Boullier: “Mclaren-Honda Henüz % 100 Takım Olamadı”

yazar:

kategori:

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, bu sene partnerliğe başlayan McLaren ve Honda’nın henüz % 100 takım olamadığını söyledi.

Formula 1’e McLaren’in motor partneri olarak büyük umutlarla dönen Honda, kış testlerinden beri güç ünitesinde çeşitli sorunlar yaşıyor. Sezonun ilk yarışında sonuncu olan McLaren, dün gerçekleştirilen Malezya’da daha rekabetçiydi ancak bu sefer de yarışı motordaki sorunlar nedeniyle tamamlayamadı.

Geçmişte McLaren-Honda olarak büyük başarılar elde eden ekip bu seferki birlikte de başarılı olmayı hedefliyor.

Boullier “Takım olarak şu anda % 90 seviyesindeyiz. Kalan % 10 iki farklı kültürün birlikte daha fazla zaman geçirmesi gerekiyor.” dedi.

El Pais’in haberine göre iki tarafın henüz takım olamamasına örnek olarak Jerez testlerinde McLaren mekanikerlerinin iki defa MP4-30’un Honda motoruna yağ koyulmadığını fark ettikleri örnek gösteriliyor.

Boullier “Honda, sadece motorun kendisi için değil aynı zamanda onunla ilgili her şey için bizden daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu fark etti.” dedi.


Yorumlar

“Boullier: “Mclaren-Honda Henüz % 100 Takım Olamadı”” için 5 yanıt

  1. Resim herşeyi anlatıyor zaten 🙂 yağ mevzusuna gelirsek , bir bakmışız Hondanın motor problemlerinin sebepleri hep böyle basit ve komik şeylere dayanıyormuş…

  2. Jerez testlerinde McLaren mekanikerlerinin iki defa MP4-30’un Honda motoruna yağ koyulmadığını fark ettikleri

    Önceki kültür haberinde De la Rosa’nın başına gelip anlattığı harikaydı. Bu yağ mevzusu ise trajikomik.

  3. NesetAydın avatarı

    Sezonun geri kalanında hedef 4.hızlı takım olmak olmalı öndekiler ile bu sene yarışamayız ancak diğerlerini yakalayabiliriz avrupa sezonundan itibaren yükseliş bekliyorum

  4. Tiplere bak !!! Nereye bakıyor bunlar…

  5. yok artık motora yag koyulmazsa motor patlar yau

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir