Ecclestone: “Toto Wolff Formula 1’in Ölmesine Yardımcı Oluyor”

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, FIA’nın eski başkanı gibi Formula 1’in çöküşüne sebep olarak Mercedes’in takım patronu Toto Wolff’ü gösterdi.

FIA’nın eski başkanı Mosley, bu şekilde devam ederse Formula 1’in batacağını söyledi.

Sport Bild’e konuşan Ecclestone “Bazı insanlar hata yaptı diye Formula 1’in kendisini yok etmesini izlemeyeceğim.”

“Tataftarlar ses istiyor, takımlar ise düşük harcama.” dedi.

Formula 1’de ciddi kural değişikliği için takımların hemfikir olması gerekiyor ancak görünen o ki bu pek mümkün olmayacak.

Toto Wolff “Bizim için mevcut teknoloji yatırım yapmamız konusunda önemli. Pazarlama stratejimiz Formula 1’deki hibrit teknolojisine bağlı.”

“Ferrari’nin yakaladığını görebilirsiniz. Tabi ki biz hala kıyas noktasıyız ancak diğerleri de geliyorlar.”

“Seyirciler heyecanlarını kaybettiler ancak her yerde değiliz. Mesela İngiltere’de. Muhtemelen Almanya’da Formula 1 biraz sallandı.” dedi.

Ecclestone “Genelde hatayı telafi edersiniz.  Ancak biz bunu denemiyoruz bile. Oturup Formula 1’in kaybolmasını bekliyoruz.”

“Toto mezar taşında ‘Formula 1’in ölmesine yardımcı oldum’ yazılmasını istiyor. Bunu tek başına yapmadı ancak yardımcı oldu.”

“Bu konuda FIA’yı ikna etmeye çalışacağım. Ve belli insanlar şikayet ederlerse kazanacağımızı garanti edebilirim. Formula 1’deki 50 yıllık çalışmanın ardından onun saf bencillikle yok olmasına izin vermeyeceğim.” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone: “Toto Wolff Formula 1’in Ölmesine Yardımcı Oluyor”” için 9 yanıt

  1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Bernie amcanın kayış iyice koptu.! 🙂

    Mercedesi kaybetmeyi bile göze alıp biran önce bu vızıltılar dan ve FIA ekibinden kurtulmak istiyor. Değişim çok uzakta değil ufukta göründü…

  2. Ya ya Red Bull kazanirken olmuyordu F1.

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sırf Redbull durdurulması için tek egzoz çıkışına geçildi ses gitti araçlar resmen kısık sesle düşük devirle akülü araba gibi gidiyor hız var ama suni bir hız sadece.

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bu kuralları öyle yada böyle 2016 yada 2017 için değiştirecekler gibi duruyor.Bakalım Ferrari ve Renault ne yönde oy kullanacak.Hondanın durumu da var tabi.En çok onların ne yapacağını düşünüyorum

    1. o zaman ferrari’ye verirler bir zafer daha susturmak için. ne de olsa herkes kendi çıkarına göre konuşuyor bekledim ferrari’den biri “kazanmamıza rağmen kuralların değişmesi lazım f1 için” vs demesini ama çıkmadı 🙂

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        şimdi dostum bernie almanlara aşırı cephe almış durumda.bir anlık zevk için yılları riske attığını düşündüyse ve bu denli bilendiyse patron o,bir şekilde döndürür olayları tersine.vettele de takmasa bari.özellikle davayı kazandığından beri almanları spordan kazımak gibi bir misyon edinmiş sanki 😀

  5. FerrariFanTR avatarı

    Ferrari’nin yeni yönetimi sana yardımcı olabilir Bay E.. Sen bize yardımcı ol biz de sana yardımcı olalım

  6. Bu konuda Bernie’nin sonuna kadar arkasındayım. Mercedes’in dünya pazarındaki değeri umurumda değil Formula 1 bir spor elbette markanı tanıtabilirsin burada ama Formula 1 e zarar vererek değil başlarım sizin hibritinize defolun gidin. Spor spor olmaktan çıktı adamların reklam yapma yerine döndü kendi ağzıyla demiş pazarlama stratejisi spordaki teknolojiye bağlı diye yani Formula 1 umurunda değil tek derdi F1 de ilk sırada olup dünyada Mercedesi tanıtmak. Artık birilerinin ağlamasını çekemeyeceğim.
    İnsanda biraz akıl olur bu kadar büyük miktarda bir yatırım yaparken hiç mi düşünmedin bu motorların F1 le alakası olmadığını A pardon siz sadece Mercedesi düşünmüştünüz kesin spor umurunuzda değildi.
    Hadi bu gereksizleri anladım Ferrari veya Renault neden karşı çıkmadı zamanında bu kurallara. Onlar istememiş olsaydı bu kuralları şimdi bu Toto’nun ağlamasını dinlemeyecektik.
    Mücadeleye gelince ulan tasarruf sporuna döndürdünüz ne mücadelesi hadi o bir yere kadar toplanır ama bu sessiz sinemayı daha fazla seyretmek istemiyorum.

  7. Ecclestone bu motorlardan nefret ediyor. Mercedes ise motoru üstün olduğu için aynı kalmasını istiyor. Bu yüzden çıkarları çatışıyor. Olay bundan ibaret.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir