Resmi: BMW, F1 Takımını Sattı !

yazar:

kategori:

Alman otomobil üreticisi, sezon sonunda Formula 1’den ayrılacağını daha önceden açıklamıştı ve ondan sonra akımla ilgilenenlerle görüşme halindeydiler.

Salı günü ise BMW, takımın, belli Orta Doğu ve Avrupa kökenli ailelerin ilgisini temsil eden bir İsviçre köeknli kuruluş Qadbak’a satışı için anlaşmanın imzalandığını açıkladı.

BMW bildirisi: “Hinwil kökenli takım için güçlü bir yatırımcı bulundu”

“Qadbak’ın takımdaki menfaati, İsviçreli Lionel Fischer tarafından kollanacak. BMW, Qadbak ve Sauber Takımına 2010 sezonu ve sonrası için bütün iyi dileklerini sunuyor”

Takımın satışı , Lotus’un, 2010 sezonu için 13. takım olduğuna dair FIA açıklamasına denk geldi.

FIA ayrıca, Hinwil kökenli takımın gelecek sne yarışmasını sağlamak için griddeki araç sayısını 28’e çıkarma konusunda takımlarla görüşebileceğini söylemişti.

BMW bildirisi: “Şunu doğrulamakta memnuniyet duyuyoruz ki FIA, 2010 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda bir yer alabileceğimizi işaret etti.”

“Takım, 2010 sezonunun ilk yarışında gridde yer almayı bekliyor”


Yorumlar

  1. bence bulmuslar hazır takım alsınlar ..kazada renk katar ısın ıcıne ne olcak. sıralma formatıda eskısı gıbı olsa tek tur deılde ıkı tur hakkı verılse pılotlara aslında sorun kalmaz daha ıyı olur hem yakıt ıkmalıde yok boylecedaha keyıflı olurdu..

  2. özay erdem avatarı

    14 takım olursa burada söylendiği gibi sıralamalarda ve monaco daki yarış sorun olabilir.özellikle sıralamalarda ilk seansta büyük trafik olur.

  3. 1994 Monaco GPsi 28 araçla yapılmış ve start çok rahat geçmiş (aslında 27 araç desem daha doğru olacak sıralamada bir pilot ağır bir kaza geçirmiş). 1996 yılı Monaco GPsi 26 araç ile yapılmış startta 3 araba birbirine çarpmış (22 olunca da benzer sahne oluyor, abartılacak rakam değil). Ufak önlemler alınca 28 araçlık grid sorun çıkarmıyormuş (yeteri kadar garaj, biraz daha dar kanat).

    Ayrıca 1998 Belçika kaza videosunu izledim hafızamı canlandırmak için. İlk "u viraj"ı güvenle pilotlar dönüyor, sonra David Coulthard'a arkadan biri çarpıyor, kendisi 2 duvar arası gidip gelirken büyük kaza oluyor.

  4. Sonun da gerçekleşti. Güzel bir şekilde sonuçlanmış. Umarım yapı içerisinde Sauber kuvvetli olur ve sporda başarılı olabilir.

  5. arkadaşlar bu seneki arabaların ön kanatları düver biçer gibi sanki çim biçbe arabası gibi bencede eski haline dönsün

  6. 28 araç feleket olur bazı arkadaşlarıma katılıyorum o ön kanatla çok kaza olurr ayrıca puan sistemide değişir 28 araça

  7. tabiki bahreynden italyaya kadar olan yarislarda kirilmadi yanlis hatirlamiyorsam =)

  8. Bu arada M6_Power Kubica'nın ön kanadının kurulmadığı bir yarış var mı ? bu sezon ? hatırlamıyorumda 😀

  9. 28 araç monacoya nasıl girecekler çok merak ettim doğrusu sıralamalarda çok trafik muhabbetleri döner özellikle Monaco da olaylar tamamen karışır

  10. 28 araç monacoya nasıl girecekler çok merak ettim doğrusu sıralamalarda çok trafik muhabbetleri döner özellikle Monaco da olaylar tamamen karışır

  11. Vallaha Rubens hem sağı hem solu zig-zag yaparak kapatıyordu hatırladığım bu 😀
    Ralfte hava koridorunun yarattığı sürtünmesiz ortamdan dolayı kazandığı hızla ve bu hızı türbülans'la birlikte kaybettiği iyi dönüş açısını kullanamayınca üzerine çıktı… ki Ralf'in reflekslerinin kullanımıda kazada etkenlerden diye düşünüyorum… herkes kendi kafasında yorumluyor nede olsa 🙂

  12. fad_ moment avatarı

    monaco son viraja kadar doldu desenize 😀

  13. fad_ moment avatarı

    monaco son viraja kadar doldu desenize 😀

  14. Tolga 2002 Avustralyada Ralf'in bir suçu yoktu. Rubensten iyi çıkmıştı ilk viraja gelirken dış tarafa çıktı Rubenste dışa çıkınca çarpıştılar. Hava koridorundan kaynaklanan bir şey degildi yani.

  15. bizim takimin pilotlari icinde olmadikca kargasa konusunda bir problem yok =)

  16. ne kadar kalabalık o kadar kargaşa demek bu seneki monzayı düşün millet yer bulamadığından cimenlere çıktı 28 tane araç olursa artık seyircilerin üstünden geçerler 😀

  17. motoru ferrari olacakmis galiba, takim bmwden oncesine geri donuyor gibi.

    ilk viraj mevzusuna gelince; 28 tane arac viraja yan yana gelemiyecegine gore etkisi simdikinden farki değil, kalabaligin etkisi garaj sayisi ve kisa pistlerde q1 de olusacak trafik.

  18. Hayirli olsun, 14 takim 28 arac cok cok fazla, 20 arac veya en fazla 22 olmali, F1 kan kaybetmeye devam ediyor, bu gidisle butun ihtisami sonup gidecek..

  19. Evet, ön kanat meselesine katılıyorum. Çok uzun ve sanki pisti yemek isteyen bir ağız gibi duruyor. Eskisi gibi kısa olsa kolaylıkla sığacağını düşünüyorum.

  20. Vega bende onu diyorum zaten bu ön kanatları kısaltmaları lazım eski haline dönmezse ilk virajda dediğim gibi bir sürü araç hasar alacak…

  21. umit isbilen avatarı

    bir şey kesin ki seneye monoton bir f1 sezonu olmayacak.

  22. Kaza olacaksa oluyor, zaten önlemini alacaklardır mantıklı bir şekilde.

  23. Aslında yorumumun altına ekleyecektim ama şimdi söyleyeyim.

    Peki o zaman yarışlardan önce çevredeki yağmur bulutlarını da dağıtalım (mümkün meteorolojik olayları kontrol etmek).

    Ayrıca 22 araçlık gridde bile her yarışta ilk viraja sığma korkusu vardır. Özellikle Brezilya, Türkiye, Belçika gibi.

  24. Bu arada atladığım bir detay uzun ön kanatlarımız :))
    Sığacakları varsa bile o kanatlar bunu imkansız hale getiriyor ki Monza'da Kubica'ya yaptıkları ayıbı her pilota nasıl uygulayacaklar oda merak konusu…

  25. 1998 Belçika'da yağmur vardı…
    Sprey'den dolayı kimse birşey göremedi kazanın asıl sebebi oydu…
    2002'dede Ralf suçluydu bence hava koridoru ayarını kaçırınca Rubens'in üzerinde buldu kendini…
    benim dediğim ilk viraja sığma kapasitesi
    yani monzada 28 araç nasıl ilk viraja sığacaklar çok merak ediyorum…

  26. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Yada kazadan önce sokarlar SC yi.. Böylece birsürü parça toplamak zorunda kalmazlar.. SC önderliğinde start pek hoş olmasa gerek

  27. o değil de fia bu işin biraz şeyini çıkardı sanırım. 28 araçlık garaja sahip mi her pist :S belki daha fazla olay olur ancak şimdiki gibi trencilik olacaksa çoğu yerde ya da gp2deki gibi çok basit ve amatörce kazalar olacaksa bunlar f1e yakışmaz bence. ama bekleyip görelim bakalım ne oluyor.

  28. 22 araçlık gridde de oldukça sağlam kazalar oluyordu ki. Mesela 1998 Belçika GPsi, 2002 Avustralya GPsi… Yani olacağı varsa oluyor kazalar. Ayrıca kazalar bile heyecan katıyor yarışlara.

  29. Remzi Ersoy avatarı

    bmw,bmw taraftarları ve f1 için çok iyi bir haber.

  30. F1de kalması iyi oldu. 🙂 Umarım 27-28. yerleri de görürüz. 🙂

  31. ilk viraj ön kanat parçalarıyla dolacak onlar toplanana kadar 20 tur sc ile geçicek felan filan işte… çok heyecan olur…

  32. aslında 28 araba heyecanlı olmaz mı fazla kaza fazla geçişler taktik asvaşı olmayacak benzin yüzünden amalastiklerde bir nebze olsun idare edicek

  33. böyle bi güvenceleri olmasa satın almaz adamlar bnce söz aldılar yoksa kımse yarsmycak takıma para vermez

  34. hayirlisi olsun, gonul isterdiki bmw hic gitmesin ama gittiler maalesef =( 14 takim fazla olmayacak mi, fia biraz daha bekleseydi keske, ayni gunde ikisi birden acikladi.

  35. Umarım yer açarlar Sauber'e. Sauber'in olduğu bir grid, mühendisliğin ve değişik uygulamaların olduğu bir grid demektir. 28 araçlık grid ise, heyecan, arka ve orta sıralarda bol geçiş demek.

  36. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    14. takım için yer açılırsa F1'de kalıyorlar demek ki…

  37. Hayırlı olsun takım adına
    BMW adına büyük bir kayıp… çok pişman olmazlar umarım …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir