Button: “Ferrari’ye Geçişte Vettel’in Şansı Yaver Gitti”

yazar:

kategori:

McLaren pilotu Jenson Button, Ferrari’nin bu seneki güçlü görüntüsünde Sebastian Vettel’in çok etkisinin olmadığını ve Alman pilotun şansının yaver gittiğini söyledi.

Geçen sene Red Bull’da sıkıntılı bir sezon geçiren Vettel, bu sene Ferrari’ye geçmesinin ardından katıldığı iki yarışta bir kez 3. olurken diğerinde galibiyet kazandı.

Button “Kesinlikle kendisini şanslı bir durumda buldu. Bu, bazen sizin için çalışan durumlardan birisi.” dedi.

Vettel’in şanslı durumun karşısında tam tersi şanssızlık yaşayan isim ise 5 sene Ferrari’de şampiyon olmak için bekleyen ve Ferrari’den ayrılarak McLaren’e geçen Fernando Alonso var.

Podyumda Vettel ile oturup sohbet eden Hamilton “Pazar günü Sebastian’ın yanında oturdum ve Fernando’nun ne düşündüğünü düşündüm.”

“Onun yerinde Fernando olabilirdi. İşlerin bu şekilde dönmesi ilginç.” dedi.


Yorumlar

“Button: “Ferrari’ye Geçişte Vettel’in Şansı Yaver Gitti”” için 33 yanıt

  1. Raikkonen’in bulunduğu takımın hızını bulma formülü:

    Raikkonen’in tur derecesini alın, yağmurda 1, kuruda 0.5 sn düşün. Diğer araçlarla kıyaslayın. Raikkonen’in takım arkadaşı Massa ise aynı formülü onda da kullanabilirsiniz.

    1. bu formül yanlış.zira senin başını ağrıttığı gibi bir çok kişininde başını ağrıtır.

  2. aracı pilot gelişirmesini geçtim, pilotlardan raikkonen’in aracı geliştirdiğinin konuşulması f1’de duyduğum en komik şeylerden biri. aracı pilotun geliştirdiği lafı zaten bir saçmalık, bunu kimi’ye söyleseniz güler. hatta bir ara böyle bir demeci vardı, aracı pilotların geliştirmesinin saçmalık olduğu hakkında, onu mühendisler yapar biz süreriz demişti. tek geribildirim vardır o da araçta nasıl hissettiklerini söyleyip, nasıl bir araç istediklerini anlatmak.

    onun dışında 2012 başında da lotus zaten çok iyiydi. 2013’te de onun sadece bir gelişimi oldu, lastiklerin agresif tarzda yapılmasından dolayı eksik pitle kazanmıştı. 2012’de de kazandı zaten hamilton yarış dışı kalınca. bunda varsa sadece allison’un ve takımının etkisi vardır, ve adam ferraride aynı tarzda bir araç yine çıkarmış. ferrari onlarca adam değiştirdi, motorda belki şasiden daha büyük gelişim sağladı, çık de ki “aracı allison ve kimi yaptı” çok komik hakkaten.

    onun dışında 2009’da kötü olan ferrari 2010’un ilk yarışını kazandı zaten. alonso mu yaptı bu aracı?
    2006’daki ferrari’yi 2007’de raikkonen yapmadı, vettel 1,5 yıllık sürücüyken 2009-2010-11-12-13 aracını geliştirmedi, 2007 mclaren’in, 2014 mercedes’in hamilton ile, ya da 2012 sonunda bırakan schumacher ile alakası yok.

    arkaplanda üniversitenin bilmem hangi dallarından mezun olmuş, senelerce okumuş 1000 kişi çalışıyor, sen git şu aracı daha liseyi bile bitirmemiş pilot yaptı de. komedi.

  3. Serhan paylaşmış 🙂
    https://twitter.com/wtf1couk/status/582507202612695040/photo/1

    Görmek isteyene herşey ortada.
    Daha 2. yarışta ağlayan, ağlatan, ekibini hoplatanlarla çenesi çok çalışanlar arasında çok fark var.
    Örnek aslında çok. Schumacher 3,5-4 yıl boyunca çok bariz hatalar yapmasına rağmen hiçbir zaman ekibinin tepesine çökmeye kalkmadı. Bunu önceki takımında da yapmamıştı bir sezon boyunca bana göre benetton kadar hata yapan pek az takım olmuştur çok rahat alınacak bir şampiyonluğu zorlanarak ne hallere düşerek elde edebildiler. Aynı ekibi mekanikerine kadar transfer ettirdi adam. Kimi de benzer bir karakter mclaren, lotus, onun gözünde neler yaşadığı 2 li ferrari kariyerinde bunu ispatladı.

    Son dönemlerde 1 isim hariç diğer büyük isimler hiç pişman olmadılar 🙂 birinin gittiği heryer olaylı oluyorsa birşey 3 defa oluyorsa şans demezler ona adamım…
    Lewis mutlu, Seb de mutlu, Kimi mutlu, Felipe bile mutlu… doğru zamanda doğru transfer aklı, kalbi ispat eder..

      1. Öyle olmuş abdullahcım 🙂

  4. Podyumda Vettel ile oturup sohbet eden Hamilton “Pazar günü Sebastian’ın yanında oturdum ve Fernando’nun ne düşündüğünü düşündüm.”

    “Onun yerinde Fernando olabilirdi. İşlerin bu şekilde dönmesi ilginç.” dedi.

  5. jenson doğru konuşmuş

    doğru zamanda doğru yerde olmak kadar basit

    haa vettel bu araca ne katıyor

    bence sadece düzgün bir sürüşün üstü değil.

    asıl kimiyi normal şartlarda görebilsek vettel in durumu netleşecek ama nerdeee..

  6. Ben sadece takım tutan biri olarak diğer çoğu gerçek McLaren taraftarı gibi, ferrarideki gelişimi kimi veya vettel yormak doğru değil. Öncelikle james allisonun çok büyük payı var bir diğeride motor bölümündeki değişikliklerdir. James allisonu neweye çok benzetiyorum adam çok mütevazi ve işinede çok bağlı. Şimdi birisi çıkıp redbullun 4 yıllık şampiyonluğunu vettele neweyden daha çok borçlu olduğunu ve vettelin rbryi sürekli geliştirdiğini söyleyebilir mi ? Bence kimiyede aynı şeyleri söylemek zor…

    1. ARACI kullanan pilottur ve aracın neresinden ses geliyor
      aracın gidip gitmediğini anlayacak kişi pilottur
      nereside eksikliği söyleyecek olan pilottur
      o zaman newey yada James allison kendi kullansın testlerde aracı
      pilotun söylediği doğrultuda ayarlar yapılıyor

      1. Aracı takım kullanır. Halen daha öğrenememişsiniz. Vettel aracın neresinden ses geldiğini takıma beyan etsin, takım bir şey yapmazsa sonuç 0 olur. Adam istediği kadar iyi kullansın, takım ona yardım etmezse hiçbir şey olmaz. F1 bir takım sporudur. Pilotajdan tutun da bijon tabancasına kadar her şeyin iyi olması gerekir.

      2. manoru uzaylılar mı kullanıyor acaba 🙂

        1. mclareni kimler kullanıyor
          geçen sene ferrariyi kimler kullanıyordu

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ulan kimi kim geri dönüş vermek kim, adam yarıştan sonra gidip uyuyor be ne dönüşü.. :))

    1. bu doğru bunda haklısın .. kimiye aracı verecen kullanacak o anlamaz başka işten

  8. bu takım vettel üzerine kuruldu neyin kafası bu .
    hangi raikonen raikonen seneye yarışacağı bile şüpeli

  9. Benim düşüncem alonso nun geribildirim olayı yetersiz. yani mevcut araçtan maksimumu çıkarıyor ama aracı maksimuma çıkaramıyor.

    rai allison ikilisi çok etkili olmuştur bu araçta. tabi yeni yönetim harika 🙂 o mafya babası arrivabene, allison falan çok klas duruyor, farrari taraftarı olasım geliyor 🙂

  10. vw-tdi-power avatarı

    Yanlış anlamayın ama, eğer Alonso hâlâ Ferrari’de kalsaydı Ferrari’de belki bu köklü değişiklikler görülmeyecekti. Alonso yaşaması gerekenleri yaşıyor, McLaren’da istediğini elde edeceğine inanıyorum.

  11. Ya Hamilton, Vetteli ne kadar küçümsüyordun işte ikiniz de iyi bir araca sahipsiniz sen çok daha iyisine sahipsin.Ama adam daha ikinci yarışında yağmurlu sıralamada ve kuru yarışta eline verdi ikincilik kupasını.İyi bir Şamari yediniz.

    Senna’yi idol olarak seçen ilk olarak Alonso ikinci olarak sen Şumi furyasından gelen bu genç çocuk tarafından İyi şamar yediniz yıllarca.Şimdi bırak Alonso’yu da sen kendi k.na sahip çık.Görüyorsun Şumi felç bile olsa yine de başınıza bela oluyor. .

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      🙂

    2. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
      Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

      https://youtu.be/bO6HeeFCR9s

      Bu yorumundan sonra çarpıldım, ihtiyar.

    3. valla ben hala küçümsüyorum vetteli 🙂 geçen yazmıştım hatta bu konuyla ilgili bir yorum.

      rainin son sıraya düşüp 4 üncü olması bence vettelin birinciliğinden daha önemli birşey ama vettel övgüleri alıyor. ayrıca vettel ssh hami shsh lastiklerle tamamladı yarışı. bu da tahminen 30 sn gibi bir dez avantaz verse sadece lastiklerle ilgili, kim kimden küçük anlaşılır..

      tekrar tekrar yazıyorum, vettel raikonenden de hamiltondan da alonsodan da küçük bir pilottur. sadece şans ve balonlatılmasından dolayı bugün bukadar önemli görülüyor.

      1. sen devam et
        torro rosso,nun çaylağı verstappen starta 15 sıraya düştü
        yarışı 7.nci bitirdi verstappen daha başarılı raikonenden
        altıdaki araca bakacak olursak vettel istesenizde istemesenizde
        ferrari,nin 1 pilotu ve yarışa damgasını vurmuştur
        iki yarışta iki podyum 2 yıl sonra yarış kazanıyor ferrari

  12. Button’ın yorumculuğu pilotluğundan daha iyi..

    Seneye emekliliğinde SkySport’ta yorumculuk koltuğunda görmek güzel olur.

  13. Benim şahsi düşüncem bu aracın bu kadar iyi olmasındaki en etkili iki isim Kimi ve James Allisondur zaten geçen yıl kimi komple bu aracı geliştirmek için geri dönüşler verip bu aracın parçalarını test etmekle meşguldu. Lotus da da 2 yıl beraber çalıştıklarını düşünürsek gerçekten en büyük etkenin ikisi olduğunu söylemek zor olmasa gerek

    1. Lotusta verdiği dönüşlerle 2013 te ilk yarışta bi galibiyet aldı

      sonra Allisonla pek görüşemedi yada geri döünşleri Grosjeanla yolladı Kimiyi ortalıkta görmedik Grosjeanın tozunu yutttu koca sezon sonunda da sırtını bahane edip kactı!!!

  14. Vettel’den çok bir şey gelmemiştir zaten adam geleli kaç ay oldu. Araç yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalışılan bir araç. Aslan payı James Allison ve Raikkonen’in. Geçen sene antrenmanlarda 2015 parçalarını deneyen hep Raikkonen’di. Aracın lastiklere yumuşak davranmasının da bununla çok ilgisi var. Tabi motordaki geliştirmeyi yapan ekibi de unutmamak lazım. Ama Vettel’in araçta çok bir katkısı olma ihtimali yok. Malezya’da çok iyi sürdü, orasını tartışmıyorum.

  15. Alonso’nu şansı konusu çok gereksiz bence,adam artık mclaren’de ve kendisinin de dediği gibi mclaren-honda uzun vadeli bi proje ve bence durumu düzelteceklerdir.Vettel doğru zamanda doğru yerde cümlesini karşılığıdır,bişey getirip getirmediğini bilemiyoruz tabikide ama iyi bir pilot-takım kombinasyonu oldu orası kesin.

  16. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
    Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

    Alonso yerinde başarı ve şampiyonluk isteyen kim olsaydı, Alonso’nun sene sonunda bıraktığı Ferrari’den ayrılırdı. Kader veya şans, işler bir şekilde yürüyor. Şimdi, Fernando’nun önüne bakıp, kendi başarısı ve takımın başarısı için çalışması lazım.

  17. bu yeni araçta ferrari pilotlarının james allisonun payı vardır vettelin payı yok demek bence saçmalık 4 yıl f1i domine eden bir takımdan illaki birşeyler getirmiştir …

    1. Ne ara getirdi redbull kis test başlangıcına bile vetteli yollamadı araç vettelden önce paketlendi zaten james allision dediki 2014 aracina etkim pek yoktu malum fry vardi ya ama 2015 aracina cok fazla etkim olacak demisti iste sonuç çok daha komple bir araç bu arac james allisionun araci

      1. Rahat birak onu

        F1 araci yapmayi rc araba yapmak saniyor

    2. Bir pilotun araca katabileceği tek şey geri bildirimler yapması aracın şu şu yönü sorunlu bunu geliştirirsek daha başarılı olabiliriz gibi yoksa rush filmindeki gibi niki laudanın aracı 1 günde 2 sn hızlandırması günümüzde yok filmde de karakterin vurgulanması için konulmuştur büyük ihtimalle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir