Raikkonen "Monza'da Hedefe Ulaştık"

yazar:

kategori:

Raikkonen “Yarıştan önce hedefimizin podyumda bir yer olduğunu ve bu hedefe ulaşmak için her şeyi % 100 yapmamız gerektiğini söylemiştim. Tahminim doğruydu: aracın potansiyelini kullandık ve başardık. Sıralamalar çok iyi geçti.”

“F60 çok iyi ayarlandı ve KERS’in çok yardımı oldu: Q3’te sezonun en iyi sıralama turlarından birisini attım ve çok mutluydum. Gridde üçüncülük iyi bir sonuç için önemliydi. Bir çoğunun tek pit stop seçtiğini biliyorduk. Bu pistte iki strateji arasındaki fark çok az ve KERS kullanmayanların tek pit stop seçeneği geçerliydi.”

“Çok iyi start aldım ancak Hamilton benim kadar hızlı kalkamadığı için ayağımı gazdan çekmek zorunda kaldım ve her iki lastiğim çimenler üzerine çıktı. Sutil’i geçmeyi başardım ve bu podyum mücadelem için kritik bir hamleydi. Tüm yarış boyunca hiç hata yapmadık: üçüncülüğü biraz şans ile kazandık ancak yine de sonuç sonuçtur. Harika bir hafta sonuydu çünkü daha iyisini yapamazdık.”

“Bir kez daha özellikle sayısız Ferrari taraftarı önünde podyumda olduğumuz için mutluyum: rüzgarda dalgalanan şahlanan atlı kırmızı bayrakları gördüğünüzde buradaki tutkuyu anlıyorsunuz. Benim için harika bir duyguydu.”

“Brawn’lar tekrar şampiyonluk mücadelesinde zirvede görünüyorlar ancak Red Bull’ların durumu daha karışık görünüyor. Vettel ve Webber pes etmeyeceklerdir ancak yakalamaları için Brawnların sorun yaşamalarını ummaları gerek. Benim hedefim takıma markalar klasmanında mümkün olduğu kadar puan kazandırıp 3.lüğü korumasını sağlamak.”

“Gelecek yarış Singapur’da olacak ve geçen sene orada bitirememiştim. Buna rağmen orası gerçekten çok sevdiğim bir yer.  Monza’da yaptığımızı yapmaya çalışmalıyız: F60’tan maksimumu çıkarıp 5. kez podyumda yer almaya çalışmalıyız. Şampiyona ilerledikçe işler bizim için daha da zorlaşıyor çünkü diğerleri araçlarında gelişimi sürdürürken bizim yeniliklerimiz olmayacak.” dedi.


Yorumlar

  1. bunlar kiminin her yarış sonrası ferrarinin sitesinde kendi bloğuna yazdığı ya da yaptığı açıklamalar özel olarak mikrofon karşısında söylenmiş şeyler değil zaten o kadar sabredemez bunlar ordan tercüme edilmiş…

  2. doğukan atakan avatarı
    doğukan atakan

    Umarım Ferrari onu yollayarak büyük bir hata yapmaz,zaten anlıyamıyorum böyle berbat bir araçla bu kadar iyi işler yapan bir pilotun gönderilmesinin söz konusu olması.Yarışa 1-0 geriden başlıyan bir araçla yapılabilecek en iyi işleri yapıyor Kimi.

  3. gokhan cinar avatarı

    harbiden resme bakınca ne kadar karizmatik aynı zamanda da yakısıklı oldugunu görebiliyoruz.zaten tanıdıgım bütün f1 izleyen bayanlar kimi taraftarı.

  4. resme bakın şapkayı fırlatmış. enteresan güzel bir insan şahsiyet 10 numara pilotluk 10 numara…ve kırmızı inanılmaz yakışıyor.

  5. Kimi beni çok şaşırtmaya başladın. Tifosiler bu Iceman'i bile etkilemeyi başarmış 🙂

    "Bir kez daha özellikle sayısız Ferrari taraftarı önünde podyumda olduğumuz için mutluyum: rüzgarda dalgalanan şahlanan atlı kırmızı bayrakları gördüğünüzde buradaki tutkuyu anlıyorsunuz. Benim için harika bir duyguydu."

  6. mustafa ozca avatarı

    kiminin startı f1 e büyük heycan katıyor bence ….

  7. iddia ediyorum önümüzdeki yıllarda.üst üste şampiyonluklar gelecek rai den.

  8. gokhan cinar avatarı

    sinan sabah sabah gülme krizine soktun beni :)).özellikle kova ile finlandiya güzellik yarısmasından hatun kaldırma olayı çok iyidi.:))

  9. ya düşünüyorum da kimi bunları söyleyip konuşacak kadar sabrettimi diye:)) tercüme yaparken üzerine katıp mı söylüyorlar acaba:) fenerbahçenin tercümanı samet güzel gibi 1 üzerine 5 mi koyuyorlar acaba:)
    bir lig maçı sonrası ziko 4-5 kelime söylemişti, tercümanı 1 dakika çeviri yapmıştı:D:D

    gelecek sene kimi için 2005 gibi bir sene bekliyorum. çünkü çok iyi geliştirilmiş bir araçla yarışacak. bazıları artık olayı aşıp onun yeteneğini sorgulamaya başladılar neredeyse.

    bu arada fenerin tercümanı demişken, kiminin tercümanı samet güzel olduğundan şüphe etmekteyim. şöyle bir diyalog geçtiğini tahmin ediyorum:))

    (gazeteci) –
    kimi, naber hacı, senin için "king of spa" diyorlar. ne diyosun bakim?

    (kimi) –
    evet bu sene de kazandık, gelecek sene bekleyip göreceğiz.

    (fenerin tercümanı) –
    evet ben hep kazanırım burayı, boş zamanlarımda gelip spa nın çayırında piknik yaparız, annemin kaynattığı haşlanmış yumurtayı yerim, ferrari padoğunu kale yapıp tek kale maç yaparız.neysem
    bana sen çok kral adamsın diyorlar. evet doğrudur, beni bilenler nasıl kral bindiğimi bilir(ibo-demet akalın uçak muhabbeti gibi oldu biraz). napolyon kralı bile yarışmış burada. ama kazandığı paraları hatunlarla yemiş ş.refsiz. şimdi ben devam ettiriyorum geleneği. eşşek yüküylen para kazanıyoruz, şimdi gelecek finlandiya güzelinin seçilmesini bekliyorum. kovalainenle beraber hatun kaldırıcaz yarışmadan :))

  10. beyler rai'ye bir haller olmuş ya resmen takımı sırtlıyor böyle demeçler veriyor ve sabırsızlanıyor… seneyede garanti rai var diyebiliriz zaten çok güzel.

  11. bence singapur f60 a monzadan daha fazla uyacaktır çünkü hız pisti değil singapur

  12. Kimi'nin dediği gibi şimdiden sonra çok zor. Şuan ki aracın durumu kesinlikle podyumluk değil bence. Kimi'nin yeteneği, son yarışta ufakta bi şansla bu podymlar geldi. Ama bütün takımlar her yarış kendini geliştirirken daha ne kadar direnilebilir bilmiyorum. Neyse.. Kimi'nin kendisini göstermesi iyi oldu en azından.

  13. özay erdem avatarı

    Kimi den hiç duymadığım ve şaşırarak okuduğum sözler; singapur da bir podyum daha neden olmasın!

  14. Oğuz ŞAHAN avatarı

    Arkadaşlar Kimi her zaman motive bence. Herkezin Kimi'yi yerden yere vurduğu 2008 yılında bile iyiydi emin olabilirsiniz. Her sıralamalardan sonra diyordu ki; "Aractan memnun değilim, lastik ısıtamıyorum o yüzden sıralamalarda sorun yaşıyorum." Yarışta n'oluyor Kimi en hızlı tur zamanını yapıyor ama önündekini geçemediği için yarış vasat geçiyor. 2008 yılı Kimi kötü değildi arkadaşlar kötü olsa 10 en hızlı tur gelmezdi…

    2008'in Kimi açısından başka durumlarıda var; "HAMİLTON".
    Canada'yı hatırlayalım… Pit Stoptan sonra Kubica'yla Kimi yan yanaydı. Arkadan geldi hamilton vurdu Kimi'ye sonuç? 10 puan gitti…
    Fransa'yı hatırlayalım…
    Kimi Massa'nın 8 sn önündeyken egzoz sorunu yaşadı. 10 puan yine gitti… Ama 8 puan aldı…
    Ve en önemli yarışa gelelim. 2008 SPA…
    Ve yine Hamilton. Ton 3. turda kurnazlık yapıp Kimi'yi geçiyor. Sonuç mu? Kimi Hamilton ı geçmek için zorluyor ve kaza yapıyor. 10 puan giti… Ve Hamilton ceza aldı kurnazlığından dolayı…

    Şimdi arkadaşlar iyice bir bakalım. Suç kimde???
    Bence suç Kimi'de değil. 2008 bir hayal kırıklığı değil.

  15. Oguz Çetin avatarı

    İnşallah ferrari raikkoneni göndermek gibi bi hataya düşmez çünkü raikkonen gerçekten kariyerinin en parlak sezonunu yaşıyor bence böyle bi sezonda gelişimi durdurmuş bi ferrariyle 4 kez podyuma çıktı birde birincilik harika işler yapıyo gelecek sezon mekanik sorunlar olmazsa rai kimseye puan fln vermez

  16. emre özduru avatarı

    uzun zamandır Kimi'yi(2007 senesinden beri) bu kadar motive olmuş görmedim.

    Ufak güncellemeler yapılan F60 ile bence harika işler yapıyor. Bazı arkadaşlar gelişim devam ediyor diyebilirler ama araçta en azından açıklandığı kadarı ile Monako ve İspanyada ki kadar ve diğer araçlar kadar kesinlikle paket olarak güncelleme yok.

    Bence güzel tarafı da şu bu güncellemelerin bilgisini veren de yine KİMİ'nin ta kendisi malumunuz ki berbat 2009 sezonunda test yasakları nedeni ile test pilotları artık sadece simülasyonlarda kullanabiliyor. Demem o ki tamam araç durdu ama 2010 senesi aracı KİMİ tarzı sürüşe uygun bir araç olma ihtimali oldukça yüksek. Eğer ki iyi bir araç olursa ve bu kadar motive olmuş bir Kimi ile bir araya gelirse bu ICEMAN'iseyretmeye doyamayız.

  17. gokhan cinar avatarı

    mükemmel bir insan mükemmel bir pilot.gercekten herzamn neyse onu söylüyor ne eksik ne fazla.

  18. Raikkonen ve sabirsizlanmak! Inanamiyorum 🙂

  19. sevgin mutlu avatarı

    Kimi'nin uzun bir süre sonra böyle içten bir yorum okuyorum gerçekten çok motive olmuş durumda inşalla 5. podyum gelicek 😀 GO Kimi GO:D

  20. evet ferrari yeni aracını büyük bir titizlikle ve kuralları en iyi şekilde yorumlayarak yapacaktır hatta arabının tasarımları bile yapılmış olabilir bu yüzden seneye iyi olucak

  21. kimi iceman avatarı

    2010 senın senen olacak!

  22. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    sen boyle tutkulu sürmeye devam et..podyum modyum önemli değil…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir