Arrivabene, Vettel’i Schumacher’e Benzetiyor

2015 Malezya GP’yi kazanmalarının ardından çok duygusallaşan Ferrari Takım Patronu Maurizio Arrivabene, genç sürücüleri Vettel’in Formula 1’in en çok kazanan ismi olan Michael Schumacher’e çok benzediğini söyledi.

Malezya’nın ardından İtalyan medyasına konuşan Arrivabene “Bunu ilk fark ettiğim zaman çok duygulandım.”

“Farklı kişiliklere sahipler ancak Sebastian’ın çalışma yaklaşımı, herkesi motive etmek için her detaya inmesi ve yapıcı bir şekilde eleştiri yapıyor olması bana Michael’i hatırlatıyor.”

“Her ikisi de aynı kültürden geliyor ve aynı mükemmelliyetçiliğe sahip. Ve bunu Ferrari’ye getirdiler.” dedi.


Yorumlar

“Arrivabene, Vettel’i Schumacher’e Benzetiyor” için 15 yanıt

  1. Bu çocuk daha çok şampiyonluklar görecek. Schumacher’e en yakın isim olarak kalır uzun bir süre.
    Bu çocuğun yaptığı istatistiğin yarısıyla dengesi şaşan çok adam oldu, ayarı kaçan şuan yarışanlar içinde olanlarda var. Çok düz laf da bu çocuk kendisini bozmadı bu dikkat çekici bu veya başka yerde daha fazlasını rahatça yapar.
    Milletin, basının, başka eski pilot taraftarlarının dediği şeyler de çok önemli değil Schumacher yıllarca basınla uğraştı her tarafta iğneleyici laflarla karşılaştı mektuplar dahi aldı üst üste şampiyonluklar alırken dahi yıllar önce ölmüş Senna ile saçmalığa varacak ayarda kıyaslanıp duruyordu mukayese olanları demiyoruz hani. Bunların hepsiyle iyi baş etti, iyi yönetti ayarını da bozmadı aşırı narsistliğini de görmedik. 2000’lerin başında dahi basınla baş etmesi ilgincime gidiyordu nasıl baş ediyorsun be adam bu sorularla diyordum. 😀
    Benzerlik tutulacaksa bu velet 🙂 de iyi yönetiyor bu işi. Popülasyon desteği yoktu onu da kazanmış olacak artık herkesin bildiği birşey malum.
    İleri ki yıllarda çoooook Vettel diye inleyen yeni yetmeler göreceğiz.
    Ancak bu iki almanın psikolojileri epey farklı farklı insanlar 🙂 olduğundan olmasın sakın.
    Günümüz motorsporları basınının en saçma olayı yeteneklere kendi içinde bakamıyorlar hep direk başka isimlerle anlatmaya çalışıyorlar bu yanlış. Bunu Kimi, Fernando, Lewis de çekti. Tabi bence 90’larda ortaya çıkan adamların sıkıntısı biraz daha büyüktü Hill, Mika, Jacques gibi.

  2. Bunlar beklenilen benzetmeler, takıma geldiği andan beridir kaç defa benzettiler sayamadım bile. Olmaya devam edecek bu. Önüne geçemezsiniz.

    Pekala benzetme doğru mu? Bana kalırsa kesinlikle değil.

    Henüz görmemiz gereken, izlememiz gereken şeyler var, daha zaman var. Benzeten benzetebilir, benim benzete bilmem o kadar kolay olmayacaktır.

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    İkisi de genç yaşta f1e adım atıp hızlı yğkseldiler.Renault motorlu araçlarda şampiyonluklarını yaşadılar.Ferrariye katıldılar.İkisi de Alman ve disiplinli ve saçlar sarı 😀 Schumi adeta büyüttü kendisini.Kendi kart okulunda yanılmıyorsam yarışıyordu.Schumi Ferrari pilotu iken onu sıkça ziyaret ediyordu.İdolünü izleyerek büyüdü ve çocukluğundan beri arzuladığı kırmızı tuluma kavuştu.Son olarak ikisi de zafere aç ve pek çok rekora ortak oldular.Daha fazla benzerliğe gerek var mı?İsimlerinin aynı mı olması gerekiyordu?

  4. Ben de benzetiyorum. O saçları kaşı gözü falan hık demiş Michael’ın burnundan düşmüş.

  5. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
    Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

    İkisi arasında Alman ve Ferrari’de yarışmış olmaları haricinde ortak bir nokta yok.

    1. okudun mu bu kısmı ?

      “Farklı kişiliklere sahipler ancak Sebastian’ın çalışma yaklaşımı, herkesi motive etmek için her detaya inmesi ve yapıcı bir şekilde eleştiri yapıyor olması bana Michael’i hatırlatıyor.”

      adam da zaten farklı kişiliklere sahipler demiş … ama benzer kısımlarını söylemiş bunu senden daha iyi bilir heralde her ikisinide takımda görmüş olarak.

      1. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
        Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

        Sen kendi pilotunu kötüleyen bir takım patronu gördün mü ?

        1. kimse pilotunu kötülemez ama burada yalan söylediğini veya kendi pilotu olduğu için övdüğünü düşünmüyorum kaldı ki bence redbulla şampiyonluk da alsa vettel övülmeyecek kadar sıradan bir pilot değil bence … sıralamalarda hamiltondan sonra gelen yarışta da istikrarlı turlarında süreklilik sağlayabilen bir pilot övgüyü hakeder.

          1. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
            Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

            Ben Vettel’e sıradan bir pilot mu dedim ? Sadece kendisini Schumacher’le bir tutmuyorum. Gerisi de beni ilgilendirmiyo zaten.

            1. tamam da bende zaten sen vetele sıradan pilot dedin demedim övgüyü hakeden bir pilot sıradan değil dedim bende asla schumiyle vetteli bir tutmam 🙂

              1. Katılıyorum. Vettel şu anda yıldız bir pilot. İlla ki PR çalışması yapılacaktır, ama her demeçte Vettel’in Schumi’ye benzetilmesi biraz kabak tadı verdi diye düşünüyorum.

                Ama birbirilerine çok benzeyen noktaları var, o ayrı. 🙂

              2. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
                Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

                Red Baron, ne gibi ?

              3. @yavuz14

                Mesela Schumacher 1996’da Ferrari’ye geldiğinde Ferrari’nin durumu neredeyse bugünle aynıydı. Adamlar yokları oynuyordu. Schumi ve Benetton’dam getirdiği ekibi ile başarılara koştular.

                Vettel’in yaptığı da pek farklı değil. Ama Schumacher o zamanlarda yeniden yapılanmanın anahtarlarından iken Vettel bu yeniden yapılanmanın bir parçası.

                Birbirilerine benziyorlar, ama her yarış sonrasında “Vettel Schumi’ye benziyor” demeçleri okumak biraz sıktı.

  6. FerrariFanTR avatarı

    Büyük Patron duygulanmış gözleri dolmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir