Red Bull Patronunun Şampiyonluk Umutları Tükendi

yazar:

kategori:

Mateschitz “Aslında bu daha önceden bitti.”

“Bunun nedenleri motorumuzun bazı rakiplerimize göre zayıf kalması ve  kuralların test ve gelişim izni olmadan pilotları 8 motor ile sınırlandırması.”

“Bir takımın tüm sezonu domine ettiği zamanlar geride kaldı. Günümüzde bir araç her pistte en hızlı olamıyor. Bu sürücülerin iyi ve kötü zamanlar yaşaması gibi bir şey.”

“9. motora sahip olacağımız için 10 sıra grid cezasını bekliyorum. Tekrar başarılı olmayı ya da galibiyet kazanmayı hesaplardan çıkaramazsınız ancak şu andan sonra 4 yarışta da en iyi sonuçları alabileceğimizi düşünmüyorum.”

“Motorlara dikkat etmemiz gerektiği için antrenmanlarda bile tam hazırlık yapamıyoruz. Bunlar yaşadığımız ilginç koşullar.” dedi.

Bu arada Red Bull gelecek sene için motor seçeneklerini değerlendiriyor ve haberler Mrcedes-Benz ile anlaşmaya yakın olunduğu yönündeydi ancak bu girişimin şu an için başarısız olduğu tahmin ediliyor.

Haberlere göre Mercedes-Benz, Red Bull’a motor sağlama için henüz partneri Mclaren ve aynı zamanda FIA’dan onay alamadı.

Eğer bu konuda onay alamazsa Red Bull, gelecek sene de Renault ile devam edebilir.


Yorumlar

  1. Motor bahane araç gelişimi yavaşladı bunu kabul etmiyorlar,renault motoru yetersiz damgası vurmak niyetindeler.Renault f1 in V10 döneminin en iyi motor üreticisidir.RS07 en iyi V10 seçilmiş motordur.Red Bull istediği motora geçsin onlar için sonuç bundan iyi olmayacaktır.

  2. Remzi Ersoy avatarı

    önemli değil bidğim bişe varsa paylaşmaktan mutluluk duyarım 🙂

  3. Remzi Ersoy saol arkadaşım bilgilendirdiğin için

  4. Remzi Ersoy avatarı

    RENAULT F1 katılıyorum sana ama antrenmanla yarışta kullanılan motorların arasındaki farkı bilmiyorum.
    sadece ferrarinin antrenmanlarda düşük devirde test yaptığını biliyorum.

  5. kazanınca renault a biirkez daha tşkler iyi bir iş başardılar kaybedince direk motora yüklen redbulun elektronik sorunu vardı hafta başından beri ayrıca bişey daha diyecem arkadaşlar antrenmanlardaki kullanılan motorla yarış da kullanılan motor aynı olmuyor demi değişiyor yani

  6. Remzi Ersoy avatarı

    red bull un dayanıklılık problemi varsa bu renault hatası değildir.çünkü o ranault motoruyla şampiyonluk mücadelesi veren bi takım motordan şikayet etmemesi lazım.

  7. motoru bahane ediyorlar bence madem bu kadar kötü motor git ferrariden al toyotadan al pilotlarının başarısızlıklarını söyleyen yok vettel daha ilk yarışta podyumda bitireceği yarışta yarış dışı kaldıı bunları diyen yok biter tabii

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir