Ferrari: Taraftarların İlgisini Çekmek için Çalışılmalı

yazar:

kategori:

FOTA Başkanı ve Ferrari patronu olan Montezemolo bu sene yarışlarda tribünlerinin dolmamasının bu konu üzerinde çalışmaları gerektiğini gösterdiğini düşünüyor.

Frankfurt Motorshow’da konuşan Montezemolo, “Seyircilerin sayısının az olması, buna Monza da dahil [2008 yılına oranla bu yıl %16’lık bir azalma görüldü seyirci sayısında] artık değişiklikler yapılması gerektiğini gösteriyor. Artık sıkıcı yarışlar ve polemikler olmamalı. Sezon sonunda medya, organizatörler ve sponsorlar ile birlikte bu ilginç sporu daha ilgi çekici hale getirmek amacıyla bir iş günümüz olacak.” dedi.
Ayrıca büyük takımların üç araçla yarışmasına izin verilmesi gerektiğini de tekrarladı.
“Schumacher etkisiyle bilet satışları patlamıştı. Bu da büyük takımların ve büyük pilotların ne kadar ilgi çektiğini gösteriyor. F1’in geleceği isteklerini arttırmayan küçük takımlar değil. Bizim gibi zirvedeki takımların ünlü ve genç pilotlarla üçüncü araçlarını yarıştırmaları gerek”
“Testleri de yeniden düşünmeliyiz. Antrenman yapılmayan tek spor bu.”
“Umarım herkes sonsuza kadar yarışma amacında olan Ferrari gibi düşünüyordur.”

Başkan son olarak da son yarışlardaki yükselen performansa rağmen takımın 2010 için çalıştığını belirtti.

“Sezon başlangıcından pişmanlık duyuyorum. Söyleyebileceğim çok şey var ama söylemeyeceğim. Sezonu ikinci yarısında en fazla puan toplayan takımlar arasındayız ve son dört yarışta sadece bir araçla puan almamıza rağmen şampiyonada üçüncüyüz. İyi bir durumda sezonu tamamlaya çalışacağız. Ancak limitlerimiz belli, 2010 için çalışıyoruz. Massa’nın psikolojik olarak yarışlara geri dönmeye hazır olmasından da memnunum. Onunla daha hızlı olacağına dair iddiaya bile girdik.”


Yorumlar

  1. levent karadol avatarı
    levent karadol

    takımların masraf ettiği gerekçesiyle benzin ikmali bile yasaklanıyor ondan sonra izleyici ilgisinden bahs ediliyor bay domanicalli biçok insan sırf pitstop görüntüleri için yarışları izliyor ama testler konusundaki görüşlerine katılıyorum bence şu standart motor ve bütçe sınırlamasıda ortadan kalkmalı ferrari mclaren gibi takımlar istedikleri kadar güçlü ve hızlı araçlar ürete bilmeli ve şasi tasarımlarıda araç takip ve atak yapmaya daha uygun hale getirilmeli

  2. ewet taraftarların mutluluğu için çalışılmalı ve alonso alınmalı:D

  3. "Umarım herkes sonsuza kadar yarışma amacında olan Ferrari gibi düşünüyordur."
    Yine ata sözü gibi sağa sola yazılabilecek bir laf etmiş 🙂

  4. Cihan Çelik avatarı

    Güzel yorum yapmışsın "Yaşar Koçyiğit" tebrikler 🙂

  5. Massa'nın psikolojik olarak yarışlara geri dönmeye hazır olmasından da memnunum. Onunla daha hızlı olacağına dair iddiaya bile girdik."
    luca:massa 2010 da eskiden daha hızlı olmazsın.
    massa:eskiisden dahada hızlı olacağım görürsün bak
    luca:varmısın bahse.
    massa:varım anasını satayım.
    luca:nesine
    massa:bir f60 na ama kazanırsam isterim bak.
    luca:tamam görüşeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir