Williams Cosworth Motoruna Dönebilir

yazar:

kategori:

Williams’ın gelecek sene Toyota ile yollarını ayırmak istediği bilinen bir gerçek ve takım gelecek sene için eyni motor tedarikçisi arıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu çıkan söylentilere rağmen Head, Mercedes-Benz’in kendileri için bir seçenek olmadığını söyledi.

Renault’un adı Williams için geçiyor ancak Fransız üreticinin F1’deki geleceğinin de şüphe altında olması Williams için Cosworth’u bir seçenek haline getiriyor.

Williams 2006 yılında Cosworth motoru kullanmıştı ve gelecek sene Formula 1’e yeni girecek olan Campos, USF1, Manor ve Lotus takımları Cosworth kullanacaklar.


Yorumlar

  1. Sezon başında Ros Brawn kendi takımına ilk Ferrari motorunu düşündü fakat ortada olan yeni şasiye Ferrari motorunun Mercedes motoruna göre daha zor yerleştirileceğinden dolayı Mercedesi seçtiklerini belirtmişti…tabi Brawn nın geçen sene yaşadığı ekstra bir durumdu..Diğer takımlar yeni motora karar verdikten sonra gelecek yılki şasileri bu yeni motora göre yapabilirler.

    Williams da Cosworth kullanırsa BMW yi satın alan takımda bu motoru kullanırsa 6 takım Cosworth motorumu kullanmış olacak…

  2. williamsf1 team avatarı
    williamsf1 team

    bence williams coswort motorunu aklının ucundan bıle gecırmıyordur patrıck head kendı kafasında senaryo uretıyo pıyasayı kızıstırmak ıcın neden dersenız 1 sezon kullandı coswort motorunu ve neredeyse sezonu sonuncu bıterecektı sadece tororosso ve spayker takımlarının onunde bıtırdı sezonu hemde o sezon 18000 devrı goren tek motor da coswort tu bırdaha aynı hataya duseceklerını sanmıyorum suanda muhtemel renault ve mercedes motorları soylensede eskı motor tedarıkcılerı ford tekrar gundeme gelebılır bu takım her zaman suprız yapabılecek bır takım bmw ıle ayrılıkları bıle ansızın olmustu…

  3. Şu chrome ın huyları ve refresh olayı böyle hatalara sebep oluyor. Çifter çıkıyor uyuz oluyorum. Kusura bakılmasın.

  4. Renault'ya geçiş yapacaklarını düşünüyordum. Dava çıktığından beri Cosworth aklımdaydı görüşmeleri bence iyi. (Cosworth'e satış sınırı getirilmeyecek)
    Williams-Cosworth ve Williams-Renault çok iyi olurdu.
    Cosworth'ün Williams, Sauber gibi atelyeler ile beraberlik yapması seneye motorlarda zirveye yaklaştıracaktır. Tecrübeleri vakitten kazanç sağlar.

    Ayrıca Ferrari de bir seçenek fakat kullanmazlar. Şu yazdığınız bilgiler yanlış. Pahalı doğru birim maliyet ve bakım değeri yüksek, çok yakıt ispatlanan ve doğru olan bir şey değil şuanlık. Zor takılıyo buda çok saçma bi laf. Bir yerden birşey duyunca hemen doğruymuş gibi algılamayın. F1 ve otomobil teknolojisini bilseydiniz böyle birşey bu şekilde denmezdi zaten. Komik görünüyor… Zor takılıyo ispat ve açıklama lazım.

  5. cosworth kaliteli bir motor yapmazsa seneye her yarışta ön ve arka grup olarak bir kapışma izlicez gibi

  6. Remzi Ersoy avatarı

    ferrari motoru, pahalı,daha çok yakıt harcıyo,zor takılıyo
    benim bildiğim bnlar.

  7. o zaman Williams coswort kullanan 5. takım olur ama kurallarda bu yok neden ferrari motoru kullanmıyorlar? coswort ten iyidir heralde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir