Allison: “Mercedes’i Pist Üstünde Geçmek Mümkün Olmayabilirdi”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Teknik Patronu James Allison, Sebastian Vettel’in Malezya’da Lewis Hamilton’u pist üstünde geçerek yarışı kazanmasının pek mümkün olmadığını söyledi.

Yarışa ikinci sıradan başlayan Ferrari pilotu Vettel, yarışın başında güvenlik aracının piste girmesinin ardından rakipleri gibi pite gelmeyerek avantaj sağlamış ve yarışı kazanmıştı.

Allison “Yarışta Mercedes’ten muhtemelen biraz hızlıydık. Mercedes’in kendilerinden yavaş olan araçların arkasında trafikte kaldıkları an geçmekte zorlandığını gördük.”

“Bu yüzden 0.1 ya da 0.2 sn hızlı olsak bile o iki aracı geçmek çok aşırı zor olurdu.”

“Biz Vettel’i pite alsaydık o zaman onlar en azından bir araçla yenmek için iki aracın stratejisini farklılaştırabilirlerdi.”

“Güvenlik aracı bize acısız bir şekilde geçme fırsatı verdi.” dedi.


Yorumlar

“Allison: “Mercedes’i Pist Üstünde Geçmek Mümkün Olmayabilirdi”” için 3 yanıt

  1. Doğru strateji size zaman kazandırır ama arkanızdaki sizden hızlıysa bu fark giderek kapanır. Şansa bala finişe kadar kapanmazsa kazanırsınız. Malezya’da olan bu değildi. Mercedes’in lastik sorunu+iyi strateji galibiyeti getirdi. Hakettiler tabi.

  2. Yakın olsunlar yeter MBenz hata yapmaya mahkum durumda. Geçen sene de öyleydiler pek yaklaşabilen olmadı. Halen tamamlayamadıkları açıkları ancak bu şekilde ortaya çıkarılabilir ve geçilebilirler…
    Gerçekte önceki domine edenler kadar dayanıklı değiller..

  3. ferrari melezya’da sürpriz yaptı ama ben yinede mercedes kadar hızlı olduklarını sanmıyorum açıkçası yaklıştılar ama daha hızlı değiller hala ünümüzdeki yarışta mercedes yine favori bence,ferrari daha iyi strateji ile yarışı kazandı,bu kadar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir