Stewart'a FIA Başkanlığı Teklif Edildi

yazar:

kategori:

Üç dünya şampiyonluğu bulunan Stewart, sürekli olarak Mosley2i eleştiren bir tutum içinde.

Stewart, spor içindeki kişiler tarafından yönetim kurulu başkanlığına geçmesi yönünde baskılar geldiğini söyledi.

Bu yönde baskı yapanlardan birinin Bernie Ecclestone olduğu öne sürülmesine rağmen Stewart, herhangi bir isim vermekten kaçındı ama bu yarışa katılma niyetinde olmadığına açıklık getirdi.

Stewart: “Herşeyden önce ben 70 yaşındayım. Çok daha genç birinin getirilmesi gerektiğini düşünüyorum”

“Bana göre (bu iş için) kimse Formula 1 kokpitinden, garajından veya pit yolundan olmamalı ama değişiklik için büyük bir isteğin olduğunu düşünüyorum”

“Jean gelirse FIA’nın çok değişeceğini sanmıyorum, çünkü rejim aynı kalacak. Ari’nin kazanma şansı hakkında endişeliyim ama bana göre onun kazanması spor için doğru olacak”

“100 milyon dolar ceza ile ne olduğunu gördüğünüzde, Ron Dennis’e yapılanları gördüğünüzde, Flavio Briatore ile yapılanları gördüğünüzde, sporun çaresiz bir şekilde değişikliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.”

“Bütün bu olaylarda olanlara bakarsanız, Ron Dennis’in ayrılışı ve belki de Briatore de ayrılacak, bütün bu şeyler sızdı ve kamuoyuna açıldı… Hepsi talihsizlik ve yönetimin kötü işbirliği”

“Değişim, hayatımın 5-10 senesini alacak ve bu benim için çok uzun. Sporun şu anki idare şeklinde çarpıcı değişikliklerin olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bana göre padok, tehdit ve korku ve hatta medya ile yönetiliyor. Bu yanlış”

Kendisine kimin aday olmasını istediği sorulduğunda Stewart: “Bunu size söyleyemem ama oldukça önemli biri”


Yorumlar

  1. Çok güzel konuşmuş. Bu tespitleri mantıklı bakan, bilgi sahibi herkez yapıyor zaten.

    "Bana göre (bu iş için) kimse Formula 1 kokpitinden, garajından veya pit yolundan olmamalı ama değişiklik için büyük bir isteğin olduğunu düşünüyorum"

    Sadece bu cümle için konuşuyorum. Peki böyle biri olmaz ise sporu nerden bilecek ve nasıl sportif yönde düzeltecek bunu anlamıyorum.

  2. mert merter avatarı

    Stewart AMCA AGZINDAN BAL DAMLIYOR
    tebrikler güzelaciklama yapmis

  3. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    daha önce de fikrimi belirtmiştim..ari vatanen fia'ya saygınlığını kazandırabilecek tek adaydır.jackie stewart'in dediği gibi 'spor için en doğrusu bu'

  4. sedat ahmet avatarı

    Jean gelirse FIA'nın çok değişeceğini sanmıyorum, çünkü rejim aynı kalacak. Ari'nin kazanma şansı hakkında endişeliyim ama bana göre onun kazanması spor için doğru olacak"

    "100 milyon dolar ceza ile ne olduğunu gördüğünüzde, Ron Dennis'e yapılanları gördüğünüzde, Flavio Briatore ile yapılanları gördüğünüzde, sporun çaresiz bir şekilde değişikliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum."

    "Bütün bu olaylarda olanlara bakarsanız, Ron Dennis'in ayrılışı ve belki de Briatore de ayrılacak, bütün bu şeyler sızdı ve kamuoyuna açıldı… Hepsi talihsizlik ve yönetimin kötü işbirliği"

    bu 3 cümle çok hoşuma gitti bende söylediklerine katılıyorum.

  5. Jackie Stewart, büyük saygı duyduğum birisi. Formula 1'in bu günlere gelmesini sağlayan, F1'in güvenliğini sağlayan kişilerden birisi. Ama dediği doğru daha genç birinin gelmesi gerek. Gönlüm Ari Vatanen'den yana. F1'deki hiç bir takımla organik bağı olmaması yüzünden, siyaset tecrübesi yüzünden ve o Pikes Peak'te Peugeot kullanışı yüzünden…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir