Wolff: “Artık Eşitleme Saçmalıklarının Gündeme Gelmemesini Umuyoruz”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Ferrari’nin Malezya’da beklenmedik ve adil bir şekilde kendilerini mağlup etmesinin ardından takımlar arasındaki güç dağılımını eşitleme “saçmalığı”nın kesileceğini düşünüyor.

Sezonun ilk yarışı Avustralya’yı Mercedes’in domine etmesinin ardından Red Bull bu durumun çekilmez olduğunu dile getirmiş ve eşitleme önerisini gündeme getirmişti.

Ancak Malezya’daki oldukça yüksek sıcaklıkta Mercedes, Ferrari’ye yenildi. Bu durum kimileri tarafından Mercedes’in taktik hatasına bağlansa da Ferrari’nin özellikle uzun sürüşlerdeki performansı cuma gününden itibaren dikkat çekiciydi.

Vettel “Onları adil bir şekilde yendik.” derken yarışın ardından telsizden konuşan Ferrari mühendisi “Ferrari geri döndü, 1 numara geri döndü.” demişti.

Lewis Hamilton da podyumda “Bugün iyi performans gösterdiler. Bizim için aşırı hızlıydı.” dedi.

Toto Wolff “Umarım artık eşitleme konusundaki tüm saçmalıklar geride kalır.” dedi.

Bu arada Red Bull ve motor tedarikçisi Renault, spordan çekilme ihtimallerini yinelemişti. Bazıları Renault’nun bu hamlesini FIA’dan gelişim için özel izin almak istediği yönünde yorumladı.

Malezya’da konuşan Helmut Marko “Avustralya’da çok duygusaldık ancak artık ilerlemek için bir yol bulduk. Tanrıya şükür burada bile şimdiden daha iyi göründük.”

“Renault gibi bir şirketin F1’den gerekli değeri görmesi için sadece Red Bull ve Renault sahipleri değil, FIA ve ticari hak sahipleri de duruma bakmalılar.” dedi.

Marko ayrıca motor konusundaki farklılıkların yarışı ne kadar heyecanlı yaptığını gösterdiğini dile getirdi.

Marko “Ferrari burada çok güçlüydü ancak aynı zamanda çok iyi bir arabaları var. Lastik aşınması çok iyiydi ve Sebastian Vettel bu pisti seviyor.”

“Şüphesiz motor konusunda çok iyi adım attılar ancak normal koşullarda Mercedes’ten yarım saniye daha gerideler.”

“Bu yeterli değil. Malezya özel bir pist ve yüksek sıcaklıklar var. Ve Mercedes ideal ayarları bulamadı. Genel güç dengesi henüz değişmedi.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Artık Eşitleme Saçmalıklarının Gündeme Gelmemesini Umuyoruz”” için 25 yanıt

  1. güvenlik aracı girene kadar vettel hamiltondan bariz daha hızlıydı fark 1 saniyenin altındaydı rosberge de 2.5 saniye fark açmıştı…. son bölümde hamilton neden yumuşak lastik kullanmadı onu anlamadım yumuşak lastik kullansaydı vetteli yakalayabilirdi… bence mercedesle ferrari arasındaki farka tahmin edilenden daha az… çok yakınlar birbirlerine… mercedesin bilinçli olarak yavaşladığını düşünmüyorum çünkü eğer bilinçli yavaşlamış olsalardı williams da kendilerine yaklaşırdı ama williams ta çok yavaş kaldı… sadece aşırı hava sıcaklığından dolayı performansları düşmüş olabilir

  2. Mercedes pilotları kış testlernde ne dediler. İdeal ayarları bulamıyoruz dediler. Bahsettikleri şey buydu lastik aşınması. Bu sorun gecen senede vardı ama fark çok fazla olduğu için belli olmuyordu. Hamilton kış testlerinde sürekli lastikten şikayetciydi. Bu komplo teorilerini bırakın aklınızı çalıştırın. Motor gücünde çok iyiler ama lastik onları sınırlayacak busene. Motorgücüde zaten içten yanmalı motordan değil ersden kaynaklanıyor.

  3. “Renault gibi bir şirketin F1’den gerekli değeri görmesi için sadece Red Bull ve Renault sahipleri değil, FIA ve ticari hak sahipleri de duruma bakmalılar.” dedi.

    Paşa önce podyuma temsilci olarak çıkan bir motor temsilcisinin üzerine Red Bull T shirt’i giydirmeyeceksin giydirsende sorun değil ama gerekli değeri ve tanıtılması için ELMAS görülmeli.

    Sözler güzel.

    Ferrari’ye gelirsek bir ekibi komple tebrik ederim kazanan kazanmıştır ve bitmiştir yok yağmur yağdı yok ayar bulunmadı yok sıcaklık arttı bunlar hoş şeyler değil uzun bir aradan sonra başka takımın kazanmasını görmek güzeldi bu F1 için harika.

  4. FERRARİ (AŞK) avatarı
    FERRARİ (AŞK)

    Vettel ve hemiltonun lastikleri aynıydı son bölümde neden kapatamadı tur başına 0,5 hızlıysa ne saçmalıyorsunuz siz vettel zikzak yaptı finişte 2 Sn orda yaklaştı cuma günü uzun turla erittiler hatta ferrari öndeydi. Haklısınız Mercedes hala Hız saklıyor

  5. Sırf bu cümleyi söylemek için, gerideki motorları geliştirme kararı çıkmaması için 2-3 yarış feda edebilirler, mantıklı ve kurnazca bir yaklaşım..

  6. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Ferrari’nin İspanya’ya getireceği motor ekstra bir performans artışı getirir ve beraberinde dayanıklı olursa bu sene düşük ihtimal de olsa fark kapanabilir. Aslında motor farkının kapanmasından ziyade diğer faktörlerin de büyük etkisi var bence. Lotus’a ve Hamilton’ın yaşadığı sorunlara bakılırsa dayanıklılık konusunda Mercedes’in S.O.S verdiğini düşünüyorum biraz. Bir de bu sene lastiklerin daha yumuşak tasarlandığı gerçeğini unutmayalım. Her ne kadar lastik testiyle iyileşme kaydetseler de Mercedes araçları karakteristik olarak hep hızlı lastik ısıtıp çabuk bitiren araçlar oldu. Bu sebeple sıralamalarda rakipsiz oluyorlar.

  7. Toto da hiçbir fırsatı kaçırmıyor ama 😀

  8. strateji hatası – optimum ayarı yapamama – motor kısma
    bunlardan biri yada ikisi olduki ferrari kazandı (ilk 2 seçenek bilmeden yapılan bir hata mantıklı)motor kısma olayı bana çok mantıklı gelmiyor.yoksa sıcaklık-nem bir yere kadar;sadece aradaki farkı azaltabilir.ayrıca yarışı rakibe kazandıracak kadar bilinçli bir hata mantıksız ancak rakibi çok yakın gösterecek bir hata mantıklı zira burası malezya;yani almanyadan sonra mercedesin 2.evi sayılır.petronas en büyük sponsorları

  9. Mercedes bilerek yavaş kaldı diyen akadaşlar heralde Petronas ve nerenin markası olduğundan haberi yok.Almanya GP sinden sonra burası MErcedes Petronas takımının evidir.AKsine burada fazla enerji sarf ederler.
    Zaten Wİlliamsın durumuna bakınca Ferrarinin seviye atladığını görebilirsiniz.

    Sıcak hava ve bu havada lastik kullanımı Ferrariyi 1. yaptı.Hava soğudukça bu Mercedese yardımcı olur.Hala 0.3-0.5 arası yarış temposunda Mercedes önde.Ama bu bile Ferrarinin ne kadar büyük bir iş yaptığını gösteriyor.

    Ferrari Barcelonaya yeni ve daha büyük turbo şarjlı yeni bir motorla gelecek diyorlar.Olaylar Ferrari lehine daha da gelişebilir.

  10. Dün yazmıştım.İçimde en ufak şüphe yoktu bunun böyle olacağından.Tabi ki bilerek verdiler yoksa Hamilton yarışı rahat alırdı.

    1. Petronas in evinde merco yarış verecek 🙂 yüksek sıcaklık optimum ayari bulamama ve strateji hatası desen anlayacam ama sen tamamiyle alonso ferrari den gittiğinden ve ferrari nin bu sene biraz iyi olması seni biraz subjektif yapmış gibi. Zaten kimse şu anda mwrcedes le ferrari esit demiyor takim patronu pilotlar ve taraftarlar hemen hemen aynı şeylerden bahsediyor. Ferrari’nin en iyi 2. Takim bile olması büyük başarı

      1. bende mercedesin gaz kestiği düşüncesindeyim ama petronasın evi vs deyince bir duraksadım ….
        ferrarinin şu anda en iyi 2 takım olması gerçekten mükemmel bişey geçen sene ur yiyen Ferrari bu yarışta tur bindirdi gelişme kimsenin beklemediği düzeyde …

    2. ham. ve ros. suratlarinda hic de oyle hediye etmisler gibi bir hal yok idi
      hic bir takiminda digerine milyon dolarlari hediye etmeyecegi de kesin.Sezon basinda hicbir garantilerinin olmadigi bir anda yarisi hediye etmek biraz fazla iyimser olur

  11. Ferrari bu yarışta Mersedesi açık şekilde mağlup etmiştir. Bu sonucun nedenleri yüksek pist sıcaklığı, strateji, pistin Ferrariye daha uygun oluşu vb. gibi sıralanabilir.
    Bunun yanında yarışları daha heyecanlı yapmak adına Mersedesin yavaşlamış olmasına ben pek ihtimal vermiyorum. Ama bir yavaşlama söz konusudur diyeceksek Williams, Force India ve Lotus’un durumu da dikkate alınırsa Mersedesin takım olarak yavaşlamiş olmasından ziyade, motorda bişeyleri kısmış olması daha anlamlı…

  12. Bilerek mi yaptınız Toto..

  13. Bir bizim başkanımız maurizio arrivabeneye bakın bir de mercedesin başkanı toto wolfa bakın ve aradaki farkı görün bizim başkan tam bi karizma sert özgüveni yüksek toto ise biraz korkak bi adam kaçak dövüşüyor.Resimde de görüyoz zaten bizim başkan ayarı vermiş.

    Biz red bull gibi ağlamayız piste çıkar orda konuşuruz gereken cevapları orda veririz

    Eşitleme felan bunları geçelim çalışan kazanır tıpkı bizim Ferrari gibi

  14. Mercedes 1 saniye yavaşlasa willamsında yaklaşması gerekirdi. Merc ve ferrariler ayrı dünyada tur zamanları atiyordu.

    Bence pist ferrariye uydu. 2010-2011 senelerinde benzer tablolar vardı. RB genel olarak en hızlıydı ama ferrari ve mclarenin hız anlamında rbyi mağlup ettiği yarışlar vardı (örn: almanya,italya, singapur,çin,belçika gibi) aynı zamanda rbninde çok üstün olduğu pistler vardı (örn: ingiltere,kore,brezilya,ispanya gibi)

    Bir kaç yarışta daha ferrari kazanabilir ama ben mercedesten yine minmum 13-14 galibiyet bekliyorum. Zaten sene ortası fark kapanmazsa ferrari 2016 ya odaklanır. Ordan sonra bütün yarışları mercedes alır.

  15. şahsen mercedeslerin bilerek yarışı verdiklerini düşünmüyorum
    bir çok etken var ortada. lastik kullanımı strateji hataları sıcak hava hatta telsiz mesajlarındaki kısıtlama. özellikle ros’un bundan etkilendiği açık bu seneki performansı gerçekten kötü

    1. ayrıca malezya petronasın evi kendi evlerinde galibiyeti ferrariye hediye ediceklerini düşünmüyorum

  16. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Eşitlik olayı saçma,olmasın ancak söylemşn bitmesi tamamen yarışlardaki performansa bağlı.Belli oranda kısıntı yapıyor olabilirler.Sürekli Ferrari’nin gururunu okşayan konuşmaları da cabası.Malum oy çokluğu gerekli ve Ferrariyi yanına alırsan işi otomatik bitirirsin.

    Bunun dışında ben bu yarışı göstermelik değil tamemen psit ve iklim koşullarına göre spesifik olduğunu düşünüyorum.Bahreynde de zorlanabilirlar ama Avrupa sezonu yaza denk gelse bile Maceristan dışında pek sıcak değil.En azından Bahreyn ve Malezya ile mukayese edilemez.

    Ferrariye gelirsek,fırrsatı değerlendirdiler diyebilirim.Umarım gelecek güncellemelerle hem motor hem aerodinami anlamında biraz daha farkı azaltırız.Çin,buraya göre daha soğuk bir pist.Burada Mercedes yine farklı ilk iki startı ile rahat kazanabilir.Hatta Williamslar bile çok daha gününde olabilir.Umarım arkadan gelecek tehditleri savurup olabildiği kadar az farkla dibinde oluruz grilerin

  17. Eşitlik yok hala. Mercedes bariz olarak çok daha hızlı. Hatta Massa’nın dediği gibi en iyi motoru onlar kullanıyor diğer takımlara kötüsünü veriyorlar. Yarışta dikkat ederseniz Lotus ve Force Indıa gibi Mercedes motoru kullanan takımları hemen geçtiler. Ee hani herkes aynı motoru kullanıyordu ? Ferrari’nin strateji üstünlüğü ile kazandığını düşünüyorum. Araç olarak bütün takımlar Mercedes’in gerisinde. Bence bi 20-25 tur daha fazla olsaydı Hamilton Vettel’i yakalayacaktı. Her turda farkı azalttılar.

  18. Ferrari burada çok güçlü olsada hala Mercedes’in gerisinde olduklarını düşünüyorum ama inanılmaz hızlı gelişiyorlar ve Çin’de gene sürpriz yapabilirler.
    Mercedes, Malezya’da çok mükemmel bir hafta sonu geçiremediler bir çok strateji hataları vardı ama son bölümde Hamilton’un Vetteli yakalayamamasının en büyük nedenlerinden biri Mercedes’in artık eskisi gibi avantajlı olmadığını gösterir yani geçen seneki gibi büyük hata yapmalarına gerek yok küçük bir hata yaparlarsa Ferrari çok rahat o yarışı kazanabilecek düzeyde. Dediğim gibi inanılmaz hızlı gelişiyorlar ve bu sezon bile şampiyonluğa oynayabilirler eğer Mercedes gene uzamazsa.
    Eşitlenme saçmalığı güzel bir fikir değil ama bu kurallar benim için hala berbat Malezya’da seste olsaydı çok daha güzel bir yarış olurdu. Sesten kastım öyle V6-T sesini yükseltip gereksiz böğüren motorlar değil saf ve çığlık atan motorları kast ediyorum birisi artık adam akıllı bir motor kuralı getirsin. Birde araçların tipi güzelleşirse tadından yenmez.

  19. Yarıştan sonra yaptığı strateji hatamız yoktu her zaman kazanamazsınız açıklaması ve şimdikini üst üste koyunca mercedes’in kendini durdurma planlarına karşı bir taktik geliştirdiğini düşünüyorum.
    Bir iki yarışı verecekler ama yine de rahat şampiyon olacaklar

  20. FerrariFanTR avatarı

    Bunlar galiba sesleri kesmek için motoru kıstılar. Umarım düşündüğüm gibi değildir. Her zaman mücadele içinde olmak istiyoruz.

    1. bence düşündüğün gibi malesef …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir