Lauda "Gelmiş Geçmiş En Büyük Skandal"

yazar:

kategori:

Lauda “Renault’nun Nelson Piquet’ye kasıtlı olarak kaza yapmasını istediği suçlamalarını duyduğumda bunun doğru olup olmadığı sorusu aklıma geldi.”

“Eğer doğruysa bunun Formula 1’deki en kötü şey olacağını düşündüm.”

“Buna benzer tek Michael Schumacher’in 2006 Monaco’da Fernando Alonso’yu engellemek için sıralamalardaki park etme olayı vardı ancak o bile bununla kıyaslanamaz.”

“Bu sefer yarışu manipüle etme söz konusu. Piquet ve diğer pilotlar ile izleyiciler için çok büyük tehlike sözkonusuydu.”

“Beni üzen bir diğer şeyse Flavio Briatore’nin söyledikleri. Her zaman reddetti ve Piquet’in özel hayatı konusunda söyledikleri inanılmazdı. Ve şimdi Briatore kovuldu, bu da Renault’a yapılan suçlamaların doğru olduğunu gösteriyor.”

“Kesinlikle ben emirle kaza yapmazdım: birincisi bu bir spor, ikincisi ise yaralanabilir ya da ölebilirim.”

“1976 Nurburgring kazam büyüktü. Elimden geldiği kadar kısa sürede dönüp yarıştım. Diğerleri şanslı değildi. Bazıları öldü.  Biz kötü nedenler ile diğerlerinin yaşamlarını riske eden bir spor istemiyoruz.”

“Piquet bunu neden yaptı?”

“Onun genç bir sürücü olduğunu hatırlayın, henüz daha çocuk diyebiliriz ve yeni anlaşma sağlanması için üzerinde takım tarafından çok baskı vardı. Biz yarışırken ise adamdık ve ‘hayır’ diyebilirdik.”

“2 sene önceki Mclaren skandalı oldukça ciddiydi ancak mekanikerler teknik veri değişimini her zaman yaparlar.”

“Ancak bu yeni bir şey. Gelmiş geçmiş en büyük zarar. FIA sporun güvenilirliğini sağlamak için Renault’ya nüyük ceza vermeli.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bu adamı hiç sevmem ama doğru söylüyor.

  2. fad_ moment avatarı

    lauda, mark webber falan benc bunların bu ara konuşmları doğru değil çünkü adamlar direk olaya ''ooooo yandık bittik kül olduk'' diye başlamakta. eğer flavio'nun damarına çok basarlarsa f1 deki diğer skandallarında gün yüzüne çıkması olası.

  3. 0versteer haklıdır, zaten anasayfadaki bir konuda puanlamadan bahsettim. Lewis Hamilton yarışta 3. olmuş, eğer FIA Alonso'nun 1.liğini silerse 2. olacak ve 2 puan fazla alacak. Massa ise 12. olmuş, 11. olacak.

    kirve12 aslında Mika Salo'nun Ferrari ile ilgili bir açıklaması aklıma geldi. "Biz 1999 gibi yıllarda, başka takımların telsizlerini dinlerdik-o zaman modaydı bu" gibi şeyler. Ayrıca ferrari-massa F1'de gerçekten bilmediğimiz çok skandal ve kirli çamaşır var. Irvine da benzer bir açıklama yaptı bugün işte. 1994 Benetton'un kurallara aykırı yakıt hortumu kullanması ve Verstappen'in az daha ızgara olması da eklenebilir.

  4. aksine Hamilton daha büyük bir farkla şampiyon oluyor, Hamilton 2 puan daha fazla alacak, Massa ise 9. bile olamamıştı diye hatırlıyorum, yani onun puanı sabit kalcak

  5. benim anlamadigim ve unuttugum bir sey var ,,,, eger bu yarista rosberg e birincilik verilirse massa da gecen yilin sampiyonu oluyor degilmi yada yanlismi biliroyum massa kacinci bitmisti o yarisi cunki sonucta bir puan ile sampiyonlugu kacirdi , hersey cok karisacak ,

  6. pardon 1997 yılı olacaktı..

  7. shumayerin puanlarının silindiği 1999 yılında shumi mevzuuya direkt daldığından cezayı aldı gizli kalacak bir sey yoktu:) yine monacoda park etmesi ile ilgili,belki bir kaç yıl sonra shumayer yada takımdan biri bununla ilgili bir şeyler açıklayabilir ama o olay bile bununla kıyaslanamaz.

  8. F1de bizim bilmediğimiz,birçok skandal olduğuna eminim,bu skandalda ortaya çıkmazdı aslında ama bu yeteneksiz piquet in yarışçıolarak yetenekli,ama insan olarak aşağılık babası nın başının altından çıkmıştır bütün bunlar.F1e gerçekten yazık oluyor.

  9. mert merter avatarı

    Vurun abaliya yandi gülüm keten helva vah reno vah

  10. Bu adam abartmayı sever ama bu sefer haklı.
    Piquet ve Mclaren'a da güzel bir yorum getirmiş.
    Önceden geçmişte de Renault'un yaptığı gibi birşey olmuş olabilir ama ortaya çıkmamıştır diye düşünüyordum ama bunun gibi sporun içindeki insanların tepkilerinden olmadığı kanaatine vardım. / sanki…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir