Raikkonen’in Menajeri ‘2 Numara’ İddialarını Yalanladı

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen’in menajeri, Fin pilotun Ferrari’de 2 numara olacağı haberleri yalanladı.

Raikkonen sezonun ilk yarışında pit stopta yapılan hatayla beraber yarış dışı kalırken, Malezya’da strateji hatası nedeniyle yarışa gerilerden başlamak zorunda kalmıştı.

Malezya’ya 11. sıradan başlayan Riakkonen, Nasr’ın lastiğini patlamasıyla beraber son sıraya kadar düştü ve iyi bir yükseliş göstererek yarışı 4. sırada tamamladı.

Raikkonen bunları yaptığı sırada takım arkadaşı Vettel Mercedes pilotlarını mağlup ederek Ferrari’ye ilk zaferini getirdi.

Takım arkadaşının 28 puan gerisine düşen Raikkonen’in Vettel’in şampiyon olmasına yardım edeceği iddia ediliyordu ancak Fin pilotun menajeri bu haberleri yalanladı.

Turun Sonomat’a konuşan Steve Robertson “Kimi’nin tüm hafta boyunca gösterdiği performans oldukça güçlüydü ve performans olarak Sebastian’a oldukça yakındı”

“En önemli şey Kimi’ni araçta mutlu olması. Bütün araç geçen yıldan çok daha güçlü”

“Kimi’nin cuma günü performansına bakarsanız birçok rakibinden çok daha güçlü olduğunu görürsünüz” dedi.

 


Yorumlar

“Raikkonen’in Menajeri ‘2 Numara’ İddialarını Yalanladı” için 13 yanıt

  1. henüz çok erken lakin bu sıralama böyle devam ederse yaptığınız iyilik göreviniz halini alacak durumu ortaya çıkıyor

    resim çok manidar olmuşş yalnız..

    ve tüm kalbimle kimiden çok şeyler bekliyorum çünkü hakediyor

    vettele ise şımarık hoyrat bir yapısı var ballı bir pilot kedi gibi hep dört ayak üstüne düşüyor kereta.

  2. Kimi Raikkonen 1979 doğumluymuş. Benim şahsi fikrim bir pilotun en verimli çağı 28-34 yaşı arasıdır. Raikkonen 2013 Ekim ayında yaptırdığı sırt ameliyatıyla bence kafa olarak eski baskınlığını kaybetti. Yarış temposunda iyi bir araçla pek farkedilmiyor ama sıralamalarda çok dalgın, yamalı vücut asla eski sağlam vücut gibi olmuyor. Sırt bölgesi ister istemez bilinçaltında bir sorun olarak sürekli takılmış durumda.

    Yani sırt diyip geçmemek lazım. İlerleyen yıllarda felce kadar götürür. Kısmi felç olabilir, lokal felç olabilir. Adamcağızın çocuğu da oldu fazla riske atmak istemiyor. Artık eski Raikkonen’i getiremeyiz. Bu acı gerçeği bence kabullenmek lazım. Buna rağmen şahsi kanaatim yine iyi idare ediyor. Bu sene Vettel’e sıralamalar dahil 20-0 bile yenilebilir ama sadece amatör izleyiciler tarafından küçümsenmesine yol açar. Profosyonel Dünya bu tip olayların sebebini sonucunu bildiği için Raikkonene olan saygılarını kaybetmezler.

    Raikkonen motivasyonunu kaybetmesin diye Ferrari tarafı bilinçli olarak menejerine açıklamalar yaptırıyor. Raikkonen bence gocunmaz Vettel’e yardımcı olur. Gocunacak adam olsa kapı dışarı tazminatla tabiri caizse tekmelenir vaziyette gönderildiği Ferrariye tüm olasılıkları hesaplayıp ilk yılında bir nevi amatör bakış açısına göre rezil olmaya gelmezdi.

    Şimdi Bottasta sırt ağrıları başladı. Malezyada lastiği daha iyi olmasına rağmen Massayı zar zor geçti, Toro Rosso’nun çaylağını çok zorlanarak geçti. Yani etkiliyor. Örnek veriyorum bu sene Alonso Button’a puan olarak ve bitirilen en iyi pozisyon olarak yenilse bu Alonsonun kötü olduğunu göstermeyecek. Adam hem yaş olarak hem de sezon öncesi geçirdiği kazayla beraber sanki en verimli dönemini geride bıraktı gibi. geliyor.

    Bu saatten sonra Alonsoyu değerlendirirken Mclarendeki kötü araçla değil daha önce yaptıklarıyla değerlendirmek lazım. Aynı şey Raikkonen için de geçerli. Lotusta yaptıklarıyla ve Ferrariye 2009’da zar zor getirdiği galibiyetle değerlendirmek lazım. Tabii Mclaren yıllarıyla da değerlendirenler değerlendirilebilir. Çünkü tek turda F1’in en hızlı isimlerinden biri olan Montoyayı yendi. 2005’te bolca yarışlar kazandı. Saygısızlık etmemek lazım.

    Bazen sporda acı gerçekleri kabullenmek en iyisidir. Rafael Nadal bu sezona başlamadan önce apandisit ameliyatı olmuş. Şimdi ne yapsa etse eski formunu şimdilik yakalayamadı. Şahsi fikrim bundan sonra yakalaması da zor. Her ne kadar apandisit hayati bir fonksiyona sahip değilse de en azından vücudunuzdan bir parça alındığını hissetmiyordunuz bu size ekstra enerji veriyordu. . Şimdi Nadalda o ekstra kazanma enerjisini göremiyoruz. Aynı şekilde yaştan dolayı Federerde de bunu göremiyoruz. Kabullenmekten başka çare yok.

    Bu adamlar bizlere keyifli yıllar yaşattı, keyifli yarışlar izletti. Hepsi de sağolsun varolsun. Kimseye en iyilik derecesi isnat etmeye gerek yok. Başkası gelir sizden daha iyi olur. Hazır onlar yarışıyorken keyif almaya bakalım.

    Bana sorulacak olursa ben Ferrari taraftarıyım Ferrariye gelen her pilot benim için iyidir. Bunu şöyle düşünün atıyorum Ben Beşiktaşlıyım; Fenerbahçeden Alex de Souza bizim takımı derbilerde çok üzdü. O anlar Alex’in başarısını küçümserdim belki ama Beşiktaşa teknik direktör olarak ilerleyen yıllarda gelirse sahiplenirim. Böyle bir psikoloji. Galatasarayda Emre Belözoğlu Türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi 10 numarası deniyordu Fenerbahçeye geldi Beleşoğlu oldu. Arda yarın öbür gün Fenerbahçeye gelse rakip taraftarlar benzer şekilde karşılayacak.

    Bireysel olarak sahiplenmek ayrı bir duygusallık gerektirir. Ben bunca yıl hiçbir pilotu bireysel olarak tanrılaştırmadım. Sonuçta hepsi de insandı. İyi zamanları da oldu kötü zamanları da. Belki kötü zamanları iyi zamanlarından fazla gözümüze batanları eleştirdik ama sadece subjektif birer yorum yapmış olduk. Raikkonen geçen sene bende hayâl kırıklığı yaratmıştı kötü zamanı gözüme battı eleştirdim ama hata yaptığımı anladım. Şimdi Alonsoyu eleştirmiyorum. Alonsoyu herhangi bir polemik konusunda bahse konu etmemeye çalışıyorum. Herkes iyisiyle kötüsüyle geçti. Ne yapalım başarılar.

    Şimdi Ferraride yarışan iki pilotu da destekliyorum. İkisinin de başarılı olmasını istiyorum. Ama mantıklı olarak düşününce sağlık,gençlik vb. artıları göz önüne koyunca Vettelin başarılı olacağına daha fazla inanıyorum ve onu biraz daha fazla destekliyorum yalan yok. Tüm yarışan pilotlara da başarılar.

    1. Güzel cevap olmuş bir rai taraftarı olarak da alonsoya bize güzel mücadeleler izlettiği için minnettarım umarım mücadelenin içinde mclareni de görürüz

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Teorinize karılmak mümkün değil.

      Zamanında Mika Hakkinen ölümden döndü. Boğazında delik açılarak nefes alması sağlanmıştı. Daha sonra çifte şampiyon oldu. Michael Schumacher 99’da bacağını kırdı. Daha sonra 5 kez daha dünya şampiyonu oldu. Niki Lauda 79’da aracın içerisinde canlı canlı yandı. Daha sonra 2 kez daha dünya şampiyonu oldu.

      Kimi Raikkonen’in de şampiyonluktan önce Suzuka’da ve bir kez de test yaparken ciddi kazalar geçirdiğini unutmayalım. Ki sırt problemi sanırım o testteki kazanın etkisi olarak gösterilmişti.

      O açıdan teorinizi mantıksız buluyorum. 2 şanssız haftasonu geçirdi diye adamı hemen yerin dibine soktunuz.

      İngiliz medyası zaten bu işi çok iyi yapar. Raikkonen de medyatik bir tip olmadığı, ve söylenen hiçbir şeyi de takmadığı için insanlar kafalarına göre atıp tutarlar. Bunu kendisinin en dehşet formda olduğu zamanlarda dahi gördük. Jaqcues Villeneuve ve David Couthard gibi asla Kimi seviyesinde işler yapamamış pilotlar kendisine karşı sürekli olarak düşmanlık sergilemekten geri durmamışlardır.

      Raikkonen hala gridde kumaşı en iyi 3-4 pilottan biridir. Bu seneki iki yarışta sergilediği yarış temposu bunu göstermek için yeterli.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Niki Lauda 76 düzelteyim.

      2. Teori değil de kendimce duraksamalara bulduğum bir bahane diyelim. Yani kendi kendimi yanlışlamak için şu örneği de verebilirim Nadal 2012’de sakatlandıktan sonra 2013’te bomba gibi dönmüştü de diyebilirim. Ama bilmiyorum yaş durumu, duygusal etmenler veya başka sebepler sporcuların olağan başarılı dönemlerini sonlandırabilir.

        Ben galiba son zamanlarda olaylara çok ılımlı yaklaşıyorum. Yoksa açıkçası pist dışı etmenler umrumda bile değil. Pist üstünde kim başarılı olursa medya onu alkışlar. Ben genel perspektifte Raikkonenin durgunluğuna bahane buldum, başka yorumcular da yarışlık performansına bahane buluyor. Kimi şanssızlık diyor, kimi şöyle olsaydı böyle olacaktı türü varsayımlar üretiyor ama varsayımlarla genel kanıyı değiştiremiyoruz.

        Raikkoneni ben bu sene yerin dibine hiç sokmadım. Olması gerektiği yerde niçin olamıyor? sorusuna kendimce bir yanıt vermeye çalıştım.(Biraz fazla bahane ürettim) Haklı olabilirsiniz ama sırt veya omur bölgesindeki ağrılarla bacakta kaynayabilecek bir kırığı, bir şanssız yanığı veya dil yutup nefessiz kalma olayını sezonluk performans açısından kıyaslayabilir miyiz bilmiyorum? Çünkü sırt ve omurilik bölgesi sinir sistemi ve de refleksler için hayati derecede öneme sahiptir. İnsanlar sırt üstü ceviz ağacından düşüyor felç kalabiliyor.

        Raikkonen sebepsiz yere takım arkadaşlarına geçiliyorsa esasında bu Raikkonenin zihnen emekli olduğunu gösterir. Ben öyle düşünmüyorum. Siz mantıksız bulsanız da bence sırt bölgesi çok etkiliyor. Sonradan çıkmış acısı yani. Ralliyle de perkeşmiş iyice. Dayanılmaz boyuta gelince de ameliyat oldu.

        Lotusta nasıl yarış kazandı o zaman bu adam? derseniz de açıkçası Grosjean veya Maldonado gibi orta sıra pilotlarının yanında kumaşı sağlam pilotlar her zaman ışıldar. Bu adamlar zaten olağan kazazededir. Kazasız belasız bir yarış tamamlarsanız her halükârda bu adamları yenmiş olursunuz.

        Bahaneleri geçin, Raikkonen herkese bu sezon kim olduğunu gösterecek diyorsanız ben de zamanla görelim, herkesin temennisi o şekilde, Ferrarinin yararına olur bu durum diyerek fazla uzatmıyorum.

    3. ScuderiaKimi avatarı

      Kimi Raikkonen 1979 doğumluymuş. Benim şahsi fikrim bir pilotun en verimli çağı 28-34 yaşı arasıdır. Raikkonen 2013 Ekim ayında yaptırdığı sırt ameliyatıyla bence kafa olarak eski baskınlığını kaybetti. Yarış temposunda iyi bir araçla pek farkedilmiyor ama sıralamalarda çok dalgın, yamalı vücut asla eski sağlam vücut gibi olmuyor. Sırt bölgesi ister istemez bilinçaltında bir sorun olarak sürekli takılmış durumda.
      burdan sonrasını okumadığımı belirterek;
      Söylediklerine katılmıyorum , F1 pilotları 40 yaşına kadar verimli olarak sürüş yapabilir 40 tan sonra metabolik olarak düşüşe geçmeye başlar. Formula 1 pilotlar için zihinsel ve fiziksel olarak dünyanın en üst seviyedeki mücadelesidir.
      Geçen yıl SF14-T kötüydü bu sebeble Kimi mücadele içerisinde yoktu son yarışlara doğru gelişim gösterdikce Kimi’de hala sorgulanması güç olan yeteneğin parlak ışıltılarını gördüm sen görmediysen birşey diyemem. 2006’da Mclaren pilotuyken sezonun ilk yarısında mücadele içerisinde değildi , Alonso’nun bir açıklamasını çok iyi hatırlıyorum ; ” MP4-21’i kullandığımda Kimi’nin neden mücadele içerisinde olmadığını anladım”.
      Bu yıl henüz iki yarış geçmişken böyle düşüncelere yelken açmak mantıksızlık olur , ilk yarış ve ikinci yarış olanlar ortada. Bu kadar uzun emek vererek yazman gerçekten çok fuzuli olmuş.
      Kimi – Vettel’i mağlup edecektir.
      Teorine bakacak olursak bu yıl ;
      Alonso’da emekli olmalı , çünkü mücadele içerisinde değil.
      Vettel’de redbull’u bırakıp emekliye ayrılmalıydı.
      Massa’da öyle.
      Button’da.
      Gridde kim kaldı paralı pilotlar.
      Safkan yarış pilotları tezin sayesinde emekli olacaklar.

  3. “yakındı” ile iyiydi arasında çok fark vardır.
    Uzun sayılabilecek yıllar, çabalar ve becerinin sonrasın da kendisini şampiyon yapan takıma 2. pilot olmak çok da kötü birşey değil. Büyüklerin yanında ki çok isim acayip zamanlarda kendisini gösterdi gösterebildi.
    Böyle şeyleri açık konuşmaya zaten gerek yok işi sürecine bırakınca su yolunu bulur 🙂
    Fernando-Kimi çıkışa yönelik en güzel ikiliydi olmadı Seb-Kimi yine olabileceklerin en iyisi bundan faydalanmak lazım. Nico’nun ne hale dönüştüğünü gören görüyor.
    Basın ne derse desin birileri Kimi’nin arkasında ki adamların psikolojisinin etkilenmemesi için ağzını tutmayı öğrenmeli.. İstediğin kadar tanı dışarda olmakla 2 pilotla beraber yan yana olmak farklı hayatlar.

  4. Saçma,birinci pilotu seçmek için daha belirgin vasıflara ve başarıları ihtiyaç var öyle bir yarış kazanmakla bu iş olmaz.Ferrari’de birinci pilot prosüdürü vardır ve hep oldu ama şu durumda pilot seçmek aptallıktan başka bişey olmaz pilot motivasyonu adına,ferrari akıllı takımdır yani.

  5. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
    Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

    Geçen sene ki dengeye rağmen Alonso’ya 2.pilotluk yapmamış adam, Vettel’e mi 2.pilotluk yapacak ?

  6. Tanıdığım raikkonen kendi hatalarıyla veya şansızlıklarla çok geride kalmadığı sürece sezon başında asla böyle birşey kabul etmez. Aslında dünya şampiyonu olmuş hiçbir pilot kabul etmez hepsinin egoları çok yüksektir. Birde şöyle bir durum var çok kasarlarsa kimi sene sonunda f1 dönmemek üzere bırakır gider…

    1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      Bırakır gider mi keyfin bilir derler adama, herkesin yani yorum yapanların benden önce söylediklerine kısmen katılmakla beraber tek bildiğim şans mans daha öncede dediğim gibi Kimi limitini doldurdu böle devam edemez böle devam ettiği sürece bu tür durumlarla bu tarz söylem ve ithamlarla karşı karşıya kalır hep ve zaten kimse de kalkıp sezon sonu biticek sözleşmesine ağlamaz

      1. Daha önce hakkinende de Benzer bir durum vardı adamlar zevk almayınca bırakıp gidiyorlar politik işlerle pek alakalarıda olmaz. Yukarıda saydığım şartlar oluşursa kendi isteğiyle yardım eder yoksa sezon başında takımın dayatmasıyla kabul etmez. Tabi şöyle bir durum var ferrari için gizliden bile olsa takımın 1. Pilotu vetteldir ve geleceği onun üzerine inşa edeceklerdir. Geçmişte kimiyi gönderdikerinide unutmamak lazım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir