Honda Motoru Şu anda 100 Beygir Geride

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre McLaren’in kullandığı Honda motoru şu anda rakiplerinin 100 beygir gerisinde bulunuyor.

Şu ana kadar gerilerde mücadele eden McLaren, Avustralya’ya kıyasla Malezya’daki performansıyla biraz daha ön gruba yaklaşmıştı.

Auto Motor und Sport’a göre Malezya’daki motorda 25 beygir güç kazanıldı ancak takım çalışanlarından birisi farkın hala 100 beygir civarında olduğunu söyledi.

Takım çalışanı “Hala 100 beygir gerideyiz.” dedi.

Haberlere göre McLaren takımı artık motor gelişiminin yanında araç gelişimi için de zorlayacak.

Yeni S kanal, taban ve sidepodlara sahip olan McLaren’in bu hafta sonu gerçekleştirilecek uzun düzlüklü Çin yarışında gerçek gelişimi yansıtamayacağı düşünülüyor.

Fernando Alonso “Paketimizin Çin’de Malezya’daki kadar iyi görüneceğini düşünmüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Honda Motoru Şu anda 100 Beygir Geride” için 15 yanıt

  1. motor aslında iyi.sorun başka yerde.bu yüzden motorun verimini tam olarak kullanamıyorlar.şuan çözmeye çalışıyorlar fakat bu seneki zararı minimuma çevirmek gibi bir gayretleri var.asıl performans seneye…şimdi aklıma takılan bir mesele var. alonso honda’nın hedefine ve arabasına baktı bu iş olur dedi.demek ki alonso teklife karşı heyecan duydu.alonso gibi bir adam gerilere düşmeyi göze alamaz bunun yerine en kötü ihtimal formula 1’i bırakır.potansiyeli var demek ki.burayı geçelim. benim aklıma takılan mesele, alonso’nun test kazasıdır.o kazada bir şeyler var.çözebilene helal olsun 🙂 o kaza sadece bir kaza değil.

  2. fark 100 beygirden çok daha fazla gibi görünüyor. eğer 100 beygir ise mclaren’in şaside de iş yok ama sanmıyorum.

  3. şimdi markonun Renault 200 bg geride açıklaması yapması bekleniyor

    Başka bir yerdeki habere göre Renault biz kural değişikliği yada eşitlemeye ihtiyaç yok diyor

    sanırım takım satın almada sona yaklaşılmış

    Çin GP absürt koşullar olmazsa gerçek güç dengesini(mclaren hariç) hemen hemen ortaya çıkaracaktır

  4. 1 Beygir 0,015 saniye ise 100 beygir 1,5 saniyedir. Mclaren takımı total olarak aşağı yukarı 2.3 saniye gerideyse bu farkın yaklaşık 1 saniyesi de araçtan geliyordur.

    Gelişim haklarına baktığımız zaman Mercedesten sonra en az hakkı kalan Honda idi. Sezon içerisinde en fazla 50 beygir daha gelişebilirler. Bu da 0.750 saniye demek. Mclaren araçtan 0.500 saniye kazansa yine de Mclaren Honda bu sezon en yakın olduğu zamanda bile 1.250-1.500 saniye geride kalacak.

    Tabii bu fark Mercedese ve Malezyadaki Ferrariye göre olan fark. Williams-Toro Rosso ve Red Bull’a yarım 0.3-0.4 saniye falan yaklaşabilirler. Force Indiada gelişen bir araç. Sauberde Ferrari motoruyla gelişti. Bu üçlü bolca ilk 10 veya önlerindekilerin şanssızlıklar yaşaması halinde ilk 8 mücadelesi yapar. İlerleyen yarışlarda aşağı yukarı böyle olur.

    1. Yanlız motorda 100 beygir geride Honda. Mclaren şuan Ers yi galiba %30-%35 aralığında kullanabiliyor diye okumuştum. Yani ısınma problemleri çözüldüğünde 100 beygirden çok daha fazlası gelecektir.

      1. SCUDERlA FERRARI avatarı
        SCUDERlA FERRARI

        şu durumu anlamanız gerekiyor artık. o fark bu sezon kapanmaz maklerın ve honda batırmış sıvamışlar gerçekler acıdır, hala maklerım yakalar birinci olur havasındasınız daha yarış bitiremiyosunuz.

        1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
          Schumi Nerde Ben Orda

          şu durumu anlamanız gerekiyor artık.o fark bu sezon kapanmaz Ferrari bu sene şampiyon olamaz.Mercedes şampiyon bu sene

          1. SCUDERlA FERRARI avatarı
            SCUDERlA FERRARI

            aksini söylediğimi nereden uydurdun yzdın buraya, bu sene şampiyon olamayacagımızı biliyorum zaten en azından yarış kazanıyoruz. bu kazandıgımız yarışlar bir devin ayak sesleri buna hazırlıklı olun.

          2. Sen daha Malezyadan önce Ferrarinin yarış kazanması imkansız diyen üye değil misin?F1 de hiç imkansız yoktur hele hele Ferrari işin içindeyse böyle çok laf yuttururlar adama.

        2. Gerçekçi olmak gerekirse Ferrari’de yakalayamaz. Mercedes sürekli gelişim içerisinde. Adamlar zaten herkesten önde ve geliştikçe geliştiriyorlar aracı. Maklerın yoksa Ferrari de yok.

        3. Göreceğiz dostum göreceğiz.

  5. murat aksoy avatarı

    Renault’un her sezon yaklaşık 100hp geride olduğunu düşünürsek Honda gayet iyi iş çıkartmış demektir!

  6. Peki bu fark motor tamamen açık iken olan fark mı? Yoksa motor hiç bir zaman kısılmadı mı :). konuşmak için erken olduğunu düşünüyorum en azından kanada dan sonra hondanın sorunları aşmış olacağını düşünmekteyim tabi orda ferrarininde motorda büyük gelişim yapcağı söyleniyor fark böylede kalabilir

    1. Kısılmış halidir. Çünkü Avustralyadan Malezya ya 25 beygir kazanıldığı söylenir. Tabi kısıtlama olmadan diğerlerine göre Honda nın gücü nasıl bilemiyoruz. Belki diğerlerinde öndedirler. Çünkü geçen yıl Ron Dennis agresif olacağız demişti.

  7. honda resmen sıvıyor şu anda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir