Red Bull Motor Kararı için Renault'yu Bekliyor

yazar:

kategori:

Miton-Keynes merkezli takım gelecek yıl Mercedes ile yoluna devam etmeyi umuyordu ancak FIA tarafından Mercedes’e dördüncü takıma motor tedariği için kesin onay gelmeyince bu istek yarı yolda kaldı. Ayrıca Mercedes-Benz’in Brawn’ı satın alma planlarının ardından motor tedariği yaptığı takım sayısını arttırmak için ortağı McLaren’dan da onay alması gerekiyor.

Norbert Haug, motor konusundaki planları için şu anda McLaren ve FIA’nın onaylarını beklediklerini söyledi.

“McLaren ile bizim özel bir partnerliğimiz var. Bu konuda müsaade ve işbirliği olmadan planlarımızı duyurmaya niyetli değiliz. Yeni bir takıma daha motor tedariği edip etmeyeceğimiz henüz belli değil. Buna FIA tarafından da karar verilmesi gerekiyor.”

Bu durum Red Bull’u gelecek yıl planlarını şekillendirmede zor durumda bırakıyor. Renuaul’nun olası bir ceza ile 2010 gridinde yer alamama ihtimali de durumu daha da kötüye sokuyor.

Christian Horner gelecek hafta yapılacak Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısını beklediklerini söylüyor.

“21 Eylül’de neler olacağını beklemek zorundayız. Son üç yıldır çok iyi ortaklık yaptığımız Renault ile güçlü bir birlikteliğimiz var ve olayların ne şekilde gelişeceğini bekleyeceğiz.”


Yorumlar

  1. Motor meselesi harici de bir çok şey bu davaya kilitlendi.
    Mercedes'e daha önce sözlü izin verildiği şeklinde bilgim vardı ama sanırım bu yanlış mış. FIA vermek zorunda değil halen seçenekler var. Mclaren bence iyi düşünmeli, ne kadar çok motor satışı o kadar çok büyük ekip, yoğunluk ve problem demektir. Ben, ortağım motor satıp daha fazla uğraşacak sa, verim de düşüş yaşanma ihtimali varsa, başkalarına da vakit ayırması gerektiği düşüncesi oluşacaksa ve sattıkları motorlar beni zorlayacaksa satış sayısına müdahale eder gerekirse onaylamazdım.
    Cosworth'ün katılıyor olması aslında büyük bir adım. Sadece FIA değil F1 aşıklarının bir çoğu istiyordu bu adımı.
    Sıkıntılı takımlar için yeni bir motor alternatifinin olması çok iyi.
    Red bull ne kadar alacak göreceğiz.

  2. F1A Renault olası bir men cezası verirse gelecek yıl gridde mercedes,ferrari,coswort,toyota motorları olur,çoğu takım coswort motoru kullanır,fıa nın istediğide gerçekleşmiş olur.

  3. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    gridin çoğu coswort olucak ZORLAMAYLA . McLAren onay vericektir.FIA da vermek zorunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir