Bayağı Özlemişiz

2015 sezonu başlarken Mercedes’in üstünlüğü bariz bir şekilde belliydi ve yine 2014 sezonuna benzer bir sezon öngörülüyordu. Ferrari ise gene testlerin krallığına başlamıştı ilk testlerde.Fakat bu sezonun testlerinde derecelerden çok Alonso’nun kazasının gündemi meşgul ettiğini de unutmamak gerek.(Ben hala bir şeylerin gizlendiğini hissediyorum).

Konumuza geri dönecek olursak,Jerez testlerinde Ferrari’nin güçlü görünmesi ve 4 gün boyunca lider olması; bunun yanında Ferrari motoru kullanan diğer takım Sauber’in uzun sürüşler yapabilmesi ve hep ilk iki sırada yer alması Tifosi’leri gaza getirmişti.Fakat son yılları gözönüne alınca da hevesimiz kursağımızda kalıyordu gene.

Barcelona’ya gelindiğinde ise(genel yorumlar da asıl olayın Barcelona’da ortaya çıkacağı şeklindeydi) Mercedes motorlu araçlar (Lotus dahil) kendini göstermeye başlamıştı. Ferrari’nin gerilere düşmesi, Marchionne ve Arrivabane’nin “yapmamız gereken çok iş var”, Raikkonen’in “önümüzde gelişmemiz gereken çok nokta var” tarzı demeçleri de bu verileri destekleyen nitelikteydi.Ferrari’nin iyi yanı ise yaptığı uzun sürüşlerle(Sauber dahil) dayanıklı bir motor görünümü göstermesiydi.

Diğer takımlara gelecek olursak, Red Bull’un 1 yıl öncesine benzer sorunları, McLaren-Honda’nın bir yarış mesafesini zar zor katedebilmesi, Force India’nın ilk lansman yapan takım olmasına rağmen son testlere son anda yetişmesi ,Caterham ve Marussia’nın içler acısı durumu ve 3.araç fikri F1’in geleceği hakkında şüpheleri arttırıyordu.Neyse ki Force India kendini toparladı ve Manor da sponsor destekli de olsa Malezya’da yer alabildi.

Avustralya’da geçilen yarışın ardından Mercedes’lerin 3. sıradaki Vettel’e 37 saniye fark atması biz Tifosi’leri 2016 ya odaklamıştı ta ki Malezya Gp’ye kadar. Her ne kadar ana neden strateji ve Mercedes’in lastik sorunu da olsa(Ferrari iyi derecede hızlıydı fakat Mercedes’in asıl motorunu kullanmadığını gözardı etmemek lazım) Şahlanan At yarışı kazandı ve olay burdan sonra koptu.22 ay sonra gelen Ferrari galibiyeti, Vettel’in gözyaşları(bu mutluluk gözyaşlarını ben dahil bir çok Ferrari taraftarı döktü),Alman-İtalyan milli marşlarının art arda çalması, İtalya Milli Marşı’nı mekanikerlerin ve patronun ağlayarak söylemesi bizi Schumi zamanına götürdü ve galiba ben dahil bir çok Tifosi gaza gelmiş durumda 🙂

Unutmadan, biz o Malezya podyumunda Schumi’yi hissettik. Umarım o da bir şekilde izlemiş ve bizimle mutluluk gözyaşını dökmüştür.

#ForzaMichael

#ForzaJules

Grazie mille! Forza Ferrari

Alpay Rüzgar


Yorumlar

“Bayağı Özlemişiz” için 12 yanıt

  1. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    değerli yorumlarınız için teşekkürler

  2. Yazı için teşekkürler, eline sağlık,
    Ferrari yarışma konusunda kendini kanıtlamış ve nasıl tekrar ayağa kalkacağını bilen bir takım.

  3. Bu yarıştan sonra ibre gerçekten Ferrariye dönmüş ise Pirelliden Mercedes destekli bi lastik güncellemesi olabilir..

    Aynı durum 2013 sezonundan olmustu Ferrari ve Lotus lastikleri cok verimli kullanmıştı

    Redbulldan homurtular geldi ve İngilterede güzel bi senaryo ile lastikler Redbull un isteği dogrultusunda değiştirildi ve ikinci yarı 9 yarış ard arda kazandılar

    Ayyuka çıkan tartışmalar yuzunden Mgpnin bu yarış bilerek kasmadığı kanısımdayım zamanında Redbull 2011 Silverstonede yarışı pitte verdi 2013 tede herkes lastik patlatınca lider giderlerken dikkat cekmemek için aracı kenara çektirdiler.. Lobi olarak Ferrarinin güçlenmesi lazım arac hızlandı zaten 🙂

  4. Yazı için çok teşekkürler. Belki de Schumi podyumu izlemiştir? Gerçekten özlemişiz.

  5. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Tifosilerin duygularına tercüman olmuşsunuz. Meğer biz ne çok sevmişiz ne çok özlemişiz Schumi’yi . 🙁

    Bu güzel paylaşım için teşekkürler.

  6. Gerçekten özlemişiz. Açıkcası keyfini çıkartmak için yarışın son 6 turunu bir kaç kere izledim. Hakikaten de Alman-İtalyan milli marşlarını dinlerken geçmişe gittim ve F1’de İtalyan milli marşını dinlemeyi özlediğimi fark ettim.

  7. ellerine sağlık çok güzel bir değerlendirme yapıp yazına aktarmışsın.Gelecek yarışlardan sonrada yazılarını görmek dileğiyle.

    1. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      teşekkürler

  8. bu güzel yazı ve paylaşım için +1 inşallah schumacher ve bianchi bir an önce ayağa kalkarlar …

    bu arada mercedes asıl motorunu kullanmıyor derken 2014 motoruyla mı yarışıyorlar yoksa güncellenmemiş 2015 motorunda mı veya motordan güç kıstığını mı ima ettiniz ?

    1. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      öncellikle teşekkürler.Mercedes güncellenmemiş 2015 motoru kullanıyor. ispanya yada çin de galiba yeni motor gelcek diye hatırlıyorum

      1. anladım cevap için teşekkürler.

      2. Ahmet Gülen avatarı

        Ferrarininde kullanmadığını hatırlatmak isterim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir