Alonso’nun Test Kazasıyla İlgili İddialar Bitmek Bilmiyor

yazar:

kategori:

McLaren pilotu Fernando Alonso’nun sezon öncesi Barcelona’da gerçekleştirilen testlerde geçirdiği kaza bir türlü gündemden düşmek bilmiyor.

McLaren takımından gelen açıklamalar kazanın hep rüzgardan kaynaklanmış olabileceği
telemetre verilerinde tuhaf bir durumun olmadığı söylenmişti.

Alonso ise Malezya’da yaptığı açıklamada kazanın kesinlikle direksiyonda kaynaklanan bir sorundan olduğunu söyledi.

Alman basını ise Alonso’nun Malezya’daki açıklamalarından şüphe duyuyor.

Auto Motor und Sport’tan Michael Schmidt, Alonso’nun direksiyonun kilitlendiği yönündeki iddialarının imkansız olduğunu söyledi ve “Alonso asla sola dönmeye çalışmadı çünkü öyle olsaydı direksiyon üzerindeki tork sensörleri bunu gösterirdi.” dedi.

Auto Bild de benzer bir analiz yaptı ve Schmidt’in görüşlerini destekledi.

İspanya Motor Sporları Federasyonu Başkanı Carlos Gracia “Sonuç olarak gerçekte tam olarak neler olduğunu bilen kişi Fernando.  O fiziksel ve zihinsel olarak mükemmel durumda. Bu yüzden onun bu kazayı yapması için onun söylediği gibi arabasında bir şey olmuş olması lazım” dedi.

FIA’nın eski hakemlerinden Joanquin Verdegay “Ne yazık ki basının profesyonel isimleri ve habercileri spora az ilgi gösteriyorlar ya da hiç göstermiyorlar. Bu konu artık geçmişte kaldı. Hiç haber ya da tartışma olmadığı zaman bu tür şeyler çıkarmaya çalışıyorlar.” dedi.


Yorumlar

“Alonso’nun Test Kazasıyla İlgili İddialar Bitmek Bilmiyor” için 2 yanıt

  1. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    iyide adam direksiyonu çevirmese aracın burundan çarpması lazım duvara ama araç yanlamasına hatta önce arka teker vuruyor bildiğim kadarıylan. Yani bir kontra yapılmış iyi kötü. Bunlarda sanki mclaren den direksiyonun verilerini alıp incelemiş gibi konuşuyorlar, torklar falan filan. Zırvalık..

  2. Bir bulamadılar ne oldugunu goktası dusmus olmasın sakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir