Williams: "Düşüş Sona Erecek"

yazar:

kategori:

Takımın lider pilotu Nico Rosberg, Monako’dan Valensiya’ya kadar bütün yarışları ilk 6’da tamamladı ama takım Belçika ve İtalya’dan sadece 1 puan çıkarabilirken bunlarda Monza’daki yarış çok da zorlayıcıydı.

Takımın şef operasyon mühendisi Rod Nelson, düşük yere basma kuvvetine sahip paketlerinin rekabetçi olmadığı için Williams’ın iki pistte de sıkıntı yaşamasına şaşırmadığını söyledi.

Rod Nelson: “Açıkçası olması zor bir beklentimiz vardı diye düşünüyorum. Spa, bu sene gittiğimiz ilk orta-düşük yere basma kuvvetli pistti. Ardından sadece düşük yere basma kuvvetli Monza’ya giderken düşük yere basma kuvvetli pakedimizden daha da büyük sorunlar bekledik ve bunu da yaşadığımızı düşünüyorum.”

“Mutluyum ki Singapur’a geçiyoruz ve sadece yüksek yere basma kuvvetli bir piste dönmekle kalmıyoruz, bunun yanında bazı önemli aero güncellemelerimiz de olacak. Bu yüzden ileri gideceğimiz konusunda umtluyum”

“Singapur’da S3’e bir, umarım iki araç sokarız ve bunun sezonun geri kalanı için de aynı olmaması için herhangi bir neden yok”

Geçen sene Singapur GP, Williams’ın 2008’deki en üst noktasıydı. Rosberg, ikinci sırada kürsüye çıkmıştı. Alman pilot da Williams’ın, kalan yarışkarda daha iyi olacağını düşünüyor ama podyum için emin değil.

Rosberg: “Gittikçe zorlaşıyoru çünkü McLaren ve Ferrari gibi büyük bir sıçrama yapan takımlar var. Ama yine de bir şansımız olduğunu düşünüyorum. Biraz da yanında şans olursa (podyum) alabilriz. Önümüzdeki bir kaç yarışta tekrar rekabetçi olmamızı bekliyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir