Montezemolo: “Ferrari’nin Eski Yönetimi Unutulmamalı”

Ferrari’nin eski başkanı Luca di Montezemolo, 2015 Formula 1 sezonunun 2. yarışı Malezya’da kazanan eski takımının, takımdaki eski yönetimi unutmaması gerektiğini düşünüyor.

Yeni motor kurallarında Ferrari’nin başarısız olmasının ardından Fiat Başkanı Sergio Marchionne devreye girmiş ve Ferrari’nin eski başkanı Luca di Montezemolo dahil bir çok üst düzey yöneticinin işine son vermişti.

Geçen seneyi galibiyetsiz kazanan Ferrari, bu sezon henüz 2. yarışta bunu başardı ve bu sene çok daha güçlü performanslar sergiliyor.

Artık Alitalia’nın Başkanı olan Montezemolo “Takımın bu kadar hızlı kazanmasını beklemiyordum.”

“Bu, sıkı çalışmanın bir ödülü. Maranello’da bu araç üstünde çalışmaya 2014 Şubat’ta başlamıştık ve ardından bu projeyi Scuderia’yı şu anda yönetenler devraldılar.”

“Bu galibiyette muhtemelen Mercedes’in küçük hataları da etkili oldu ancak aynı zamanda geçen sene aracı ve motoru planlayanların da katkısı var.” dedi.


Yorumlar

“Montezemolo: “Ferrari’nin Eski Yönetimi Unutulmamalı”” için 12 yanıt

  1. Yeni yönetim ne mi yaptı..

    Öncelikle Turboyu tedarik etikleri firmayı değiştirdiler. ERS sistemini temin ettikleri firmayı değiştirdiler. Allison da gerisini halletti..

    Şimdi Takım ne istediğini biliyor en azından, bu bile yeterli

  2. Unutulması için gayret ediliyorsa unutturulur be Luca….
    Bu hakkın teslim edilmediği çıkarcı bir kovma süreci oldu sonrasının farklı olması beklenemez.
    Asıl bi 5-10 yıl sonra “söylediklerini yaparlarsa” Ferrari alalade bir marka haline dönüşmeye başladığında ardın dan bu adamı anar birçok kişi…

  3. Laf yapıp iş yapmayan adam Monte yine konuşmuş.

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Unutulmamalı tabi.Ferrari bu adam döneminde zirveye döndü,şahlanan at oldu.Son takım patronlarından Domenicali döneminde teknoloji merkezi temeli atıldı.Her ne kadar başarısız da olsa iyi yaptığı şeylerin hakkını vermeli Stefano ve diğerleri için.Ancak bir adam var ki; o da Tombazis.Onun için hiç iyi bir şey söylenmese de olur.

  5. Allison’u bu takıma kim getirdi?
    Bu sene geçilen Ferrari merkezinin temelini kim attı?
    Dönemin yıldızlarını bu takıma kim kattı?
    Mevcut araç yeni yönetim gelir gelmez mi ortaya çıktı?
    Bugün kullanılan motorlar için gelişim süreci tam olarak ne zaman başladı? Gereken adımlar ne zaman atıldı?

    ———–

    Bu soruların cevabında Montezemolo zamanını içeren cevaplar olduğu için onlar tamamen es geçilmelidir. Bir anda yeni ekip geldi başarı geldi demek büyük gafillik olur.

    1. takımın ve markanın başındaki isimlerin önemsemediği bir detay hazıra konmanın mutluluğu içindeler

  6. Biz seni mumla ariyoruz.
    :@)

  7. Peki ya unutmak istiyorsak!

  8. Montezemolo’nun haklı olduğu taraflar var tabikide,bu başarı bir iki ayda olmadı sonuçta,önceden planlanmış olduğu bellidir.Ama eski eskide kaldı şuan takım iyi dahada iyi olmasını istiyoruz..

  9. Yaristan sonra bunu soyledigimde cok bilgili kimi fanlari akillarinca dalga gecmislerdi benimle.Kendileride gorur umarim

  10. unutmadık yeni arabayı görüdükçe eski yönetime daha çok sövüyoruz 😀

  11. Strong_Union avatarı

    Ben unuttum valla. 🙂

    O bu değilde James Allison aerodinami ve lastik koruma anlamında, Raikkonen denge (özellikler ön bölümde) anlamında, yönetimde motor anlamında çok büyük katkı sağladı. Hemde yeni yönetim çok kısa sürede başardı bunu 2014 te yeni araç daha yavaş deniyordu, puan büyük başarı olur deniyordu iyi iş başardılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir