Toro Rosso Red Bull’u Yenmeyi Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Toro Rosso hedefinin markalar şampiyon asında Red Bull’u yenmek değil, sezon sonunda beşinci sırada olmayı hedeflerini söyledi.

Toro Rosso şu an Red Bull’ın 1 puan önünde beşinci sırada.

Takım patronu Franz Tost tüm sezona odaklandıklarını söyledi.

“Hedefimiz Red Bull’un önünde bitirmek değil. Sezonun sonunda üreticiler şampiyonasında beşinci olmak.”

“Arkamızda kim olduğunu umursamıyorum. Eğer puan alamazsak hedeflerimize ulaşamayız.”

Takımın teknik patronu James Key takımın ilk beş hedefinin gerçekçi olduğunu kanıtladığını düşünüyor.

“Bunu söylediğimde insanlar emin olamadılar, ancak kış arasında iyi bir adım attığımızı biliyorduk ve hiçbir şeyi garanti görmüyorduk.”

“Beşincilik civarında olmak için araca yeterince şey koyabildiğimizi hissettik. Yarıştığımız takımlar çok fazla kaynağı olan büyük takımlar, bu yüzden bizim için kolay değil, ancak bunu denemeliyiz.”

“İyi olan şey artık herkesin iyi iş yaptığımıza inanması. Bu psikolojik olarak büyük bir fark yaratıyor.”

Key diğer takımların gelişebileceğine de dikkat çekiyor.

“Arkanızda neler olduğunu bilmelisiniz. McLaren elbette sorunlarla boğuşuyor ve sezon içinde gelişecektir. Çevremizdekiler de oldukça iyi gelişiyorlar.”

“Bunu unutmamalıyız, Avrupa güncellemelerimiz Kasım’da geliştirilmeye başlandı ve iyi durumdalar, daha fazlası gelecek.”


Yorumlar

“Toro Rosso Red Bull’u Yenmeyi Önemsemiyor” için 3 yanıt

  1. farklı motorlar avatarı
    farklı motorlar

    Ne yazık ki iki motor arasında fark var.Motor tedarikçisi redbull’dan vazgeçmiş durumda.çünkü reklam konusunda mevcut iki pilot etki etmiyor, para kazandıramıyor.redbull ise kararlılık ve prensip konusunda net olduğu için böyle bir yola başvurulmuş gözüküyor.rosso pilotları genç ve yatırım. 17 yaşın bile ekmeğini bir dönem yiyebilirsin ancak redbull pilotları sadece iki ülkede netice gösterir.araba satmak için reklam ve imaj gerekir, bu reklama ve imaja uygun şampiyon olmuş bir pilot vardı ve bu pilot 4 kere şampiyon olmuştu. ancak geçen seneyi hatırlayalım; bu şampiyon çaylak sayılabilecek bir pilota yenildi.ve o pilot yuvayı terk etti.elde ne kaldı? hiçbir şey. bu yüzden yeni bir yola başvuruldu.bu ya rosso olacak ya da yeni bir takım.fakat renault’un formula 1’den çekilmesi söz konusu olamaz.çünkü buranın ekmeğini yiyor fakat daha fazla yemek için yeni stratejilere ihtiyacı var. eskiden bunu alonso’yla yaptılar tuttu yarım kaldı sonra redbull’la. artık yeni bir macera gerekli.

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Renault 2 takım 4 araçla yarışarak artık bizden bu kadar 4 sene üst üste şampiyon olduk ekmeği yedik şimdi Redbull ne yaparsa yapsın modunda inşallah dahada beter olurlar Redbull tedarikçi bulur kendine ama Renault takım alamazsa motoru bırak satacak takımı hediye verip kullandıracak takım bulamayacak.

    1. aslında zor durumda olan Redbull Renault takım alamazsa bile(eğer f1’de yarışmayı isterse) bir takımı sıfırdan kurabilir ama Redbull motorsuz yarışamaz ve motor yapamaz daha doğrusu motor yapma işine girmez

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir