Bottas: “Malezya’da Attığım İlk Tur Kariyerimdeki En Kötü İlk Turdu”

yazar:

kategori:

Fin pilot Bottas Malezya’da startın ardından 8. sıradan 14. sıraya düştüğü ilk turu olabilecek en kötü tur olarak belirtti.

Williams pilotu startın hemen ardından aracının patinajda kaldığını belirtti ve ilk virajda bir temas yaşadığını bu yüzden ilk tur boyunca problem yaşadığını belirtti.

Daha sonra Bottas kendisini ileri taşımayı başardı son 10 turda Massa’yı yakalayıp geçti. Ferrari’ler ve Mercedes’lerin arkasında kendisine 5. sırada yer buldu.

“İyi bir yarış çıkarttığımı söyleyebilirim ancak ilk turum şu ana kadar ki en kötü turumdu”

“Yanlış zamanda yanlış yerdeydim ve üstüne birde ilk virajda temas yaşadım”

“1,2 ve 4. virajlarda sürekli birilerinin arasında kaldım ve kendi attığım bu turdan ötürü memnun değilim. Bundan sonrası için iyi bir yarıştı, yapabileceğimin maksimumuna ulaştım”

Williams Sepang pistinde sıcak hava altında lastik kullanımı açısından problem yaşadı ve Bottas Çin’de daha serin havada daha rekabetçi olacaklarını düşünüyor. Fin pilot ek olarak daha fazla çalışmaları gerektiğini ekledi.

“Barcelona testlerinde yaptığımız yarış simülasyonlarına oranlarsak beklediğimizden daha iyiyiz ve (Serin hava) bize yardımcı olacaktır, ama sezon içerisinde sıcak yarışlar olmaya devam edecek”

“Bunun üzerine çalışmamız lazım çünkü lastik kullanımında (Performans düşüşünde) oldukça gerideyiz, bu yarıştan çok şey öğrenmeliyiz”


Yorumlar

“Bottas: “Malezya’da Attığım İlk Tur Kariyerimdeki En Kötü İlk Turdu”” için 3 yanıt

  1. Bottas her yarışta kötü kalkıyor. Massa’ya fark atmalı artık. Bunun için de startları düzeltmeli.

  2. Bottas, Raikkonen’in startını da b.k etti. Takoz gibi geçti önüne adam gidecek yer bulamadı. Soldan Maldonado’nun bir kalkışı var Allah muhafaza. Raikkonen’de ne yapsın Maldonado’dan kaçarken kamyon Bottas’ın arkasında kaldı. Her şeye rağmen iyi yükseldi, keyif kattı yarışa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir