılemez.herkes ondan bır valantıno rossı olmasını beklıyor sanırım.

    adamın felsefesı ''arkadas ben cıkarım yarısırım gerısı benım ıcın teferruattır.ıcerım gezerım wrc de yaparım f1 de.kıme ne'' dıyor.bunu alırken ferrıde bılıyor.hatta jean todt.kımı nın kısılıgı kendısını ılgılendırır.demıstı.bence fazla kasmayalım.gelsın mclarene olsun bıtsın yaww

  130. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    zaten dikkatli bakarsanız bu adama hakkı olduğu şekliyle davranılmadı bu takımda. geldiği ilk yıl madem massa daha iyi pilot neden kiminin gerisinde kaldı. üstelik o seneki mclaren harika ötesi bir araçtı. pilotlar mekanik veya motor arızasından dolayı bir kere yolda kalmadı. buna rağmen kimi şampiyon oldu. 2.yıl sanki şampiyon massaymış gibi davrandılar. son 3 veya 4 yarışta kimi massaya yardım etti. fransada egsoz u koptu massaya zorlanmadan yol verdi. stratejiyi massa üzerine kurdular. ama olmadı.

  131. zfr TR-NL farkı olabilir sen beğenesin diye yazmadım anlam ve mantık taşımayan sayısızca yorumlar yazmaktansa tebessüm edelim diye yazdım!
    sen boşver kaldığın yerden devam;

  132. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    bütün bunlardan şu çıkıyor ortaya. rai bu takımda istenmiyor. eğer ben onun yerinde olsam iyi bir takımdan teklif gelirse ki bu mclaren olabilir bu haberde olduğu gibi hiç durmam giderim. zaten görünen o ki ileriki yıllarda bir mercedes fırtınası yaşanacaktır. ferrarinin buna cevap vereceğine inanmıyorum. son üç yıldır kesinlikle en iyi takım açık ara mclaren mercedes.

  133. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Belki de Monzada kürsüde olan olayların perde arkasında Kiminin Brawn'a geçebilecek olması ihtimalide olabilir.. Biz ikimiz burada mutluyuz ve çok iyi anlaşıyoruz mu demek istediler… her neyse

    Bu kadar yetenekli bir pilotu neden eleştirdim.. Hertürlü Ferrari etkinliğinde Kimi bir zahmet oradaydı ve takım bundan çok rahatsızdı. Takımla birarada olmaktan hoşlanmadı birtürlü. McLaren dede öyleydi ama Ferraride işler sanırım daha farklı.. Bu durum fazlasıyla tifosileride etkiledi. Zaten son yarışlarda hep yarışı tifosiler için yarışacağım demeye başladı..

    Ama cam kırıldı bir kere… Çok yetenekli biri ama çok kırılgan ve fazla içine dönük. Keşke uygun şartlar olsaydı da senelerce Ferraride olsaydı.

    Bütün herşeyi kendi umursamazlığı ile yok etti. Yok WRC'ye ilgi duymalar,, artık F1 de heyecan bulamıyorum demeler. Olmaz, bunları Ferrariye karşı söyleyemezsin

  134. KIMI THE KING OF SPA  FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    burada son ana kadar açıklama yapmayan ferrrari yönetimi bu neden yapmadı? bu kadar söylenti oldu ve kesin bir dille reddetmediler? eğer santander ortaklığı için bir taktik ise söylenecek birşey yok. ama burada bir soru daha akla geliyor. neden massa değil raikkonen. massa için her seferinde seneye takımda dediler. hatta adam sakatlandı(gelecek sene yarışacağı bile tam belli değil. yarışsa bile ne olacağı belli değil) buna rağmen halen her seferinde massanın yeri garanti dediler. ama bunu kimi için söylemediler.

  135. bellıkı ferrarı kımı den bır sekılde ayrılmak ıstıyor.ama yukarı bıyık asagısı sakal mısalı napacagını bılemıyor.cunkı ortada odemesı gereken yuklu bır tazmınat var.nasıl olurda kımıyı guzellıkle az zaıyatla yollarımın pesınde.bu yuzden net acıklama gelmıyor.

    kımı ıse dunya umrunda degıl.benım elımde kontratım var kımse bana bısey demedı yarısmak ıstmesem anlasma ımzalamazdım dıyerek topu ferrarıye atıyor.yanı ben karısmam naparsanız yapın karnımı sız doyurmadınız su ana kadar bundan sonrada sız doyurmassınız der gıbı bır nevı saf rolunde.haksızda degıl.cunkı gonderılsede gonderılmesede ferrarıden alacagı 25 mılyon euro var.gıtse yada gonderılse bosta kalmıyacagını bıldıgı ıcın en stressız adam konumuında.

    alonso da neredeyse kımı ye rusvet vercek nolur gıtte acıklasınlar ferrarıye gelecegımı der gıbı pusuda beklıyor.

    ferrarı belkıde massa nın durumunu gormeden yanlıs bırsey yapmak ıstemıyor her ne kadar ıyılesıyor gıbı gorunsede o kokpıte oturup yarısmadan bılemeyız ne kadar hazır oldugunu.
    nıhayetınde ben kımı nın mc larene gıdıp esıt sartlarda hamıltonla yarısmasını alonso nunda massa ıle kedı kopek mısalı dalasmasını cok ıstıyorum.hayırlı ısler:)

  136. Alonso yarıştığı takımda tüm yıldızların kendi etrafında dönmesini isteyen bir pilot.Bu yüzdendendir ki Lewisle anlaşamayıp Mclarenden ayrılmış ve hatta eski takımı (hatta şimdiki takımı) Reno ya dönmüştür.Renoda iken de takıma bir sürü laf atmış ve Mclarene gitmemişmidir.Yani kısır bir döngü ve MUAMMA dır,Alonso…

  137. Sanmam,Massa Alonsoya zorluk çıkaramaz,tabiki bu benim fikrim.Venlo'dan ama 8 senedir TR'de yaşıyorum,Didim Altınkumda.

  138. sennalonso iyi guzel soyluyorsun da massa cok accayip bir pilot nerde ve ne zaman ne yapacagi hic belli olmuyor bence massa 2007 de hamiltonun alonsoya yaptigindan daha fazlasini yapabilir hic belli olmaz yada tam terside olabilir hic bilinmez massa bu ayrica neresinden nl. nin

  139. Güzel.Bende ama onu dışı çıkmayalım.

  140. Bravo Ege kardeşim,bir(1) yarışla Alonsoyu özetledin,tebrikler.Senin gibi Antiler oldugu sürece Alonso hep üstlerde olucak.

  141. Pike olayını unutmayalım lütfen.Söz konusu olaylı kaza ve yarış sonrası aynen kasıt olduğunu yazmıştım yorumda.Fakat bazı fanatik Alonsocu arkadaşlar ateş püskürmüşlerdi.Şimdi kalkıp alonsonun şöyle komple pilot yok bu araçla bile şunları yapabiliyor falan demeyin.Bunların hepsi uluslararası pazarlama ve strateji taktikleri ve Alonso tarafı bunu çok iyi yapıyor.

  142. Bu arada "ZFR" nikli arkadaş Hollandadanmısın?

  143. mclaren team iyi sacmalamissin fazla film izliyorsun galiba sana bir tavsiye denize yakin bir yerde oturuyorsan sahil tam sana gore eger degilse bahcenizde kum varsa orda oyna olurmu kardes burasi yeri degil

  144. Alonso sadece iyi araçla başarılı olabiliyor diyen arkadaşlar,2008 ve bu sene adam nasıl çırpınıyor göremiyormusunuz?Alonso o derece motive bir pilot ki,bıkmadan usanmadan Renault'un şu aracı(ve geçen sene sezonun ilk yarısındaki)ile bir aksilik olmadıgı tarkdirde hep Q3e kalan,ve hangi sırada olursa olsun,daima aractan maksimumu çıkararak önündeki araca yaklaşıp atak yapmak,onu geçip sıradakine yetişmeye çalışan bu Alonso degilmi?Bugün Monzada elinden geleni yapıp,Kovalainen'de olsa(altındaki McLaren sonuçta)geçen,vetteli geçen yine o Alonso degilmi?Ayıptır,adam 2 senedir agzını açmıyor,işine bakıyor ve işini en iyi şekilde yapıyor,ve halen anti-Alonsocular adama sallıyor.Biz burda ne desek boş,F1 padokta ve F1in içinde olan herkes Alonsonun en iyi pilot oldugunu söyler.Massa iyi bir pilot,ve şampiyon olabilecek kapasitede,ama asla ve asla world class degildir.

    Massa motive olmuş bir Raikkönene karşı ezilir gider,inanın.Raikkönen her yarış(Alonso ve Lewis gibi)motive olsa Massa biraz zor yener Kimiyi.

    Kiminin gönderilmesine karşıyım,bunu hep söyledim,ama eger Ferrari bu kararı verip Alonsoyu alırsa,son yılların en mantıklı kararını alır.Alonso Ferrariyle(Tabiki iyi bir Ferrariyle) alıp başına gider.Bunu burda herkes biliyor,ama inkar ediyorlar,ki bu sorun degil.Herkesin görüşünü(ve hayallerine)saygı duyarım.Ve Massa Alonsoyumu yenecek?Gece gece güldürdünüz beni,saolun varolun.

  145. elif çivici avatarı

    hala karşılaştırılıyor bazı şeyler..alonso sadece iyi araçta başarılı olan arkadaşa şunu demek istiyorum..f1 de standart motor uygulaması yok,o yüzden asla en iyi bulamazsın..ama alonso ya bu şafı eden adamdan da şüphe ederim.sevmiyor olabilirsiniz ama hak vermek diye bir şey vardır.işin üstatları bile bu konuda hemfikir ne kadar iyi olduguna ama bazıları yediremeiyor sanırım..raikkonen e gelince aşırı hızlı bir pilot,açıkçası şunu söyleyebilirim ki yarış hızı bakımından alonso dan daha hızlı,ama alonso genelde kazandığı yarışlarda veya başka yarışlarda hızlı tur sayısı azdır,ama yarış performansı bir adım öndedir raikkonenden.yani ikisinin de farklı albenileri vardır…ama alonso nun bir adım daha önde olduğu bir şey var: alonso rekabete,galibiyete,şampiyonluğa hala aç,daha fazlasını istiyor..ve bu yüzden hata yapmamak için çalışıyor,konstantresi de tam..ama raikkonen farklı biraz
    ferrari ye gelince,kararı verecek olan bizler değiliz elbet..ama biz çok yüzeysel biliyoruz,yüzeysel inceliyoruz oysa takımlar pilot seçerken daha farklı bakıyorlar olaya viraj girişlerine,hızlarına,yakıtını nasıl kullanır,tarzı nedir,ne yapar,ne eder..biz gördüğümüzü söylüyoruz ama onlar farkedemediğimiz noktaları da biliyorlar.umarım hem pilotlar hem de takım için,spor için eğlenceli ve sağlıklı bir karar verirler..
    eğer ki ferrari nin kararı alonso olursa,raikkonen mclaren ya da diğer seçenekler onun için cazip gelebilir olmazsa rally merakı çok büyük zaten..

  146. Raikkonen sırf Lewisle kapışmak adına bile Mclarene gidebilir.

  147. geçensene renault un ne kadar geliştiğini gördük sezona başladığı yere bakın bitirdiği yere bakın şu oldu takım 2 yıl üst üste şampiyon oldu 2007 arabasına odaklanamadı vede değişiklikler vardı şimdi bu sene mclaren ve ferrarinin düştüğü duruma renault 2007 de düştü ve ondan bu yana bocalıyoruz ama bu devran böyle gitmez renault u burda küçümseyenler olmuş f1 in geçmişine baksınlar bakim başarılarına o zaman anlarlar 1992 den 1997 ye kadar şampiyonlukları var willimsla bunlar unutulmaz mclaren ve renault un gelişimi birmiymiş 1 mclaren gelişimi durdurmadı halen renault un 2008 deki zorladığı gibi zorluyor gelişimi 2 renault gelişimi durduralı 2 yarış oldu buda bilinsin alonso faktörüne gelince ise minardiyele çıktı pistlere 2001 yılında flo aldı 2002 de test pilotu oldu 2003 de yarış pilotu oldu renault un yükselen performansı alonsnun yeteneği birleşti takım gelişti 2004 de herşey yolunda gitti 2005 yılındaa griddeki en iyi arabalardan birine sahip oldu elektronik kalkış sistemini en iyi uygulayan takım renault oldu şampiyon oldu 2006 da öyle olduu gerisii malum ama görecez

  148. mclaren team bu stresli ve gergin ortamda biraz yüzümü güldürdün. saol 😉

  149. yorumumu beğenen arkadaşlara 'TEŞEKKÜRLER'

  150. ecrin deniz avatarı

    evet montezemolo açıklama yaptı seneye alonso gelmeyecek diye ama ne zaman? bi kaç gun oldu sanırım. daha düne kadar hiç kimsenin ağzından massa ve kimiyle devam edicez alonso 2010 da yok diye bir şey çıktı mı? hayır! aylardır kiminin gönderilip, alonsonun geleceği dedikodularıyla çalkalanıyor ortalık.ve kimi bunları anlamıyor, benim sözleşmem var diye kulak mı tıkıyor zannediyorsunuz ? tabiki hayır o da başının çaresine bakmaya çoktan başlamıştır. Kendi geleceği ile ilgili kayıtsız kalmayarak görüşmeler yapmıştır. zaten teklifler alıyorum dedi. O teklifler de zaten dedikodulardan sonra gelmiştir.durup dururken ferraride sözleşmesi olan adama teklif de pek yapılmaz yani:) Eee şimdi massa ve kimi dediler ama belki de artık kimi bu yaşananlardan dolayı artık kalmak istemeyecektir, ve cazip gördüğü teklifler için haala düşünüyordu(bu arada mclarenin pilotlarımızı sezon sonunda açıklyacağız demesinden de şüphelenmedim deil: ) . Takım da bunları bildiği için tabiki böle bi açıklama yapıyordur.yani şimdi kimiyi bekleyecğiz sanırım. ferrari ile yapısal olarak uyuşmadığını daha önce de sölemiştim. Seneye ferraride kalmasını isterim fakat tüm bu olaylardan sonra bence kilit isim yine raikkonen. Bence en doğru kararı verecektir. Hangi takımda olursa olsun iyi bi kimiyi yarışırken izlemek isterim.

  151. Kimi'nin içki içmesinin ve "iceman" takma adının kendisine kötü ünden başka bir şey kazandırmadığını düşünürüm,her espri'ye alet edilen bir şeydir,birisi çıkıp "işte iceman" dese bir başkası gerçek ya da sahte olduğunu tartışmaktadır.
    Her neyse,espriler en azından tebessüm ettirdi,teşekkürler.

  152. Cihan Çelik avatarı

    "McLAREN TEAM " adlı arkadaş gerçekten süper yorum yapmışın tebrik ediyorum seni 🙂

  153. @hehe gzl esprler.

  154. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    mclaren süper yorum ve espirili.

  155. ve birde

    VETTEL:
    etrafı O Özel düğmeyele dolu bir araçta yarışmak istiyor ve hiç durmadan o özel düğmeye basmak,yalnızca basmak istiyor:)

  156. birde şöle bakalım

    PİLOTLAR NE İSTİYOR:))

    ALONSO:
    tüm yarışları kazanmak ve padokta hafif bir tebessümle yürümek ve herkesin ona elnano demesini istiyor:) briatorenin ferrarinin başına geçmesini ve ona fantastico demesini istiyor ve mclaren'nin gp2 ye gönderilmesini istiyor:)

    RAİKKONEN:
    bütün yarışları kazanmak istiyor ama kürsüye çıkmadan bunu meyhanede kutlamak istiyor:) start'da ikinci bir kers'le daha hızlı kalkış yapmak ve spada sabaha kadar yarışmak istiyor:) birde basın toplantısında dudağına takılan 'kılı' birisinin amasını ve yüzünü birisinin kaşımasını istiyor:) birde telsizin yasaklanması istiyor sessiz bir şekilde hep hızlı gitmek ve sabah antremenlarının yasaklanmasını istiyor:))

    BARRICHELLO:
    tüm yarışları kazanmak istiyor kazandıktan sonra bir sonraki yarışa kadar kürsüde beklemek istiyor:) yarıştan sonra kürsüde parti yapmak ağlamak istiyor:)

    MASSA:
    tüm yarışları kazanmak değil yalnızca birezilyadaki son yarışın 20 sn sinin iptalini istiyor:) yarışlarda fırlayan yayları çeken dev mıknatıslar istiyor ve f60'na kimsenin binmemesini istiyor ilk sahibinden olmasını istiyor:)

    HAMİLTON:
    tüm yarışları kazanmak istiyor lastiklerin dolma teker olmasını ve hakemlerinde akrabalarından olmasını istiyor:) babasınında fia başkanı olmasını istiyor:)

    FORCE İNDİA:
    yarışlar kazanmak değil yalnızca raikkonen'nin f1 den uzaklaştırılmasını istiyor:)

  157. jenson button harikasın kardeş alonsoya bi şey demeyin ahmet hasta olacak

  158. fad_ moment avatarı

    bazı arkadaşlar hala pilotla takım patronunu ayırt edememkte çok yazık…ikisinin bulunduğu ruhsal durumu aynı zannediyorlar. tabi insan bilmeyince zor!

  159. ''ForzaJenson '' arkadasım , Gelişme Konusunda ; McLaren-Mercedes ile Renault'u karsılastırıyorsun dogrumu Sence .:D

  160. @ya kardeşim mesele Alonso değil mi Flavio isterse gözyaşı pınarlarını kurutsun beni ilgilendirmez.

  161. Sene başında flavio başlamadımı ağlamaya .Anladı sene kötü geçecek başladı sağa sola çamur atıp ağlamaya buna nediyeceksin peki?

  162. Bu Massa yorumlarınıza gülüyorum arkadaşlarxD Ağlama mevzuuna gelirsek iki senedir Reno rezil bi halde ama ne zaman ağladı? Söyleyin ne zaman mızmızlandı? Haa şöyle demiştir gelişmemiz gerek arabamız yavaş durumda vs. Bunu her pilot söyler.

  163. Yav bu Alonso değilmiydi 2007 de mclareni 0.5 sn geliştiren.ama nedense son 2 senedir Renault a bir şey yapamıyor.Kimi Alonso tartışması yapmayın boşuna.Alonso sadece iyi araçla kazanan bi pilot.Raikkonen bu araçla bile podyumlar galibiyeler kazanıyor.Bu arada Massayı da küçümsemeyin seneye olurda Alonso arkadaşı olursa daha sene ortasında Alonso ağlamaya başlar:D

  164. son iki yıldır kımı hakkında söylenmedik kalmadı bu adam ferrarinin en zor anlarında takıma puan kazandırdı şu anda elindeki araçla neler yapıyor ortada herkese gereken cevabı veriyor zaten bencede dönsün mercedese şansıda iyi olursa zaten şampiyon olur kimseyi takmaması neden bu kadar insanlara batıyor anlamıyorum kımı herkese cevabı aracı kulllanırken zaten veriyor geçen yıl massa ya yardım etmedimi geldiği yıl şampiyon oldu bu yıl gene takımı sırtladı aldığı puanlar sayesinde ferrari ayakta çok ararlar ferraride kimi yi

  165. sait hasırcı avatarı
    sait hasırcı

    ferrariyi anlayamıyorum.futbol klübü olsa forma satışlarını artırmak için alonsoyu transfer edeceğini söylerdim.

  166. ALONSO:

    elinde olandan en iyisini çıkarabiliyor araç istediğini istediği anda alıyor stili çok değişken ve gerçekten müthiş bir pilot!
    karakter olarak sevmiyorum ama onu bu kadar güçlü yapan o karakteri

    RAİKKONEN:
    formda olduğu anda o hep en hızlı 2 yıldır kesinlikle düşüş yaşıyor buda kesinlikle yaşam tarzında dolayı.

    MASSA:
    herkezi şaşırtan sıradışı en iyi gelişen pilot ve tam bir karma pilot

    HAMİLTON:
    dennis hatırası!yazılımı yüklenmiş bir makine gibi ilk yılından beri en çok konuşulan pilot yazılımdaki eksikler yavaş yavaş tamamlanıyor

    doğru,tartışmaya gerek yok,şu an için.
    Seneye kaldığımız yerden devam edebiliriz 🙂
    En önde olabilirsek tabi.

  167. arkadaslar alonsocu arkadaslar nasil oluyo bu schumiyi gecmek hatirlayin 2005 macaristani yagmur nasil yagiyor pist gol olmus alonso ve fisiko virajlarda bile rakplerini disaridan geciyorlar araba tank gibi ama simdi nerde sizin alonsonuz ya birakin bu efsaneyi yendi falan ya veganin dedigi gibi alonso hele bir 8 kere sampiyon olsun ondan sonra konusun ha gelelim ferrari olayina tekrar soyluyorum ferraride alonsoyu isteyen tek kisi montezemelo oda tam emin degil cunku biliyor ki alonso tam bir kumar tamamen terste tepebilir cok iyi sonuc ta verebilir ama sunu hic unutmayin v10 motorlardan sonra artik iyi pilot kavrami bitti iyi araba var araban iyiyse sende iyisin yoksa boyle ortalarda gezersin seyyar kofteci misali su an ferrari motoru felaket ama mercedes motoru tam tersine hic olmadigi kadar iyi ve saglam eger ferrari yine boyle olursa degil alonso kim gelirse gelsin sonuc degismez yani gelecek yil ferrari ayni olursa alonso baslar sizlanmaya buda ferrariye pahaliya mal olur her takim mc laren gibi degil valla allah korusun ferrari yamulur benden soylemesi artik ferrari hedef tahtasi gibi oldu eski sayginligi ve guvenirlirliginden her yarista kaybediyor ferrari pilot alicagina araci duzeltmeli yoksa sonuc yine ayni olur ayrica mercedes ile mc laren arasinda bayaa soguk ruzgarlar esiyor hele hele mc larenin kendi motorunu kullandigi spor arabasindan sonra mercedes te yon brawn a donuyor gibi bu olursa mercedes mc larendeki hissesini araplara satip brawnin %75 ini alip gerisini roos brawna birakip takima ise pilot olarak kimi ve rosbergi gecirmeyi dusunuyorlar boyle olursa da yine kaybeden kim olur gerisini siz dusunun

  168. koçum sen evin mclarene dön, ferrari sana uygun bir araç değil.

  169. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Bu açıklamalara bakmayın seneye Kova dışında büyük takımlarda değişiklik olmayacak.Ben Alonso'nun Renault dışında başarılı olabileceği tek takım olarak görüyorum Ferrari'yi çünkü Alo hayatı boyunca italyanlarla çalıştı ve akıcı bir italyancası var bildiğim kadarıyla 2007 deki gibi Renault motorhomeunda yemek yemeye kalkmazsa sorun olmaz ama yinede seneye Renault'da kalacak Alonso ve şunu düşünüyorum geçengünki haberde okuduğumuz gibi Renault Raikkonen'i transfer etmek isteyecektir Nokia faktöründen dolayı …

  170. Kimi hangi takımda olursa olsun f1 e renk katıyor…

  171. hızlı olan bir aracı verirseniz bu dört pilot'da şampiyon olur burada etki olan takımın desteği!
    takım pilottan istediği ya destekle alır(hamilton,alonso,massa) yada onu baskı altına sokarak alır(raikkonen,baricello)
    ikinci şık kalıcı değildir baskı uzun sürerse pilot'u hataya sevk eder
    bazen'de fazla destek pilotun gelişimini bitirir bu ikisinin dedngesini bulmak gerçekten çok zor

  172. özay erdem avatarı

    montezemelo açıklama yaptıya;alonso seneye ferraride yok;bu kesin haber!

  173. fad_ moment avatarı

    bence kimi'nin yeri ferrari değil. çok iyi bir pilot ama yapısı uygun değil. ferrari şov takımı pist içindede pist dışındada ve oraya gelebilecek bir pilot alonso ayarında olabilir. yanında da kim olduğu önemli değil zaten alonso varken tüm ışıklar onun üstünde olucak. kimi'ye gelirsek onun yeri bence mc laren…

  174. Ve griddeki birçok kişiye göre en iyi pilottur. Diyeceksiniz ki o onları düşüncesi. Ama bu kadar yıldır bu işin içinde insanlar bir parça olsun bir şey anlıyorlardır değil mi?

  175. Alonso 2007de Hamiltona yenilmedi bunu kafanıza sokunn. ayrıca schumiyi yenmiş yeri geldiğinde en istikrarlı yeri geldiğinde en hızlı olabilen bir pilot.
    eğer 2007'de son yarışta şampiyon olsaydı 3leyecekti o zaman ne diyecektiniz???
    herşeyiyle komple bir pilottur(yağmur çamur farketmez)(2006 macaristan ve 2007 nürburgring'i hatırlatırım yağmur altında massa'yı son turda geçip kazanmıştı)eğer olursa hızlı bir arabayla herkesin gözüne sokacaktır.

  176. Arkadaşlar montezemelo söyledi ya;seneye alonso ferrariye gelmeyecek.takım resmi açıklamayı yaptı;alonso 2010 da ferrari listesinde kesinlikle yok.
    muhtemelen kimi-massa devam olacak ama benim gönlüm kimici olarak mc larenden yana.

  177. ALONSO:

    elinde olandan en iyisini çıkarabiliyor araç istediğini istediği anda alıyor stili çok değişken ve gerçekten müthiş bir pilot!
    karakter olarak sevmiyorum ama onu bu kadar güçlü yapan o karakteri

    RAİKKONEN:
    formda olduğu anda o hep en hızlı 2 yıldır kesinlikle düşüş yaşıyor buda kesinlikle yaşam tarzında dolayı.

    MASSA:
    herkezi şaşırtan sıradışı en iyi gelişen pilot ve tam bir karma pilot

    HAMİLTON:
    dennis hatırası!yazılımı yüklenmiş bir makine gibi ilk yılından beri en çok konuşulan pilot yazılımdaki eksikler yavaş yavaş tamamlanıyor

  178. fad_ moment avatarı

    massa mı harcıyacak alonsoyu 😀 arkadaşlar gözünüzü seveyim objektif olun ben dahil herkes alonso'nun ferraride toz yuttracağını biliyor ama bunu söylemek kimsenin işine gelmiyor. önce massa yada kimi alonso'nun altındaki araçla alonso kadar performans göstersin sonra harcasın onu. alonso harcıyabilecek tek şey takım patronlarıdır bkz: ron dennis 2007 yoksa kolay kolay sırtı yere gelmez tıpkı geçmişte olduğu gibi.siz kendinizi kandırın peri masallarında yaşayın gerçekler ortada ve ferraride buna göre hareket ediyor. çünkü ferrari yönetimi alonso'yu herkesten daha iyi tanıyıp takip ediyor minardi'den beri!

  179. faruk sapmaz avatarı

    nasıl bir alonso imiş bir türlü anlayamadım…adamda şeytan tüyü var ama bir türlü kendini sevdiremedi…arkadaşlar size alonsoyu anlatacak değilim,şimdiye kadar onu anlayamadıysanız bu sizin ne görmek istediğiniz ile ilgilidir,hamilton ile mücadelesini kaybetti diyorsunuz,bu adam hamilton ile aynı puanı aldı,nasıl kaybetmedir bu anlayamadım,bu nasıl saçma sapan bir kıstastır.kimi raikonenin şampiyonluğu tamamiyle akvaryumdan çıkmıştır,işin doğrusu o sezaon şampiyonluk hamiltonun hakkı idi ama aptallğına doymasın ve kimiye şampiyonluğu verdi,olayı macaristan ve fuji pisti saçmalıklarını anlatmıyorum bile.siz ferrariciler istesenizde istemesenizde o alonso o ferrari koltuğuna oturacak,sizde öyle yada böyle o adamı destekleyeceksiniz.nasıl ben istemeye istemeye hamiltonu destekledim ise…

  180. eger istemeyen taraf ferrariyse oh ne kadar güzel hele de seçenekler arasında brawn gibi bi takım varsa rai daha da durmasın zaten nerde isterse yarışır kazanır, isterse önünde hiç bi engel duramaz.. ayrıca ben alo nun massa gibi kendi denginde bir pilotla yapabilceğini hiç sanmıyorum herkes rai değilki aynı arabada bu kadar yakın bir rekabeti kaldırabilsin.. ki alo daha ilk senesinde olan ham a karşı ne kadar dayanabilmiştir öyleki massa yıllardır ferrari ve şuminin gözbebeği..

  181. siz ne kadar karalasanızda o gelmiş geçmiş 7 kere dünya şampiyonu olan michele kafa tutmuş bir pilotdur minardi deyken fisiyi geçmeye çalışan bir pilotdur alonso dediğiniz pilot f1 in en genç dünya şampiyonunu elinde bulunduran bir pilotdur daha geçen sene verdi kırılmayacal rekorları kıran isimdir yavaş burda bazıları çok iyi bilir alonsonun nasıl bir pilot olduğunu

  182. cüneyt yorumunun sonuna kadar sana katılıyorum

  183. cuneyt ay yavaş scmaher i kim yendii yiğidi öldür hakkını yeme alonso sumi

  184. bu ferrari adam olmayacak vesselam
    kendini çok iyi pazarlayan bi alonso var ortada ve ferrari alonsoyu alarak kimiyi göndermekle kalmayacak bide massa-alonso savaşları başlayacak
    siz gerçekten alonsonun söylediği kadar komplike pilot olduğuna ianıyormusunuz mesela aşağıda bi arkadaşımız yazmış kiminin karşılaştıralacak takım arkadaşı yok diye kimi 2003-2004 te coulthardı 2005 2006 da montoyayı 2007 de massayı yendi 2002 de heidfelde ve 2008 de massaya yenildi
    alonso fisichella ve nelsonı yenerken ilk yılında hamiltona yenildi dikkatinizi çekerim tek ciddi rakibi hamiltondı şamoiyon olduğu 2006 yılında geriye düştüğünde hem takım arkadaşını hem takımını suçladı 2007 de ron dennise macaristan gpsinden sonra şantaj yaptı
    bu kadar iyi ayarlardan anlamasına ve çok iyi bir araç geliştirici olmasına rağmen son 2 yıldır sadece 2 yarış kazandı ( birinde nelson sahtekarlığı diğerinde hamilton kamikazeliği başrol oynadı)
    ben alonsonun abartıldığı kadar iyi bir pilot olduğunu düşünmüyorum açıkçası 4 üst klasman pilottan biri kimi, hamilton, massa gibi ama kendini iyi pazarlıyo arkasında da ispanyollar var

  185. kime çektirmediki zamanın da

  186. inş ahmet kardeş massayı küçümseme boyu küçüktür ama yumruğu kuvvetlidir.raiye az çektirmedi

  187. @ok birader inşallah geçer de alonso hakkında ettiğiniz tüm eleştirilere cevabını verecek.

  188. Kimi'nin menajeri bugüne kadar kimi ile birlikte hep doğru adımlar attılar.
    Bundan sonra da atacaklarına eminim.
    Mclarene gitse de ya da Ferrari gönderse de yarışmak istiyorsa,bitmiştir.
    Gerisi hiç önemli değil.

  189. mercedes brawnı alırsa kimi zaten mc larene gitmez mercedese gider

  190. ama mclaren'de ona şampiyonluk şansı zor verilir;
    oda bunu düşünüyordur.

  191. mclarendeyken çok çekti kimi kırılan süspansiyonu patlayan motoru kopan arka kanadı vay be ne günlerdi

  192. saçlar uzyınca eski krizma kalmamış gibi gözlerdeki o onlamlada eskisi gibi değil! mclaren'e gelmesi karakteri gereği bir sorun yaratmaz..
    kimi yalnızca işini yapar!

  193. motorla ne alaka bence renkle alaka kırmızı

  194. mert merter avatarı

    O eskiden di summi zamaninda her pilot ferraride yarismak isterdi hikayesi vardi simdiler de her pilot MERCEDES motorlu aracda yarismak istiyor

  195. her pilotun ferraride yarışma isteği olurmuş gitsin yarışsın o zaman pilotmu yok gidenin yeri dolar sen yeterki adamın altına hızlı bir araba ver bakın sutile

  196. Şu anki gridde (eski seneleri karıştırmayalım) 2 şampiyonluk ardı ardına kazanan pilot yok Alonso dışında, ilk önce 2 kere ardı ardına şampiyon olsunlar ancak öyle perişan etmiş olurlar.

  197. mert merter avatarı

    kimmi yi tekrar mclaren de görmek isterim lewis ve kimmi süper ikili olurlar bence :))

  198. sercan  KILIÇ avatarı
    sercan KILIÇ

    eger gerçekten ferrari yollarsa çok büyük hata yapmış olurlar rai olmadan ferrari bir hiç massa bişi yapamas en azından rai kadar eğer ayrılırsa mclarene gitmesini isterim eski mclarenciyim xd kimi geldi geleli ferrarici tifosi oldum umarım mclarene gider eger ayrılırsa….

  199. inci incili avatarı

    bu adamlar seni gerçekten istemiyorsa kalmamalısın. çünkü seni hak etmiyorlar.

  200. bu yorumum raikkonenci arkadaşlar tarafından belki beğenilmeyecek ama yazmak istiyorum. raikkonen şüphesiz son yarışlarda gayet iyi performans gösterdi buna şüphe yok ancak yine de bu konuya dikkat çekmek istiyorum. ferrari aracı kötü deniyor, yeterli değil deniyor ya da bu araçla ancak bu kadar olur deniyor. ve raikkonenin performansı yükseldi deniyor. acaba raikkonenin mi performansı yükseldi yoksa ferrarinin performansı mı yükseldi? açıkçası bu sorular hep havada kalacak. raikkoneni karşılaştırabileceğimiz bir takım arkadaşı yok kaç yarıştır ve sonuç olarak iyi olsa da performans olarak bence ne iyi ne kötü diyebiliriz. mesela amiltona iyi diyebiliyoruz çünkü sürekli takım arkadaşını geride bırakıyor. brawnda dün ve bugün daha iyi olan rubensti ve sonucunu aldı ke za red bullda da aynı şekilde. raikkonenin gerçekten aracına göre iyi performans gösterdiğini söylememiz için o seviyede bir takım arkadaşı olması lazım.

    raikkonenin iyi sonuçlar aldığı kesin bir şey olsa da benim içimde bir his alonsonun seneye kırmızı içerisinde olacağı yönünde. çünkü gelecek sene hakkında (reno ile) hiç konuşmuyor.

  201. okadarda değil yaw alonso perişan olacak pilotmu

  202. mert merter avatarı

    bence bomba seneye ferraride patlayacak
    ayni 2007 de oldugu gibi olacak bu seferrde Alonso masa engeliyle karsilasacak bir sene sonra tekrar renoya döner bakin ahanda yazdim bilemedin iki senede alonso ferariden ayrilir :))

  203. ayrıca massa kimiyi zorladıysa alonsoyu perişan eder

  204. tabiki eksik değil arkadaşım fazlası var

  205. mert merter avatarı

    Alonso ya yer acmak icin kimiyi harciyorlar madem harcanacak biri var oda masa olmaliydi derim
    ama biliyorlarki kimmi ve alonso birlikde olmaz cünki alonso yaninda basa güresen bir pilot istemez ama masa icin farketmez
    kimide ikinci pilotlugu kabul etmez sözlesmesinde bu var cünki ….
    yani kisacasi kimmi McLaren yolunda

  206. hemiltondan alonsodan massa dan neyi eksik kimin sağdece soğuk yapılı buda önemli değil pilotajlığı yeter

  207. aha bomba haber bakın siz şimdi en çok yorumlanan haberlere aday

  208. mert merter avatarı

    kimiyi mclaren e bekleriz böyle efendi birine herzaman mclaren ister en azindan kovadan iyi lewisle iyi ikili olurlar

  209. Ertan Akkaş avatarı

    Bu performansa rağmen giderse çok şey kaybeder Ferrari

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir