Jordan: "Renault'daki Ayrılıklar FIA için Açık Kanıt"

yazar:

kategori:

Eski takım patronu Jordan BBC’ye yaptığı açıklamada, “FIA iddia edilenlerin gerçekten olduğu konusunda açıkça kanıt sahibi olmuş görünüyor. Bugünkü sonucun ardından – bu iki insanın takımdan ayrılması ya da Renault’nun onları göndermesi, her neyse- artık elle turulabilir kanıtlar olduğunu düşünüyorum. Renault suçlamalara itiraz etmeyeceğini açıklayarak bunu kabul etmiş oldu ya da ben öyle görüyorum. Yasal olarak farklı tartışmalar çıkacaktır tabii ki. Ama ben sokaktaki normal vatandaş olarak olayın açıkça kabul edildiğini düşünüyorum ve şaşkınım.”

“Bu kafanızda bile kuramayacağınız bir hikaye. Nasıl olur da bir pilotunuza ‘Eğer koltuğunu elinde tutmak istiyorsan bunu yapacaksın’ diyebilirsiniz ki? Güvenlik, pistteki görevlilerin güvenliği, pilotların güvenliği… Tamamıyla saçma olan bir şeyi yapmasını istiyorsunuz birisinden. Ben 30 yıla yakın takım çalıştırdım ve böyle bir konunun gündemde olmasına bile anlam veremiyorum. Ne kadar umutsuz olduklarını bilemiyorum. Jordan takımında her türlü şeyi düşünürdüm ama böyle bir şeyi asla düşünemezsiniz.” diyor.

Jordan, Renault’nun şampiyona dışında kalacağını sanmıyor ve bu iki takım çalışanın ayrılmasının bir anlaşma sonucu gerçekleştiğini düşünüyor.

Jordan, Briatore hakkında ise, “Saygı duyulan iyi bir insanken artık insanlar ona tamamen farklı gözle bakacak” diyor.


Yorumlar

  1. m1chael haklısın, hangi atraksyonlar spordur hangileri değildir sağlam bir tartışma konusu ama sende biliyorsun ki boşa vakit harcama olur.
    markaya değer katmak istiyorsan bunun spor olduğunu iddia edersin saygınlığın artar.

  2. can sende haklısın. Formula 1 böyle birşey. F1'e spor gözüyle bakmıyorum (bkz:savaş, mücadele)ama bazen motorsporlarındaki spor kelimesine takılmıyor da değiliz.

  3. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    sonuna kadar savunmuştum koskoca şampiyon olmuş ekip bunu yapmaz ama Flavio ve Pat tüm saygımı yitirdi bence suçlular takımdan ayırldığına göre bu bir hafifletici sebep renault ufak bi cezayla atlatabilir asıl cezayı Flavio Pat ve Pique almalı suçlular onlar

  4. reno şampiyonaya devam edebilmek için ikisini takımdan gönderdi bukadar basit .. muhtemelen reno cezasını yiyip kaldığı yerden devam edicek..

  5. jordan yanılmış. frank williams hariç kirli çamaşırı olmayan f1 mensubu olduğunu düşünmüyorum. (adam gerçekten bu spora aşık)

    sadece f1'in en büyük kuralını ihlal etti. o da yakalanması. bu sebeple onunla dalga geçeceklerdir o kadar.

    eğer eleştirilerin dozunu kaçıran olursa briatore'nin de bildiği daha kirli konular vardır . o da bu sefer bunlarla tehdit veya deklarede bulunacaktır.

    kısaca f1 böyle bir aile.

  6. "Saygı duyulan iyi bir insanken artık insanlar ona tamamen farklı gözle bakacak"
    işte bence en önemli nokta bu. Kariyerini, yükselişini iyi bilen biri olarak ona saygı duyardım. Malesef o insanların bu düşüncesini değiştirdi. İşte bir insanın bir olayla nasıl kariyerini mahfettiğine çok kötü bir örnek oldu malesef bu vaka. Kendin ettin kendin buldun…

  7. vay be bratore kendini ve özellikle renoyu karaladınya bravo sana ama bunlar rahat adamlardır hiç bir şey olmamış gibi davranırlar iyiki reno bunlardan kurtulmuş

  8. hırsızlık değilde casuzluk desek daha doğru olur.:) jordanında dediği gibi briatore saygı duyulan bir patrondun ama artık kimse yüzüne bile bakmaz.gerçi max mosleyde saygı duyulmaya devam ediyor o ahlaksız kasetinden sonra bile ..

  9. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Formula Gitgide Kan Kaybetmeye Basliyor… Geçmise Bakarsak American Gp sindeki Boykot Olayi,Mclaren'in Hırsızlık Olayi,Şimdide Renault un bu olayi.. Aslinda Gidişat Pek de iyi gözükmüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir