Ecclestone: “Bayanlar İçin Ayrı Bir Şampiyona Yapılmalı”

yazar:

kategori:

Ecclestone’a göre bayanlar Formula 1 sporu çerçevesinde arka planda kalmakta. Bu hafta sonu Ecclestone bayanların Formula 1 hafta sonu çerçevesinde ayrı bir seride yarışabilecekleri bir şampiyona oluşturulabileceğini belirtti.

Bu fikri Susie Wolff desteklemedi ve bunun en iyi çözüm yolu olmayacağını belirtti.

Bu hafta sonu Malezya’da sporu nasıl daha iyi hale getirebiliriz sorusuna Eccleston; son 3 yarışa çifte puan getirilebileceğini ve bayanlar için ayrı bir şampiyona oluşturulabileceğini belirtti.

Susie Wolff ise bu sene içerisinde şimdiden iki cuma günü görev alacak pilot bu fikri desteklemediğini ve ayrılık yüzünden bayanların işinin zorlaşacağını belirtti.

Ecclestone ise bayanların Formula 1’de koltuk bulmasının zor olduğu için böyle bir yola başvurulabileceğini belirtti.

“Onlara kendilerini gösterebilecekleri bir platform oluşturmalıyız. Bazı sebeplerden dolayı Formula 1’e gelemiyorlar” – Bir diğer anlamla biz onları sporda istemiyoruz – şeklinde açıklamalarda bulundu.


Yorumlar

“Ecclestone: “Bayanlar İçin Ayrı Bir Şampiyona Yapılmalı”” için 11 yanıt

  1. Kadınlar da en az erkekler kadar iyi yarışır. Kadınlar iyi yarışamaz diyenlere:

    http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Indy_Japan_300
    http://en.wikipedia.org/wiki/2001_Paris-Dakar_Rally (hani dünyanın en zor rallisi)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sabine_Schmitz

    Lütfen Formula 1, futbolla karıştıranlar yorum yapmadan önce gitsinler biraz motorsporları hakkında bilgi sahibi olsunlar.

    Rahat olun, kadınlar F1’e TEKRAR girdiklerinde de yeterince başarı elde edeceklerdir. Kıstas Carmen Jorda olamaz. Daha bugün yapılan WSR 3,5 testlerine bir bakın.

  2. F3 veya GP3 araçlarıyla her yarış haftasonu bir yarış yapabilirler aslında. Neden olmasın ki ağalar?

  3. kaskla suitle heryeri kapanmışlara kim bakar takip eder pek az erkek 🙂 boş gayretler bunlar. birde kadın fendi ile kendini f1 pilotu sanan erkeklerden sonra kadınlarla uğraş 🙂 trafik iyice çekilmez olur.

  4. olimpiyatlarda, boksta, basketbol veya futbolda kadın ve erkekler ayrı liglerde oynuyorsa, F1’de de ayrı olmalıdır. yarışmak kadına dezavantaj sağlayacak seviyede fiziksel güç gerektirmese de bu sporda kadın erkek eşit değil. sonuç olarak F1’e kadın pilot girmesi o pilota haksızlık olur. 100 metre erkeklere kadın girsin yarışsın demek gibi birşey.

    şu çifte puanı da unutamadı. son 3 yarışa da, sezon ortasına da, ilk 3 yarışa da koysan tutmayacak o. ha her yarışa çifte puan ver, o zaman olabilir. biri şunu şöyle kandırsa ya 🙂

  5. Bu cinsiyet ayrımından başka bir şey değildir. Gerçi kendi kızları beyin terk olduğundan her kadını öyle sandığı için böyle demiş olabilir.

  6. bua dam iyice zıvanadan çıktı …

  7. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Ne çifte puanmış

    1. ayberkhaciogluu7 avatarı
      ayberkhaciogluu7

      aynen bi kurtulamadık

  8. Eğer kızlarını yarıştıracaksa ben izlerim 😛

  9. Hehehe kazanana da saç boyası ve oje takımı verirsin seni beleşçi Bernie 😀

  10. Erdim Şevket avatarı
    Erdim Şevket

    Şaka gibi ya böyle bir fikri nasıl olur ortaya atarsın? Bayanların pistte daha çok vakit geçirmesi gerekir gelişen Dünya (!) şartlarında ayrı bir seri yapmak bu saatten sonra onların F1’e girişini tamamen zorlaştırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir