Mosley "Çok Yoruldum, Rahatlamak İstiyorum"

yazar:

kategori:

Britanyalı Mosley 1991’den beri FIA’nın başında yer alıyor ve önümüzdeki ay yapılacak olan FIA Başkanlığı seçimine yeniden aday olmayacağını duyurdu.

Mosley, Guardian’a yaptığı açıklamada harcamaları düşürme konusunda takımlar ve üreticiler ile yaptığı mücadeleden çok yorulduğunu söyledi.

Mosley “Takımlar gerçekten olayın ciddiyetini görmediler. Onlara, büyük üreticilere bağlı oldukları sürece bir sabah kalktıklarında desteğin bittiğine dair faks alabilecekleri konusunda uyarıda bulundum. Ancak onlar buna inanmadılar ve onların harcamaların şu anki seviyede kalması için verdikleri dişe diş mücadele oldukça olağandışı.”

“Üreticilerin yönetim kurullarının da bizleri desteklememesi şaşırtıcı. Fabrikalar kapanıyor ve onlar hâlâ Formula 1’e para akıtıyorlar.” dedi.

Mosley, tekrar aday olması halinde yine seçileceğini ancak artık yorulduğunu ve aday olmayacağını söyledi.

Mosley “Emekli olmamın neden büyük rahatlık olacağını biliyorum. Hiç durmadan çalışıyoruz ve her zaman, yapmam gereken şeyleri yapamadığımı hissettim. Ve mücadeleden yoruldum. Neredeyse her zaman aynı kişiler ile aynı sorunlar oluyor ve bunu asla bitiremiyorsunuz.”

“Belli bir noktada artık bitirmelisiniz. Eğer tekrar üye olsaydım FIA üyeleri beni tekrar seçerdi ancak artık fazla yaşlandım. Artık sona gelmeden önce çok az zaman kaldı ve insan her zaman diğerlerinin sorunlarını çözmek için uğraşmak ister mi?” dedi.


Yorumlar

  1. Mosley "Takımlar gerçekten olayın ciddiyetini görmediler. Onlara, büyük üreticilere bağlı oldukları sürece bir sabah kalktıklarında desteğin bittiğine dair faks alabilecekleri konusunda uyarıda bulundum. Ancak onlar buna inanmadılar"

    Bu noktada ona hak veriyordum ve o söylediklerinde hep haklı çıktı. Karakterini beyenmesek bile zeki ve markaların ne olduğunu çok iyi bilen bir adam. Onun inadı sayesinde F1 yine eskisi gibi atelyeler mücadelesine dönüyor ve bu gerçek olan. Markalar hep gelir gider bu böyle olmuştur. Onlar herşey değildir. Bunu bize hissettirdiği için teşekkür ederim her zaman.
    Her şey yenilenirken onunda ayrılması lazım artık. Spor yeni bir yüze yavuşmalı.

  2. abdullah bey zaten fia hep böyle yapmazmıydı? takımlarla tekliflerinde arayı çok yüksek tutarlar sonrada ortayı bulurlar

  3. söyledikleri konusunda bir nebze haklı olabilir fakat bu mücadelenin olduğu her şey gibi, f1 de acımasız bir spor.
    güçlü olanın gücünü kısıtlamak çözüm değildir. güçsüz olanıda güçlü yapmaktır, ona koltuk değneği vermek değildir yani.
    bu sporun amacı "hız", insanlar hıza tapıyorlar. olması gerektiği gibi de olmalı. mali durumu kötü olan üreticiler elbette ki zor durumda kalıp ayrılacaklardır. haklı olarak ayrılmaları da gerekir, fakat durumları düzeldiğinde tekrar f1 e dönebilirler. şu anki üreticileri bunu defalarca yaptılar. alın en son lotus dönüyor f1 e. maliyetleri aşağı çekme konusu f1 i bitirebilirdi. bununda farkına varması ve büyük takımları anlaması gerekirdi bunu anlamadı ve onları f1 den kopma noktasına kadar getirdi.
    yanlış giden şu oldu: 2 tane istek vardı ve 2 isteğin de bileşimi elde edilemedi. maliyet kısıtlaması geçici bir istektir, önemli olan üreticilerin hızlı kalma istediğidir.
    bu sporu ilerlettiğiniz ve bu noktaya getirdiğiniz için dürüstçe mosley ve bernie ye de teşekkür etmek her f1 sever için borçtur.

  4. Güvenlik konusunda çok iyi olduğunu söyliyebilirim ama otaritesi yok.Yeni başkan büyük ihtimalle Todt olacak.Tartışmalarda beraberinde gelecek.Basın zaten pireyi deve yapıyor todt gelince vay halimize…

  5. hak veriyorum mosley sana, harcamaları düşürme konusunda abartıldı belki ama orta yolu bulma için belki de bu gerekliydi. üreticiler hakkında görüşlerinde haklı, en yakın olay bmw, öncesinde honda belki de sıradaki toyota… üreticiler çekilince yarış takımları ortada kalıyorlar ve kurtarıcısı olmazsa sauberde ne yazıkki görebileceğimiz gibi ölüyorlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir